Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@slavusal My sa ho stále nevieme úplne zbaviť, ale soplíky nemal a ani nemá také čo by mu samé vytekali.aromalampu máme tiež a aj tu masť sme tam dali len musím zohnať vonný olej eukaliptový, bo z tej masti je lampa celá zababraná.S plným nosom sa budíme ráno všetci traja takže tam máme asi zlý vzduch.To však nechápem, lebo tam máme na noc max.19 stupňov a ráno sú total zarosené stekajúce okná, takže je tam aj vlhko...Trápia ma hlavne to, že keď budú soplíky nebude sa očkovať...Či myslíte, že pri takých slabích sa bude.A k tomu kojeniu, prikladaj čo najčastejšie..Držím palce 🙂
Tinus ja dodrzujem ten rezim tak,ze v tom case ked ,a byt spanok chodime vonku s kocikom.na doobednajsi spanok ju supnem pred dom,na obednajsi s nou ide chlap na vylety y popoludnajsi ju dam pred dom,ale vecsinou na 99percent uprednostnim tvorbu mliecka a dame skin to skin,cize ju vlacim po dome v satke.a spojim prijemne s uzitocnym.dnes som ju na vecerny spanok skusala do postielky ale plac jak oci tak skoncila v kociariku pred domcekom he.
Jgiovana kludne si daj.ja si denne davam 4x caj na kojenie,zaprazenu poloievku,vineu a to vsetko na mlieko.calibrum,femibion a nic nie je zle.ak mas pocit ze mliecko klesa odsavat odsavat :p ja som teraz doodsavala a supem do mraznicky,aby ked pride pochybnost ako vcera som nemusela umele.fuj.a mozno este o druhej odsajem,zaspala o 23.00 ale uz bez placu.
@ingeborgnicol a ktory femibion beries, ten pre aktivne matere?
Ahojte babym musime sa vam aj pochvalit 😉 Uz druhu noc malinka spinkala v postielke jupiiiiiiiiiiii 😀 dufam ze to tak bude aj pokracovat, sice uspat ju tam je cisty boj, ale zatial vyhravam 😀 Spinkali sme od 22:00 do 02:30 kojenie a potom o 05:00 a 07:00 a uz sme hore, takze super, aj maminka sa konecne fajn vyspala 😉
Tak a u mna uplna depka.
Drobec sa odmieta nakojit, place len ho polozim do polohy na kojenie, nechce sa prisat, vzpiera sa, ukludni sa cumlikom a znova to iste. Inak sa usmieva a je pokojny. Ja uz nevladzem :'(. Pisala som s laktacnou. Odporucila eliminovat cumlik. Mate niektora s tymto skusenosti?
Som smutna
@mirkov nemaj depku moja.to je len kriza a prehrmi.len nedavaj um,alebo flasku.nmaopak,presne ako laktacka povedala cumlik prec.on bufde plackat,bude chciet sat,potom bude aj dida dobra.len musis vydrzat,je to krute ja viem.ale asi si zvykol sat cumel a ten sa saje uplne inou technikou ako dida.tak neboj.a pripomen si,ze ty si mamina a on je potomok,tak ty mas posledne slovo.a ty urcujes pravidla nie on.
Slady hej ten :p femibion 400,dali mi ho v tehu,lebo som mala zlu kervicu
@ingeborgnicol ako si odnaucila prosim od cumlika a kolko to trvalo?
@alyze gratulujem vyspatej maminke.a prco az tak neskoro zaspinkala?co robila do vtedy,bavkala sa?pytam sa lebo aj moja vcera tak neskoro zaspala,ale v postielke bola od 19tej.
@ingeborgnicol no ja len preventivne pijem, preistotu, mliecka mam dost(klop,klop,klop), len ten Gravi milk neviem kolkokrat za den mozem, preto sa pytam.
@alyze to su presne nase casy kojenia a vstavania 😀 s obcasnymi odchylkami, akurat ze my zaspavame o pol deviatej,deviatej 😉
@mirkov nedat jej ho a vydrzat ten plac,ja som nevydrzala,tak my ho dalej pouzivame 😀 ale zatial ziaden problem nemame. citala som, ze dieta za tri dni zabudne,tak asi tri dni revu a potom uvidis 🙂
No ja si musim mliecko stale podporovat a brat nan lieky.same od prirody to moc nejde.
@mirkov
@jgiovanna504
a mozno ani nie az tak revat, lebo je to cez den a na tri dni sa babatinko da nejak zabavit, hrat s s nim, hrkat mu hrkalkami, povlacit ho po hojdacke, alebo hracj deke a tak, popripade mu dat ocmulat umyty malicek s ostrihanymi nechtami 🙂))
@mirkov ja som od cumlika odnaucila jednoducho. Mala som stastie a moja cumlik nikdy nerespektovala 🙂 Davam jej ho iba ked ideme vonku aby jej nenafukalo do pusinky a niekedy ked je na nevydrzanie, napriklad ked ju obliekam...inak pocas dna a pri zaspavani ho nedavam vobec....takze som ho nemusela odnaucat
@ingeborgnicol Dakujem 🙂 vzdy sa zacneme uspavat nejako okolo osmej, ale nevie skor zaspat, je nervna a potrebuje stale pozornost, neviem preco nevie zaspat, lebo musi byt uz brutalne unavena, ked posledny spanok bol cca o 16:00 😒
@mirkov joj to poznam velmi dobre, ja som mala tiez problem s WIlkom, ale od zaciatku sa nechcel prisat, nevedel to, neviem ci mal nejaky fyzicky problem v pusinke - skratenu uzdicku alebo co, alebo jednoducho bolo problemom to, ze mo ho po porode priniesli na kojenie az po sto hodinach, no po troch tyzdnoch som to vzdala. ty mas aspon idtotu, ze ked to vedela doteraz, tak fyzicky je vsetko v poriadku a treba len vydrzat, ked som tu citala ako tu baby odzaciatku bojovali s problemami s kojenim tak mi az luto prislo, ze som to vtedy tak lahko vzdala s malym... pozri jej do pusinky ci nema soor - aj vtedy moze byt problem ze babatko nechce papat, ine mi uz nenapada... drzim palce silno!
inak ja dnes kojim kazdu hodinku a pol, mala je dnes daka hladna a mam pocit ze mam v nadrach v kazdom tak po pol deci a dost, zaba najskor minutu taha kym to vobec roztaha, potom 5x cucne a konec, pyta druhy, a po druhom je este hladna a taha cumel o sto dvesto... tak ja dnes cajikujem, aj ked aj vcera som, aj cierne pivo som dala s muzickom napoli no asi nezabralo... uz nech si to roztaha bo sa mi nechce mat kozy vonku cely den 😀
@alyze Skúste dávať spať o niečo skôr, ona už asi nemôže zaspať od únavy. Ja mám malého, ktorý už má 5 mesiacov a v tom období robil to isté, aj dve hodiny nemohol zaspať, keď sme kúpanie posunuli o pol hodiny dopredu a tým aj spánok, tak je pokoj. Medzi 19,45 až 20 ide do postielky a najneskôr o 20,30 už spinká, to som mu zhasla nočnú lampu a na kojenie vstával okolo 3-4.
@alyze Aj ja som ti chcela poradit, ze ked ma posledny spanok o 16tej, tak je neskoro davat o 20tej, to ani moja nevie poto zaspinkat, lebo je unavena a tenzna a cim viac unavy tym viac vylucuju adrenalin a kortizol a bud nezaspia vobec, alebo neskvor. moja vobec pre istotu tvoja neskvor 🙂 tak neskusis trosku posunut cas spinkania na skorsiu hodku?
Slady ja bezne kojim kazdu hodku a pol. ked mame dobre dni ako dnes vcera a predvcerom tak kazde dve hodiny.....a take ze podprdu mi ani uz nenapadne davat alebo nejake tricko co sa neda z neho iba tak koza vytiahnut nema u mna vyznam 🙂))a do 2mesiacov som kojila tak ze prvy mesiac nonstop, to mi visela ako privesok na retiazke aani som zo spalne nevychadzala a druhy mesiac kazdych 90 minut v najlepsom pripade, v najhorsom 60minut . Teraz vydrzi tak 2-3 hodky. a to si uz gratulujem 🙂 ale ked nespi medzitym tak kazde dve davam. lebo eby ja na poziadanie doterraz, tak si ju rano zavesim na cecok a vcecer zvesim na hodku 🙂))))))))
Tak my teda baby poradte, ako ju mam skor uspat, ked jej sa nechce, alebo aj zaspi a behom 5-10 minut je hore 😒
Keď mi malý plakával v postieľke lebo nemohol zaspať, tak sme upravili režim takto. Vstával medzi 4-5 poobede, najedol sa, trošku sa pohral a o 18,15 cvičenie, kúpeľ, najedol sa cca o 19 všetko skončené, od 19 ležal pri mne na gauči a mal potrebu sa hladkať, o 19,30 ešte trošku najesť a 19,45 - 20 do postielky. A takto nám to funguje doteraz. Neuspávam, do postieľky ide s otvorenými očami, ale kľudný, niekedy ho chodím ešte raz , dva razy pohladkať.
Mne sa este nikdy nepodarilo dat malu spat skor ako o desiatej vecer ale aj napriek tomu sa vytesujem bo chodievala spat o druhej v noci bo to mala nejak posunute........a nema na to vplyv ani ked spi cez den malo ani vela, vzdy ide spat az okolo desiatej.........a myslim si ze ona si to sama neskor este upravi........inac ale ked uz o tej desiatej zaspi tak spi vkuse bez papania az do osmej 🙂
@alis434 aj nasa chodi spavat s nami...ccize okolo tej 22hod., lebo v poslednej dobe vyzaduje, aby niekto zaspal s nou...ale niekedy ju dam do postielky a zaspi si pekne sama....ale nerobim to tak vzdy, mozno by som mala?!
Baby a davate malinke do "pyzama"?
Asi by som mala mat nejaky rezim, ktory budeme dodrziavat...to pyzamo davam uz dva dni🙂, ale napr. kazde rano ju umyjem mokrou handrickou- tvar, akoze aby vedela, ze rano sa treba umyt🙂 a to sa jej strasne paci, sa smeje jak salena🙂
@adel22 hej mame pyzamo, ked sa mi v nom hned nepogrcia tak dam aj dve noci po sebe to iste, inak samozrejme vzdy ine 🙂 ale pyzamo je u nas taky ten overal a cez den nosi vacsinou gace a mikinu alebo chlpaty overal ked ju chcem napchat do nosica. my sme sa dnes rano mechrili skin on skin, lebo sa mi celu noc pucila a uz som nevedela co s nou... to bolo super a tak ju to unavilo ze o siedmej zaspala na dalsie tri hodky. samozrejme ze som z toho vysla s ogrcanymi vnadami ale co uz 🙂 dako sa mi rozgrcosila potvorka...
Ahojte, tak dnes som ju okupkala o 17:30 potom papkala a o 18:00 zalahla, tak som zvedava, ake to bude mat pokracovanie 😀 zatial spinka 😉
ahojte 🙂 ani vas nestiham pozerat 🙂 zistila som ze mat dve tak aktivne deti ako mam ja, je poriadna fuska... a popritom zariadovanie bytu a to vsetko... :( ale konecne sa nam nelinka naucila cez den spat 🙂 aj vam to drobci tak robili ze spali cez den 5-10 minut? :(

@petuska55 aj mne riadne chuti 😀