Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
no uz som si zvykla,ale nakoniec,aj tak mi to stale vyslo tak,ze som isla skoro len raz do mesiaca k lekárovi.Lebo krv,moc,asi len kazdy druhy mesiac,a gynekolog ma videl asi 4 krat.Da sa to,a tu vsade moze s tebou chodit partner,alebo kamoska,mama...tu maloktorá zena chodi sama.A prístup je uplne iny...sú tu milý a normalany,to ked sme boli na Slovensku,tak sme boli sklamaní.Za vsetko sme museli priplacat,a este sme boli parkrat aj sprdnutí(za prezuvky)Tu mame skoro vsetko zadarmo....Ale este jednu nevyhodu mám,rodi sa len v hlavnom meste,co je od nas 65km,ale nastastie po dialnici,co trva max.30 min,ale aj tak mam obavy,ci sa to vsetko stihne a dobre dopadne. 😒
........pridám moju skúsenosť s klystírom pri pôrode....tak ako mi sestrička spravila klystír,tak mi kázala to zadržať takých 10minút ,ale to sa nedalo už po minúte som myslela,že mi to vyletí aj z uší....a to som musela ísť na svoju izbu na wc a to bolo cez celú chodbu a s tými kontrakciami a stlačeným zadkom som mala čo robiť,aby som sa nejako doplazila k wcku a neosrala celú chodbu 😀
som rada,že dávajú čípky,lebo tie normálne používam a po nich ako sa vyprázdnim sa už nemusím báť,že zo mňa ešte po pár minútach niečo vystrelí.....pri klystíre je to veru viac ako na 100% ,že to nebolo na prvý krát všetko a nechcela by som zažiť na sále tú strašnú hanbu 😖
baby doslo vam uz postou rozhodnutie zo socialky o vyske materskej?odkedy by to mali posielat?ozaj a co hovorite nato ze zjednotili vysku rodicovskeho prispevku?
baby, co tu riesite ziletku 😕 . Ved sa oholite tam, ak nestihnete doma. Pekne si ju zbalte do tasticky. Ono to prebieha takto. Pojdete na prijem, kde spravia monitor a pozrie vas lekar. Ten povie, ci je to porod, alebo nie. Ak ano, ide sa do casti, kde su porodne saly. Tam vam daju tie cipky a poslu na toaletu, kde je hned aj sprcha, kde sa osprchujete a popri tom sa mozete aj oholit. Potom sa uz zas monitoruje maminka aj babatko a caka sa, kym sa poriadne otvorite. Pomedzi to cakanie, co je v priemere aspon tri hodiny sa mozete prechadzat, byt na fitlopte, sprchovat a chodit na toaletu, kolko len chcete. TAkze casu na oholenie mate ajajaj......... 😉
tak predpokladam, ze po malej uz viem asi co mam cakat. Zatial kontrakcie nemam, ale uz asi tri dni ma pobolieva podbrusko ako pri menzese a sem tam mi vystreluje taka dost neprijemna bolest do vnutornej strany stehien. Vsak uvidime co z toho bude a kedy 😉
ja som pri príjme do pôrodnice ani nebola taká "zarastená" a aj tak ma sestrička oholila a to tak "super", že ma celú dorezala, no úplná paráda, teda holila ma len dolu, lebo asi myslela, že to bude prirodzený pôrod a potom už keď som mala kontrakcie, tak ma ďalšia sestrička holila pre istotou, ale len na tom mieste, kde sa robí cisársky. No bola som aj potom rada, lebo rez po cisárskom mám pekne dolu, takže vôbec nevidno.
@vejinka aj u nas sa holi hned po papierovackach...ale minule mali celkom znesitelnu ostru britvu, takze pohodaaaa 😅 horsi bol klystir... pri nom mi cosi posramotili pri vsuvani hadicky vo vnutri este pred naliatim vody, bolelo ma to este asi mesiac 😠 😠 😠 tak ale zasa bez klystiru by to bola ina paseka...
@horalka777 toho klistiru sa ja hrozne bojim...hlavne ked mam zapchu jak hovado.. 😔
@vejinka tak to sme dve...mna cele toto tehu zachranuju ovsene vlocky a zincica 😀 ...ale ked budem musiet byt nalacno a nebudem mat pravidelny prisun tychto prehanadiel, to bude po porode terno - co velka potreba, to dalsi porod 🙄
@ziza55 tak tak, doma je doma, raz darmo 😅 ...len aby sme stihli 😅

@nusika11 fuuha tak to je divné fakt! teda aspoň pre nás haha 😀
@ziza55 ...nooo mozno je to individualne...ja som volala pred par dnami so sestrickou zo saly porodnej priamo a vravela..ze klystir je klystir a kazda tretia sa tam pose... bez klystiru...
no chudák pán Dráb 😀 😀 😀 😅 😅
@nivejka počkať oni ju použ.viac krát??!!! 😲 😖 🤐 bue