icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

ika33
10. sep 2010

@nivejka to ti už neviem povedať, len mne vtedy povedal, že vizerám ako keby som mala za 2 týždne rodiť, teraz v pondelok idem zase na kontrolu, tak sa ti na to môžem spýtať. Inakmi v tedy povedal aj to, že mám viac oddychovať, hore nohy a tak, aby sommu neporodila skôr. Tak asi keď je ten krčok mäkký, tak sa dieťatko môže dostať skôr von, lebo sa tlačí dole pri každej chôdzi alebo sedení a tým sa ten krčok asi skracuje. Neviem keď tak nad tým rozmýšlam asi to bude tak nejako.

malemimi
10. sep 2010

@ika33 hmm no to by aj mňa zaujímalo , tak ak nezabudneš zisti , zisti 😉 😀

malemimi
10. sep 2010

@mysenac noo písala to tuuuu..do kelu si teraz nespomeniem skús isť na 475 stranu alebo tak nejak tam to bude

ika33
10. sep 2010

@malemimi - ok zistím. Môj lekár je strašne zlatý a všetko mi vždy pekne vysvetlí, tak dúfam, že nezabudem sa spýtať. Lebo minule keď mi povedal, že o 2 týždne rodím - možno, tak som sa potom už zabudla spýtať na uplne všetko 😝

ziza55
10. sep 2010

babyyyy...som zufala...prave mi volali ohladom kultivacie...vysiel mi ten streptokok agalactie...ci ako sa to pise...mate snim niekto skusenosti?

nivejka
10. sep 2010

@ika33 ....ja vždy najprv uprednostňujem homeopatika--hlavne pri dcére,ked na nu lezie chrípka a vždy to zaberie..preto chodíme k doktorke veľmi málo 😉 ...ja mám doma ten tums...

malemimi
10. sep 2010

@ziza55 že vraj to má skoro každá, budeš brat len nejaké tabletky a je to... treba to hlavne brať

ziza55
10. sep 2010

ahaaa...dakujem a kojit sa moze v pohode?

malemimi
10. sep 2010

@ika33 no to ti verím...vieš koľko vecí som sa aj ja chcela opýtať ale vždy keď som ta tak zabudnem 😀

@mysenac hladala som to a nenašla o tom čaji ale jedna holka to písala že to mala od babky

nivejka
10. sep 2010

@ziza55 ..tebe volali kvôli kultivácii???--to máš vymoženosti 🙂 ...ja volať nemám--musím prísť osobne,lebo mi to musia zapísať do knižky....ja len dúfam,že streptokoka nebudem mať,lebo celý čas čo som mala pesar v sebe som musela brať,také hnusné žlté lieky proti infekcii--lebo pri pesari býva dosť často nejaká infekcia..
ale ako píše malemimi ,tak to býva dosť časté,takže z toho ťa vyliečia 😉

mircova
10. sep 2010

@malemimi ja som čítala že treba piť čaj z alchemilky, alebo ostružiny malinovej ( o tej ostružine som čítala niekde tu),
ale až po 35 t.t. vraj to pomáha 😉

Inak ja som pred tehotenstvom mávala bolestivú menštruáciu a pila som čaj z alechemilky a pohoda 🙂 a potom som objavila aj tinktúru z alchemilky.
Na mňa nikdy keď som bola chorá neúčinkovali homeopatiká a tom som ich vyskúšala dosť 😒 , ale tento čajík mi fakt zabral 😉

malemimi
10. sep 2010

@nivejka aj ja mám prísť osobne asi to musím zobrať pôrodníkovi preto alebo ako píšeš tak to musí zapísať

mircova
10. sep 2010

@malemimi ja som tiež mala to pichanie a už som bola v strese, čo sa deje 😖 a potom som bola v poradni, ma pozrela a všetko je o.k a vraj malý je nízko a tlačí na mechúr tak to je ono 😉
Pre istou to spomeň v poradni!!!

malemimi
10. sep 2010

@mircova a k čomu ten čaj pomáha ... 😀 neviem k čomu je odpoveď , prepáč hihi

malemimi
10. sep 2010

@ika33 ty si poslala nejaké google docs?

mircova
10. sep 2010

@zuzana_m...aj ja som sa bola dnes skrášliť u kaderníčky, ale iba strihať, vlasy mám nafarbené, tiež som si pred tým dávala melír, ale mám ich teraz dosť suché 🙂 Inak ten melír vraj neodporúčajú kvôli tomu, že po pôrode zvyknú vypadávať vlasy a tak ( ale to je individuálne podľa hormónov) a ak sú vlasy oslabené npr. melírovaním tak je to horšie 😒 , ale u každého je to asi iné.

mircova
10. sep 2010

@malemimi vraj pomáha pri otváraní sa pred pôrodom. Toto písali v jednom časopise:
Alchemilka chráni a posilňuje ženské orgány, najmä maternicu. Spevňuje podbrušie, čím zlepšuje kondíciu maternice náchylnej na potraty a zvyšuje šancu na otehotnenie. Pri menštruačných poruchách tlmí bolesti a upravuje krvácanie. Lieči všetky typy zápalov vrátane zápalu vaječníkov, zmierňuje výtoky a svrbenie.
V tehotenstve a po pôrode pomáha pri nervových problémoch, odbúrava strach a depresiu. Po pôrode podporuje sťahovanie maternice a tvorbu materského mlieka. Pitie alchemilkového čaju uľahčuje aj prechod, pretože upravuje nepríjemné fyzické aj psychické problémy súvisiace s menopauzou.
Výhodou alchemilky je to, že nie je toxická a nemá žiadne vedľajšie účinky. Iba pri obličkových kameňoch sa neodporúča dlhodobá liečba touto bylinkou.

mircova
10. sep 2010

@mysenac ten čaj dostať kúpiť v lekárni, ale nie v každej ja som kúpila až na piaty pokus a tiež niekde na mňa pozerali, že čo to chcem 😕

hirunka
10. sep 2010

.....no baby myslim ze male uz dlho nevydrzi,...........prave som bola na wc a vysiel zo mna taky hlien uz sa mi to sice stalo aj predtym a vsetko bolo v poriadku ........no uvidime

mircova
10. sep 2010

@mysenac to patrilo k tomu čaju z malinových listov, alchemilku mám sušenú bylinku od kamošky 🙂

mircova
10. sep 2010

@hirunka fúha, možno je to už tu, držím palce 😉

malemimi
10. sep 2010

@mircova hmm zaujímave 😉 🙂

malemimi
10. sep 2010

@hirunka myslíš zátka? ak áno tak do par hodín porodíš 😀

hirunka
10. sep 2010

@malemimi no viem ze je to ta zatka ale to bola iba taka kvapka.......uz sa mi to stalo predtym a lekar povedal ze vsetko je v poriadku.........uz mam take vseliake pocity ......... ako som pisala uz sa mi to stalo dvakrat ze taka kvapka hlienu zo mna vysla...........ved uvidime........manzel je nastastie uz doma z prace tak keby nieco letime do nemocnice

malemimi
10. sep 2010

@hirunka ahaaa hmm no uvidíte raz to musí aj tak prísť, možno aj príde už dnes...budem držkať palčeky !!! 🙂 😉

nivejka
10. sep 2010

@hirunka .....no moja-dúfam,že si pobalená 😉 😉 ....si na rade 😀

hirunka
10. sep 2010

@nivejka no pobalena som resp. odkedy som sa pobalila tak prisli takeho stavy akokeby som si to privolala 🙂

hirunka
10. sep 2010

@malemimi dakujem

malemimi
10. sep 2010

@hirunka hihi no nevadí inak vidíš aj ja som sa pobalila a tiež sme včera leteli haha 😀 😀

hirunka
10. sep 2010

@malemimi ale nas tie nase deturence skusaju a to este nie su ani na svete ............no uvidime ako to dnes dopadne