icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivinka77
15. feb 2013

babyyyy pijete matovy caj ? vraj brzdi tvorbu mliecka, viete o tom nieco ? mate skusenost ? dik

ingeborgnicol
15. feb 2013

@slady No te buh jasne ked sa kupes vo februari ze si chora....no a ty mas vynimocne dobre babatino, ona ti velmi pekne sama lezka a aj sama usina ako jedna z mala. pozor este aj Ivinke 🙂)) No ja idem pratat tera, ale moja este nespinka, dnes pomrknava nejak dlho asi ju aj utisit pojdem....

@mirreckall juuuuuj tak to ti gratulujem k pozitivnym spravam! a nech ste cim skvor doma v trojocke pokope!!! ne hrozi operovanie cysty sa mi urobila po porode na vajecniku a asi to odmietnem, lebo tiez nechcem byt bez nej.

ingeborgnicol
15. feb 2013

@ivinka77 no ja som iny ako na podporu laktacie ani nepila, musim to napravit. sice pila som sunarku pre deti 🙂je vynikajuca 🙂)))

my sme mali zly den, nevzala som ju na posledne spanie von ale nechala v satke. nevedela zaspat a potom uz bola zla cely cas....

slady
15. feb 2013

nepila som, pisu to aj v mojej mudrej bylinkovej knihe ze pocas dojcenia radsej nepit, rovnako ani salviovy. a tiez som sa docitala, ze detom sa matovy tiez nesmie davat lebo moze sposobovat spankove apnoe...

ingeborgnicol
15. feb 2013

@slady co je spankove apnoe? nespavost?

slady
15. feb 2013

@ingeborgnicol ked spis a vynechava ti dych, ze prestanes na chvilku dychat.

ingeborgnicol
15. feb 2013

@slady wau necem dakujem.....ja by som uz pila iny caj ako bylinkovy a na kojenie....hm, nejaky komercny, alebo nejaky dobry....porad. samozrejme s vidnou zlepsenia dojcenia 🙂 inak prave som doodsavala neverim ze to niekto robi pri 3 a pol mesacnom dietati okrem mna ze odsava kazde dve hodky kym babo spinka :P
ja mam chut na napriklad zeleny s jahodovymi listami a susenymi plodmi -pretoriu, alebo cierny s ceresnami a tak mnaaaaaaaaaaa za ten zeleny s jahodou by so si oko vypichla. ...celkvo by som vsetko zrala a pila co nesmiem

slady
15. feb 2013

@ingeborgnicol oo a zeleny sa fakt nesmie? ja neviem, ja uz to flakam, aj kafe si dam ked sa inak neda 😀 tak ja pijem momentalne materinu dusu s tym ze mi hadam torchu pomoze v mojej chorobe... a cierny milujem ale momentalne nepijem.. daj si pivo, ja som si teraz dala so starym napoli, tak dufam ze mliecko pride 🙂

ivkasendy
15. feb 2013

ja som kdesi citala, ze zeleny sa moze... tak kto sa ma v tom vyznat 🙂 ale o tom matovom som netusila, akurat minule mi ho svokra spravila tak som vypila, aby som ju neurazila a nebola zase za bars mudru, staci ze furt odmietam cajik pre malu 😀 ale uz budem vediet a nabuduce si nedam...

ivkasendy
15. feb 2013

http://najmama.aktuality.sk/clanok/226665/dajte... -> tu sa pise, ze zeleny hej, ale kvoli kofeinu max.1x denne... na inom mieste sa spominalo, ze deti mozu potom horsie spat... cize moze sa ale s mierou, no ja cajova nie som takze neviem zarucit 🙂

slady
16. feb 2013

inak som pozerala ten matovy a predsa sa pri nom o dojceni nic nepise, ale tak istota je gulomet ze, no to ze detom sa nema davat je tutovka, pre deti je lepsi z tzv macacej maty - som si ju minule natrhala v tom ze je to klasicka mata a kuknem do knihy a ona to je macacia, tak jej mam teraz plny sakel a davam ju muzovi 😀

ivkasendy
16. feb 2013

@slady praveze na viacerych miestach na nete som nasla, ze mata a salvia zastavuju laktaciu... matovy sa vraj odporuca ked zena chce odstavit od dojcenia, co my tu iste ziadna nechceme 😀 este dobre ze to @ivinka77 spomenula...

evamarcel
16. feb 2013

@ingeborgnicol vobec si nemyslim ze je to za krakvciu matku pretoze je to pre dobro dietatka aj ja malu davam len do postielky ziadne cicikanie pretoze tiez sa nam to nevyplatilo ale nechali sme jej cumlik a myslim ze ten je dalsi problem, pretoze ked mi zaspi napr. teraz som ju dala na 8,30 do 9 tej som ju nedokazala udrzat bola hore 1,45h a uz uplne odkvecla zobudila sa mi po 9,15 s placom dala som cumel pokracuje v spanku do 9,40 a zas plac cumel a pokracuje neviem dokedy tak teraz nechapem preco sa budi ci je to hlad a cumel ju sali ale nakojila som ju aj o 7 aj pred spanim ci je to len zlozvyk a ona potrebuje pocucat aby presla do dalsej fazy spanku.... no tvoja mala ti spinka vkuse spanky? Aj v noci ked to poratam tak s 3kojeniami a podavanim cumla sa zobudila 10krat takze mi to nepripada v poriadku a neviem co s tym snazim sa zaviest aj rezim podla g.f. tam pise ze prespat cez den iba 3 hodiny aby spala v noci 12hod.

Alebo mi radis nechat plakat aby sa naucila sama zaspat a spala vkuse tolko co potrebuje? Len moja mala neplace ale reve vrieska to je strasne....a mam pocit ze sa sama nevie ukludnit dokial sa od placu uplne nevycerpa. Ked si malu ucila zaspavat samu tak ti tiez sa budila po 45min. a nechala si ju znova plakat aby dalej spala?

mata884
16. feb 2013

a mame tu sobotu a zase vrtanie. Ja toho suseda uz nenavidim. 8 mesiacov vkuse vrta. A to mi maly teraz zaspal. Puknem od zlosti. ☹

tinasc
16. feb 2013

@mirreckall nech sa ti bábätko čoskoro uzdraví aby ste mohli byť spolu a vychutnávať si jedna druhú a mať také starosti ako my, držím moc palce...

tinasc
16. feb 2013

@ingeborgnicol jasné, to robím aj ja, lebo malý mi cez deň spí nekľudne, ja neviem čo ho ruší, hoci mi spí niekedy aj 3 hodiny, tak musím ho ísť aj 10x podrndať aby zase zaspal... takže v kočíku mi je to lepšie ako keby som ho mala na rukách tíšiť 🙂

alyze
autor
16. feb 2013

Caute babym my mame za sebou strasnu noc ☹ a horsie je ze stale neviem co malinkej je strasne plakala celu noc, krcila sa ako keby mala krce a vobec nechcela papat, ked som jej dala prso k puse hned sa rozplakala ☹
volala som aj lekarke a ta nam odporucila sab simplex, tak dns konecne raz jedla, ale neni dobra, co by ste robili, mame ist na pohotovost ? 😕

adel22
16. feb 2013

@alyze Neviem co:/ skus pogooglit...mozno aj cajik uvarit pre nu...alebo masirovat brusko /uvarit cajik taky silny feniklovy s rascou a anizom a tym masirovat/....hlavne vela polohovat, zacvicit...a kakat kaka? Daj vediet potom!

alyze
autor
16. feb 2013

@adel22 vykakat sme ju dali rano cez rurku, ale neviem ci jej to nejako extra pomohlo 😒 cajik do nej nedostanem ani nahodou, ale aspon tie kvapky som sa snazila jej dat ☹ no a masirujeme aj cvicime, dufam ze jej to prejde 😒

mirkov
16. feb 2013

@alyze ahoj, toto som mala minuly tyzden aj ja. Volala som laktacnej. Odporucila kojit v polospanku ale ani to mi nepomohlo. Asi to bol dojcensky strajk v kombinacii s tym, ze som nakoniec dostala menstruaciu. Terz je uz lepsie, sem tam este protestuje ale uz minimalne.
Mne pomohlo ze som ho pri kojeni nosila na rukach a chodila az po chvilke som si sadla. A koliku tiez mavame. Ja davam pred kojenim sab simplex, po babycalm a na noc biogaia kvapky.

ingeborgnicol
16. feb 2013

Ahojte dievcata ja len na skok a surna prosba. Sestre prave odisla hlienova zatka. Viete mi poradit kedy mozeme cakat porod? ja netusim, syna som mala v 42 tt vyvolavackou a dcerku v 36 cisarskym...takze nic prirodzene 🙂))) A mame paniku kedy pojde 🙂dakujem vopred za odpoved.

adel22
16. feb 2013

@ingeborgnicol no to moze trvat...nic to neznamena si myslim...pokial nema bolesti, tak by to malo byt ok🙂 To moze byt aj par dni este...v kolkom je tyzdni? To je dobra, ze to odpozorovala...ja som nic take nevidela:( a to som sla 6dni po termine prirodzene.... vela stastia teta🙂

ingeborgnicol
16. feb 2013

@evamarcel ano, my sme mali ten isty problem, bud bola v kuse hore, alebo sa budila v kuse.. az kym sme nepresli na tu metodu, ale my sme ju presne dodrziavali podla knihy. poslali my ju tu kocky z netu, mozem ti ju tiez poslat. ak chces myslim tu metodu vyplakania. lebo je dobre pre dobro dietata ju presne dodrziat aby to bolo co najkratie a najmenej bolestive pre obe. U nas plakala prvy den skoro 5 hodin s prestavkami druhy den 4 hodiny a treti den 20 minut ak sa nemylim a teraz pomrnci cca do pol hodky maximalne, ale to skvor mrnka. ale tiez mi je jej luto, ako zmetene pozera, ked vie ze ide spinkat. nie je to prijemne, ale ked spokojne prespinka 13 hodin, je to pre mna o to lepsie aj pre nu. napisem vecer viac ak chces teraz s nou hybam von

adel22
16. feb 2013

@ingeborgnicol A to je ina kniha ako- Kazde dite muze dobre spat? aj ta je na ulozto..uz citam🙂

ingeborgnicol
16. feb 2013

@adel22 no on je 27tt a 3 dni,ale ma3500gramov uz maly a ona brucho po zem.ja som mala pri malom 3dni pred porodom krv tak uvazujem ze to som mala asi aj ja zatku len som o tom nevedela.a ta kniha pozriem potom na pc teraz drngam na dvore s mobilom :p

ingeborgnicol
16. feb 2013

Vola sa "Kazde dieta sa moze naucit spat" a tiez je tusmi na ulozto to bude ta ista kniha predpokladam. Pre overenie fakty: A.Kast-Zahn * H. Morgenroth
Každé dieťa sa vie naučiť spať

adel22
16. feb 2013

@ingeborgnicol ano, je to to iste🙂

alyze
autor
16. feb 2013

@mirkov Ahoj, my sme mali skoro dva mesiaci pohodu co sa týka koliky a teraz ja neviem co to ma znamenat, dala som si dietu a jem len naozaj veci s ktorych by ju nemalo naduvat a sab simplex som davala aj ja dnes cely den 😒
Davas kvapk pred kazdym kojenim ? a kolko kvapiek ?
Konecne pred chvylkov zaspinkala, no dufam ze o jednej, alebo este skor nam zacne rodeo ☹
No aj tak sa mi zda byt nejaka chorucka, celkom ma sklenne a cervene ocka a soplik ☹

alyze
autor
16. feb 2013

@ingeborgnicol Ahoj, mne oddysla hlienova zadka 10 dni pred porodom, aj to my ju vyzdaral doktor 😀 ale aj tak som rodila 4 dni po termine a s vyvolavackou, nemala som plodovu vodu, kto vie do kedy by tam bola keby mi ju nevyvolali 😀

mirkov
16. feb 2013

@alyze to ma mrzi, my sme boli chory ked mal 5 tyzdnov. Aj kaslal hrozne chuda male. Ani nechcem na to mysliet...
Davam pred kazdym kojenim 15 kvapiek a po kojeni 10 kvapiek babycalmu- ti je prirodne.
Inak mi kaka po kazdom kojeni. Riadne splechy🙂