Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Ahojte kočky.. tiež patríme k novembrovkám (21.11.12) 😉 Tak som sem len nakukla.. že pozriem ako sa darí vašim detičkám 😉 dúfam, že ste všetci zdravučkí a drobčekovia robia radosť ako tá naša malá žabka 😀 Chcem sa spýtať. ako často kakajú vaše detičky ( kojené + dokrmované UM) ? ďakujem 😉
@tinushka13 ahoj,vitaj.mam otazku.preco dokrmujete?museli ste?no moja ked bola dokrmovana tak sme kakali kazdy den a teraz ked iba kojim tak kazdy cca 6 den.
@ingeborgnicol kojila som o 21.20 , potom zaspala...tu mas dokaz, aby si si zas nemyslela, ze som az taka tyranka 🙂 🙂 🙂 takze podla mojich teoretickuch vypoctov mam do takej 5.00 cas 🙂
@tinushka13 ahojky... nasa je len kojena a kaka cca kazde 3-4 dni momentalne...
@ingeborgnicol ahoj a dakujem za privitanie.. 😉 zo začiatku som mala mliečka dosť. Musela som stále odsávať bo sa mi rýchlo nalievali.. a potom prišli bolesti.. Malá bola ako piraňa.. a dokúsala mi bradavky.. tie sa mi zapalil a chytila som infekciu. Tak som bola nútená ju odstaviť od kojenia bo cuckala už aj krv a to bolo veru nechutné :( tak sme minuli všetky zásoby odsatého mliečka a prišlo narad UM.. :( skúsili sme HIPP.. ale to nám akosi nesedelo.. no vydržali sme a opääť sme začli iba kojiť. Len naša Zarinak bola papkáč od narodenia a papala moje mliečko už 120ml..len potom som malaveľmi málo a plakala mi po kojení .. tak sme začali dokrmovať. Akoby jej chýbalo to UM. neviem. Ale večer si napríklad pýta cicku.. dávam jej fľašu ale odmieta ju.. dám jej cicku a ťahá o 106 😀 čisto len kojenie máme v noci a keď ideme spinkať. dám aj cez deň ale to iba tak nech si dá.. radšej zbieram na nočné kojenie 🙂 a na obed keď ideme von tak iba fľaša ..potom midlho vydrží vonku a neplače mi .. Ty kojíš či UM? A akodrobček..dievčatko či chlapček? aký máte spánok?
My sme doteraz každý deň vždy večer kakali.. len dnes je to tretí deň čo nekakáme.. tak neviem.. ale nemá bolesti. prdká si normálne.. nepríde mi nejaká nepokojná kvôli tomu kakaniu. 😅 tak asi to bude teda OK..
@ivinka77 a to od začiatku ti takto kaká či predtým kakala častejšie?
@tinushka13 predtym kakala stale 🙂 tie prve tyzdne...a potom sa to uz takto ustalilo...ale stane sa , ze aj 5 dni nekaka alebo aj 7, ale Dr. vravela, ze u ciste kojenuch deti je aj 14 dni normalnych vraj... tak neviem....
@ivinka77 aj mne dr. hovorila, že je to OK...ale tiež pri LEN koejných.. ale tak nemyslím, že by to bolo nejaké zlé.. pokiaľ sa mi nezvíja ☹ sme si užili koliky.. tak už viem kedy trápi bruško a kedy nie.. 😅
@tinushka13 my sme nastastie koliky nemali...ale tak ked je spokojna a kludna, tak to neries... ved naveky to v nej neostane 🙂
@ivinka77 to si vravím aj ja.. 😀 ale ona si očká na tú spávnu chvílu. ako minule.. rano sa na mna škerí.. blaboce.. tak som j prebalovala na posteli.. akonahle som rozopla plienočku... tak puk a už som to mala na sebe.. po prsiach mi to stekalo na nohy a matrac.. a ona sa smiala a smiala.. a nožičkami kopkala.. a rozmazávala to všadeeee.. 😀 😀 takže verím, že opäť ma riadne prekvapí.. 😉
@tinushka13 hehe zlata....tie decka su take vychcane, ze az....nemaju ani 3 mesiace a uz presne vedia, co robit 🙂 🙂 🙂
@ivinka77 presne ako si napísala.. a ešte sa mi do očí smeje akoby vedela čo urobila.. 😀 pekne so mnou už teraz točí.. 🙂
@tinushka13 nasa viki detto... 🙂
ta nasa ked sa aspon raz za den nevykaka, tak ju puci a kope osto sest 😒 takze my musime kakat kazdy den, lebo ju boli brusko.
Zajtra mame poradnu, tak som zvedava, ci nas pochvali, alebo nam vynada doktorka, sme celkom fajn baculate 😉 😀 😀 len skoda ze obidve 😀
Zeny pocujte, tak ja som tu moju piranu vcera nechala vyrevat. a o 23.00 zaspala a viete co? ona sa zobudila bez jedenia az o 08.00 rano a zaspala sama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!prosi velku motlitbu aby jej to ostalo 🙂))) odsala som radne 70 este po kojeni z cecikov 🙂))
Alyze vies aka som ja teraz tucna, od kedy beriem tie liecky na mliecko? klasli na to, schudneme a poradna dobre dopadne neboj 🙂
Tinushka1 ja uz iba kojim, ale preskakali sme si horsie ako mys ty. nemala som mlieko vobec prvy tyzden sme museli dokrmovat, potom sme dokrmovali do 3 tyzdnov, kojili sme iba s klobucikmi, potom nam pomohla laktacna poradkyna aj infekciu som mala kvasinkovu kadeco n te buh, radagy krvave, kym sa naucila, lebo neskoro sme s kojenim zacinali 🙂))))) ale ja som bojovnik a kojime 🙂 No podla mna by si jej mala dat prska pri kazdom jedeni, najprv jedno a potom druhe a zbytok flasku, lebo sa ti prestane vytvarat mlieko. Mliecko neusetris na vecer ak nebudes kojit. naopak, ked nebude sa mala prisavat, nebue sa ti tvorit, az sa ti strati uplne. naopak, ak malisku budes prikladat pravidlne a cim dalej tym viac, mliecka bude viac ca viac. nakoniec ukojis celu noc, potom uz aj doobedie a nebudes vediet kedy a budes kojit aj cely den 🙂 odporucam do pozornosti stranku www.mamila.sk. Ja mam 19 rocneho syna a teraz dcerku 🙂) do 3mesiac nespavala vobec v noci iba cez den, mala prehodenu den aj noc a v noci nespala vobec. teraz sa jej to pekne prehadzuje nazad, ale musime nastavovat denny spanok. okrem toho ju oducame na rukach sa nosit, lebo mala komplikacie pri narodeni a na jej bolo luto tak sme urobili chybu a 3 mesiace sme ju nosili . a teda ona teraz nevie ani sama zaspavat, ani saa existovat. tak sa trapime a ucime ju. 🙂
Jo a nekakačka 4ty den.
@ingeborgnicol prosím ťa ešte mi povedz ako nastavujete denné spanie, koľko ju necháš spať... lebo môj teda od tej 17.00 nespal, zaspal síce až o 22.30 ale spal do 3.40 zobudil sa na papanie a potom vstal o 5.30 takže si myslím že celkom dobre... teraz spinká, ale uvidím dokedy... keby mi tak niekto vedel poradiť, čo urobiť aby sa v noci nebudil na jedenie... ale na to je asi ešte malý... kľudne nech zaspí aj neskôr, nemusí to byť o 20.00 🙂 len keby to chcelo byť do rána, kľudne do tej 6.00 🙂
Nasa spinka sama, a ak sa okolo 6tej nahodou zobudi na jedlo vtedy ju dam k nam aby do tej 8mej este potiahla.
Adel a to mozee my kojace zeny stavu z kapusty, mrkvicky a tak co pises? ja nic take nejem aby nu nenaduvalo az teraz som nasla tvoju spravu o tom..
@ingeborgnicol blahozelam k uspesnej noci. Dufam, ze si si aj ty pospala. My sme uz posledne 3 noci zredukovali nocne kojenia z dvoch na jedno a je to citit aj na mojich prsiach nadranom. Obcas sa mi mliecko vyleje a niekedy nie, ale ceciky su uz na prasknutie. Akosi som sa este nedostala k odsavaniu. A tym padom nemozem ist ani ku kadernicke, lebo tak dlho mi maly bez mliecka cez den nevydrzi. ☹
Inak my kakame aj 2-3 krat cez den. Rano pravidelne po kojeni a potom kedy sa mu chce 🙂
@tinasc nas keby nespal od 17:00, tak o 20:30 by uz mal take cervene oci, ze uz by od samej unavy ani nevedel zaspat. Zoparkrat sa mi to uz stalo a to sa vecer ani poriadne nenapapal taky bol unaveny a nervozny. Tak ja ho radsej netyram a radsej nech si pol hodku zdriemne este okolo 19:00. Ale kazde babo je individualne.
A vydrzat bez nocneho kojenia chce asi cas. Proste sa mu musi trosku natiahnut zaludok a potom si vecer vytiahne viac a staci mu to na dlhsie, mozno az do rana. Podla toho ci mas v cecikoch slahacku ako Ivinka alebo mliecko ako my ostatne 🙂
@tinushka13 Ahoj.My sme sa tiež narodili 21.11.2012, ale o 16:04 🙂 Malý je plne kojený a kaká minimálne 2 krát denne no niekedy aj 4 krát.

@ivinka77 pocuj, a ty si uz kojila? ja by som mala teoreticky klasicky o 2.30, albo 3.30, ale ked zaspala dnes tak neskoro tak neviem, zajtra napise kedy budem kojit. aj uvazujem ci neodsat ono sa to nejak plni.....tak podporit tvorbu 😝