icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

ika33
5. sep 2010

@zuzana_m - no mňa takto veľmi bolelo brucho asi pred dvoma týždňami, a to sa mi vtedy malinká otočila. Takže od vtedy je už správne. Ale ani mne by si sa vtedy nebola krvy dorezala, hrozne moc som sa bála. trvalo to celé asi pól hodinku a bolesti chodili v takých pravidelných intervaloch. Tak keď si drobátko mala zle otočené možno práve teraz sa otočilo. 😉 Ale za to treba si dávať pozor a už radšej oddychovať viac, aspoň do toho 38tt.
@malemimi ahoj a vitaj mendzi nami 🙂 Myslím, že každá z nás sa už veľmi tešíme na naše ratolesti. A je tu prevaha dievčat 🙂. Aj my čakáme dievčatko Leu 🙂 Ja mám termín až 21.10. ale na poslednej kontrole mi lekár povedal, že vizerám ako keby som mala o dva týždne rodiť, takže 13.09. ideme zase na kontrolu a keď niečo nebude v poriadku zostávame v nemocnici, aby sme aspoň do 01.10. vydržali, tak teraz poctivo ležím, ale už ma to nebaví. Keby malinká nebola taká malá a nebola som iba v 34tt, tak by som už aj išla rodiť.

zucha
5. sep 2010

@ika33 to ti lekar povedal, ze mozes o 2t rodit 😕 Tak to je iny borec. Asi by som ho mala navstivit 😉 Mne pri prvom v den porodu na kontrole nevedela povedat, ci to bude v ten den, ci neskor. Je to take individualne, ako sa zena otvara a ako to vsetko v nej dozrieva.
Iba pri druhom mi povedali, ze to bude skor - teda rychlejsi porod tym mysleli. Ale nebol. Tak isto velmi dlho to trvalo, kym prislo na svet. Ale tlacenie, to bolo naozaj rychlo. Ale otvaranie bolo uz nekonecne. Som zvedava, ako to bude pri tretom. Teraz by mi aj vyhovovalo, aby to tiez tak dlho trvalo, lebo kym umiestnim deti a instruujem ostatnych, ako sa maju postarat, nejaku dobu po potrva 😅

syssi
5. sep 2010

Ahojte maminky 🙂
chysta sa niektora z vas zajtra do Ruzinova na prednasku o 13:00? 🙂

tanija133
5. sep 2010

@syssi Na aku prednasku? o com? Ja sa zajtra chystam do Ruzinova na poradnu do GPN....

syssi
5. sep 2010

@tanija133
V Ruzinove v nemocnici byvaju prednasky vzdy prvy pondelok v mesiaci prednasa porodnik o porode (teda dufam ze tato prednaska nebola minuly tyzden :()
Druhy pondelok prednasa anesteziolog asi o epiduralke atd..
Treti pondelok prednasa pediater...

Ja tam chcem ist pozriet - mozno sa nieco nove dozviem 🙂

hirunka
5. sep 2010

.....no caute baby som sa nejako neozyvala...........dnes cely den len lezime a oddychujeme spolu aj s drahym......no som zvedava kedy tie nase poklady pridu na svet 🙂

zucha
5. sep 2010

@syssi nie je ta o epi kazdy stvrty pondelok? Mne sa zda, ze som na plagatiku videla prave to. Ale nie som si ista

syssi
5. sep 2010

@zucha ja som na stranke nemocnice nasla tieto info - tak neviem.....
http://www.zzz.sk/?content=porodnica_bratislava...

mona777
5. sep 2010

@syssi to je v tej vysokej budove? ešte že hovoríš, zajtra som chcela ist k vôli epidurálke ale pojdem sa pozrieť aj na tú prednášku, hoci neverím že nejaká bude

syssi
5. sep 2010

@mona777 tak podla popisu by to malo byt v nemocnici na 10 poschodi v poslucharni o 13:00 - len nie som si ista, ci nebrali ako prvy pondelok v mesiaci uz minuly tyzden 🙂 - Nejako sa v tom nevyznam 🙂
A ak beru uz tento pondelok ako druhy v tyzdni tak by mala byt prednaska v poslucharni KAIM (vobec netusim co ta skratka znamena :( a to je na 1 poschodi!!!!!!

Ved nevadi - ja sa tam idem zajtra pozriet a uvidim 🙂 Popripade sa tesim na niektoru z Vas ze sa spozname 🙂

mona777
5. sep 2010

@syssi minulý pondelok bolo 30 - teho augusta, takže zajtra je prvý pondelok v septembri 😅

danka82
5. sep 2010

Ahojte baby..az teraz som si vsimla, ze je tu skupina mamiciek, ktore maju termin tak ako ja, v oktobri... 🙂 vidim, ze sa nas tu zislo vela...ja by som uz najradsej mala odrodene, keby to slo,,citim sa ako slonik a zacina sa objavovat strach z toho, co ma caka..ako vas tak citam, tak mam pocit, ze to vsetky zvladate bez problemov,,myslim tym tie obavy z porodu a tak 😲 ..ja som vystrasena az-az z toho, co ma caka..hlavne, ked sa bojim injekcii a infuzie..joj, dufam, ze im na sale neodpadnem 😒 ..zajtra mam poradnu a budu mi brat krv..uz teraz ma pot oblieva..drzte palce, aby mi zle nebolo ☹ ..tak prijemne tehulkovanie oktobrovkam 😉

zucha
5. sep 2010

@danka82 😀 to si na tom tak, ako ja. Pre mna uplne najhorsie na celom tehotenstve je odber krvy a na porode epiduralka 😀 Aj ked musim povedat, ze ani raz som nemala zlu skusenost, tak vobec netusim, z coho ten strach prameni.

mona777
5. sep 2010

sissi, zucha: KAIM je v suteréne nemocničnej polikliniky č.dv. 014 a sú tam každý deň od 13 do 14 hod takže prednášky raz mesačne sú možno aj zbytočné keže môžeš prísť v týchto ordinančných hodinách

mne dali taký Informačný leták k pôrodu pre budúce mamičky minulý týždeň ked som bola prvý krát na kontrole v tej poliklinike

danka82
5. sep 2010

@zucha tak vidim, ze v tom nie som sama 😉 ved ani ja si nepametam ziadnu zlu skusenost, tak netusim, preco sa tak bojim...hlavne ta infuzka ma desi...predstava, ze tak dlho budem mat ihlu v ruke..brrr ☹ a epiduralku si preto radsej ani nedavam..radsej to zvladnem s bolestou, nez s ihlou v chrbte..aspon dufam 😀

ika33
5. sep 2010

@zucha - no ono to povedal preto tak, lebo mám vraj veľmi mäkký krčok a takýto zvykne byť keď sa už žena chystá na pôrod. A keďže ešte máme dosť veľa času, tak mipovedal, že nech radšej viac oddychujem, aby sme čo najdlhšie vydržali. 🙂 Inak musím uznať, že môj lekár je veľký odborník. Má hrozne moc pacientiek a aj z rôznych iných miest.

syssi
5. sep 2010

@mona777 No ved ja to tak aj chapem 🙂 ze zajtra je 1 Pondelok v mesiaci - ale vies uz som sa stretla s tolkymi pripadmi ze niekto to vnima inak 🙂
No super, dakujem za info ohladom KAIM 🙂 Tam sa tusim chodi na pohovor kvoli Epi ze? Cize ked pojdem vybavit Epi tak si myslim ze pohovor s anesteziologom bude postacujuci - aj ked som zatial presvedcena o tom ze to bez Epi vydrzim - ale ak by to fakt bolo neznesitelne, tak nech ju mam pre istotu zaplatenu 🙂

@danka82 Veru nie si sama s tymi infuzkami a branim krvi - ale ja som si tusim nejako aj zvykla pocas tehulkovania na tie odbery 🙂 Zo zaciatku ma na odbery vozil rano manzel a teraz to hravo zvladam odsoferovat aj sama 🙂
Pre mna bol aj stres "Glukozovy test" to som tyzden skoro nespavala ze ako zvladnem tu gebuzinu vypit - a nakoniec to nebolo az take strasne 🙂
Ale tiez predstava ze budem mat dlho infuziu v zile - brrr az ma mrazi... ale musime to vydrzat!!!! 🙂 Stoji to za to 🙂

Ja sa dnes tak strasne tesim - dnes sme konecne kupili pre malickeho postielku, matrac, hniezdocko, plienky - latkove 🙂 Konecne uz dorazil aj objednany kocik 🙂 Sice este kopec veci mi chyba - ale to rychlo napravim 🙂

danka82
5. sep 2010

@syssi to ja musim mat stale doprovod pre istotu..na zaciatku teho, ked som este pracovala v anglicku som bola v nemocke na odber, vysla som vonku sadnut si na lavicku a tam so mnou odkveclo 😀 ..esteze bol so mnou priatel a zalarmoval sestricky..tie boli teda vyplasene, co sa deje 🙂 ..odvtedy si radsej beriem niekoho so sebou..ten glukozovy test mi tiez nedal spat, ale dalo sa to zvladnut..predsa len je to do prsta a nie do zily..ale mas pravdu, musime to zvladnut..tie male pokladiky nam za to stoja...a super, ze uz mate postielku aj kocik..verim, ze sa strasne tesite..my sme postielku skladali uz asi pred dvoma tyzdnami, uz som nevydrzala dlhsie cakat..a chodila som po byte vytesena ako male decko 😀

syssi
5. sep 2010

@danka82 hmmm tak to je potom lepsie ak mas doprovod, ked mas az taketo stavy. Ja vzdy po odbere pockam cca 10 min este v cakarni a potom az idem.

Veru tesime sa, ja by som ju uz aj hned poskladala, ale zial nie je este kam - my mame z bytu este taku malu stavbu - snazime sa este dat dokopy byt, kym sa Baby narodi - a ja sa modlim aby sme to stihli 🙂 Takze postielku budeme skladat cca o 2 tyzdne 🙂

Babule - pre dnesok sa s Vami lucim a prajem pekny vecer 🙂

zucha
5. sep 2010

@danka82 pri prvom porode bol pri mne muz, ked mi davali epi, ale pri druhom uz nie. Prisiel az neskor a anesteziologicka nechcela cakat, lebo sa obavala, ze porod pojde rychlo 😝 Tak som to musela zvladnut sama, ale triasla som sa strasne. Ale zvladla som to nakoniec, ved nic ine mi neostavalo 😒 Fakt sa to da zvladnut v pohode. Kazdy raz sa o tom presvedcim, ale aj tak stale stresujem. Kym mne odoberu krv, tak to trva raz tolko, ako u inych mamiciek. Stale nejak cukam rukou. Ked som bola na poslednom, tak len vo dverach mi sestricka hovori......to ste vy, co sa bojite ihly 😀 Po tych troch rokoch si to uz pamatala 😀 😀 😀

malemimi
5. sep 2010

@zuzana_m hmm tak si dávaj pozor , radšej neprovokuj 😉
ja sa bojím že ma to chytí nikde vonku . 🙂
hihi no ja som zvedavá kedy sa to naše malé naozaj vypýta na svet 🙂 a aj vaše som zvedavá ktorá z nás skôr porodí 😉 😀

malemimi
5. sep 2010

@ika33 hihi 😀 ja by som už tiež rodila ale chcem aby vydržala do toho 38tt 🙂
fúha tak pozor baby nebláznite...
ja idem teraz gynde na ster skrz toho streptokoka tak som zvedavá čo mi povie...zatiaľ mávam len také kŕče ale dnes som ich mala tuším len raz
malá ma tak kope že to bolí už a niekedy ju cítim ako sa hýbe fakt dole ako keby som už rodila a dole v šuške sa mi hýbala .... 😀

slavuska30
6. sep 2010

...ahojte maminy, ako sa dnes máte??mne uz od rana zase tvrdne brucho des... 😒 ale este musim nejako vydržat..tento týžden mám vela vybavovačiek 😝

ika33
6. sep 2010

Ahojte kočky,
tak ako dnes? Ja sa mám zatial celkom fajn. Malinká kopká, teda lepšie povedané prevaľuje sa. Ale aspoň viem, že je tam a je v poriadku 🙂 U nás je dnes krásny deň asi si sadnem na chvíľku na balkón a vychutnám si už jesenný vzdúšik. Normálne to tam už je cítiť.
Dnes mi odišiel manžel na 3 dni preč :(, takže budem sama :( dúfam, že ho budeme čakať doma a nie v nemocke. A ešte ako kinderko 🙂
Kočky ja sa tak neskutočne nudím, mám všetko zakázané a už ma nebaví ani čítať ani pozerať telku, proste nič. a pri tom by som si mohla krásne upratať, spraviť také veľké upratovanie, lebo z času by mi vystalo. Takto keď mám zakázané, tak keď náhodou niečo spravím, tak ma hneď moji rodinný príslušníci ohriaknu, že či neviem počkať na nich a povedať im čo treba spraviť, ak mi to tak lezie na nervy.
Tak idem si ja na chvíľku sadnúť na ten balkón, zatial sa majte krásne a dávajte na seba pozor.
@slavuska30 - dávaj pozor, keď ti už veľa tvrdne bruško, tak to s vybavovačkami radšej nepreháňaj.

slavuska30
6. sep 2010

@ika33 .. 😉 😉 dr.povedal, ze je to bezny stav to tvrdnutie, pokial to neni casto krat za den, zatial sa to da zvladat...taak hadam tie naše urady zvladnem ja.xixixi...radšej ozaj oddychuj, ja som mala zákaz pri prvych dvoch...tiež mi to šlo na nervy..xixixi..ale nejako to už doklepeme.. 🙂 🙂

nivejka
6. sep 2010

@stanka02 ....ahoj moja 😉 ....z toho mliečka (kolostra)si nič nerob--ja to už mám dávno 😅
dokonca ma mm nechce ani chytiť za prsia,že aby nestriekali 😀 --ako vždy preháňa 😉

nivejka
6. sep 2010

dobré ránko....tak ja mám už vybavené a aj nakúpené 🙂 ....cez víkend ste tu koľko popísali--to nebýva zvykom 😵

slavuska30
6. sep 2010

@nivejka ..ahoj, ani ja už nič nekupujem, len čakám.. 🙂

ika33
6. sep 2010

@nivejka - ahoj kde si bola celý víkend, som si už myslala, že si v nemocke.
@slavuska30 - no jasne už to nejako vydržím, len ma to už nebaví. Ale za pár týždňov si určite budem hovoriť, och ako by som si len tak poleňošila 🙂 no už to nepôjde 🙂🙂🙂
Práve mi volala mamina, že sa jej snívalo, že takú krásnu dcéru som mala a poslušnú 🙂, tak uvidíme aká bude 🙂🙂🙂 Už sa na ňu tak veľmi teším. Rada by som ju už držala na rukách 🙂 Ale to ste na tom asi každá tak.

slavuska30
6. sep 2010

@ika33 ..to je pekny sen...no s tym oddychom to bude presne tak, ale zase je to radost mat take male vonave babatko, tesim sa