Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
ja som si urobila krupičku hihi
ste mi tou krupicou narobili chuteeeeeeeeeeeee 😅 😅 😅 😅
@malemimi prave, ze ak som to dobre pochopila, tak je to sucet hodnot sledovanych vlastnosti krcka, ktory zahrna aj to ako je otvoreny, ja som nasla toto:
Cervikálne skóre
sa snaží objektivizovať nález (zrelosť krčka) pri vaginálnom vyšetrení. Stav sa hodnotí v týchto charakteristikách:
-dĺžka,
-dilatácia (otvorenie krčkového kanálu),
-orientácia (dorzálna je dozadu - ku kostrči, mediálna je v strede a anteriórna je dopredu - k lonovej kosti),
-konzistencia (tuhosť),
-cerviko-korporálny uhol (je to hodnotenie strmosti zúženia v oblasti vnútornej bránky krčka),
-naliehanie (je to vzťah najnižšie položenej časti plodu, najčastejšie hlavičky k panvovému vchodu).
Hodnota môže mať 0, 1 alebo 2 body. Teoreticky je možné nazbierať 12 bodov. Na začiatku tehotnosti je väčšinou cervikálne skóre 0 a na konci 9. V tehotenskej knižke je uvedená maximálna tolerancia pre jednotlivé týždne tehotnosti, špeciálne pre prvorodičky (primi) a pre viacrodičky (multi).
no ja som už aj zjedla krupicu--teda doslova som ju zhltla 😀 ...dala som si škoricovú 😅
no idem sa ja trošku skultúrniť do kúpeľky---teraz sa holím častejšie,lebo by som bola nerada,že keby ma to chytilo a nakoniec ma budú šklbať s tupou žiletkou v pôrodnici
@mysenac aj tak to presne nechápem teda čo to presne znamená vieš... 😒 ale ďakujem
@syssi haha a komu?
@mysenac haha od 3.7.2010 😀
@nivejka haha ty si nedáš pokoj s tými kontrakciami 😀 😝 ( je to zlate ) 😀
haha inak aj ja deň pred pôrodom som sa oholila haha... no presne ale vieš nebála by si sa viac keby mala ostru žiletku a urobila ti obriezku? 😀 😀 😀

tak práve som sa dočítala,že vôbec nezáleží ked ti dr.povie ako napr.mne ,že mám krčok dobrý a vôbec to nevyzerá na pôrod...môže sa to spustiť strašne rýchlo a napr.jednej maminke sa zo 2cm krčka--za 40minút otvorila na 8prstov....a utekalo sa rodiť 😉 ....tak teda tá ,ktorá máte krčok akože super sa to môže za pár hodín úplne zmeniť...hou!!