icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

novamamima
5. mar 2013

@alyze a ja by som chcela svojho synčeka odučiť, ale v pôrodnici mu ho strčili a odvtedy ho nechce pustiť. Že vraj z cumlíka sú krivé zuby tak to nemusíš sporiť na strojček cca 600-700€ ročne.

ingeborgnicol
5. mar 2013

Ja netusim co to maju za zvyk strkat v porodnici cumliky do pusy to si nedovolili este ani za nasich dinosaurich cias...ani dokrmovat, ani ziadnu cukrovu vodu davat...teraz robia vsetko co sa im zachce.

ingeborgnicol
5. mar 2013

@evamarcel fiha to je ale strasne caste vstavanie, ani ako keby nemala noc, myslim ze tu knihu budes velmi potrebovat "A dost"! fakt, nebudem ti hovorit nic, len ni c nemen kym si ju neprecitas...mas to poriadne tazke......ved to musis yt poriadne unavena. Moja sa vobec nezobudi...ale dnes napriklad neprespala obednajsie spanie sme boli vonku oci mala velke jak netopier tak so zvedavam nezvykne dobabrat rezi, ale teraz ju je vonku s chlapom ma popoludnajsie spanie. tak snad to bude dobre. No kym nebudes mat taky rezim podla GInyF aj cez den, neverim ze to v noci bude zaberat, ale snad ao. V tej knihe sa to pise.

ingeborgnicol
5. mar 2013

@mata884 no moj synator by ako ho poznam prisiel este aj kozu potriasol 😀 😀 😀 😀 😀 😀

slady
5. mar 2013

@ivinka77 Horné Orešany 😀 to je pri trnave, tak tvrdzím teraz a bavím sa na tom ako tu domáci vyprávajú 🙂 som si už odvykla 🙂 a hej mym máme v BB ešte hory snehu a tu je krásna jar, som dnes videla normálne snežienky v Trnave a krokusy a doma ešte všetko pod snehom kurnik šopes. A užívam si riadne, zajtra idem so sestrou do blavošky a Wila nechávam babke, idem si do Ikey dačo pokúpiť teším sa jak kôň. a nestíham vás čítať, som zanedbala tak idem doháňať 🙂

sssiska
5. mar 2013

ahojte dievcata, ockovat ste sa uz boli? ako to vase deticky zvladali? My by sme mali ist zajtra. Od nedele sa taha mala za ruckami do sedu...tiez sa kruti jak mala zizalka a keby ju tazka hlava pustila..tak by sa uz z chrbatika na brusko otocila.... 😉

ingeborgnicol
5. mar 2013

Jak ti dobre slady aj ja by som isla niekam 🙂

sssiska
5. mar 2013

@novamamima nasa mala vypluva kazdy cumel...a cmula si prsteky...tak neviem ci ten cumlik nie je predsa len lepsi ako prsteky 😀

slady
5. mar 2013

dočítané 🙂 no v BŠ dali cumlík aj Zorke ale dokŕmiť si nedovolili, to sa ma chodili pýtať, teda zo začiatku mi ju nosili ešte kým som bola nesvojprávna, lebo to mi spinkala celý deň a budila sa raz za čas, tak mi ju len priniesli keĎ bola hladná a potom sa ma pýtali či chcem dokŕmiť a ja že ani za nič a rešpektovali to, ale cumel jej dali kým som ja bola out a keď videli že je hore a ťahá cumel tak mi ju priniesli na to kojenie 🙂 a aj tak potom cumel ešte dva mesiace nechcela, až potom sa naň naučila a teraz ho berie len na zaspatie a potom vypľuje. a Nie sú z toho krivé zuby, pokiaľ ho nedávaš do troch rokov, Wilko prestal s dudlom okolo 1,5 roka a prvé zúbky mal už od 4 mesiacov a má krásne zúbky, teda, odvápnené a pokazené z antibiotík ale krivé nie sú 🙂 ale určite odporúčam odučiť okolo 1 roka, to sa ešte dá, potom už je to čím staršie tým ťažšie. Inak moja pipiona tiež tak papá že cez deň pocucká a raz dva skončí a v noci vytiahne aj rebro a cez deň jej ani tak neteče ako v noci 🙂 a čo vám ešte porozprávam 😀 dobre nám tu je, ja si užívam voľné ruky, mamička sa mi stará, nosí, staršieho kŕmi júj, hodilo by sa mi mať takú babku po ruke častejšie toto je čistý luxus 😀
inak baby krásne bábatká tu vidím 🙂 a ja som zabudla na tú kontrolu kĺbovú jak na smrť, musíms a tam objednať nech nikto nevraví že som krkavčia mater alebo čo 😀 aj keď sa mi tam nechce ísť a tlači, stále tam máme brutál plno ☹ a dnes som si konečne bola vybaviť kočíkové a všetky prídavky a chujoviny tak sa teším, budem pracháč 🙂 a idem si robiť vodičák , konečne budem celá emancipovaná, hahá! pekný večer prajem všetkým, chýbali ste mi 😀 😀 😀

slady
5. mar 2013

@ingeborgnicol šak poď! 🙂

weissrose
5. mar 2013

@novamamima zalezi podla typu dudlika 🙂 ked mas tie okruhle z tych zuby krivia :( ja mam od MAM a je n iaky specialny aby sa nekrivili 🙂

ingeborgnicol
5. mar 2013

@sssiska Asi nie, prsteky si aj nasa vie dat sama nazad a k cumlom musia baby vstavat z postele v noci 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sssiska
5. mar 2013

@ivka228
...lehatko je super 🙂

ingeborgnicol
5. mar 2013

@slady Hned by som sla veris mi?fakt....ale co tam, nemam tam nikoho 🙂 16teho mi odchadza uz chlap to este len bude nuda

slady
5. mar 2013

@ingeborgnicol jaaj keby som mala vlastný bejvák hneď ťa berem k sebe na prázdniny 😀 bo ja sa tiež doma celé dni sama šmrdkám s deckami, už neviem ani rozprávať ako normálny človek 😀
@weissrose pravda, my tiež používame taký ten s tým smiešnym tvarom, okrúhly by mi ani nenapadlo už použiť 🙂
@sssiska perfektné, mojej kočici sa nepáči veľmi v lehátku, sa tam nudí, radšej má dečku na hranie s tými vecami zavesenými, má aj na lehátku zavesené ale nie sú farebné tak ju nezaujímajú 🙂 a sú príliš nízko, jej brnkajú do nosa 🙂

slady
5. mar 2013

a to mi tiež napadlo, že ruky netreba vracať do pusy 😀

ingeborgnicol
5. mar 2013

@sssiska je krasna

ingeborgnicol
5. mar 2013

@slady niezeby som sa k tebe trepala to nie, ale vy byvate u niekoho? 😀 ked pises ze nie vo vlastnom, to som nepochopiu 🙂)) No v Ke si vitana kedykolvek 🙂 Ja som tu s chlapom a inak tiez uz komunikujem v dvojhlaskovych slovach za chvilku udem plut mlieko po ludoch a pytat si cistu plienku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

weissrose
5. mar 2013

@slady ja som ho davala aj alexovi a nemenila som uz 🙂 nepochopim mamicky ktore daju hoci aky dudlik a daju dietatu na vyber, hoc aj niaky co pokazi zubky :( dieta predsca nevie ze bude mat na vyber a bud zoberie to co sa ponuka, alebo bude bez 🙂 ved je vela deticiek co nemaju dudlik 🙂 aj ked niekdy je to skor nevyhoda, lebo mamicky uz nevedia ako ich ukludnit :(

weissrose
5. mar 2013

nas chrobacik 🙂

mirkov
5. mar 2013

krasne deturence mate dievcata 🙂
Tak Vam predstavujem aj mojho: Branko

mirkov
5. mar 2013

A tu je fotka 🙂

mata884
5. mar 2013

@mirkov KRASNUCKY 🙂

mata884
5. mar 2013

@weissrose PEKNUCKY CHROBACIK 🙂

slady
5. mar 2013

@ingeborgnicol šak v podnájme moja 😀

slady
5. mar 2013

juuuuj bábatká nádherné! nelka má riadne očiská a mirkovin šuhaj hotový chlapisko, aký nahodený 🙂 jáj ženy, neviem či aj vám tak hormóny pracujú ale ja len detičky vidím a už sa mi slze do očú tlačia, normálne ma dojímajú také hovadiny, minule som pri kreslenej rozprávke zaslzila čo som s Wilkom kukala, no hrúza, a úplne najhoršie sú básničky o deťoch, to nemóžem bo sa nedoslzím do konca života 😀
inak @ingeborgnicol heh ja by som sa ti aj dovalila, ale mňa zase chlap nepustí, ten trpí už teraz keď som tutok u babky, že mu chýbame, ten je bez nás hotový a keď chcem niekam ísť tak to sú debaty na sto rokov... 😀

ingeborgnicol
5. mar 2013

Poslali ste krasne fotocky Vasich chrobacikov 😀

ingeborgnicol
5. mar 2013

@slady No to ako keby som pocula o mojom, on ani nechape ked idem do mesta ze NACO? nedobre mi ist len tuto na zahradu? 😀 😀 😀 😀 😀 ja len vyuzivam ked neni doma 😀 😀 😀 😀 😀

alyze
autor
5. mar 2013

Jej babule krasnucke ratolesti mate 😉

slady
5. mar 2013

@ingeborgnicol na ja mám vychádzky len cez týždeň keĎ robí, cez víkend už som doma a užívame si rodinu, lebo cez týždeň ani detváky nevidí poriadne, keď príde z roboty už spia a keď ide do roboty ešte spia 😀 takže ho celkom chápem že potom cez víkendy nás chce mať pri sebe, aj teraz sa zberám dom už v sobotu ráno 🙂 a aj cez týždeň má občas problém a so strážením detí je to to isté, to keĎ chcem niekde nechať malého tak to je výsluch, kto je to, kde je to, poznáš, ako dlho poznáš, atĎ no radšej ani nehovoriť 😀

ingeborgnicol
5. mar 2013

@mirkov ja som velmi chcela branka kebyze mam chlapceka.po chlapovi,on sa tak vola.ale mal byt po dedovi Michael.a aj nas do 6teho mesiaca drzali v tom,ze to bude chlapcek.az potom nam iny lekar povedal ze dievcatko a doma je mala pindika a nakoniec sa vola po dedovi Michelle 🙂