icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ingeborgnicol
4. feb 2013

@ivka228 a nebojis sa ze nebude potom spinkat?

@jgiovanna504 no otu orieskovu cokoladu si zasluzis aj tak, pretoze vcera nam prespala noc non stop :_) a necakam uspechy okamzite. A dnes ideme dalej, protestuje v postielke uz od 20.10..a ja sa trapim velmi.......

alyze
autor
4. feb 2013

@aliatko ja som to skusala a nezabralo to, tak sme bez dudlika aj my 😀

aliatko
4. feb 2013

@alyzea tiež iba kojíš? Zatiaľ nám stačí podudkať chvíľu cicík alebo zabaviť sa s nejakou hračkou. Kamoškyna malá má 8 mesiacov a budí sa dvakrát za noc na podudkanie a spí ďalej.Takže skoro každý deň sa pokúšam ho na cumlík naučiť 🙂

ivka228
4. feb 2013

@ingeborgnicol tak hadam bude v noci spinkat. teraz uz opat spi od 20:45. A vam sa uz podarilo zaspat?

jgiovanna504
4. feb 2013

@ingeborgnicol tak vies,co,ma napadlo,ze od nej chces asi vela naraz. predsa opacny rezim,cumlik,spat v postielke, spat sama, mozno postupne po par dnoch..len tak uvazujem,aby som ti pomohla. mozno potrebuje viac casu na jednotlive zmeny.. ..my sme zase tuhy od pol deviatej,ale kiez by som predlzila ten denny spanok na dlhsie...okrem toho ked je v kociku..

ingeborgnicol
4. feb 2013

@ivka228 Nie, samozrejme ze nezaspala, uz som ju teraz komplet prezliekla lebo bola prepotena a bavka sa dalej teraz konkretne neplace, ale cakam kedy zacne, teraz lezi sama v postielke a okukava si ruky

jgiovanna504
4. feb 2013

@alyze a davas jej ho aj ked je kludna? alebo len ked place? moja ked sa velmi rozziali,tak tiez uz nechce nic len moje prso,ale inak si ho vezme,ked treba.

tinushka13
4. feb 2013

@aliatko tak my sme nakoniec dnes kakali.. a veru poriadne sme naložili.. 😀

ivka228
4. feb 2013

@ingeborgnicol mozno sa neodporuca kupat kazdy den, ale my mame taky ritual - okupkat, napapkat a sup do postielky. Samozrejme, ze hned nezaspi, ale skor ci neskor ano.

ingeborgnicol
4. feb 2013

Ivka aj my mame denne ritual s kupanim,cvicenim,papanim,aj ukladanim...len nejak to nezabera.este aj v presnom case to robime.
@jgiovanna504no denny rezim si nastastie nastavila sama uz namiesto nocneho,z cunlika som upustila lebo ho stale vypluva.ja od nej chcem iba aby sme ju nevlacili cele noci na rukach,ale aby zaspavala sama v postielke.ale cez den ju este nebudem trapit leboi potom nespi ani cez den ani v noci kurnik,tak ako teraz.este stale je hore.ked to pojde takto dalej,zase si prehodi den aj noc.

alyze
autor
5. feb 2013

@aliatko ja sa tiez snazim ju naucit na cumel, ale keby si videla ako sa tvari ked jej ho dava do pusi, ako keby to bol citron, alebo co 😀 😀 😀

alyze
autor
5. feb 2013

@jgiovanna504 nie, ja jej ho davam iba ked je kludna, tak sa spolu hrame aj desat minut, jej ho stale davam do pusi a ona ho stale vypluva 😒 a tak to vzdy skonci ze ho vypluje

ingeborgnicol
5. feb 2013

@alyze Aj moja neboj. Ked je v stave zufalstva ze place ze chce ist na ruky, tak ho prijme, ale neudrzi ho viac ako minutu dve a vypluje ho, alebo jej vypadne a potom place este menej, lebo ho nema. a za 3 esiace sa ho nenaucila ani pouzivat, cize si myslim ze sa uz ani nenauci 🙂)))

Moja dcerka je tvrdohlava palica. Vcera vystrajala od 20.00 v postielke do 01.00. a bola by dalej, ale o 01.00 sme mali kojenie a sla som ju kojit po leziacky do mojej postele, lebo som uz bola hotova aj ja a zachrapali se obe 🙂)) Ale zato som ju pekne krasne o 0.00 zobudila, aby si zase neprehodila den aj noc. Plakala, medzitym sa hrala, rozpravala sa a tak dokolecka.....juj, kym tto skonci, zapotime sa teda riadne.

ingeborgnicol
5. feb 2013

NO a kym som Vam pisala tento prispevok, moja pirana mala zaspinkala vo svojej postielke sama od seba, uplne prvy krat v zivote-cez den!jupi, vytrham si vlasy od radosti.Cize to trapenie za nieco stoji 🙂)))))))az ju mam chut odfotit, ale sa boji, zeby sa zobudila 🙂))) 😝 😉 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

slady
5. feb 2013

😵 😅

slady
5. feb 2013

😖 😠 ☹ 🙂 🙂 🙂

slady
5. feb 2013

Wilo! prepacte damy, moj syn objavil smajlikov kym som ja uspavala...

jgiovanna504
5. feb 2013

@ingeborgnicol no isla som ti napisat,ze to teda tak nechaj,mozno este nie je pripravena na taku velku zmenu a skusit to o par dni,ale mozno nakoniec netreba 🙂 mne zas moju malu o jedenastej nechtiac zobudil moj otec,no takze pekne jej narusil celu noc a nevedela uz zaspat tvrdo,ani pri mne,nie to este v postielke. ah jaj 😢 podla mna do pol roka mame casu na vsetky zmeny,rezimy alebo co vsetko chceme od nich.netreba vsetko silit,nech nie su nase deticky nervozne.

ingeborgnicol
5. feb 2013

@jgiovanna504 Ja suhlasim. Ale toto co bolo u nas bola zla vychova. Moje diet sa doslovne 12 hodin z dna nosilo na rukach a nikdy nebolo same. Podavali se si ju ako loptu a ona nas za to minolavala 🙂 bolo to velmi zle, ale muz nechcel ustupit. az ked nevedela spat mimo nasich ruk a uz ani tam nie az teraz ustupil. zrazu kolko kprace si porobim. pred tym mi ju musel on vziat alebo ked som ju nosila v satke laebo manduce iba.

ingeborgnicol
5. feb 2013

@jgiovanna504 a ktorej ti nakoniec zaspala?

ingeborgnicol
5. feb 2013

no mozete ma nazvat tyranom roka, ale moja piranka mala zaspala v svojej postielke aj druhy krat a dnes ani neplackala. videla so ze je hotova uplne a tak som ju dala do postielky, pred tym som ju mala v denno kosi v obyvacke. v takom na hranie, nie v smetnon 😝 😝 😝 😝 😝 😝 a podotykam, ze na rukach nebola ani raz.
@jgiovanna504 uz slapem po tu cokoladu, jaka to? voríškova? a kam ju poslem? 🙂)))nehovorim ze to bude kazdy den, ale toto je genialne. toto je oj najvesi volny cas od kedy sa narodila. napiekla som babovcicku, vylizala doma milion inych veci 🙂))))))))

ingeborgnicol
5. feb 2013

a este otazka, znakuje niekto z vas?

alyze
autor
5. feb 2013

Práve sme prišli z poradne, máme 5600gramov a 57 cm a nausnicky v uskach😉 ale bolo kriku, este aj doma☹

salome123
5. feb 2013

baby, o tyzden mame ist ockovat. na nete som sa docitala, ze prve povinne ockovanie sa ma robit medzi 3-4m. nasej na buduci tyzden bude chybat asi 9dni do ukoncenia 3m. nie je to cudne, ze ju idu ockovat tak skoro? aj u vas to bolo tak?

emmka9
5. feb 2013

my sme uz po ocko.2 tyzdne a to mame3 mesiace az 12.

salome123
5. feb 2013

@emmka9 islo o to povinne ockovanie, vsak?

alyze
autor
5. feb 2013

@salome123 my sme dnes boli u pediatricky a tri mesiace mame az o 19 dni ockovat nas budu 1.3. tak neviem skus sa opytat ci sa to neda posunut, ak si si neni ista 🙂

emmka9
5. feb 2013

@salome123 ano povinne a o pol roka znova.

jgiovanna504
5. feb 2013

@ingeborgnicol jeeej,parada :D uz som si myslela,ze to zabere len na moju,ale super,ze to ide pomaly aj vam !!! len tak dalej,hadam sa tu bude uz len zlepsovat 😉 no my sme zaspali hned,ale musela som ju nakojit a potom sa mi este celu noc budila,lebo oco ju zobudil z toho najtvrdsieho spanku a potom uz mala len tak lahky,tak cela noc bola taka vselijaka. furt som jej cumlik musela davat,no a cely den je akasi nervozna, nikomu nechce byt na rukach iba pri mne..a ja ze si oddychnem na vylete 😀 😖

jgiovanna504
5. feb 2013

@salome123 nam zase lekarka povedala, ze "na buducenj poradni si co to povieme o ockovani".a to ideme az o dva tyzdne.cize nic o tom ze ideme hned ockovat. ..tak teraz tiez neviem...