Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@dasa2804 - no jasne, že nemusíš volať hneď RZP ale keď si náhodou tak, že vieš, že tvoja polovička alebo niekto kto by ťa mohol do nemocky odviesť nepríde ani za niekoľko hodín, tak určite treba volať radšej RZT. Ide predsa o dva životy a myslím, že na to ony sú, aby nám pomohli a aj tak na dispečingu zhodnotia či ti stačí obyč. sanitka iba na prevoz alebo je to už v štádiu, že potrebuješ RZp, lebo je to už akútne. Ja viem, že im vyvolávajú skrs somarín ale myslím, že pôrod somarina nie je a keď ťa fakt nemá kto zobrať. Moja svokra je zdravotná sestra a slúži priamo na pohotovosti a nie raz povedala, že je neskutočné v akých prípadoch niektorí ludia volajú na 155.
A čo sa týka toho platenia, ja som počula aj o menších sumách a bohu žial asi máš pravdu, že baby platia aj za to, že ich odrodia cez deň v pracovnom čase ... To sa mi ale nepáči. To že si vážiš prácu toho lekára a si bola spokojná s priebehom pôrodu sa dá oceniť aj inak ako peniazmi. Nie každý má na rôzne poplatky a prečo by mal mať preto horšiu starostlivosť. Tak ako učiteľ naúčí žiaka písať a čítať, tak lekár zachráni život ako len najlepšie vie a keď to robí s radosťou, tak by naozaj nemal čakať nejaké €- če do vačku. Tož toľko môj názor. Sú rôzne povolania, pri ktorých nikdy nedostaneš žiadne peniazte navyše, len preto že si si svoju prácu odviedol. Každý má niečo vyštudované a robí snáť to čo ho baví a robí to rád. Každý máme za to svoj plat i keď možno nie vždy je adekvátny k našej práci čo vykonávame ale s tm sa treba zmieriť a nie spôsobom, že budeme prať úplatky.
11dara, cubana, hirunka, leeenka, malemimi, mysena, nivejka, slavuska30, syssi, tanija133, zuzana_m
poslala som vám tabuľku do mailu 😀
@ika33 Suhlasim s tebou. Mam mozno ostrejsi nazor na tie poplatky lekarom, lebo sama robim v zdravotnictve a tiez viem ako sa zneuziva RZP - no hruza. Preto si myslim, ze RZP nie je metoda prvej volby ako sa dostat na porod do nemocnice. Ak ide o nieco akutne, napr. krvacanie u tehotnej tak o tom nepochybujem.
Mne sa len nepaci ta nevzdelanost a strach buducich mamiciek, co vedie k tomu, ze vacsina zien sa snazi poistit nejakym poplatkom lekarovi. Ale tym si nepoistia to, ze budu mat lahsi porod, ze ich lekar bude castejsie vysetrovat event im pusti oblubene CD pocas porodu. Ten poplatok tam vobec nezavazi, vacsina lekarov rozmysla tak, ze chce kazdu zenu odrodit co najlepsie, aby ani sam z toho nemal potom trable alebo nebodaj sud na krku.
@dasa2804 - máš pravdu, podplácaním a úplatkami sa nevyrieši, žiadny problém, nebude to ani menej bolieť ani to nepôjde rýchlejšie. To čo má byť sa stane či dáš alebo nedáš €. Ako som už napísala aj po pôrode sa dá poďakovať a to rôznymi spôsobmi. Poznám jednu lekárku priamo v nemocnici kde idem rodiť a tá raz povedala, že lepšie ako pochvala nadriadeného za dobre vykonanú prácu pred celým personálom oddelenia jej dala omoc viac ako keby jej niekto v tichosti strčil do vačku nejaké bubáčiky. Tú pochvalu inak povedal nadriadený tak, že dostal som list, v ktorom mamička píše, že bola veľmi spokojná s celým personálom oddelenia, ktorý mal službu v tedy a vtedy a že takú ochotu ako prejavili ony ešte nikdy nezažila. Ďakujem im všetkým za záchranu jej života ako i života jej dieťatka ... Myslím, že tá lekárka ešte stále žije z tohto listu. Inak musím povedať, že je naozaj veľmi milá a nikdy sina nej nevidela nič iné len úsmev. očividne má svoju prácu veľmi rada. Ja som už pár krát ležala v nemocnici a vždy som povedala, že som mala vždy ochotní a profesionálny personál (či to boli lekári alebo sestričky) a to som im naozaj nemusela nič dávať.
ahojte 🙂..som bola dnes u lekarky a ta ma poslala na ctg aj na ultrazvuk do nemocky az v utorok 😲 ..zda sa mi to dost neskoro, ved v utorok to budem mat za 19 dni do terminu a bude to moje prve ctg..je mi to divne, kedze sa ma chodit uz mesiac pred porodom, nie?..co myslite?
aj ja si myslim, ze ziadne uplatky nie su namieste, mozno si to slovaci urobili sami, tym, ze nemusia za zdravotnictvo platit, tak sa snazia davat lekarom nieco extra, keby si niekto musel zaplatit za kazdy odber krvi ako sa plati tu v IT, tak by si to velmi dobre rozmysleli, ci este maju chut davat niekomu extra peniaze, za pracu, ktoru vykonava. Ja som na SK fakt, poznala velmi ochotnych lekarov a nikdy som im nemusela davat ziadny uplatok........
.......joj baby mne dnes nejako tvrdne brusko a aj ma tam taha..........no som zvedava co mi zajtra povie lekar v poradni
Ja osobne nesúhlasím so žiadnymi úplatkami, ale samé sme ich tak naučili ☹
Keby som ja v mojej práci zobrala úplatok tak mám padáka 😠
Ale musím povedať, že som sa stretla aj s prípadom, keď kamarátke operovali mamu a chcela ako poďakovanie,
dať lekárovi fľašu a on ju odmietol, že je to jeho práca za ktorú je platený a postačí mu ĎAKUJEM 🙂 Takže klobúk dole,keď mi to hovorila nechcela som tomu veriť.
@mircova ved prave, ze pytala, ale lekarka vravela, ze je cas..no ale ona je taka, ze ma na vsetko cas a si tazku hlavu nerobi..ved aj u nej na poradni sa my tehulky nacakame zo 4-5 hodin zakazdym..ale ze vraj je odbornicka v odbore,tak holky k nej chodia..len keby tak spomalena nebola 🙂 tak neviem.. 😒 som troska vyplasena,,predsa len som chcela mat istotu, ze je vsetko v poriadku..asi mi neostava nic ine, len dufat, ze je..
@ika33 jee no to vám závidím že už môžete riadiť... nám dnes nič nerobili na byte lebo pršalo tak husto drobno 🙄 tak dnes iba ráno došli a ani neviem či niečo robili ...jednu stranu kde je obývačka , detská a kuchyňa s balkónom nie je hotová... keby viem či aj balkón budú natierať...hmm
ja som dnes len vyprala pár detských vecí a aj perinky.... 🙂
ja mám teraz posledné dni strašnú záhu takú som ešte nemala 🙄 nemôže to byť predzvesť pôrodu ?? haha 😀
@malemimi ..ja to poznam tak, že ked pali zaha velmi, babatko bude mat vela vlasov 😀 😀 😀 😀 😀
@malemimi ak je palenie zahy pred porodom moj Viliam uz mal mat aspom dva mesiace 😀 ja mam strasnu zahu ..pri prvom som to nemala a nepomaha absolutne nic..este tak na pol hodiny ked vypijem pol litra kavy ladovej to je taka mliecna bez kofeinu alebo pohar mlieka...ale nezabere to na dlho a potom uz len trpim 😔
@slavuska30 tak ja v tom pripade porodim kelly family alebo bratranca ita 😀 😀 😀
@vejinka 😀 😀 😀 😀 😀 to je dobre, nestracame humor..mna pali zaha pri vestkych..boli vlasatí..uvidim, co bude teraz..
@slavuska30 no moj manzel je trosicka plesoun..ale deti asi budu po mne aj ked urcite po porode budu moje vlasy vyzerat aklo ked sliepke hrom do riti udrie.. 😀 .verim ze postupne sa to zasa napravi...ono tie vlasy asi musia vypadat ja som z koberca tahala guce vlasov..a viem ze neboli muzove..tie mu vypadali skor kym sa spoznal 😉
inak na tu zahu fakt nic nezabera...ale aku mame istotu ze po proode nebude?? ja sa bojim aby mi to pekne preslo ked porodim...ale napriklad moja svokra ma zahu cely zivot..to by som asi neprezila..ako sa vravi clovek si zvykne aj na sibenicu 😅
@slavuska30 - OK doplním ešte súrodencov 😉 ale až zajtra dnes už nevládzem sedieť 😖
@dasa2804 - jéj ty si lekárka 🙂 to je super a aká?
@malemimi - no ani mi ešte nemáme zateplenú stranu kde mám obývačku, detskú a kuchyňu, iba tam kde je spálňa. Dnes iba robili lešenie na tej strane kde sa bude zateplovať. Majú to mať hotové do 15.10. tak som veľmi zvedavá, lebo druhú stranu robili od apríla.
@mircova ahoj, prosim ta, co je CTG? lebo toto mi este doktorka nespominala a ani nemam pocit, ze by som nieco take absolvovala 😒
jaj, baby, pisete ostosest, ze ani reagovat nestiham... 😅 tak vas budem aspon citat...inak dnes som pozehlila veci pre babo, ktore som vcera konecne poprala a uz som aj nachystala veci na cestu domov z porodnice 😉 tak sa z toho vytesujem
@slavuska30 to je pekne,po takej pauze a zas babo,tešim sa,aj ja mam tri ale za sebou 🙂
@slavuska30 no ale to sa len hovorí kamoška ma 8 mes a mala celé tehotenstvo a je doteraz plešat 😉
@vejinka niee ja som mávala záhu ale teraz ju mám celý deň tak len či to nemôže byť tiež akože niečo 😉
@ika33 aha no to im teda hodne dlho trvá!!! 🙂
@vejinka na záhu je dobré mlieko - teplé, zohrej si ho daj si tam med alebo si sprav jednoducho kakao. Mna tiež páli záha ale denne teraz posledné dni vypijem aj pol litra kakaa a je to dobré, zaberá to - už to má dopad aj na noc 😅 kedy to bolo horšie. Normálne sa nadájam kakaom a mi aj chutí 😉

@ika33 ja si myslim, ze ked pride ku kontrakciam, netreba hned panikarit a volat RZP. Ved porod castokrat trva niekolko hodin, takze nie je potrebne byt do 15 min na porodnom stole 🙂 A pokial ide o poplatky pre lekara, suhlasim s tebou, pokial je to v case jeho osobneho volna, tak samozrejme, ze ho treba zaplatit. Ale ja mam pocit, ze na SVK sa plati pausalne 260 Euro, ked ta rodi tvoj gynekolog aj v pracovnom case, alebo sa mylim.