Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
aj mne zaviedli net domov ked som ostala na materskej.. 😉 inak by som sa unudila asi.. 😉 teraz uz to take nie je, lebo mam maleho, tak sa da prezit den normalne, ale kym som este bola doma sama s bruskom, dobre mi to padlo, ze je net, vtedy som aj konika objavila..🙂
andrea....no tak to sa dá aj cez to wifi...my sme síce v činziaku ale nám museli tahať kábel až z pivnici a to my sme na 4 poschodí 😀
u nas by to zase nevedel prežiť mm, on je taký malý závislák 😀 .... on na tom internete vie nájsť aj malého boha 😀
ros, dobre si spravila ze si na jahody nejedla tu hlivu... nie ako ja co som si po zavinacovi dala misku jahodiek a potom som skuvinala 😀 😀
my tiez net len preto ze pojdem na matersku, kvoli plateniu uctov a aj spojeniu so svetom.. a kadejakym info co budem nevyhnutne potrebovat.. ked uz je clovek zvyknuty tak to dobre padne.. a bud zoberieme nieco od T-mobilu alebo nam sused pusti wifi
bamb..no tak dobre že som si nedala...ale to som bola rada, že sa môžem ísť osprchovať a ích spať....bola som včera fest unavená a ešte ked potom títo pod nami začali žúrovať, tak som ani zaspať nevedela 😀
no ja všetky účty platím cez interner baking...neviem si predstaviť, že by som si teraz musela zobrať peniaze a všetky šeky a ísť na poštu...takto je to pohodlnejšie..aj lacnejšie lebo za šek sa platí okolo 8 sk a cez net platím len 4 a doteraz som to mala aj zadarmo 😉 🙂 .....
ros, mne aj vsetky faktury chodia elektronicky... samozrejme ucty platim len ja.. pristup na i-banking viem len ja, som si to vzala na starost, muz mi rovno povedal ze on s tym nic nechc mat spolocne, takze inak to nepojde .. okrem toho celkom fajn sa mi cez net aj nakupuje 😉
bamb...no mne zatial chodia poštou ale už T-com príde len elektronicky, aspon ušetrim 20 sk 😀 nooo a číslo na internet baking vie aj mm ale on len pozerá, či nám neprišla na účet výplata...vyplácanie už necháva na mna 😉...a zase ja nakupovanie cez internet velmi nemusím... 🙂
Ahojte, predchvilou som sa vratila z nemocnice 🙂 , zase krvacanie, ale co je horsie, zevraj sa mi skracuje krcok maternice.. zda sa mi to dost skoro .. ☹ Tak mam nadalej prisny klud na lozku.. Ach jo, nech uz je oktober ! 🙂
lucinuska...neboj, ani sa nespamätáš a už bude po tom 😀 😉
ja ak dobre ratam, aj tak mi opat vychadza chlapec, tak som zvedava co bude na sono. Mne mamina tvrdi, ze to bude opat chlap. Mne ale bol vyvesteny chlap a potom baba... 🙂 tak som strasne zvedava...este ze su len 2 pohlavia... 😀 😀 😀
luci, drzim palce a neboj, vydrzime, oktober je za chvilu 🙂 Hlavne, ze si doma, ze ta nenechali v nemocnici, to by bolo horsie.
bamb, ros, my platime ucty rozne, nieco ja, nieco manzel, stale mame dva ucty, ale su spolocne, ja uz som chcela zrusit, lebo platit dvojmo poplatky, ale v tatre mame teraz manzelske konto, tak je to jedno. Inak tiez vsetko platime cez net, ked sme boli minuly tyzden na poste len pre doporuceny list, tak sme sa rovno otocili, tolko ludiiiiiii, lebo my sa skor ako o piatej na postu nedostaneme.
luci, hlavne vela lezkaj a snaz sa byt kludna, male vsetko citi...a velmi ti tvrdne brusko? Lebo vraj tym sa skracuje krcok...ak je to pravda... 🙂
andrea...no my sme tiež mali dva účty ale potom sme zistili, lebo ja som pekne vyberala peniaze z môjho účtu a nakoniec som zistila, že ja už peniaze nemám, o na svojom účte má ešte celú výplatu ale vždy mi zabudol dať kartu aby som si vybrala peniaze a tak som ani nakupiť nevedela ísť...a tak sme si povedali, že si dáme jeden účet...lebo ved on do obchodu nechodí, max. jemu na mesiac stačí okolo 20 Eur max. 30 Eur ale to musí byť výnimka...jediné čo si kupuje, sú cigarety a benzín 😀 a možno niekedy nejaké tie žuvačky 😀
luci, drzime palce nech sa krcok umudri... aspon ze si doma a nie v nemocke...
my mame tiez spolocny ucet, kvoli poplatkom a aj kvoli tomu nech nemusim chodit ja na dva ucty, kedze to mam len ja na staosti.. ale notifikacie na teklefon nam chodia obom, tak sme v obraze
andrea.. neznasam chodit na postu 😉
bamb...no my sme si aj preto dali spoločný účet, lebo ja mávam malú výplatu a z môjho účtu sa zráža hypotéka a ak pôjdem na materskú tak potom by sa mi nemala z čoho hypotéka zrážať a to by sme museli ísť do banky aby zmenili číslo účtu z ktorého sa zráža a to by bolo zdĺhavé, tak sme si dali len jeden účet 😉
rosa, mne chodila na ucet materska aj pridavky...to potom ked pojdes ziadat matersku tak davas cislo uctu... 🙂
marion...ja viem, ale materská bude okolo 250 Eur a my máme hypotéku okolo 250 Eur, čiže ak bude materská menej, tak mi nestiahne hypotéku a to ked si nevšimnem tak bude zle 😀
no ros... este som to nekukala, ale 250 Eur ako materska to hadam neeee 😝
to skor ako rodicovsky.. aj tak malo... 😠 mrchy.. hlavne, ze mame rodit a zachranovat populaciu...
marion, alebo niekto ...a ked si platim aj DNP, tak ziadam matersku ako? ..na dva krat? ..vobec, teieto vybavovacky mi teda este vobec nie su jasne, co budeme musiet absolvovat kedy, kde a ako 😒
no to bude cca vyska rodicovskeho... to som este zvedava, ako zvladnem pocas materskej financnu zavislost od milacika, v takej situacii som fakt este nebola 😅
baby, uz sa pomaly odoberam z prace, ideme s drahym pozriet nejake hodinky pre mna na 30-ku. Majte sa tu pekne, mozno este nakuknem vecer... 😵
bamp to este neviem, ale dam info potom...ja si platim len sama DNP, nakolko po MD som ostala tehu a bez prace, zaevidovala som sa na urade prace. Z tade mi nedavaju nic, na PN este nemam narok, az od 1.juna. Lebo vtedy budem mat splnenu podm. 26 tyzdnov. Je to sila, byt bez penazi... ☹
Ale viem, ze ak pracujem tak ked nastupis na MD tak ti vypise papier gynekolog a oni ti vypocitaju na zaklade toho co platis takze z platu aj z DNP. 🙂 Aspon tak by to malo byt. Len je podm. DNP aspon 26t. nepretrzite, pred porodom samozrejme.
DNP si platim uz vyse roka.. tak splnam, zacala som platit, sla som na operaciu tak sa mi to poposuvalo a na ten cas som to nerusila, kedze som platila z minima.. stale platim z minima.. nevyjde mi uplne maximalna materska ale o par € menej, tak som to neriesila..
este to teda pozistujem, ale ak budete niekto v obraze skor, tak dajte isto vediet 😉
caute kocky..pozerala som ze ste sem niekto dali tu tabulku na vypocet pohlavia...len som z toho jelen 🙂 ...prosim prosim mohli by ste mi to vyratat niekto dat.narodenia 8.2.1981.a splodili sme babo niekedy na zaciatku februara...je mozne ze aj na narodky
a prečo si si bamb začala platiť DNP? si vtedy aj normal pracovala?
bamp tak to mas splnene. 6 az 8 tyzdnov pred porodom ta gynekolog vypise na MD pojdes s papierom na socialku a pride ti papier kolko ti vypocitali matersku. To je vsetko. 🙂
ja by som bez netu na prvej materskej asi umrela, ja som tu sama, to bolo aspoň aké také spojenie so svetom, využívam na maily, keď bol nejaký problém aj s malou dá sa pozrieť dáka rada, potom som pozerala aj recepty aby som mohla variť pre nás obe naraz, ja som jej cez net kupovala aj veci, lebo v HC nebol bohvieaký výber a ani sa mi nechcelo behať po obchodoch, na nete sa dalo vybrať a aj za lacný peniaz. u nás má účet na starosti tata, ten to všetko platí, prerátava, sporí, zhŕňa na poistky, chudák mne by sa v tom nechcelo robiť poriadky, ja si z domu poplatím len svoje nákupy 🙂
pus, no preto aby som z materskej vytazila maximum... jedine preto, ked sa da tak to vyuzijem, hoci len na pol roka 😉
ziza, no mne to u zeba vychadza ze v case splodenia si mala 29 tych cinskych rokov, no ak sa vam zadarilo teoreticky az po 14. februari tak 30.. no ale v oboch pripadoch to tam pise dievcatko... ale ja by som sa tym vobec neriadila.. ja som to sem davala prave preto ze tych cinskych tabuliek je ako sa zda viac, zalezi na interpretacii, jedna ti vyjde druha nie.. 😉

jaaaaj baby, včera som robila tú hlivu na smotane...no neviem, vyzeralo to dobre, ale už bolo dosť neskoro mala som v sebe asi polku 500g sáčku jahôd tak som nechcela riskovať, že si dám ešte aj to..ale šťava mala dobrú chuť, hádam to bude aj dobre...plánujem to ochutnať teraz ked prídem domov, ved ak náhodou, do večea si to môže somnou robiť čo chce 😀