icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

emily327
2. jún 2010

@cruelty ahoj moja, no zaciatky sme mali asi kazda tazke. Rodit budem na Slovensku a sme v Irsku nie v UK 😀 Ale s tym zdravotnictvom je to podobne. Uz sa fakt neviem dockat jula, kedy letime domov a konecne ma vysetri gynekologicka. Kociarik zdedime po svagrovom malom a aj ine veci, tak aspon usetrime na zaciatku. Dakujem za pochvalu veciciek tu su tak krasne veci a fakt velmi lacne, ked to porovnavam s SK. Uz sa na nasu malu princeznicku velmi velmi tesime. Len dufam,ze sa lekarka nesekla a bude to maly princ 😀 No nevadi ved veci sa nepokazia 😀 A vy uz mate nakupene?

skaciatko
3. jún 2010

@cruelty ja si tiez myslim, ze nakoniec to bude az niekedy v novembri, ale ved uvidime ako sa vyjadria odbornici. ja mu tiez stale hovorim, ze ma dava daleko, ze tak daleko nemozem byt, ale podla tych ich tabuliek je to vraj ok.
zatial v pohodke, len este drobca velmi necitim, tak kazdy den cakam na nejaky ten kopancek alebo buchnatik.

misimimi
3. jún 2010

cawte baby neska mi doktor povedal vysledky skreningu su negativne cize sme zdravuckyyyy a tesime sa velmiii😀

krivka5
4. jún 2010

misimimi...gratulujem, super spravicka 🙂

krivka5
4. jún 2010

no vidim ze tu pisete o priberani. tak ja zatial asi drzim rekord 20kg naviac! ale uz sa to spomaluje, zacala som trosku dietovat 🙂

tonicka
4. jún 2010

dobre ranko, teraz sa mi chce spat, ked uz aj mala bude vstavat... tusim dalsie dieta bude ranne a nocne v taca, najviac je aktivne o 5 rano a vecer o pol 11 🙂 ale dufam, ze aspon v noci bude spat, nie ako karolinka 😀 😀 ja som zatial pribrala 1 kg. ked sa spravne kuknem a to som na zaciatku schudla 3 takze som zvedava co mi povie doki, ze este nemam naspät ani svoju vahu 😝 Nevadi, hlavne ze nevraciam a papam vela zeleninky a ovocia 🙂

misimimi
5. jún 2010

dakujem :D

emily327
6. jún 2010

@misimimi super velmi sa tesim s vami,ze ste v poriadku cmuk

emily327
6. jún 2010

@krivka5 ahoj, pozeram,ze mas rovnaky termin ako ja 😉 No 20kg je dost, ale ak ti to nesposobuje nejake zdravotne problemy, tak sa tym vobec netrap 😉

@tonicka ahoj ahoj, no 1kg to je celkom malo ale neboj to este do konca tehu dobehnes, hlavne aby si bola ty aj babatko v poriadku cmuk 😉

misimimi
6. jún 2010

@emily327 dakujeme 😀

tonicka
6. jún 2010

emily, brusko rastie, ja som ok, teda aj drobcek, len sa mi tuk presuva z stehien a zadku, teda ten zbytok co som tam mala, na brusko
😀

vanilka8
6. jún 2010

nechcem sa vam miesat do temy, ale ja som zatial pribrala cca 6 kg ... uz vam doktor povedal co to bude??? ja stale cakam a uz sa neviem dockat
😉 😉 😉

tonicka
6. jún 2010

vanilka,kludne sa miesaj 🙂 my este nevieme 🙂

vanilka8
6. jún 2010

🙂 ok.... tak my to uz dufam budeme vediet teraz v utorok , dufam ze bude spravne otoceny..aj ked uz od zaciatku mam pocit ze to bude chlapec, neviem mozno sa prekvapim 😀

krivka5
7. jún 2010

@emily327 ...no praveze mi to rychle pribratie sposobuje problemy ☹ na nohach mam taku natiahnutu kozu ze si nemozem vobec kvoknut,tazko sa mi dycha a puchnu mi doct aj nohy aj prsty na rukach. snazim sa trosku dietovat, ale ked som hladna je mi hrozne zle 😒 v stredu mam poradnu tak musim aspon kilo schudnut, lebo dokina bude zase zo mna nestastna 🙂
ako vam zavidim ze ste moc nepribrali 🙂
@vanilka8 aj my s muzom sme boli strasne moc zvedavy co mam v brusku. trosku sme dufali v dufali v dievcatko, ale ked dokina ukazala pipika tak sme boli radostou bez seba 🙂 tak ked budes vediet pohlavie,daj nam hned vediet 🙂 co tu citam na konikovi tak zatial v oktobry vedu chlapcekovia 🙂

vanilka8
7. jún 2010

Jasne dam vam vediet , krivka5 prajem ci co najpohodlnejsie tehotestvo ..je pravda ze hlavne ze je male v poriadku,ale aj mamina by mala byt stastna

me
8. jún 2010

Ja by som strašne chcela vedieť čo to bude, ale zle bolo otočené a doktorka vôbec nevedela, tak som bola sklamaná, chcem sa objednať na 3D,/ ale robia ho až po 27 tt / a dúfam , že tam bude vidieť všetko.

vanilka8
8. jún 2010

@me
je naozaj pravda ze az po 27tt sa moze robit 3D ?lebo ja som maximalne sklamana ,dnes som mala ultrazvukove vysetrenie v irsku ,ale babatko bolo otocene a ta doktorka mi zacala buchat s pristrojom po brusku< ze vraj aby sa babatko zobudilo....no videli ste uz toto niekde??mne sa to nezda a asi hodinu. potom ma stale bolelo brucho
nakoniec sme sa ani pohlavie nedozvedeli a najlespie je na tom ze vraj uz mi ziadne ultrazvuky robit nebudu ☹ vraj naco ked je vsetko OK.. preto aj chcem radsej na slovensko kde mi urobia 3D + kompletne vysetrenia....lebo tu to je horor...som prvorodicka ,tak neviem ako to presne chodi ,ale toto je sila aj na mna ...

vanilka8
8. jún 2010

☹ neviete mi niekto prosim doporucit co mam radsej teraz robit?? to brusko ma neboli len hodinku ale uz asi dokopy aj 4 mozno viac...ani uz neviem......je to ok?? 😖 😖 😖

katka104
8. jún 2010

ahoj vanilka My sme tiež v irsku. Na prvý scan som bola u nás v meste v nemocnici asi v 10 tt. Potom jeden scan na SVK. Bola som na SVK aj na triple testy, ale tie mi nejako zmrvili ( vraj bola krv nepoužiteľná) a tak sme sa rozhodli pre 3 D scan. Ked sme spočítali náklady na cestu na SVK scan a porovnali s cenami tu v IRL , padlo rozhodnutie na IRL. Bonus pre mňa bol, že tam mohol byť prítomný aj mm.
Na nete sme našli www.ultrasounddimensions.ie/ . Tel. sme sa objednali a boli sme na scane dokonca v nedeľu.
V rámci anomaly scanu ( boli sme v 20 tt) drobca pomerali, vyhotovili kratučné viedozábery, dali dve foto tlačené a zopár na CD. Ako prvé sa opýtali, či chceme vedieť pohlavie, no a hneď potom bol záber na pipíka 😀
Prístup skvelý. Cena 165 EUR.
Ak by bábo nebolo dobre otočené, pošlú ťa na polhodku poprechádzať von a potom zasa pozrú. Dobré je ísť s plným mechúrom. My sme drobca tiež naspeedovali ( vypila som predtým asi 3 dcl coly) a sestrička hovorila, že ešte nevidela tak živé bábo 😀
Ak si myslíš, že je to iba pre ľudí z Dublinu, tak sa mýliš. Tiež sme cestovali 120 km, aby sme sa uistili, že je všetko OK.
Na ich stránke sa dá nájsť či chceš vyšetrenia iba: pohlavia, vývojových chýb( do 24 tt), alebo 3D video ( 22-37 tt)
Toľko moja skúsenosť, hádam som ti pomohla 😉

tinkarisko
9. jún 2010

Ahojte baby vcera sme boli na morfologii a dozvedeli sme sa ze cakame chlapceka tak sa tesime 😀 A co vy mate nove?

me
9. jún 2010

vanilka8- s tým 3D je to rôzne, každý lekár má svoje metódy, napr. v NZ ho robia v 22tt, v leviciach 22-28tt, a v NR až po 27 tt, , každý si zastáva svoje, že práve vtedy sú najlepšie zábery - tak ja neviem, ale ja som si nakoniec vybrala NR - lebo je tam najprijateľnejšia cena, no a tam ho robia až po 27 tt. Čo sa týka bruška, ak bábo cítiš tak je snáď všetko v poriadku, môže ťa to boleť aj z toho, že ti ho dotlačila.

misimimi
9. jún 2010

cafteeee uz som tu dlho nebola 😀 uz za tyzden budeme mozno vedet co mam v brusku 🙂

lucika1988
10. jún 2010

ahooojky moje ako sa mi mate? ja teda my dnes ideme na UZ a povedia nam čo budeme mať 🙂

11dara
10. jún 2010

Ahoj kočky , môžem sa k vám pridať na občasný pokec?Tiež mám termín v októbri. 🙂

me
10. jún 2010

11dara - jasné, pridaj sa

11dara
10. jún 2010

Baby máte niektorá skúsenosť s užívaním Klacidu v tehu? 😅

me
10. jún 2010

To sú antibiotiká? Nepoznám to, ale ja som musela tiež na začiatku tehotenstva brať antibiotiká, mala som strašne silný zápal hrdla, ale doktorka sa poradila s gynekologičkou a niečo mi dali, trochu som z toho mala obavy, ale dúfam že všetko bude OK

11dara
10. jún 2010

áno sú to antibiotiká.Mám silný zápal priedušnice a nič zatiaľ nezabralo,tak mi obvod.lekárka predpísala antibiotiká.
Na prib.letáku som sa dočítala len to, že sa môže v tehu užívať len pri závažných dôvodoch.Tak som chcela vedieť či má niekto osobnú skúsenosť,bo sa bojím o mimčo. 😅 Doktorka síce na moju otázku či neublížim drobcovi povedala že nie,ale ja mam aj tak obavy. 😖

me
10. jún 2010

Ja som mala tiež z toho zlý pocit, ale doktorka povedala, že zápal tiež nie je dobrý pre dieťa a treba ho vyliečiť, tak musíme veriť že bude všetko OK, teraz ma trápi alergia, mám síce lieky ale neberem ich , snažím sa vydržať, ale neviem či sa mi to podarí do konca.