Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
babyyyy...som zufala...prave mi volali ohladom kultivacie...vysiel mi ten streptokok agalactie...ci ako sa to pise...mate snim niekto skusenosti?
ahaaa...dakujem a kojit sa moze v pohode?
@ziza55 ..tebe volali kvôli kultivácii???--to máš vymoženosti 🙂 ...ja volať nemám--musím prísť osobne,lebo mi to musia zapísať do knižky....ja len dúfam,že streptokoka nebudem mať,lebo celý čas čo som mala pesar v sebe som musela brať,také hnusné žlté lieky proti infekcii--lebo pri pesari býva dosť často nejaká infekcia..
ale ako píše malemimi ,tak to býva dosť časté,takže z toho ťa vyliečia 😉
@malemimi ja som čítala že treba piť čaj z alchemilky, alebo ostružiny malinovej ( o tej ostružine som čítala niekde tu),
ale až po 35 t.t. vraj to pomáha 😉
Inak ja som pred tehotenstvom mávala bolestivú menštruáciu a pila som čaj z alechemilky a pohoda 🙂 a potom som objavila aj tinktúru z alchemilky.
Na mňa nikdy keď som bola chorá neúčinkovali homeopatiká a tom som ich vyskúšala dosť 😒 , ale tento čajík mi fakt zabral 😉
@zuzana_m...aj ja som sa bola dnes skrášliť u kaderníčky, ale iba strihať, vlasy mám nafarbené, tiež som si pred tým dávala melír, ale mám ich teraz dosť suché 🙂 Inak ten melír vraj neodporúčajú kvôli tomu, že po pôrode zvyknú vypadávať vlasy a tak ( ale to je individuálne podľa hormónov) a ak sú vlasy oslabené npr. melírovaním tak je to horšie 😒 , ale u každého je to asi iné.
@malemimi vraj pomáha pri otváraní sa pred pôrodom. Toto písali v jednom časopise:
Alchemilka chráni a posilňuje ženské orgány, najmä maternicu. Spevňuje podbrušie, čím zlepšuje kondíciu maternice náchylnej na potraty a zvyšuje šancu na otehotnenie. Pri menštruačných poruchách tlmí bolesti a upravuje krvácanie. Lieči všetky typy zápalov vrátane zápalu vaječníkov, zmierňuje výtoky a svrbenie.
V tehotenstve a po pôrode pomáha pri nervových problémoch, odbúrava strach a depresiu. Po pôrode podporuje sťahovanie maternice a tvorbu materského mlieka. Pitie alchemilkového čaju uľahčuje aj prechod, pretože upravuje nepríjemné fyzické aj psychické problémy súvisiace s menopauzou.
Výhodou alchemilky je to, že nie je toxická a nemá žiadne vedľajšie účinky. Iba pri obličkových kameňoch sa neodporúča dlhodobá liečba touto bylinkou.
.....no baby myslim ze male uz dlho nevydrzi,...........prave som bola na wc a vysiel zo mna taky hlien uz sa mi to sice stalo aj predtym a vsetko bolo v poriadku ........no uvidime
@malemimi no viem ze je to ta zatka ale to bola iba taka kvapka.......uz sa mi to stalo predtym a lekar povedal ze vsetko je v poriadku.........uz mam take vseliake pocity ......... ako som pisala uz sa mi to stalo dvakrat ze taka kvapka hlienu zo mna vysla...........ved uvidime........manzel je nastastie uz doma z prace tak keby nieco letime do nemocnice

@nivejka to ti už neviem povedať, len mne vtedy povedal, že vizerám ako keby som mala za 2 týždne rodiť, teraz v pondelok idem zase na kontrolu, tak sa ti na to môžem spýtať. Inakmi v tedy povedal aj to, že mám viac oddychovať, hore nohy a tak, aby sommu neporodila skôr. Tak asi keď je ten krčok mäkký, tak sa dieťatko môže dostať skôr von, lebo sa tlačí dole pri každej chôdzi alebo sedení a tým sa ten krčok asi skracuje. Neviem keď tak nad tým rozmýšlam asi to bude tak nejako.