icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

nivejka
24. sep 2010

tak práve som sa dočítala,že vôbec nezáleží ked ti dr.povie ako napr.mne ,že mám krčok dobrý a vôbec to nevyzerá na pôrod...môže sa to spustiť strašne rýchlo a napr.jednej maminke sa zo 2cm krčka--za 40minút otvorila na 8prstov....a utekalo sa rodiť 😉 ....tak teda tá ,ktorá máte krčok akože super sa to môže za pár hodín úplne zmeniť...hou!!

malemimi
24. sep 2010

@nivejka haha ďakujeme za info 😉 😀

malemimi
24. sep 2010

ja som si urobila krupičku hihi

nivejka
24. sep 2010

@malemimi no som to skúsila ako si mi napísala,ale sa mi zobrazuje nejaký catalist---to tak nejako????????????????

nivejka
24. sep 2010

@malemimi ..ja som dovarila tú fazuľovicu 😉 ...a dokonca som bola aj k...ť.., no kde to napísať...dobrý nápad s tou krupicou--idem ju aj ja spraviť,lebo môj drahý ju miluje a je ako malý chlapec,ked mu ju uvarím--taaaak sa tešííí 😀

malemimi
24. sep 2010

@nivejka nee len to jaaj ja som dala zle len daj ctrl a c naraz
😀 prepáč

malemimi
24. sep 2010

@nivejka a on nerobí?

nivejka
24. sep 2010

@malemimi ..kto nerobí???...myslíš môjho mm??

malemimi
24. sep 2010

@nivejka noo 🙂 si písala že: lebo môj drahý ju miluje a je ako malý chlapec,ked mu ju uvarím--taaaak sa tešííí ...tak som to tak pochopila

syssi
24. sep 2010

@nivejka zvieratka mam v Šaštíne-Strážoch 🙂 poznas??? 🙂

nivejka
24. sep 2010

@malemimi ... 😀 ..tak tešiť sa môže s krupice ako malý chlapec 😀 --lebo on aj ten výraz tváre taký hodí 😀
ale normálne robí 😉 ..jáj ved z čoho by sme žili., zo samej lásky???...ved ja som doma a váľam šunky 😉 ,takže niekto musí byť pracovitý 🙂

malemimi
24. sep 2010

@nivejka haha si vravela že ideš ju urobiť a on to bude jest až keď príde také studené o toto mi išlo...

nivejka
24. sep 2010

@syssi ....tak tvoje zvieratká osobne nie 😀 ...a jasné ,že poznám šaštín--ved môj dedo tam žil 😉
a pár krát sme sa boli aj kúpať na gazarke..ved ja som tiež záhoráčka 😀

nivejka
24. sep 2010

@malemimi ...jáááj o toto??---no poviem hned nie? 😀
on takéto veci papá studené--dokonca ja mu spravím skoro ráno kávu a on si po príchode z práce vypije okolo4.tej----podotýkam,že si ju nezohrieva 😉
asi chce byť strašne krááásny 😀

syssi
24. sep 2010

@nivejka haha no sak jasne ze zvery nie 😀 😀 😀
No parada - super tesim sa ze tu mam kamosku maminku Zahoracku 😀

malemimi
24. sep 2010

@nivejka haha no moj brat tiež pije takto kávu ráno spraví a večer pije haha 😀
a môj mm tiež má rad studenú kašu haha ja ľúbim teplú 🙂

@syssi
@nivejka
ja som zo Stupavi ale bývame s mm u neho v byte 😀 v BA

nivejka
24. sep 2010

@malemimi ...ako u neho v byte??..--ved ste svoji a tak sa nauč hovoriť ,že v našom byte 😉 😀 --už nič nieje iba jeho 😀

nivejka
24. sep 2010

@syssi ...ty máš 33r.??

kattija
24. sep 2010

ste mi tou krupicou narobili chuteeeeeeeeeeeee 😅 😅 😅 😅

malemimi
24. sep 2010

@nivejka no vlastne to neni ani jeho ale jeho rodičov haha...ja viem ale vieš koľko krát sa mi stane že mu poviem priateľ haha si neviem ešte zvyknúť na toho manžela

mysenac
24. sep 2010

@malemimi prave, ze ak som to dobre pochopila, tak je to sucet hodnot sledovanych vlastnosti krcka, ktory zahrna aj to ako je otvoreny, ja som nasla toto:
Cervikálne skóre
sa snaží objektivizovať nález (zrelosť krčka) pri vaginálnom vyšetrení. Stav sa hodnotí v týchto charakteristikách:
-dĺžka,
-dilatácia (otvorenie krčkového kanálu),
-orientácia (dorzálna je dozadu - ku kostrči, mediálna je v strede a anteriórna je dopredu - k lonovej kosti),
-konzistencia (tuhosť),
-cerviko-korporálny uhol (je to hodnotenie strmosti zúženia v oblasti vnútornej bránky krčka),
-naliehanie (je to vzťah najnižšie položenej časti plodu, najčastejšie hlavičky k panvovému vchodu).
Hodnota môže mať 0, 1 alebo 2 body. Teoreticky je možné nazbierať 12 bodov. Na začiatku tehotnosti je väčšinou cervikálne skóre 0 a na konci 9. V tehotenskej knižke je uvedená maximálna tolerancia pre jednotlivé týždne tehotnosti, špeciálne pre prvorodičky (primi) a pre viacrodičky (multi).

syssi
24. sep 2010

@malemimi no supeeer dalsia Zahoracka 🙂 To sa mi paci 🙂
ja teraz chodim do Stupavy mojmu porodnikovi 🙂

syssi
24. sep 2010

@nivejka uz 34 ☹ fnuk sa mi to vo fotoblogu nejako nezmenilo...

mysenac
24. sep 2010

@malemimi ako dlho si vydata?

nivejka
24. sep 2010

@syssi ....ja mám 32 😉 a tiež som už z toho na nervy,lebo to fakt nejako strašne moc letí--hlavne to vidím na mojej dcére,ktorú už začína brať puberta 😉

nivejka
24. sep 2010

@mysenac ..vdaka za novú informáciu--zase sme o niečo múdrejší 😉 😉 😉

nivejka
24. sep 2010

no ja som už aj zjedla krupicu--teda doslova som ju zhltla 😀 ...dala som si škoricovú 😅

nivejka
24. sep 2010

no idem sa ja trošku skultúrniť do kúpeľky---teraz sa holím častejšie,lebo by som bola nerada,že keby ma to chytilo a nakoniec ma budú šklbať s tupou žiletkou v pôrodnici

malemimi
24. sep 2010

@mysenac aj tak to presne nechápem teda čo to presne znamená vieš... 😒 ale ďakujem
@syssi haha a komu?

@mysenac haha od 3.7.2010 😀
@nivejka haha ty si nedáš pokoj s tými kontrakciami 😀 😝 ( je to zlate ) 😀
haha inak aj ja deň pred pôrodom som sa oholila haha... no presne ale vieš nebála by si sa viac keby mala ostru žiletku a urobila ti obriezku? 😀 😀 😀

me
24. sep 2010

@nivejka - som rada, že si ešte neporodila a takto statočne sa držíš, tak si sa bála že po vytiahnutí toho pesaru to príde, ja už nemám prístup k internetu, dnes výnimočne, tak sa všetky držte, papa