icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
9. sep 2010

@vejinka haha zlatý ti pomáha 😀

vejinka
9. sep 2010

@malemimi no svokra mi natrhala malinove listy este v lete v roku 2008 lenze kedze som robila cisarom tak flaska bola v spajzi..a teraz z nej davam do litrovca a pijem ten "odvar" a ma to vraj pomoct porodne cesty roztahovat...uvidimeeeee

zucha
9. sep 2010

@vejinka supni si do toho caju aj skoricu a frcis 😉
Kazde babatko do 38tt sa povazuje za donosene. Si predstav, ze ja som rodila v 36tt a dieta malo 3100g. Takze predcasne narodena s uplne idealnou vahou. Niektore deti tolko nemaju ani v 40tt. Samozerejmne, niektore maju cez 4kg

dasa2804
9. sep 2010

Baby, podla vasich komentov, ze uz niektore rodite, vidim, ze aj moj porod sa uz blizi, pricom si to este moc neuvedomujem. Tasku este nemam a plany pred sebou este obrovske 🙂

vejinka
9. sep 2010

@zucha na mna skorica nezabera pojedla som jej hadam na kila..v kasickach a nic 😉

vejinka
9. sep 2010

@zucha waw to si mala riadneho valibuka 😉 aj my sme mali 3100g ale narodeny v 38tt 😉

zucha
9. sep 2010

@vejinka ja zjem trosku skorice a hned mi tvrdne brucho. Pri prvom tehu som raz kupila sviecky a bola tam skoricova vona a cely vecer som sa zvyjala v krcoch 😅 To som vtedy netusila, ze to ma taky ucinok. Som sa to docitala az neskor. Ale ked som chcela uz ist rodit, tak mi to nezaberalo. Pekne som si nosila brusisko az do 40tt.

vejinka
9. sep 2010

@zucha tak vidis..nic nieje 100% 😉

zucha
9. sep 2010

@vejinka ty uz si ale nemusis davat nic. Len chod do sprchy a pekne do porodnice. To skracovanie krcka je o nervy cakanie, ale kedze ty ho uz mas skrateny, tak to bude pre teba "malina"

leeenka
9. sep 2010

@zucha ahoj,,,no nevedela som,ze skorica pomaha,,,,,aj ja mam doma skoricovu sviecku a minule som ju mala zapalenu,,,a presne -mala som krce v brusku 😖 ale ja este musim vydrzat 😠

malemimi
9. sep 2010

@vejinka fíííha no 😉
@zucha fiiha takže bacha na škoricu???

zucha
9. sep 2010

@leeenka mne to doslo dat do suvisu az po precitani si o tom na nete. Ani by ma to nenapadlo a hlavne, ved to je len vona

malemimi
9. sep 2010

skracovanie krčka je aj nejako cítiť?

zucha
9. sep 2010

@malemimi podla mna to suvisi s kontrakciami a pocitom tlaku

malemimi
9. sep 2010

viem že ešte niečo môže nejaké korenie spraviť predčasný pôrod ale neviem čo to bolo 😒

syssi
9. sep 2010

Ahoojte 🙂
vy ste teda toho napisali 🙂
Ja som dnes bola u mojho porodnika - nakoniec budem rodit na Kramaroch a nie v Ruzinove ako som chcela.
Hlavne nech to uz mam za sebou a nech to vsetko dobre dopadne

malemimi
9. sep 2010

@syssi preo nie v Ružinove?

malemimi
9. sep 2010

čo to je keď niekedy mám také pichanie v šuške ?

syssi
9. sep 2010

@malemimi lebo sme vybrali nakoniec uplne ineho porodnika - resp bol nam doporuceny a ten rodi na Kramaroch 🙂

greetchen
9. sep 2010

ahojte, kedy mate terminy?
ja 7. oktobra, rodim na kramaroch..
dnes som nasla toto forum, celkom fajn psycho podpora🙂
syssi a koho budes mat porodnika?

leeenka
9. sep 2010

@malemimi aj mne sa to niekedy stava,ale neviem co to je 😖

zuzana_m
9. sep 2010

babule, počujte farbíte si vlasy a j v tehu? ja sa zajtra chystám ku kaderníčke, kým som ešte celá 🙂, lebo mám otras vlasy a strašne dlhé, a chcem si dať melír....dakedysi sa vravelo že v tehu sa nesmú farbiť vlasy vraj kvoli babatku, no ale vraj to babu neškodi, len mi nemusi chytiť farba...hm?

leeenka
9. sep 2010

@zuzana_m ahoj,tak ja som si davala melir pred tyzdnom,,babatku to neskodi lebo melir na pokozku nejde 😀 ,,,,,mne melir chytil pekne a tiez som sa dala ostrihat lebo potom sa uz asi ku kadernicke tak skoro nedostanem 😀

greetchen
9. sep 2010

@zuzana_m ja mam melir, ten je vraj ok ak farbeniu nedoverujes...
pri melire totiz nenanasas tu chemku na pokozku hlavy, teda nemusis.
tym padom sa nedostava do krvi.
vraj vadia aj tie vypary, takze aj pri melirovani treba dat pozor ne vetranie.
ale co citam vselikde, tak vraj ani tie farby uz nie su take skodlive..no to uz sa musi kazda rozhodnut, comu veri. 🙂

mona777
9. sep 2010

mamičky máte doma váhy na váženie babatka? je to nutné mať alebo stačí u pediatra váženie?

leeenka
9. sep 2010

baby, aj vy ste take nervozne?ja mam pocit,ze coskoro prasknem z tej nervozity,,,,este k tomu sa buduci tyzden stahujeme z Londyna naspat na Slovensko 😠

leeenka
9. sep 2010

@mona777 ahoj,,tak niekto to ma a niekto nie,,,,kazdy lekar ma na to iny nazor,,,,ja som sa pytala jednej gynek. a ona mi povedala,ze to neodporuca lebo to zbytocne mamicky stresuje-vazia deticky pred a po kojeni,,,,a mozem to potvrdit kamoska bola z toho taka zostresovana-malicky vkuse lezal na vahe 😒 . Takze ja si to pre istotu nekupujem 😀

aleangela
9. sep 2010

@zuzana_m ahojky ja som si tiež dala melír dorobiť lebo už to vyzeralo hrozne a ako aj ine spomínaju melír sa ti nedotýka pokožky tak je to v pohode.vraj farbenie na začiatku tehu je viac nebezpečne ako vo vyššom štádiu.Ale zase ako to tu bolo spomínané teraz farby nesu take škodlivé ako bývali kedysi... 🤐

aleangela
9. sep 2010

@mona777 podľa mna je to zbytočné...radšej by som kúpila niečo iné... važiť sa bude u lakára to stačí si myslim

syssi
9. sep 2010

@greetchen Ahooj 🙂
mne bol doporuceny MUDr. Jany