Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
ja tiez okolo pupku citim.. ale moj nastastie kope aj ked dam ruku.. ale ked zacnem hladkat, tak prestane... krasny pocit... vzdy sa pri tom usmievam ako retardovana... si o mne ludia musia mysliet... 😀
alenkam, nech si mysli, kto chce, co chce my sme maminy a mame pravo tesit sa z deticiek, aj sa priblblo usmievat 😎
magdi, ja citim kopance presne kde aj ty..uplne dole, a ked lezim na bruchu, tak tam dole mam taku velku hrcu dost tvrdu, a to je uz male, ma asi 15 cm. ked sa dam nabok tak hrca zmizne... 🙂 vsetko zavisi od toho kde ten maly je, ci vyssie alebo nizsie...predsa este ma dost miesta na pohyb...ja ale necitim ziadne steklenie, ale take narazy vo vnutri, ako ked v tebe nieco zvnutra naraza a robi to take trosku aj tlaky z vnutra.. 🙂
alenka, ved to je krasne, ja som tiez bola vcera na krv na endokrinologii, a boli tam same babky...a male sa nejak moc hybalo a stale ma kopalo, na co som sa aj ja usmievala od stastia...a ci si babky nieco vsinli mi je ukradnute 🙂 🙂
ahojte,
no co sa tyka pohybov, tak najprv som mala pocit presne ako lenok, ešte aj s tym ležanim to tak bolo, no od minuleho tyzdna sa to zmenila a zrazu citim riadne kopkance uplne dolu v maternici asi 10 cm po pupkom a az vtedy som si uvedomila, ze dovtedy to asi nebolo babo, takze magdalenocka podla mna citis babo...
ja som sterizator nemala ale odsavacku by som si minimalne vyhliadka, lebo mne ju muz musel ist kupit asi na druhy den co som zacala dojcit a doniesol mi ju do nemocnice, ak budete dojcit, tak zhruba za tri dni budete mat prsia ako kamene, velmi vam to pomoze...
monitor dychu som nemala, este pouvazujem, odporuca sa to hlavne predsacne narodenym detom...
ja som neriesila kde dam babo ked som v kuchyni, proste bolo v postielke alebo ked bolo este uplne malicke, tak aj na gauci v obyvacke...
jej inak mna tiez uz zacal/a kopat aj do ruky, je to sranda.
marion ked som počúvala tým neviemčoskopom 😀 😅 , čo majú doktori tak som počula ako by mi do toho niečo búchalo, a škvrkanie brucha to nebolo, tak dúfam že to bolo bábo a utešujem sa že je všetko v poriadku
mne je nejak divne, neviem ci by som si nemala ist domov hodit slofika... ale snad to prejde 😉
Megi, hej, zavisi od toho, kde je babo ulozene, kde je placenta, aka si vysoka, aku velku mas maternicu... je to indi-vindi 😉 ale ved tak rozoznas svoju cinnost criev, nie? Tak potom je to 100% babatko 😉
a ozaj prišli mi výsledky zo štítnej žlazy, mala som trošku zvýšenú glukozu ale asi preto lebo som jedla a inak všetky hormony štítnej žlazy boli v poriadku a na dalšiu kontrolu mám ísť tak 2-3 mesiace po pôrode, tak si užijeme cez zimu ísť cez donovaly 😒
Nanu, tak ale aspon zatial mozes byt pokojna 😉 malicke si uzije serpentiny /zakruty/, ako to nazyva moja mami 😉 😀
čo maličké ale čo mamička ked je jej zle na každej zákrute aj ked neni tehu 😀 😀 😀 a ešte tie poladovice 😀
teta z banky včera nevolala 😒 tak čakám či bude dnes a ak nie tak tam zajtra pôjdeme
Nanu, ta cesta bude vzajomna testovacka 😀 nabal za tasku handier pre male i seba, aby ste sa mohli prezliect... a na zadne sedadlo natiahnite igelit 😀 😀 😀
nanu, neviem ci tym fonendoskopom sa to uz da pocut... 🙂 mozno neskor....vo vyssom stadiu, ja mam ten pristroj na pocuvanie a ja pocujem take rychle klopkanie, niekdy je to ako zvuk vlaku ale tie ozvy su velmi rychle, je ich tych 120 za min.
nanu, a ty mas co so stitnou...ja mam znizenu funkciu..vcera som bola na krv...
🙂
znížená funkcia prosím pekne 🙂 a nepočula som to pravidelne, ale napríklad trikrát po sebe tak rýchlo potom nič a potom sa to zase ozvalo
leni lenže ja budem šoférovať 😝
nanulík...dobre súhlasím....ale dúfam, že žiadna búrka nepríde...lebo môj až do štvrtku vrátane bude chodiť na nočné
nanu, mohlo to byt aj ono..lebo mne tiez chvilu trva kym to srdiecko najdem, a niekedy moze byt otocene tak ze ani nepocujem...ale ono sa stale kruti, tak nakoniec zatial som stale pocula 🙂
nanu, a s pasom v aute to ako riesis, lebo mna uz dost tlaci, ale pre bezpecie ho mam zapnuty, ale tam dole cez brucho si ho drzim volnejsie.... 🙂 preto aj nesoferujem, lebo neviem kto by mi ten pas volnejsie drzal... 😀 😀 😀
ahojte baby a chalan!
alenka... vsetko naj, naj k narodkam! 😉
my sme vcera s manzelikom pocuvali fonendoskopom, ale nic sme nepoculi. Ledva sme inak poculi moje alebo jeho srdce, tak neviem, ci sme kupili nejaky nefunkcny kus alebo to tak ma byt... ale potom si neviem predstavit, ze budem pocut malicke cez brucho 😲
nanu... drzim palce, aby teta z banky zavolala! 😉
dnes ma nejako pobolieva v podbrusku, taka tupa bolest a sem tam take pichanie... zacalo to v podstate uz v noci, lebo som sa na to zobudila a pokracuje to bez prestavky... netusim, co to moze byt. Taky pocit, ako ked prechladnu vajecniky, co sa mi ale urcite nestalo. 😲
marion tak to presne aj ja citim...tak je to hadam krpec a nie nejake creva 🙂
ked si predstavim ze zachvilu sme v polovici a este len nedavno sme sem pisali a boli sme v nejakych 7. tyzdnoch 🙂
bamb a ked ti bude divne chod domov, ja som si vcera povedala ze uz zacinam kaslat na robotu a na sefov a vypytala som sa domov...sice brblali, ale mne je to uz jedno, nechcem sa vycerpavat...a pene budem doma az do konca tyzdna a hotovo
magdi, bude to ono....neboj a zo dna na den to bude silnejsie a krajsie... 🙂 ja to zazivam druhykrat, a som stale rozcarovana ako keby to bolo tenkrat poprve 😀 😀 😀
moj bude končiť v sobotu ráno
marion ja soferujem casto a tiez si stale ten pas pod bruchom uvolnujem ale on sa vzdy vrati naspat. A ked som bola este v 8. tt jeden blbec predo mnou v 60-tke prudko zabrzdil , ledva som to ubrzdila a vtedy sa mi ten pas dobre zarezal do brucha...neviem ci by nebolo lepsie ke´by som ho nemala zapnuty... co vy ostatne soferky? lebo o mna sa strasne vsetci boja -hlavne muz, ked chodim na aute hlavne z trnavy do bratislavy po dialnici.
ahojte, tak som dobehla sucasnost 🙂
Alenka, vsetko najlepsie aj ja prajem. Vecer sa vidime na cviceni. 😉
A tiez gratulujem ku vsetkym pohybom a dobrym vysledkom. My ideme na sono 17. maja a poradnu 20. maja. A je mi tak vseliak... kazdy tu hovori o pohyboch a narazoch... a ja uz 19tt a stale nic. Akurat ked lezim, tak citim, ze tam nieco je, co mi zavadzia a taha kozu. Tak aspon cosi. Inak ma dost casto pobolileva to podbrusie, co asi pred dvoma tyzdnami, ale ako to tak sledujem, tak je to vtedy, ked sa nahromadia nejake vetry 😀, vtedy ma tam tak tlaci a trocha taka rezava bolest. 😒
S odsvackami, vyvarackami a ostatnymi vecami kolo babatiek nemam ziadne skusenosti, tak tiez bude vsetko nanovo. Verim, ze bude mat kto poradit a vsetko zvladneme. 🙂
andrea, kam ides na sono? bude to ten morfologicky? pytam sa, lebo ja by som chcela ist v ZA, hoci mam dokiho v TR. takze ho budem musiet poprosit, aby ma poslal tu v ZA k niekomu, ale asi si najprv musim zistit, kde sa to robi. same komplikacie, ked som si gynekologa nepresunula do ZA... poradnu mam 17.5.
magdi, trosku som sa bola prejst po chodbe a je to lepsie.. ale ak sa to vrati tak beriem dovolenku a idem lezkat 😉
baby co vela soferujete, resp. chodite autom.. kupte si taku tu pomocku co prichyti pas pod bruskom aby netlacil.. toto http://www.babysvet.sk/znacky/Besafe/Bezpecnost... ..ale tusim aj lacnejsi som videla... ja ho este zvazujem, len ja moc nesoferujem, a aj to len na kratucke vzdialenosti.. este uvidim 😕
pohyby, mrvenie, tiky v brusku necitim zatial.. asi je skoro, ale taky smiesny tlak to ano, mam pocit ze mam v brusku lopticku alebo take nieco 🙂
pás ma zatial netlačí a dávam si ho úplne pod brucho
volala teta z realitky čo je s úverom a že či máme stále záujem
andys, presne taky pocit mam aj ja, ako keby vajecniky a je to fakt blbe, ale mna to neboli vkuse, vlstne len ked sa postavim alebo niekedy ked chodim. A s tym fonendoskopom sme skusali aj my v nedelu a tiez som mala problem pocut svoje srdce, tak to by sme museli mat jake stastie a sluch, aby sme zachytili male 🙂
megi, s tym soferovanim, ja ked soferujem, ze som za volantom, tak bez pasu a ked som spolujazdec, tak si dam pas, ale drzim si ho dole uvolneny. Ale nechodim denne po dialnici... tak neviem.
nanu, takze bytik sa stava realnejsim? 🙂

lenok dakujem za odpoved. NO ja to citim nejako moc nizko asi 10 cm pod pupkom, tak neviem. Uz by to chelo riadny kopanec aby som si bola ista