icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

dasa2804
6. sep 2010

@koxinka To urcite ano. 🙂 Akurat mam problem v tom, ze musim cestovat. Rodim V Hainburgu a obhajoba ma caka v KE 🙂 Ale keby na to uz prislo, tak aj v KE sa da 🙂

malemimi
6. sep 2010

ja som si púpila kojenecku podprdu prvú v tchibe v avione tam mávaju také akcie a dnes si tam idem kúpit nočnú košelu a druhé som si kúpila v Brendone to je na konci BA.. niektoré holky nemajú napísane odkiaľ sú takže aspoň tie čo sú z BA ...majú aj stránku brendon.sk 🙂

dasa2804
6. sep 2010

@malemimi Diky, ta stranka je velmi fajn. do obchodu v BA pojdem neskor, momentalne som v Prahe. Dufam, ze tam nebudu same podprsenky velkosti DD a G 🙂

malemimi
6. sep 2010

@dasa2804 tam majú rôzne veľkosti a aj vzory a farby neviem , viem iba o bielej a čiernej 🙂
ja som si tam skoro všetko kúpila ...ale nie je tam zase všetko výhodné niektoré veci sú tam drahé a niektoré len po Maďarsky preklad takže fasa

ika33
6. sep 2010

tak znova sa troška zapájam do debaty 🙂 Ja som tiež ešte nekúpila žiadne flašky a dokonca ani cumlíky ale máme jeden čo mi dala kamoška, tak keby náhodou bolo treba 🙂 a nemám ani také hrebienok pre malú ...

S podprsenkami je stále nejaký problém, niekotré potrebujete menšie košíky no ja sa už nevpracem iba do veľkosti D a hrozne ma to štve. Je to hrozná záťaž mať také veľké poprsie, dúfam, že v ňom aspoň bude dostatok mliečka, lebo moja mama má hrozne veľké a všetkých troch nás krmila sunarom.

hirunka
6. sep 2010

.....baby ja tiez este nemam dojcensku podprsenku ale hadam tento tyzden uz kupim a co sa tyka flasky a cumlikov to tiez nemam a velmi by som cumliky kupovat nechcela aby si na to male velmi nezvykalo.......uvidim

ika33
6. sep 2010

@hirunka - nič si z toho nerob, mne tetuška v obchode so spodým prádlom povedala, že stačí kupovať tak max mesiac pred pôrodom, lebo, že prsia ešte rastú a aby som potom nemusela kupovať ešte raz. Ja nejaké mám ale také tie klasické, tie budú na doma OK ale keď pôjdeme niekam chcela by som si kúpiť také vystužené nech mi nie je vidieť bradavky, lebo to sa mi strašne moc nepáči a príde mi to také nepríjemné.
čo sa cumlíka týka aj ja by osm bola nerada, keby sme si naň zvykli ale zase niekedy keď sa potrebuje bábo iba ukľudniť je to dobré. no veď uvidíme možno ho nebude ani chcieť.

ika33
6. sep 2010

Jéj práve som zistila, že nám už robia lešenie na našej strane, hurá možno naozaj budeme mať zateplený barák kým porodím 😵 Keď stavali lešenie na druhej strane baráku v apríly, tak som povedala, že keď budú robiť tak rýchlo, tak ja skôr porodím ako ony dokončia náš barák. Je sídce 13 poschodový, ale ide im to neskutočne pomaly. No a tá farba a kombinácia ako to niekto vymyslel - hrôza. Ja mám veľmi rada zelenú farbu ale toto je strašné, tak kriklavé farby ako dali na náš dom ...

malemimi
6. sep 2010

@ika33 no cumle som dostala jeden od sestry a druhy od gyndy.. 😀
no ja mám už dlho to kolostrum ale nie ešte to čo potrebuje dieťa... je to také...priehladné táká vodička ale manžel povedal že je to kyslé nechtiac si cucol hahaha 😀 😀

no inak ani mne sa to nepáči keď trčia bradavky 😝
ani ja nechcem moc dávať cumeľ ale pre istotu... 🙂

malemimi
6. sep 2010

@ika33 odkial si?

skipy
6. sep 2010

Ahojte kocky,
prisla som kuk, ci este nerodite 😀 Vidim, ze sa uz pomaly balite, aj ja sa uz musim pomaly dobalit.Konecne sa mi podarilo zohnat tie sietkove nohavicky.Inak uz ma zacali chytat nejake brutalne upratovacie zachvaty, mm sa boji, ze sa to blizi, lebo aj pri malej som sa zacala pred porodom takto "hniezdit" 🙂 Brucho mam ako melon, ludia sa ma pytaju ci cakam trojicky.Inak ma uz vsetko , tlaci, boli, taka som nemotorna cela..
Uz sa nemestim do tehu rifiel, tlacia ma jak slak, takze asi cele tehu uz dokoncim v teplakoch 🙂
Ja som si kupila 2 flasticky a 2 cumle.POtom pripadne dokupim, mala zacala mat dudel asi az ako 2 mesacna a aj to len jeden druh🙂

zucha
6. sep 2010

@skipy jemine - sietkove nohavicky. Skoro som na ne zabudla 😕 Aj ked rodim kazdy rok, uplne mi vypadavaju taketo detaily 😅

malemimi
6. sep 2010

@skipy no to sú tie jednorázové ja mám 4 segra hovorila že to stačí ... 🙂

zucha
6. sep 2010

@hirunka podprsenku som si prvy krat kupila este pred porodom a hned v porodnici som ju musela darovat. Mliekom sa mi tak zvacsili prsia, ze som si kupila tusim o cele cislo alebo dve vacsiu. Takze pre mna bolo uplne zbytocne to kupovat pred porodom.
Co sa tyka dudlika, velmi som chcela, aby ho dcera zobrala, ale nechcela. Nedala sa teda nijak inak utisit potom, len kojenim. Na porazenie to bolo. Az v pol roku ho zacala chciet. Druhu som tvrdo ucila na dudel hned a ovela jednoduchsie som to mala. A vobec to nemalo vplyv na kojenie

zucha
6. sep 2010

@malemimi
ja mam take, co sa daju aj prat a budem ich uz mat teraz vlastne 3. x. Ak sa mi ich samozrejme podari najst

malemimi
6. sep 2010

@zucha no asi aj tieto sa dajú neviem koľko druhov a s akých materialov bývaju

hirunka
6. sep 2010

@zucha no vsak uvidim pojdem tento tyzden pozriet a rozhodnem sa ci kupim teraz alebo potom ked tak radsej kupim o nieco vacsiu alebo kupim jednu a po porode dokupim popripade mi moja mamina kupi ked budem v porodnici

skipy
6. sep 2010

@zucha ja som ich mala zafixovane v hlave s vlozkami 🙂 Aj ja asi budem radsej ked maly bude dudlat, este si zivo pamatam tie vresky bez neho a dokazal ju krasne ukludnit.A s odvykanim sme boli uuuplne bez problemov, z jedneho dna na druhy, bez jedinej slzicky🙂
@malemimi -ja ich mam 5 tych uplne jednorazovych..to su take papierove a 5 sietkovych, co sa daju prat.Pri malej som vydrzala len na 3, ale dost skoro sa mi potrhali.

Podprdy mam 2 nove a 3 po malej, snad to bude stacit.Inak z kojenia mam riadne stresy uz teraz, dufam, ze nam to pojde bez problemov.U nas to bude dedicne, lebo ani mama, ani babka nekojili, co mali zapal a nemali mliecko.Ja mam este k tomu take male prsia..(mama mi sije kojaci vankus na mieru, taky vysoky 😀 ) tak zavidim tym co si mozu pohodlne lahnut a kojit🙂

malemimi
6. sep 2010

@skipy ja čo som kupila tak ich bolo spolu len 4 keď tak , tak si ich budem prať to je najmenej 🙂 ja čo mám to sú ako gumene alebo aké to sú také naťahovacie 🙂
ja mám podbrdy 2 biele a jedny čierne
hihi ja som si kojací vankúš kúpila bol drahý ale dá sa využiť aj pri spaní medzi nohy...zatiaľ ho šanujem malunkej nechcem jej ho skaziť 🙂 😉

zucha
6. sep 2010

@skipy aj u nas v rodine nekoja zeny, kvoli slebej priechodnosti tych mliekovodov, ci ako sa to vola. Mlieko mame, ale deti si ho nedokazu vytiahnut. Sestra tak tusim pol roka len odsavala, aby boli deti na materskom mlieku a nie na umelom. Ja som vytrvala a zatala zuby a decka mi to nakoniec "rozkojili", ale problemy sme mali strasne. Sme si vsetci poplakali - aj ja aj deti. Dlho nepriberali a z toho tiez boli problemy, ale nakoniec sa to krasne dobehlo.

mircova
6. sep 2010

@dasa2804...kúpila som ju v takom obchode so spodným prádlom v Priore v MT, tiež som nemohla zohnať normálnu podprdu a čo som našla tak 20€ a viac, túto som kúpila za 12,70€, aby som už jednu mala doma. Ešte v jednom obchode, kde predávajú veci pre bábätká im má prísť tovar tak si pôjdem kúpiť ešte jednu, tam majú väčší výber, len teraz nemali moju veľkosť aj ceny sú v pohode od 6,90€ a najdrahšia čo mi ukazovala predavačka bola za 16,90€
... aj tak asi zo začiatku budeš potrebovať tie prsné vložky 😒 , ale túto čo som kúpila tak je v pohode nič nepresvitá 😉

malemimi
6. sep 2010

toto sú tie nohavičky čo mám

mircova
6. sep 2010

@malemimi a to si kúpila v obchode, alebo v lekárni???

ika33
6. sep 2010

@malemimi - som zo Šale 🙂

mona777
6. sep 2010

jednorazove nohavičky si môžete objednať aj tu
http://www.hanashop.sk/obchod/spodna-bielizen-a...
- ja som si ich kúpila cez VO predajcu tejto stránky

lenkaoravcova
6. sep 2010

Ahojte kocky, chcem sa opytat, ci aj vy uz citite take strasne tlaky dole. Cez den je to ok, ale na vecer, mam uz vzdy pocit ze od polovice tela dole mam total svalovicu, obcas ma pobolieva podbrusko. Rodila som sice pred rokom a pol, ale toto som pri malom nemavala a nakoniec som mala porod aj vyvolany. Teraz mam skor strach, ze ma to chyti nejako skoro. No ved v stredu idem k doktorovi tak uvidime, co mi povie.

slavuska30
6. sep 2010

...ahoj...aj mam tlaky a tvrdnutie a mam pocit, ze niekedy aj pulzovanie ,,dole,,citim, ani sediet ani lezat.. 😀 😀 😀 😀

petrikaa1
6. sep 2010

ahojte) ja som si kupovala podprsenky v H&M zatial dve a potom uvidim ci budem potrebovat vacsie..... ozaj kupujete si aj stahovaci pas po porode? ja mam Chicco, ale neviem kedy ho mozem zacat pouzivat, po cisarskom?
xi tiez som si uz dnes dala vsetky veci do tasky 🙂 hoci som mala vsetko nachystane, ale do tasky som to nedavala, trosku som sa bala, ze ked to tam dam tak pojdem rodit 😀 nastastie vsetko je ok)))) a uz aj keby idem, tak baby su v poriadku a v pohode by to zvladli)

mysenac
6. sep 2010

Ahojte, ja som bola dnes na prietokoch,nastastie vsetko ok (prvy syn sa narodil v termine s hmotnostou 2,25kg a druhykrat som potratila kvoli tomu, ze bolo babo zle vyzivovane, tak som mala teraz obavy) a potvrdili nam, ze je to dievcatko 😉
Ja som uz tiez zbalena - tak na 90%, podprsenky na kojenie mam 2 - podla potreby dokupime 🙂 a tie nohavicky do porodnice mam zatial 3 - jedny su take tie sietkove (to asi moc prani nevydrzi) a tie dvoje vyzeraju take pevnejsie - vraj vydrzia 40 prani - a mam ich z lekarne. Mam obrovsku tasku a najviac mi zabral zupan, balik plienok, vlozky a podlozky do postele .Ja uz tiez ledva chodim - cela rodina tvrdi, ze cakame dvojicky - len su pri ultrazvuku stale v zakryte 😀 no ale musim priznat, ze spomedzi mamiciek, ktore boli dnes na prietokoch (neviem v akom tyzdni boli, ale myslim, ze okolo toho 35-36) som mala siroko - daleko najvacsie brucho 😅 tak som zvedava, aku budeme mat porodnu hmotnost 😲 zajtra idem do poradne, tak uvidim, co mi povedia tam 🙂

nivejka
6. sep 2010

@malemimi ....no ja rodím v ružinove 😀 ....ale je to nepríjemné,ked máš tlaky a sedíš na wcku 😲
super aspoň vám takto pomohli s kočíkom--ja by som bola veru šťastná ako blcha 😀 😀