icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

alyze
autor
2. mar 2013

@ingeborgnicol ahoj, ano mam ju v posteli, to je nas dalsi problem, ze nechce spat v postielke ☹ a dnes vecer dala obe prsa a bolo jej malo, uf kto by jej stacil 😀 a teraz momentalne uspavam v kociku, pekne s jednou nohou hupem 😀

alyze
autor
2. mar 2013

@ivkasendy ahojcek, jasne ze najprv vyskusam podrzat rucky, alebo jemne pohladit, ale to na nu nezabera ukĺudni sa len prisatim na prso☹
A inak zistila som ze sa nam dost neskoro spusta mlieko cca do 5 minut a aj preto je nervna a niekedy ju to v noci prestane bavit tahat, kym sa spusti a mozno aj preto je tak casto hore asi:-/

ingeborgnicol
2. mar 2013

@alyze rada od mojej laktacky.kupit si lecitin 1200 a brat dva krat denne.aj ja beriem.mne ten lavy prs bral pomaly tak preto.a to by ,malo zabezpecit skore spustanie.aj ked ja uvazujem ze vysadim,lebo ja mam nakojene za 4 minutky cca potom sa len skeri,hra,oblizuje

mirkov
2. mar 2013

@alyze mne laktacna vtedy odporucila na zaciatku kojenia odsat trosku mliecka odsavackou a potom prilozit babo nech to mliecko pekne ide.. Ale to znamena, ze musis vstat z postele, takze ziadna vyhra ☹

tinasc
3. mar 2013

@ingeborgnicol to ho tak uspávam, keď mám ten nápad dať ho náhodou do postieľky... inak keď ho obliekam do overalu a do kočiara tak tam netreba... 🙂

tinasc
3. mar 2013

@alyze no náš dnes po nočnom kŕmení nechcel už zaspať... inak on má cumel na zaspávanie ale rýchlo ho vypľúva... a na ukľudnenie... 🙂

ingeborgnicol
3. mar 2013

@tinasc takze od ktorej ste hore?

my sme dnes nejak divne. nedali sme kasicku ba moje mliecko odstriekane a zaspala o 19tej, vstala o 2 a potom o pol6 a uz nezaspala kuuuurnik to sa mi tiez nie celko paci....dnes nedam vobec ziadny dokrm a uvidime laktacka sa vyjadrila ze jej uz vobec netreba.

tinasc
3. mar 2013

@ingeborgnicol od 5.30 😉 u nás je to nejako takto normál... potom ho naložím do sedačky okolo 7.15 a idem so staršou do školy teda v pracovné dni... a potom ukladám o tej 9.00 atď... keď mi vstane takto cez víkend, tak zaspí samozko skôr aj o 8.00... inak dnes mi spí desne, doobeda aj na obed no keď som ho 100x nebola drndať, tak ani raz... neviem prečo nekľudne spí...

ingeborgnicol
3. mar 2013

@tinasc POcuj my asi excelujeme s tymi nasimi deckami s nespanim....ja som dnes dopoludnia uspala v kociari100x sa zobudila . A na obed v kociariku - a sto krat sa zobudila. a podvecerny spanok v satke u svokrovcov-ako inak 40 minut. uz si zvykam ze jej doobednajsi a poobednajsi spanok je 40 minut a obedny tolko kolko s nou chodim, maximalne vsak 1,5 az 2 hodiny maximalne. Potom spusti neskutocny rev......aj teraz som ju ulozila, lebo nam uz ani v kociarik od svokrovcov doma nezaspala.....trebalo by zistt preco spia tak nekludne...ale neviem ako

ivinka77
3. mar 2013

@evamarcel nie nemusim, dam jej overal akym bola zima tak aj fusak, supnem do vanicky na balkon a je...spi v kuse 4 hodky bez pohnutia... a cumel pouzivame minimalne... skor, ked je hore a je nervna, lebo ked spi, tak ho nechce, okamzite ho vypluje....

ivinka77
3. mar 2013

@evamarcel v noci je v takom bodynku pyzamkovom...a v babyvaku alebo sem tam, vacsinou ked je nekludna, tak v zavinovacke, ale z tej jej uz trcia nohy 🙂 to len koli rukam, aby nimi nesimrinkovala 🙂

ingeborgnicol
3. mar 2013

@ivinka77 este priberas? ja to neviem zastavit 🙂

ivinka77
3. mar 2013

@ingeborgnicol vazim sa kazdy tyzden...a kua stale to idde hore... momentalne mam + 10,5kg od porodu kuaaaaa ☹ a vsetko mi ide do brucha a do zadku a stehien, ale brucho najhorsie...vyzeram jak v 8mom mesaici kurnik... a;e citim, ze to brucho este cvicit nemozem, lebo staci, ze sa snazim dvihnut z lahu do sedu a dost ma to boli este :( hnusny cisarak !!! :(

mata884
3. mar 2013

Vcera sme mali 3 mesiace 🙂 . A zajtra ideme na ockovanie. :( . Och. Uz teraz mam zaludocne krce.

alyze
autor
3. mar 2013

@mata884 aj my sme to uz mohli mat za sebou, ale bolo tam asi 10 chorych deti a tam som odmietla cakat, aby tam mala chytila chripku !:@ tak sme preobjednany na 15teho☹ tak daj vediet ako ste dopadli 😉 a vasa pediatricka ma poradnu ?

ivinka77
3. mar 2013

@mata884 jeeeeeejo gratulujemeeeeee ! vy ste tu z nas tusim najmladsi 🙂

tinasc
3. mar 2013

@ingeborgnicol no netuším čo tým deckám je, asi cítia v kostiach jar a robia nám takéto prieky 😀 nejde mi do hlavy, ako že je unavený a v kočíku sa 100x zobudí a ja behám za ním ako besná, keby to niekto meral, tak nachodím kilometre 😉 tiež by som to rada zistila a neviem ako...

tinasc
3. mar 2013

@mata884 držím palce 🙂

slady
3. mar 2013

No baby ja dnes vrtulu v zadku a zastavila som sa prvy krat teraz spanok dnes nula bodov a zajtra s krpcami cestujem busom sama na divoky zapad, myslite na mna, bru noc.

ivinka77
3. mar 2013

@slady kam idete ??? ja odo dneska cely tyzden -1 kus decka 🙂 Teri sla s dedkovcami na daleky vychod 🙂

mata884
4. mar 2013

@alyze ano..poradnu mame pondelky od 13,30 do 15,00

mata884
4. mar 2013

@ivinka77 🙂 dakujeeeeeme... no se asi najmladsi...maly sa mal narodit 30.11. ale narodil sa az 2.12. ale ostali sme pri novembrovkach, lebo som si na vas zvykla 🙂

alyze
autor
4. mar 2013

Dobre ranko, dnes bola desna noc ☹ asi desat krat hore na kojenie, uz som unavena a o piatej som to vzdala a cumime do telky. Ja som uz taka zufala, ze neviem ci dnes nevyskusame kasicku nutrilon od 4 mesiaca, co by ste nam poradili ?🙂

mata884
4. mar 2013

@alyze och. My sme sa sice nebudili, ale zato sme sa zobudili o tretej rano s velkymi ocami. A koniec spanku. Tak sme pozerali tiez telku a hrali sa. Na nervy :( . Ale co narobime. Tak babatka s nami nacvicuju 🙂

ingeborgnicol
4. mar 2013

@alyze V ZIADNOM PRIPADEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!! Prave som Vam isla podat hlasenie. Uz sme druhyden bez kasicky, Predvcerajsia noc bola iba dokrmena mojim mlieckom z poharika a vstala uz iba o 4tej, 5tej a 6tej a ostala hore. A vcera som nedala vobec nic iba som nakojila a vysledok? Vstala iba o 4tej a potom klasika ranne vstavanie 7.30!!!!!!!!!!!!!!!!!Aleyze ked nemusis nedavaj, naozaj ked som dokrmovala kasickou mi vstavala za noc aj 3,4 krat a teraz raz, maximalne dva krat. VYsvetlovala mi to laktacka ze na jednej strane zasyti ale na druhej je tam mnozstvo cukru a nie nakazdeho tak vplyva ale napriklad na moju ano. Pozri ked chces dokrm ju, aspon budes spokojna ze si pre to vsetko urobila, ale vidis, my sme ju nou dokrmovali dva mesiace a ja vyzeram od vtedy ako zombie 🙂 Predvcerom a vcera som sa prvy krat lepsie vyspala od kedy ju nepodavame. Ved ona si pri kasicke metla este jedno vstavanie o 24.00 co sme nemali od narodenia.

tinasc
4. mar 2013

@alyze no tak my sme dnes hore od 4.00 po kŕmení už nezaspal, ja neviem čo sa to deje, ale nezabral ani na rukách, aj som mu pridržiavala ručičky, nič... potom schrupol trištvrte hodku od 6.00 do 6.45 no ja som čistá mátoha, bolí ma hlava... staršia má prázdniny, tak musím fungovať aj s ňou tá mimoriadne vstávala o 7.00 čo ju inokedy neviem dostať z postele... ozaj a kašičku Nutrilon som dávala aj ja už drobcovi, ale len tak zahustiť do mliečka a vidíš... dokonca sme v noci 2x papali... ☹

alyze
autor
4. mar 2013

Ked ja by som bola stastna baby, keby mi mala vstala len 3krat v noci nakrmenie, ale 6-10 krat je sila, ja vlastne ani nespim, len cakam, kedy zasa vstane ☹
Ja to stou kasickou risknem, lepsie ako UM 😉 uz som dnes skusila, ale aj tak nam bude dlho trvat, kym sa ju nauci jest, ledva jednu lyzicku som do nej dala 😀 to budu ale straty 😀

tinasc
4. mar 2013

@alyze ono ja by som to pochopila, kebyže zaspí o 19.00 že je vyspaný, ale zaspáva o 22.00 vždy, dovtedy nezaberie... a papá dva krát po dvoch, troch hodinách... veď to nemôže byť hladný...

alyze
autor
4. mar 2013

@mata884 ako vidim niesme sami, ranne vtacta😉
Tinasc aj ty sa veru nevyspis ☹ snad sa nam to zlepsi😉

tinasc
4. mar 2013

@alyze veru čakám na ten deň...