Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
ahojte baby, je super ako vase tehotenstvo podrobne opisujete 🙂 velakrat ste mi pomohli vyriesit moje otazky. Aj teraz mam na vas jednu, viete mi povedat co to znamena ked mi doktor do spravy napisal ze branka na prst?
@ziza55 ja som kupovala satku asi ked mala moja prva mesiac a to kvoli kolikam. Bola to u nas najvyuzivanejsia pomocka zo vsetkych... Vyuzivala som ju plne do cca 8 mesiacov, potom uz bola mala prilis velke sidlo a chcela furt len lozit) Ak ti mozem poradit - ked sa bojis satky (nemas preco, sama som sa bala a nakoniec som uvaz uviazala hned na prvy krat 🙂 ), tak namiesto babyvaku zozen radsej manducu, alebo ergo (alebo tu satku), lebo s babyvakom ta coskoro rozboli chrbat, tam mas babo vzdy iba na jednom pleci a to je pohodlne iba na strasne kratke trasy a nosenia... tolko moja skusenost. teraz by som si kupila najradsej manducu, ale uz mam satku od minula, tak vyuzijem tu 😵 mne bola mala rada aj v satke, aj v kociku, ale v satke aj zaspala, v kociku nie, len cumela na stromy 😅
Dobre rano vsetkym, tak som si precitala co ste pisali...vidim, ze ste tu prebereali klystir a holenie 😲 z klystiru mam aj ja velke obavy. Este nikdy mi to sice nerobili, ale ta predstava ako sa to robi sa mi vobec nepaci 😒 a co sa holenia tyka, tak z toho si vrasky nerobim...ked mi pri synovi zacali kontrakcie a odisla hlienova zatka, tak som isla v pohode este doma do sprchy, oholila som sa isli sme do porodnice...myslim, ze ked to zacne nejakych 15 minut si najde doma kazda, hlavne prvorodicky 😉
Vcera som si uz dala 2 salky malinikoveho caju, takze zvysujem davku 🙂 Inak to pocasie dnes...no hroza 😲 tak vam prajem aj napriek tomu pekny den 😉
ahojte babuľe 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
registrujem pár dní,že ked mi začne tvrdnúť brucho pridávajú sa do toho aj kríže.....ked si spomeniem na predchádzajúci pôrod , tak isto to u mňa začínalo a trvalo to celé 3dni v bolestiach než som sa začala otvárať....
lenže teraz sú bolesti mierne 😅 ....takže to budú asi len poslíčkovia.....
inak ja už mám zbalené asi mesiac v taške aj glycerínové čípky -po pôrode , lebo predtým po pôrode mi na druhý deň doniesla sestrička tabletku fenolaxu (preháňadla) , ale ja som ju ani neužila ,lebo som sa bála,že pri tom tlaku sa roztrhám 😒 .....teraz neviem,čo dávajú v nemocniciach na stolicu,lebo v každej nemocnici je to iné a tak mám radšej svoju rezervu 😉
@bonninka ...pekný kočík 😉 😉 😉 😉
@ziza55 mne uz asi kleslo brusko 🙂 na pohlad sa mi to nezda, lebo stale som ho male take vypucene viac dopredu ako do vysky...ale uz nejakych 5 dni sa mi lahsie dycha a palenie zahy tiez nic (predtym sa to uz vydrzat nedalo)...tak dufam, ze sa to este nevrati 😅 tusim by malo klesnut niekedy posledny mesiac...mne teda nieco vyse dvoch tyzdnov pred terminom - asi je to individualne 😒
ahojte babulky.....mne už kleslo bruško, včera ráno som si všimla....normalne sa lepšie dýcha... 🙂
ahojte kočky, no tak včera, som napokon nebola v nemocke, lebo Dr. si vymenil služby a tak sme tam boli dnes. 🙂 Všetko je OK. Prietoky sú super, krčok stále mäkký, no a povedal, že keby som bola druhoroička, tak si ma už nechá v nemocke. Ale, že som prvorodička, tak ma ešte pustí domov. Povedal, že by bol rád keby sme sa preklenuli až do októbra, že ešte týždeň, dva nech vydržíme, aby malinká narástla na tie 3 kg a potom si to nejako naplánujeme. Inak manželovi povedal, že keby chcel, tak by to mohlo byť na 85% aj dnes. 😀 NO ale manžel chce až 05.10.2010 😵, tak uvidíme, kedy sa bambulka rozhodne. Dr. povedala, že on už bude vidieť ako som na tom a on by mi potom povedal, že už môžeme a by sme si to naplánovali, nech nestresujem doma, že či je to už ono.
Vo štvrtok idem zase k nemu do ambulancie na kotrolu, tak uvidíme ako zase podrástla malinká a čo hovorí na toto počko. 🙂
Inak dnes ako som bola v nemocke a vyšetroval ma Dr., tak vedľa v sále práve rodila jedna kočka, no a kým ma Dr. dovyšetroval, osm počula plač bábätka. Také to bolo milé. No a môj manžel sedel vonku na chodbe už pri pôrodných sálach a všetko to počul a uplne bol hotový. Takže si myslím, že pri tlačení už s nami nebude. 🙂 Ale neva.
baby, budete mat manzelov (partnerov) pri porode? a kedy vobec volaju otecka? Lebo moj manzel nechce, teda jeho desi hlavne ta cast na porodnej sale....ja ho nechcem nutit, ale viem, ze v tej prvej dobe by mi pomohlo keby tam bol. Lenze pri prvom tehotenstve ho poslali domov, ze zatial sa to nerozbieha a aj kocke co bola so mnou vo vzdycharni povedali, ze ma zavolat manzela az tesne pred tym nez ju zobrali na salu... 😒 Sestricka na cviceniach nam hovorila, ze manzel tam moze byt od prichodu po celu dobu, aby bol zene oporou hlavne v tej 1. dobe porodnej, ale ja som sa s takym pristupom nestretla... ☹
@mysenac ja budem mať určite manžela pri pôrode, ale sme dohodnutí, že keby mu to nerobilo dobre, tak počká na chodbe 😵 a mal by tam byť hneď od prijatia do pôrodnice...moja švagrinká rodila v auguste a hovorila, že jej partner bol s ňou dokonca aj v sprche, aj na "vzdychárni" a potom ešte aj dve hodiny po pôrode na izbe
@dakra mne bol pri porode manzel a bola som velmi rada, ze tam je. Ku koncu som bola na kysliku, tak mi drzal kyslikovu masku a bol tam este somnou tie dve hodky po porode, no ja som bola tie dve hodky na stole a este potom hodinu a pol, lebo ma nemali kam prelozit. Pokial to zacalo cakal na chodbe, necakal sam, cakalo tam viacero oteckov.
@dakra tak to je potom v pohode, len jeden z manzelovych argumentov, preco NIE je, ze musi byt doma so synom - v tom mu musim dat za pravdu, hlavne ak by to prislo v noci- budem rada, ak zozeniem odvoz, nie to este niekoho na strazenie 😒 Ale keby to bolo cez den, ked bude syn v skolke, tak by sa mi mozno podarilo ho ukecat 😉

@vejinka hihi oki 😀 ale aj tak sa budem holiť doma 😀 nech sa nemusí doktor predierať aspoň na poradňách 😀 😀 😀