icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
4. mar 2013

@ingeborgnicol ne neprekladam, som na prazdninach u mamky som dnes cestovala dvoma busmi s dvoma detmi a ani jedno nepospalo uaa radost ale prezili sme v zdravi 🙂 a teraz pisem z mobilu a deti mi spia a ja som hotova po poslednych dvoch dnoch a mala sa mi tiez dako casto budi v noci :-/

ivinka77
4. mar 2013

@slady a kde mas mamku ? tak si to uziiiiiiiiiiiiiiiii !!!

ingeborgnicol
4. mar 2013

Mirkov tu je, myslim ze to bude rok 2009 co myslis ty? kde to zistim?

Slady sa mas aj ty Adel 🙂 ja hnijem doa.

Ivinka teraz som hovorila muzovi kolko ti mala spi tak mi neveril normalne prisiel ku kompu a cumel jak puk 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ivinka77
4. mar 2013

@ingeborgnicol ona je proste bud z inej planety 🙂 ...alebo fakt sipkova ruzenka z rozpravky...uz zas chrni...vyse hodinu 🙂 a prisaham, ze ziadne sedativa jej nedavam ! 🙂 ja sa fakt uz hanbim sem pisat, kolko drichme... 🙂 lebo mi je to trapne, jak sa vy trapite chudatka...to by som asi neprezila :(

mirkov
5. mar 2013

@ingeborgnicol ano, je to starsi tip. Rozdiel oproti novemu je v strieske, nakupnej taske, potahy sa inak upnu a sportova cast ma inu tu cast na nozicky a nepotiahnute madlo. Ale je krasny, nadherna farba 🙂 . Koly tomu summer kitu ale skus napisat do diskusie tu na MK -Kocik stokke, ma ho niekto?- chodia tam ochotne baby co vedia o no, uplne vsetko, tak ti urcite poradia ci tam kit napasujes alebo nie, 😉

evamarcel
5. mar 2013

dievcata ja som v jednej knihe od psychologicky citala ze deti sa nebudia kvoli kojeniu alebo hojdaniu na rukach ale ze im nieco je napr. hlad, smad, zima, teplo, zubky , separacna uzkost...atd. a ked mi nevyriesime problem pre ktory sa zobudili ale ich iba klasickym sposobom uspime napr. dojcenim, alebo nosenim na rukach, oni sa znova zobudia ked prechadzaju z jednej fazy spanku do druhej pretoze sme stale nevyriesili problem ktory ich trapi....ale zase iny pediater tvrdi ze ak sa dieta nauci samo zaspavat bez pomoci tak ak sa aj v noci zobudi dokaze opat samo zaspat a nepyta si pomoc pri znovuzaspati tak ja teraz uz fakt neviem co je pravda ked moja mala sa budi v noci aj 10krat a zaspava s cumlom a ked jej tiez dam cumel tak zaspi ale na zhruba 45-50min. a zas cumel - a ked nakojim tak pospi zhruba 2hodky vkuse resp. viac ale uz je to skor tak ze vydrzi menej. Ja nechapem vymenila si jedenie v noci namiesto dna lebo cez den mi nechce velmi papat napr. aj dnes rano ona nechce dve minutky a je po papani ale v noci normalne hlta. Neviete mi poradit ako to vymenit? To iste som mala pri prvom ale akurat ze nebudil sa az tak casto a najhorsie to bolo ked trebalo podavat prikrmy on mi nechcel jest cez den skoro vobec lebo bol syty z noci a zacal pekne papat az ked som ho odstavila od nocneho dojcenia...tak teraz neviem ci skusat nedavat malej v noci jest len max. raz alebo dvakrat alebo ako to riesit......ja nechapem preco sa niektore deti takto na noc nastavia a ine krasne spinkaju ....ved to je take vycerpavajuce to vstavanie nepoviem raz dvakrat ale niekolkokrat .......Tiez mam pocit ze to iste je so spanim cez den tak ako si naucime hned od maleho babatka zaspavat ci uz v kociku postielke tak potom budu chciet sa uspavat u nas zatial cez den funguje presne to co som robila hned od zaciatku dala som ju do ulitky dala som jej cumel polozila do kocika zavrela dvere a odisla som ona revala ja som jej len chodila podavat cumel a teraz ona normalne vie ze ide spat ked ju dam do ulitky do kocika a dam cumel zavriem dvere obcas zareve ked chce cumel ale hned spi akoby uz ine neocakavala lebo tak som to robila od zaciatku... a tiez je asi dolezite aby sme nepresvihli cas spania moja vydrzi tak max.2hodky od posled. zobudenia a niekedy aj menej.

@ingeborgnicol chcem sa spytat ked si robila tu metodu vyplakania tak predtym ti ako v noci spala? a ako dlho si ju musela nechat vyplakat jeden dva tri dni a celu noc vzdy ked sa zobudila? a davala si jej jest len o tej 2,20 a 5? ze sa ti teraz presne v rovnakych casoch stale budi? Uvazujem ci sa to da naucit dieta ze v tych istych casoch papa tym ze to opakujeme. Este chcem na seba upozornit ohladom tej knihy a dost🙂

tinasc
5. mar 2013

@evamarcel ja by som aj vstávala niekoľkokrát, keby mi zase zaspal... to mám za to, že som sa sťažovala, že sa mi v noci 2x budí na papanie... takže teraz už 4 deň okrem nočného jedenia mi vstáva okolo 4-, 5,30... dnes dokonca o 2.00 a koniec... sme kukali telku... a potom zaspal o 5.00 a pospal slabú hodinku... a teraz mi normálne nechcel zaspať... ja už neviem... som ho drndala v kočíku, div že nevypadol 😀 som zvedavá koľko pospí...

ingeborgnicol
5. mar 2013

@evamarcel NO ja tu knihu bozkam kade chodim. Ak sa pametas nasa mala vobec nespala. Vobec. Naozaj, mala vymenene dno a noci, a cely den 12 hodin prespala a v noci 12 odin bola bez inutky spanku hore a plakala. nosili sme na rukac. Potom si zacala mierne prehadovat, no nspala dalej. Preto sme siahli po tej knihe, po 2 a pol hodinach trapenia. Cez den sme ju budili a vecer nechali vyplakat. Pred tym sme skusali ukolisavanie na rukach a stale sa budila, aj kazdu chvilku naozaj a okrem toho od prveho polozenia do postielky aj kazdych 40 minut. a budievala sa aj v noci, uz si nepametam o ktorej, ale vecer ti pozriem v zosite. tam som si to pisala. TU islo o to, ze ked sme ju nechali zaspat vyplakacou metodou a naucila sa zaspavat sama, bez akejkolvek barlicky, tak naozaj nevstava kazdu chvilku, az ked je prespata. a nebudi sa na kazdu hovadinu. Napriklad aj vcera vstala prvy krat o 4tej rano zasod 19tej! sice poto dala jedno zobudenie o 5tej a dalasie o 6tej a potom az o 07.30 a niekedy to tak robi a neviem preco, ale skvor ako o 4tej sa nezobudi a potm vecsinou az o 07.30. A je to pokojny spanok,aj sa zobudi na psa ked steka alebo na mna ked zapnem svetlo, ale so zavretymi ockami si da palcek do pusy a spinka. tam je aj problem ten ze vy mate cumlik a tu baby pisu ze si tieto deti ziadaju zasuvat cumlik ak som spravne pochopila, preto my sme nedavali.so sa bala toho. Ale co sa tyka toho ucenia bolo to strasne tazke. Prvy den preplakala 5 hodin!!!!!! s prestavkami a dalsi den 4 hodiny a posledny den 20 minut, potom par krat po 20 minut priebezne. Ale poto uz nikdy. niekedy pomrnci ak jej rozbijeme rezim, a jej sa nechce spat, ale inak nie, pohra sa s ruckami pomrmle a spinka. a v noci ju nenechavam plakat. Tym ze po tejto metode zaspavania sa zacala budit uz len 1, alebo dva krat, tak jej dam papkat a ona mi zaspi na prse. vtedy mi to nevadi. Dost som zrozumitelne napisala? Tu knihu ma este laktacka skusim ju dnes poziadat aby mi ju vratila ak ju uz necita. Da ti vela odpovedi. Mysli ze nase deti su uz na separacnu uzkost vyspele a velke, ze uz je to o zvyku a potrebe prijmat liecko zo zvyku, ich telo je fyziologicky prisposobene neprijmat potravu po 4tom mesiaci veku vobec. Ked si precitas tu knihu tak uvidis 🙂

helikoptera
5. mar 2013

Čaute maminy. Prosím vás poraďte mi. Môj večný problém obliekanie. Simonka má 3 mesiace ako cca všetky deti mamičiek v tejto téme. Ako obliekate vašich krpcov teraz keď sa tak oteplilo? Doteraz som dávala body, pančušky, tričko, nohavice, svetrík, ponožky, tenkú a hrubú čiapku, zateplený overal, fusak a deku iba keď veľmi mrzlo. No včera bolo fakt teplo a bezvetrie. Ja som musela na prechádzke zhodiť bundu a bola som len v mikine takže by to chcelo ubrať aj malej. Ale ktorou vrstvou začať?

ivinka77
5. mar 2013

@ingeborgnicol mozno to napisem tvrdo, ale ako vravi moja kamoska doktorka, nase deti su riadne ''vychcane'' 🙂 my ani len netusime, co vsetko oni uz vnimaju a ako s nami manipuluju... 🙂 takze to chce veeeeeelmi vela trpezlivosti, kym prideme na to,kde je problem a ak problem nie je, tak o co im ide 🙂

drzim vam veeeeeeeeeeeeeelmi palce baby !!!

ivinka77
5. mar 2013

dnesne skore ranne kupanie...vzhladom na to, ze sme sa zosr...az poza usi... a to teda neprehanam...mala to az vzadu na krku 🙂 🙂 🙂

pekny dnik

tinasc
5. mar 2013

@ivinka77 aaa tiež sa ľúbite tak dokakať 😀 no krásna okaňa 🙂

evamarcel
5. mar 2013

@ingeborgnicol no presne to si myslim ze zrejme je to o zvyku s tym cumlom lebo presne to je aj cez spanok cez den zaspi bez kocikovania ale s cumlom a dala som jej papat pred spanim a zobudila sa o 40min. musim podat cumel a pokracuje v spani takze si myslim ze na hlad sa nemohla zobudit ale zrejme sa prebrala a potrebovala znova nieco na uspatie cim predtym zaspavala u nas je to cumel niekot musi kocikovat.... a zrejme tvoja sa naucila vyplakanim ze nic nedostane a musi zaspat sama ked sa aj nahodou preberie a ze dostava len o tej 4tej. a ked sa ti budi dalsie hodiny to tiez normalne poriadne papa ci len pocucka? Juj ked ja si neviem predstavit ten rev u nas ona neplace ale reve vrieska to je uplne ze hruza....ale utvrdzuje sa mi ze zrejme je pravda to ze ako dieta zaspi tak si to potom vyzaduje...

evamarcel
5. mar 2013

@tinasc a zmenilo sa ti nieco v spani cez den? nebude to tym potom to budenie?

ivinka77
5. mar 2013

@helikoptera podla mojho nazoru ju straaaaaaasne babusis... 🙂 ja som tak neobliekala ani v zime 🙂 ''mudre'' knihy hovoria, ze kym dieta lezi, tak by malo mat len o 2 vrstvy viac ako ty, ked uz sedi, chodi, beha, tak len o 1 vrstvu viac... ja som vcera bola v eurovei a tam na nabrezi bol taky vypek, ze az... mala bola v dupackach ruky nohy + teplejsi overal ale nie zimny hunaty a tenka ciapocka a aj tak bola spotena... ale kazdopadne my sme horkokrvnici...takze je mozne, ze kazde dieta je ine...no podla toho, co pises , si myslim, ze na bratislavske pocasie uz mozes fusak kludne odlozit, ved vcera bolo 9 stupnov 🙂 a kludne by som vypustila aj pancusky a overal nejaky tensi...tot moj nazor 🙂

tinasc
5. mar 2013

@evamarcel ja som v noci skúšala dávať cumel, hladkala som, na rukách nosila nepomohlo, musela som dať mlieko a aj tak sa prebral... neviem prečo... očiská veľké ako koláče... 😉

alyze
autor
5. mar 2013

@helikoptera ahoj ja som obliekala cez zimu, len dupacky+kosielka take teplejsie na to overal a zimný fusak fakt teply a to vsetko do fusakotasky a kolkokrat jej bolo aj v tomto teplo 😉 takze teraz ked je tak teplo, davam len taky jesenny overal a ked ma teple licka tak odopnem aj fusakotasku, nech jej tam ide trosku vzduchu 😉 🙂

mata884
5. mar 2013

@tinasc aj my mame teraz take noci. Zobudi sa okolo tretej a koniec spanku.

ivinka77
5. mar 2013

@tinasc jeeeeezis strasne...ani mi nevrav... ona sa musela dosr... tesne pred zobudenim a ja kedze som bola chora a nemam este nos v poriadku, tak som to necitila, dala som ju na postel a ona vzdy, ked ju rano vyberiem z postielky, tak sa tak straaasne tesi, ze sa zacne ''plazit'' po chrbte... posuva sa po celej posteli an chrbte a tak sa posuvala a zrejme vtedy si to poposuvala az na krk 🙂 ja som si sla zatial spravit kavu a ked sa vratim, tak na posteli hneda cmuha jak po slimakovi 🙂 a smraduuuuuuuuuuuuuu 🙂 no katastrofa... 🙂 to je asi tym, ze kadi raz za 3-5 dni, tak sa jej toho hooooodne nazbieralo 🙂

ivka228
5. mar 2013

@ivinka77 krasna je ta tvoja Vikinka. A vidim, ze vodicka sa jej paci. Aj nasmu Filipkovi sa kupanie velmi paci. Svokrovci len krutia hlavou, ze ako to, ze vobec neplace. Asi na ine boli zvyknuti 😀

ivka228
5. mar 2013

@ivinka77 fuuuuha, tak to si mala co robit.

ivinka77
5. mar 2013

@ivka228 dakujem... hej miluje vodu... asi je to tym zvykom , ja som este 3 dni pred terminom bola v bazene...plavcik sa chytal za hlavu, mal vacsi stres jak ja, v kuse riesil moje brucho a haluzil, ze co ak mu tam porodim... inak viki uz sa vobec nechce kupat po leziacky, ale takto sedi, nechapem...a do vanicky sa mi uz na lezato aj tak nevojde , tak uz som ich zacala kupat spolu s Teri vo velkej vani....

tinasc
5. mar 2013

@helikoptera ja som túto zimu fusak nepoužila ani raz... a to myslím vážne... malý je veľmi horúci typ, stále je spotený, hlavne hlavu a to bolo asi príčinou prečo sa mi v kočíku budil... ja som ho obliekla takto body s dlhým rukávom, dupačky, niekedy ponožky, tenkú čiapočku, overal, máme taký fajný hrubý, do kočíka deku, na to položila malého, zakryla dekou a na kočík som ešte dala ten vrchný diel z kočíka, neviem ako sa to volá, dáva sa to na vrch kočíka... raz moja babka lamentovala, že ho málo obliekam, tak som sa nechala presvedčiť a dala som ho aj do fusaka, ale taký bol spotený, že bol nervózny a to bola ešte zima... teraz ho oblečiem rovnako, len overal vymením za tenší 🙂

ivka228
5. mar 2013

inak od vcera sa uz nas maly snazi pretocit z chrbatika na brusko. Hlavu vykruti akoby sa chcel pozriet co sa mu deje rovno za hlavou a kruti sa ako svihadlo. Nozku a zadocek zdvihne z podlozky a uz mu len rucka vadi. Myslim, ze do konca tyzdna sa mu to podari uplne a uz bude koniec dnom, ked som ho mohla len tak na gauci nechat.

ivka228
5. mar 2013

@ivinka77 aj my sa uz tahame do sedu, ale vo vanicke je zatial chvalabohu kludny. Klop, klop na drevo.

ivinka77
5. mar 2013

@ivka228 sikovnik... my uz asi 3tyzdne na gauci len tak byt nemozme 🙂 nastastie mam ooooooobrovsku sedacku, tak ju oblozim vankusmi...zatial pomaha 🙂

tinasc
5. mar 2013

@mata884 jaaaj hrozné... a neviem, kde berie toľko energie, veď spal toľko čo ja... a teraz sa mi zobudil zo spánku po pol hodine... ach jo...

evamarcel
5. mar 2013

@ingeborgnicol ako sa ti dari drzat rezimu podla G:F. cez den? uz nedavas spat treti spanok vecer? Podla nej len na obed 2,25 hod. a dost az do 19tej od 14tej to ti vydrzi mala mne nie.

tinasc
5. mar 2013

@ivinka77 no tak to je dobrá 🙂

ivka228
5. mar 2013

@ivinka77 ja mam taku drevenu ohratku, ale nechce sa mu tam byt cely den, tak ja to striedam. Raz je na gauci, potom v detskej na posteli, potom zasa v ohradke. Lehatko uz asi budeme musiet vyradit. A tak sa mu v nom dobre spinkalo. 😒