icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

tinasc
26. feb 2013

@ingeborgnicol a dávaš ešte malú do ulitky?

ivinka77
26. feb 2013

@ingeborgnicol a kam ti chlap odchadza ??? ☹

ivkasendy
26. feb 2013

moja cez den zaspava vacsinou sama v postielke - s palcekom v ustach 😕 to neviem ci je dobre alebo nie, bojim sa ze neskor moze byt tazke ju od toho odnaucit, no na druhej strane som rada ze sa uspi aj sama 😅 ale vecer nijak raz, to ju musi nosit manzel na rukach - tak ju naucil, takze tak mu treba 😝 ak nahodou niekedy vecer nebude doma, snad si poradim aj inac... no tie denne spanky ma kratke - takmer vzdy presne 30 min. Davam ju spat vzdy po 2 hodinach od posledneho zobudenia a dost rychlo vtedy zaspi, no po polhodke je vacsinou hore - aj ked sme na prechadzke... 😒

ivkasendy
26. feb 2013

a k tej starsej generacii - mna furt tak svokra dacim vytoci, i ked uz sa tiez snazim nad to povzniest... minule chcela dat malej piskotku, co som samozrejme zatrhla hned v zarodku 🙄 a "rada nad zlato" od jednej tety, ze dat malej vypit par kvapiek vody z vanicky - a moj cteny muzik to samozrejme musel vyskusat 🙄 neviem ci ja to beriem bars vazne ked sa snazim moje jedine babo od takychto "hovadin" ochranit abo co... 😝

ivinka77
26. feb 2013

@ivkasendy to pitie z vanicky ma akoze aky vyznam ??? 🙂 🙂 🙂 to ma veeeeeelmi zaujima 🙂

ivkasendy
26. feb 2013

@ivinka77 sak to keby som vedela... zeby obohatenie pitneho rezimu? 😀 no nam to vtedy aspon pomohlo ze mala sa po par dnoch vykakala... som vtedy netusila ze je to preto, len som zacula jak jej manzel po prebalovani hovori: Vidis Mimka, stacilo par kvapiek vodicky... - tak hned mi to bolo jasne, aj sa mi po opytani priznal, fajne som mu vynadala 😕 🙂

slady
27. feb 2013

@ingeborgnicol no necham, ale ja ju nedavam do fusaku, ja mam taku chlpatu kombinezku do ktorej ju davam ked ide do manducy a vonku si cez to dam este bundu a doma ju necham tak, v tej chlpatej kombinezke a v ciapke a hovorim si, ze to je to iste ako keby som ju v posteli poprikryvala, takze nema na sebe o moc viac ako ked je v spacaku chapes, a tak ju necham len tak polozenu na posteli nezakrytu alebo len deku prehodenu a je v pohodicke 🙂 alebo ju ponosim aj v manduce chvilku a to mi zaspi zarucene a ked dam dole a nevyzliekam ju tak zostane spat 🙂

slady
27. feb 2013

a vcera mi zaspala sama na hracej decke
inak baby, mne sa vobec este nenatahuje za hrackami, neboxuje do nich ani sa ich nesnazi uchopit, teda mozno sa aj snazi ale nevyzera to tak zatial 😀 akurat co sa obzera a tymi rukami meta uplne nekoordinovane este.

mata884
27. feb 2013

no cista katastrofa 🙂 , ked od rana nesiel MK. Az som sa tu rozculovala, ze kedy to konecne spustia. A syn sa smial, ze som zavislacka :D

ivinka77
27. feb 2013

@ivkasendy ivka no vidis...tak aspon nejaky efekt to malo 🙂
@slady to nevadi... ona sa nauci,... ved deticky su rozne... mozno nechyat hracky , ale o chvilu ti prva povie ''mama'' 🙂 nebooooooooj
@mata884 no inak aj ja od rana klikam jak dabel, ze ci uz to ide... mala spi uz 4 hodky na balkone, tak sa tu vynudujem 🙂

evamarcel
27. feb 2013

@ingeborgnicol aka je ta kniha presny nazov da sa stiahnut z netu ci musim kupit? Mne sa zda ze mala mi vela papa vnoci potom rano a doobeda velmi nechce len najhorsie ze v noci sa potom este budi ze ma krciky treba jej kakat prdkat a tak nepokojne spinka...a co davas za kasicku ze ti mala tak dlho spinka az do 4tej?

evamarcel
27. feb 2013

@tinasc ahoj ja este davam do ulitky aj ty davas? len v noci mi uz rucky az pri krku ma a vytahuje tak neviem ci to uz nechce alebo co ...len ked jej ich uvolnim tak sa bucha a vyhadzuje cumel a este horsi plac...ale cez den mi na zaspatie ulitka velmi pomaha dam do ulitky cumel a zaspi.

evamarcel
27. feb 2013

@ingeborgnicol oplati sa mi kupit tu knihu a dost ? je ozaj dobra lebo ked ano tak ju kupim ja uz pri dvoch detoch musim nieco robit lebo niekedy sa ozaj citim ako otrok...

evamarcel
27. feb 2013

@ingeborgnicol je tam v tej knihe nejaka vseobecna rada ako budu spat deti od 3m.....Dat do vlastnej izby a nechat plakat?

slady
27. feb 2013

@ivinka77 haha ja to iste, skoro som si bez MK aj pozehlit stihla, ale to sa mi zase krpana zobudila, aaale stihla som si aspon urobut plan ze co idem s krpcom robit dalsie dva tyzdne, nech ho trochu intelektualne stimulujem 😀

slady
27. feb 2013

a s malou som zcacla cvicit aj ja uz konecne - za rucky a prevalovat sa a tak 🙂 celkom nam to ide 🙂

ivinka77
27. feb 2013

@slady a aky plan si vymyslela ??? ja uz len cakam jak na spasenie, kym konecne pekne bude vonku sakra !!!

slady
27. feb 2013

@ivinka77 ale, konecne mu zacina dochadzat ked mu nieco vysvetlujem, vcera sme sli na pizzu a vznikla z toho hodina biologie o traviacej sustave 😀 tak sa teraz venujeme telu a zdraviu a tak vymyslam hry a aktivity - bavia ho dinosaury a v knihe videl obrazky kosti tak som mu aj to vysvetlovala, on je taky pomalsi co sa recoveho vyvoja tyka, asi preto ze je bilingvalny, tak aj logicke suvislosti mu zacali dochadzat trochu neskor, takze teraz objavujeme taketo veci, takze som si pohladala vselijake napady a hry s plastelinou a pocitacove a tak plus teraz ked uz je ako tak pekne umyjeme gumaky a ideme polovat na mlaky 😀 jeeej hura do vody! 😀 a taaaak...

slady
27. feb 2013

no a cez vikend k babke na prazdniny takze to sa budeme zlepsovat v slovencine dufam, som si vypisala pesnicky co sa ucime na hudobnej a budeme trenovat nech uz aj nieco zapeje tam, lebo tam len tak cuci medzi detmi jak dubak a nic... 🙂

slady
27. feb 2013

a so zorkou sa hrame super hru - zakricim varuuuuuuuuuuuuuj a pustim jej na brusko taku penovu lopticku Wilkovu, strasne sa na tom bavi 😀

adel22
27. feb 2013

@slady Ved vies, ze ja vitaminy nedavam od zaciatku🙂 Ani K ani D....tak mozes nas nasledovat🙂 a slniecko sa ukazuje....budeme predeckovane🙂 Jaaaaj, akurat mi spi pred domom na slniecku....tak som sem nakukla!

slady
27. feb 2013

@adel22 si ma potesila, ja davam Dcko tak rak za dva tyzdne ked si na to spomeniem :-P ale ja papam rybi olej poctivo 🙂 aj s wilkom, on to miluje, nepochopim ze ako je to mozne, lebo ja to prehltnem so sebazaprenim a este pol hodinu citim rybu 😖 a wilcu to pozuje a pyta si este "jellyfish" 😀

adel22
27. feb 2013

Inak....u svokry tu s malou cikame a kakame do nocnicka a su tu z nas uzasnuti🙂 Ja uz ani nemam co prat, vsak ona mi zacura 3 dni plienky denne...a to som aj prehnala🙂 jaaaaj, je to bomba bombova...take dobre babatko mi dali v porodnici🙂

slady
27. feb 2013

@adel22 tak ale aby mi doktorka bohorovne bez akeho kolvek vysvetlenia svihla ze NIE nestaci to a koniec... joooooj keby som vedela o lepsej idem hned k inej ale neviem bohuzial...

adel22
27. feb 2013

@slady ja si davam len ked slnko nesvieti a tiez ma napne...fuj, je to hnus, ale co narobime....a kolko si toho davas? bo ja niekedy 2lyzicky a niekedy len jednu a niekedy ziadnu :( ale ja sa polepsim, slubujem!

adel22
27. feb 2013

@slady tak co ti ma povedat? Ze mas pravdu? Eeeee, z toho nie su peniaze! Mas cusat a pocuvat jej rady, ale ty si mama, pocuvaj svoj vnutorny hlas a riad sa sedliackym rozumom! 🙂

ivinka77
27. feb 2013

@slady to je supis, ze je bilingvalny....paradicka... a muzik uz vie po slovensky ? ci len anglicky sa s nim bavi ?

adel22
27. feb 2013

@slady Toto by som potrebovala- kedy prijimas objednavky? Dakovala🙂
http://ekozahrada.blog.cz/1108/teplacky-pro-bez...

slady
27. feb 2013

@adel22 ja to mam v kapsuliach a davam si jednu - de denne ale tiez obcas zabudnem - ja mam ten co Lucka MIhalkova propaguje stale na tej fb stranke ockovacej, ak vies o com hovorim, takze je to lepsie - lebo necitis ten olej v ustach, iba sa ti potom po nom grga 😀

slady
27. feb 2013

@adel22 jeej no jasne, vyskusam teda pozriem sa na ten navod a strih ze ci sa z toho vysomarim ked budem mat cas, dnes vecer prekladam ale iba trochu takze si to kuknem dnes vecer 🙂 rychloprdky je skvely nazov pre gate 🙂