icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mona777
21. sep 2010

@ika33 tušim ta doktorka mala pravdu - ked som bola na vyšetrení tak sa rozprávali že teraz je veľmi veľa tehotných a najmä prvorodičiek 😀

danka82
21. sep 2010

@mona777 asi na tom nieco bude..aj moja lekarka to vravela..a kde sa obzriem, vsade same tehulky s bruskami 🙂 ..veru, plodny rok 😀

dasa2804
21. sep 2010

@malemimi Chripku moze chytit aj na balkone 🙂 Doktori zakazuju vela veci, ale to je len cisty alibizmus.

mona777
21. sep 2010

@danka82 a koľko oktobrovčiatok 😅 😅 Hovorí sa že oktobrové deti-teda váhy sú dobrí ľudia - tak uvidíme

danka82
21. sep 2010

@mona777 ved sa az bojim, ci budem mat miesto v nasej porodnici, ked to na mna pride 😖 a vahy su dobri ludia,,o tom niet pochyb 😀

malemimi
21. sep 2010

@hirunka ja neviem prečo či mám sklerózu ale prečo ideš tak skoro na cisarák?

malemimi
21. sep 2010

@danka82
@mona777 tak tak strašne je plodný tento rok 😉

@dasa2804 hmm tak to je tiež pravda 😀

zuzana_m
21. sep 2010

@hirunka moja držim ti palce na zajtra 🙂 , už budeš mať svoje drobčiatko, tešim sa ...aj ja už chceeeem 🙂

zuzana_m
21. sep 2010

@ika33 aj tebe a všetkym oktobrovkam krasny den 🙂

mona777
21. sep 2010

@danka82 no to mam aj ja obavu že budem rodiť niekde na chodbe pre nedostatok miesta 😵

danka82
21. sep 2010

@mona777 no ved..a u nas v BJ je to teraz dost pravdepodobne ☹ ..minuly tyzden boli v jeden den 4 porody rano, dalsie 3 doobeda a maminky uz nemali kam davat po porode, tak museli ist spet aj s babetkami na gynekologicke..no zmetok riadny..ja len dufam,ze sa to ukludni, kym nastupim ja🙂..a to by som este chcela nadstandartnu izbu,,tak neviem, neviem 😅

malemimi
21. sep 2010

ešte som sa chcela opýtať k tej epidurálke to sa platí tam? či kedy sa to platí a podpisuje?

mona777
21. sep 2010

@malemimi epidurálku platíš úplne inde, ked vchádzaš do polikliniky, tak po lavej strane - blízko toho bufetu je Pokladna - pre platné služby (vrámci toho je aj epi a manžel pri porode).
Ešte k tej epidurálke - ja som tiež bola na EPI v tom suteréne ale potom som bola v pondelok ešte na prednaške v nemocnici - na prvom poschodí k knižnici a tam prednášajú o EPI priamo anesteziologovia, ktorý vám hned rozdajú tie isté papiere čo v tom suteréne a aj vám ich podpíšu. Pričom tá prednáška bola fakt veľmi dobrá - úplne iný obraz mam teraz o EPI ako to čo mi povedali v tom suterné v miestnosti 014 či koľko to je

mysenac
21. sep 2010

@matavranka oni rano v den odchodu zoberu babatka aj s vecami, my este budeme mat pokec s detskou doktorkou, kde povie mamickam o kojeni, prechadzkach, starostlivosti, vigantole....a potom povie zvlast kazdej o jej babatku podla karty, ak potrebuje nejaku specialnu starostlivost. pripravia nam prepustacie spravy, pojdeme sa prezliect a potom nam uz sestricka privezie oblecene babatka ku vchodu na takom voziku. Aspon tak to bolo, ked som tam bola ja, ale myslim, ze sa to nezmenilo 🙂

malemimi
21. sep 2010

@mona777 a v tej knižnici to tam kedy býva ?

mona777
21. sep 2010

@danka82 mala som podobnú skúsenosť ked som bola na aminocentéze. Nemali nás kde dať tak sme ležali na predoperačnej miestnosti, ktorá mala rozmery 2,5 x 4 metre a bolo nás tam 9 báb - z toho 3 aminocentéza a ostanté-potrat. Tie z potratu ked doviezli tak hrozne plakali - bolo to o hubu. Tá čo bola pri okne mohla ísť na WC len tak že vytlačila tie v strede vonku na chodbu - oni ležali na posteliach z kolesami 😝 😕

hirunka
21. sep 2010

@malemimi male je otocene koncom panvovym a kedze mam uz aj dost dobry tyzden tak nemame na co cakat aj mojej sesterke robil takto cisarsky

mona777
21. sep 2010

@malemimi v pondelok o 13 hod ale neviem či každý pondelok. Som si to už vymazala z mobilu. Ale je to napísané aj vedľa dverí v tom suteréne - miesto, čas

hirunka
21. sep 2010

@zuzana_m dakujem............aj ja sa tesim ale mam aj strach dufam ze vsetko dobre dopadne aj mi brusko chybat bude ale za to budeme mat drobca uz pri sebe

mysenac
21. sep 2010

Ahojte dievcata, tak som prave dosla z poradne, myslela som, ze kolko novych informacii sa dozviem a veru nic moc...merala hlavicku, vraj podla UTZ je to 37tt+5, nepomer medzi panvou a velkostou hlavicky vraj nie je, ale kedze Matko mal len cez 2 kg, tak zacala uvazovat nad tym cisarskym, lebo teraz bude rozhodne vacsie....merala, porovnavala... a nakoniec mi povedala, ze mam dojst zas za tyzden a uvidime (to budem mat tyzden do terminu). a myslela som, ze sa aspon dozviem, ci uz sa neotvaram alebo tak a ona, ze teraz uz vysetrovat nebudeme. Tak zas neviem na com som 😒 a mozem cakat dalsi tyzden. 😖 Ale tak brusko zatial netvrdne, stale ho mam dost vysoko, takze hadam ten tyzden v pohode vydrzime 🙂

malemimi
21. sep 2010

@hirunka ahaa ja že sa to robí skôr keď sú komplikácie teda vlastne je otočené opačne ale aj tak...aspoň zase viem viac 😉
tak si to fakt uži nafoť milion foto a zajtra ti budeme držať všetky palčeky 😉 🙂

malemimi
21. sep 2010

@mona777 aha no ja idem dnes na to epi mam potom aj cvičenie tak to naraz spískam ... 🙂

malemimi
21. sep 2010

@mysenac hmm divné že nebude vyšetrovať ... 😒 hm no tak možno sa malá vyprdká skôr uvidíš 😉

mona777
21. sep 2010

@malemimi kde chodíš cvičiť ?

mona777
21. sep 2010

@mysenac z toho si nič nerob, ja tiež nič neviem a to mam 10 dní do porodu

hirunka
21. sep 2010

@malemimi no tak ked je opacne otocene tak by som urcite nerodila normalne je to dost nebezpecne pre babo....ale co som sa dozvedela ja ze ked je cisarsky robeny narychlo tak sa dava celkova anesteza a ked je robeny takto naplanovane tak davaju spinalnu - cize ciastocnu anestezu co sa tesim aspon hned uvidim male

malemimi
21. sep 2010

@mona777 tam v Ružinove ako je pôrodnica ale na prízemí ako sa ide k výťahom ale tam odbočíš doľava do takých sklenených dverí a tam na koniec skoro tak tam 🙂

lenkaoravcova
21. sep 2010

@mona777 Jasne, vahy su dobri ludia 🙂, som priamym prikladom🙂 dufam, ze nebudem rodit na svoje narodeniny ☹

malemimi
21. sep 2010

@hirunka čiastočnú anestézu jaj len okolo ti to umŕtvia?

lenkaoravcova
21. sep 2010

@mona777 Nestraste, ja stale dufam, ze tento rok sa dostanem na nadstandard, ten standard v ruzinove, to je dost zleeee.