icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

emily327
15. sep 2010

@vejinka ahoj, tak drzim palce, ak by si sla uz dnes v noci, tak nech to dobre dopadne. 😉 A tie kontrakcie mas pravidelne?

vejinka
15. sep 2010

@emily327 ahoj kdeze pravidelne...slabota zatial 😖 ale brucho je uz furt tvrde takze pomaly ani nepostrehnem kedy je kontrakcia lebo ten chrbat boli ovela viac

emily327
15. sep 2010

@vejinka aha no mozno su to len falosne kontrakcie. Drzim aj tak velmi palce, nech si ok. Este chvilku bysi mohla vydrzat s drobcekom v brusku 😉

vejinka
15. sep 2010

@emily327 uz nevydrzim ani minutu... 😀

zucha
15. sep 2010

@vejinka ja by som radsej isla, ked hovoris, ze je to take bolestive. Ved uz mas aj 38tt, takze sa babatko poklada za uplne donosene, takze ziaden strach 😉
Uz by som neviem co dala za to, nech uz aj ja mam taky tt. To by som uz hned frcala do porodnice

vejinka
15. sep 2010

zucha no dnes v noci pojdem ak budu bolesti ale nech si ma tam nepraju ak ma poslu domov..to by som ich tam poskrtila vo velkom...preto furt cakam kym to nieje este silnejsie a pravidelnejsie..alebo aspom tu vodu ..uz tyzden spavam na uteraku aj to mi ide na nervy,....joj ale som podrazdena aj dnes mi v obchode kamoska hovori ze som ako chodiaca bomba...ze kedy vybuchnem..joooj 🙄

emily327
15. sep 2010

@vejinka ale no, az take je to zle?

emily327
15. sep 2010

Hm to ja som asi jedina, co si tehotenstvo uziva 🙂 Ja este nechcem aby malinka vysla von. Este nech vydrzi do toho 40tt. Milujem pohyby v brusku, ako ju mozem citit, hoci sem tam je to bolestive ale aj tak si to velmi uzivam 🙂

zucha
15. sep 2010

@vejinka pri prvom ti voda odtiekla?

vejinka
15. sep 2010

@zucha ee neodtiekla neviem ani ako to ma vyzerat... 😅

vejinka
15. sep 2010

@emily327 no dva krat prijemne sa uz necitim... 🙄

mysenac
15. sep 2010

@emily327 to je super, ked si to takto uzivas, ja som to tiez take mala pri prvom, ziadne problemy, ani som nevedela, ze som tehotna, len podla toho, ze si tam obcas krasne kopkal...ale ten posledny mesiac som sa uz nemohla dockat...ani nie tak, ze uz by ma nejako obtazovalo to tehotenstvo, len som sa strasne tesila na babo 🙂
no ale teraz je to horsie, aj ked nemam nejake zdravotne problemy, vazim viac ako pri synovi, ledva sa hybem, bolia ma krize, vsetko ma boli...tento posledny mesiac to na mna akosi dolahlo a uz to chcem mat za sebou...samozrejme ze aj preto, ze sa na babo uz veeeeelmi tesim 🙂 a je mi jedno, ze sa mozno najblizsi rok v noci nevyspim 😉

mona777
15. sep 2010

@vejinka ako bolí brucho v noci? lebo posledné dva dni bolí aj mna oootrasne, tlaky ale s chrbátom nemam problém

emily327
15. sep 2010

@vejinka no to verim,ze ak sa necitis prijemne, tak to nie je nic moc. Drzim palce.

vejinka
15. sep 2010

@mona777 najviac boli ked sa prevraciam to si musim jednou rukou normalne chytit ..pocit ako keby sa mi roztrhlo ked si tam tu ruku nedam..a ked som na chrbate tak ma boli od chrbata az po slabiny a spavam z rozkrocenyma nohama.. 😅

vejinka
15. sep 2010

@emily327 dakujem pekne 😉

tanija133
15. sep 2010

@malemimi ja chodim na cvicenie , bola som uz az 2 krat, ucime sa tam dychat, a hlavne nam detska sestra hovori vsetko mozne okolo porodu, je to celkom zaujimave, uz sme si aj ukazovali v akej polohe s a tlaci...... 🙂

zucha
15. sep 2010

@vejinka tak ked ti neodtiekla pri prvom, asi necakaj, ze pri druhom ti odtecie. Ta bolest v slabinach, to uz su fakt tie prave bolesti. Ja na tvojom mieste by som isla. Udajne druhorodicky rodia rychlejsie (u mna to neplatilo), takze aby si nakoniec neprisla do nemocnice s hlavickou babatka medzi nohami 😅

vejinka
15. sep 2010

@zucha no ale pri prvom mi povedali ze stacia len minimalne bolesti a mam prist kedze som mala planovany cisarak 😅 ale mozno mas pravdu ak dnes v noci neprejdu tak pojdem aspom pre istotu

mona777
15. sep 2010

@vejinka presne tak - pri prevracaní je to aj u mna tragédia - hrúza. ale spím s noham spolu 😀 teda ak sa to dá nazvať spaním. No do nemocnici ma nikto nedostane - NEznášam nemocnice, pojdem tam len ked bude veľmi zle - a to sa mi ešte nezdá že je veľmi zle. Držím ti palce! 😎

vejinka
15. sep 2010

@mona777 ja tiez nemam rada nemocnice ...ale asi nebduem cakat kym bdue mat tlaky 😀

emily327
15. sep 2010

@mona777 ja som na tom s nemocnicami podobne. Ked nemusim, nejdem 😀 Az ked odtecie plodova voda alebo pridu pravidelne kontrakcie 🙂

mona777
15. sep 2010

@vejinka 😀 😀 no kedže idem rodiť prvýkrát tak neviem do čoho idem, ja si asi počkám aj na tie tlaky doma. Lebo tá nemocnica ma neláka ani keby bola zlatá 😅 Ale ked vlastne ani neviem ako majú vyzerať tie pravé tlaky 😨

zucha
15. sep 2010

ja som si uz za tie roky zvykla spavat s bruchom 😀 U mna je najhorsie palenie zahy. Uplna tragedia. Sa hocikedy zobudim na to, ze mi je az na vracanie a musim sediet na posteli.
Pri prvom tehu som mala tiez taketo strasne palenie. Som cakala, ze sa mi narodi nenormalne vlasate dieta, lebo sa to tak hovori a "prd". Bude mat tri roky a vlasy skoro ziadne 😅 Ale mala som take krasne predstavy, ako pojdeme s porodnice so sponkami vo vlasoch 😀 😀 😀 Takze som dospela k nazoru, ze ta zaha ma tak palila, ze jej vlastne vsetky vlasy vypalila 😅

vejinka
15. sep 2010

@zucha 😀 😀 😀 😀 ze vypalila...tak aj ja budem mat chlapca bez vlasov lebo toto palenie je brutus...a aspom muz nebude hovorit ze nieje jeho 😀 😀 😀

vejinka
15. sep 2010

no idem ja spat lebo uz maly je brutalne nespokojny...bru kocky 😉

mona777
15. sep 2010

@emily327 kedže nemam úplne jasnú predstavu o kontrakciách tak tiež nebudem vedieť že už mám utekať. ja si to predstavujem tak že ma začne bolieť obrovsky brucho a tlaky dole budú tragické a bude to trvať dlho aspo- 3 hodiny- ak teda neotečie plodová voda - lebo z toho je zrejmé že asi idem rodiť. Potom pojdem 😅

@zucha tá záha mna tiež začala nejak páliť - už nepomáha ani mlieko ani kakao. Ale to ma teší že záha neznamená že bábo bude vlasaté. Mne sa páči ked je bábo aj bez vlaskov - mysím tým ked nemá hrivu 😀

emily327
15. sep 2010

@mysenac aj ja sa velmi na malu tesim, ale tym,ze mi povedali na poslednom UTZ,ze je malinka, tak by mohla vydrzat este tie 2 tyzdne v brusku a trosku pribrat. Ale fakt si to uzivam a citim sa stastne. Je to krasny pocit. A urcite bude este krajsi, ked pride na svet 😉 A samozrejme aj mne so vstavanim z postele alebo zo stolicky pomaha priatel, ze sa mi tiez nie velmi dobre uz spi a ze sem tam mam krc v panve a neviem sa pohnut ale inak pohoda. A beriem to tak,ze to patri k tehu 🙂

zucha
15. sep 2010

@mona777 ja som zas velmi dufala, ze vlasate bude. Bola to moja prva otazka, ked mi lekarka pri tlaceni povedala, ze vidi hlavicku. Ja na to - ma vlasy? Tak nevedela, ci sa ma smiat, alebo co. Stale som mala predstavu, ze moje deti budu tmavovlase, hnedooke a zatial mam take blondate, ze blondatejsie nemozu ani byt a take modre ociska maju, ze to svet nevidel. Nechapem, ze prerazil tento blondavy gen, ked z mojej strany je viac tmavovlasych. Iba mama je blond.

mona777
15. sep 2010

@zucha tak to si stíhala popri pôrode aj vlasy sledovať 😀