Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
fio, ja som si v nedelu kupila jahodky v kauflande, vonali celkom tak ze jahodovo, niektore dokonca aj chutili, ale vacsina bola taka prazdna chut a boli dost kysle. Ked mas domacu jahodu, tak uz ked je biela, bleda, tak je sladka a toto boli cervene a kyselkave 😒
A vecicky dopredu? no kupovat dva roky je dla mna nahlavu, fakt to musi byt depka, ak sa nedari. no ale nieco treba mat nachstane, ked sa male narodi a navyse, kopec veci sa da kupit v akcii za zlomkove ceny, tak urcite nebudem cakat do poslednej chvile, a potom kupovat vsetko za "original" ceny.
Kocik som studovala minuly tyzden, zatial vediet camarelo q12, aj na konikovi je o nom diskusia. Este som nevidela nazivo, ale kamoska ano a ze je pristranna vanicka a ze na zimu sa to urcite hodi. A este sa mi paci tento http://www.kocarky-tako.cz/kocarky/kocarky-x-ju... Nie sme uplne rozhodnuti. Mm este zvazuje hlboky a sportovy zvlast, co mne moc nesedi, lebo vsak naco.. a ked v zdravicku dozijeme jeden a pol - dva rocky, tak kupime nejaky golfac, taky, co aj pod pazuchou odnesiem.
bamb, dobre si spravila, ze si sa sla zregenerovat, lebo silit sa nema zmysel, ked sa fakt neda. Ja mam sice kazdy den pocit, ze to tu uz nevydrzim, ale musim 😝
pusi, pridaj fotky 😉
renatka - no daj cosi konkretne, co ta zaskocilo, ze si nevedela alebo tak 🙂
jasné, to by som asi nevedela opísať, ale je to také pochytávanie za zadok... napínajú sa pri tom panvové svaly, aby maternica zbytočne neklasala 😀
nie v tej istej, tak som chcela vedieť ako je to tam po novom, urobiť si prehľad. práveže som tam skončila pri malej skôr ako som čakala a šok to bol poriadny, že mi má mm priniesť z domu tašku, že tam ostávam, tak nechcem byť teraz takto zaskočená 😉
Ahojte.
Po 4 hodinach mimo a dokonceni nutnej robotky som vas konecne stihla aj docitat 😝
A budem od vas potrebovat hlasovanie... ci mam alebo nemam ist na amniocentezu 😖
andrea myslíš oblečka? keď budem stíhať hodím
no ................, svet tak napíš čo sa stalo
svet - a ake boli tie vysledky? ci ta oni posielaju na amnio? 😒
fiorea - daj foto tych riflicieeeek, nech viem, co mam hladat 😀
pusi - ano, oblecko myslim.
a vy uz normalne nosite tehu gate, ci este postarom? Ja sa este zmestim do povodnych, tak zatial nie, ale uvidime dokedy 🙂
andrea ja kombinovane, rifle ma zradili prvé, niektoré gate ešte oblečiem, sukne už asi by som riadne nezapla a tlačili by, tričká bundy ako ktoré, ale väčšinou sú mi už tehu veci skrátka pohodlnejšie, hlavne veci do práce to už mi kde tu trčí, musím sa kontrolovať, tak radšej hodím voľnejšie tehu a hotovo
a aj tak na mňa prváci minule pozerali keď som im povedala že nebudeme mať spolu budúci rok hodiny ako teľa na nové vráta že prečo nie? oni si to fakt ešte nevšimli, a už to vidieť fakt začína byť 😀
andrea... ja už asi zo tri týždne nosím len tehu gate a legíny, bez toho neviem ani žiť 🙂
svet.... a čo sa stalo????
Ten prvotrimestralny test (PAPP A) mi vysiel zle 1:184 - dost vysoko, ked hranica je 1:300
Ako uz som pisala, test na AFP mi poplietli a urobili znova PAPP A, ale teraz uz vyslo 1: 750 (priblizne)
Takze 1 test - 2 vysledky
AFP uz mi vyslo dobre.
Doktorka ma poslala za odbornikom na genetiku a ten povedal, ze keby jeho dcera mala taketo vysledky, tiez by nevedel, ci jej to odporucit alebo nie 😒 Dokonca povedal, ze riziko potratu pri amniocenteze je take ako pri akejkolvek inej gravidite, vobec nie zvysene.
Aj by som sla, nech mam istotu. Ale zase uz s tym nic neurobim... Keby aj malo babatko nejaku vyvojovu chybu, rozhodne by som ... pokracovala v tehu. Odradza ma iba cena - skoro 300€ - aj ked vysledky by boli do 3 prac. dni.
Kto je za a kto proti???
Resp. co by ste urobili vy? Predbezny termin mam na zajtra. Maximalne zajtra rano musim dat vediet, ci pridem, ci nie.
svet....fuha moja...toto som ani nevedela....ale ja ti do toho veľmi nechcem rozprávať, ale ja by som si tu amnicentézu asi dala spraviť ale to by som musela konzultovať aj s mužom a zase ten môže mať iný názor na to 😒
S muzickom som uz volala. Troska ma sokol, ked povedal, ze je to na mne. Ako to? Ved je to aj jeho dieta. Este sa budeme musiet osobne, cez telefon na trznici plnej ludi sa mi tazko hovorilo (a nerevalo) ☹
svet ťažko radiť, vidíš nám čo nerobili Papp testy aspoň nás nemá čo strašiť, zas keď máš AFP ok a si rozhodnutá tak či tak si ho nechať, možno by som zbytočne nešla
ale ak by ťa to malo trápiť a mala by si mať pochynosti tak radšej choď
svet - ja si pamatam tie tvoje popletene vysledky.. Fakt tazko povedat, ale ja by som asi nesla. Ved 1:750... kukni tuto stranku a tu tabulku... http://prenatalnecentrum.sk/?menu=verejnost&men... vsak potom 32 rocna zena ma ten isty predpoklad? Neboj, urcite to bude v poriadku, keby si mala 1:5, tak to by bol dovod na paniku. A ako pusi pise, vsak kolkym to nerobili vobec...
svet... je to samozrejme na tebe, keďže si rozhodnutá si mimi nechať. ak si povaha, ktorá bude až do konca tehu premýšlať či bude bábo zdravé, tak tam radšej choď, aby si vedela na čom si. ale ak si povaha, že to nebudeš riešiť a zbytočne sa trápiť, tak tam radšej nechoď... toť môj názorík..
v každom prípade, silno držím palce... a neboj, ešte existujú aj falošné negatívne a falošné pozitívne výsledky, takže nádej je tu vždy 🙂
svet, tazko sa radi, ale ja by som nesla a snazila sa presvedcit sama seba, ze je to ok. si este velmi mlada, riziko stupa s vyssim vekom... viem, ze je to tazke a nakoniec sa musis rozhodnut sama, ale chcela si poznat nase nazory... drz sa a bud silna. pohladaj na nete - takych poplachov uz bolo velmi vela.
ale keby si aj sla - vraj amnio skutocne neskodi az tak velmi, ako sa zeny boja...
ach jaj, my tu riesime banality... a niekto zaziva taketo stresy... ☹ ale ja vazne verim, ze vsetko bude ok. urcite!
Andrea, dakujem za link. Aj vsetkym za podporu.
O chvilku idem domov, mame hodinovu jazdu s manzelikom na konzultaciu.
Drzte mi palce, nech nebecim...
Renatka, ja sa snazim uplatnovat Tajomnstvo (Zákon príťažlivosti) na krasne a zdrave dietatko. Takze vsetky pochybnosti musim vyhodit z hlavy, aby to "malo efekt"
svet a NT ti na sone nemerali? to je tiez dost dolezity faktor...
NT bolo 1,9
ja si fakt myslim, ze v labaku zbabrali prvy vysledok... nebolo by to 1.x
ved ostatne veci mas vsetky OK!
Genetik sa tiez tak divno tvaril, ked zistil, kde mi to robili...
Tak asi nejdem a budem sa tvarit, ze ziadny zly vysledok neexistuje!
Aj ked ten cervik v hlave asi bude az do oktobra... ☹
svet... ja si tiež myslím, že ti to nejako museli spackať, veď NT si mala dobré. a tie testy PAPP si si ty vyžiadala? alebo to robí tvoj doki automaticky?
svet, fakt sa pokus potlacit to co najviac, mozno aj uplne. ved su matky, ktore znasaju ovela vacsie riziko... a ani do okt cakat nemusis, ved v 20. tyzdni sa robi podrobny UZV a ten by chyby odhalil... tie cisla - to je stale len pravdepodobnost, nic viac
a navyse andrea ma pravdu, ved dnes bezne tridsiatnicky rodia a tie automaticky musia mat vyssie riziko ako ty. a zeby vsetky bezali na amnio? mne sa to nezda...

zaujimave info, renatka...
ale ten cvik by asi bolo treba vidiet 😀 a este lepsie vyskusat 😀