icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
25. sep 2010

@vejinka hihi oki 😀 ale aj tak sa budem holiť doma 😀 nech sa nemusí doktor predierať aspoň na poradňách 😀 😀 😀

udada
25. sep 2010

@tanija133, malemimi ďakujem, neviem sa jej nabažiť, stále ju len bozkávam a mojkam sa s ňou.

vejinka
25. sep 2010

@malemimi zapletaj si copanky...budes ako janosik 😀 😀 😀 😀

malemimi
25. sep 2010

@udada haha ti verím 😀 😀 😀 😀 ...jááj ja už by som tiež chcela moje dievčaťko pobozkať... 😀

malemimi
25. sep 2010

@vejinka no by sa mi smial... 😀

vejinka
25. sep 2010

@malemimi a mozno by bol prekvapeny aka si vynaliezava..sak to len "zavesy odtiahnut - rodime!!! 😀 😀 😀 😀

tanija133
25. sep 2010

@udada ani ja sa uz nemozem dockat mojho krpca maleho... 🙂

alex1983
25. sep 2010

ahojte baby, je super ako vase tehotenstvo podrobne opisujete 🙂 velakrat ste mi pomohli vyriesit moje otazky. Aj teraz mam na vas jednu, viete mi povedat co to znamena ked mi doktor do spravy napisal ze branka na prst?

zucha
25. sep 2010

@alex1983 ze si na 1 prst otvorena 😉 Ale klud, dolezity je aj krcok

horalka777
26. sep 2010

@ziza55 ja som kupovala satku asi ked mala moja prva mesiac a to kvoli kolikam. Bola to u nas najvyuzivanejsia pomocka zo vsetkych... Vyuzivala som ju plne do cca 8 mesiacov, potom uz bola mala prilis velke sidlo a chcela furt len lozit) Ak ti mozem poradit - ked sa bojis satky (nemas preco, sama som sa bala a nakoniec som uvaz uviazala hned na prvy krat 🙂 ), tak namiesto babyvaku zozen radsej manducu, alebo ergo (alebo tu satku), lebo s babyvakom ta coskoro rozboli chrbat, tam mas babo vzdy iba na jednom pleci a to je pohodlne iba na strasne kratke trasy a nosenia... tolko moja skusenost. teraz by som si kupila najradsej manducu, ale uz mam satku od minula, tak vyuzijem tu 😵 mne bola mala rada aj v satke, aj v kociku, ale v satke aj zaspala, v kociku nie, len cumela na stromy 😅

mysenac
26. sep 2010

@11dara @udada kocky, mate krasne deticky 😉 ani ja sa uz neviem dockat, kedy to bude...hlavne kedy uz budeme vsetci doma 🙂 lebo nech je uz nemocnica aka dobra (a to nasa Ilavska nie je nejaka extra trieda), tak doma je najlepsie 😉

mysenac
26. sep 2010

Dobre rano vsetkym, tak som si precitala co ste pisali...vidim, ze ste tu prebereali klystir a holenie 😲 z klystiru mam aj ja velke obavy. Este nikdy mi to sice nerobili, ale ta predstava ako sa to robi sa mi vobec nepaci 😒 a co sa holenia tyka, tak z toho si vrasky nerobim...ked mi pri synovi zacali kontrakcie a odisla hlienova zatka, tak som isla v pohode este doma do sprchy, oholila som sa isli sme do porodnice...myslim, ze ked to zacne nejakych 15 minut si najde doma kazda, hlavne prvorodicky 😉
Vcera som si uz dala 2 salky malinikoveho caju, takze zvysujem davku 🙂 Inak to pocasie dnes...no hroza 😲 tak vam prajem aj napriek tomu pekny den 😉

bonninka
26. sep 2010

I já si myslím, že je to nejlepší se oholit v klidu doma, nebo říct manželovi. Jinak jsem si včera odfotila mého psíka v kočíku 🙂 Holt někdo používá nákupní košík na nákupy, někdo na vození psíka, já doufám, že vzhledem k jeho extra skladnosti tam budu moct mít obojí 🙂

nivejka
26. sep 2010

@ziza55 ...ja som ho mala pri dcére a použila som ho len 3krát--teraz to vôbec nevyužiješ jedine,keby si rodila pred letom.....

nivejka
26. sep 2010

ahojte babuľe 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
registrujem pár dní,že ked mi začne tvrdnúť brucho pridávajú sa do toho aj kríže.....ked si spomeniem na predchádzajúci pôrod , tak isto to u mňa začínalo a trvalo to celé 3dni v bolestiach než som sa začala otvárať....
lenže teraz sú bolesti mierne 😅 ....takže to budú asi len poslíčkovia.....
inak ja už mám zbalené asi mesiac v taške aj glycerínové čípky -po pôrode , lebo predtým po pôrode mi na druhý deň doniesla sestrička tabletku fenolaxu (preháňadla) , ale ja som ju ani neužila ,lebo som sa bála,že pri tom tlaku sa roztrhám 😒 .....teraz neviem,čo dávajú v nemocniciach na stolicu,lebo v každej nemocnici je to iné a tak mám radšej svoju rezervu 😉
@bonninka ...pekný kočík 😉 😉 😉 😉

ziza55
26. sep 2010

@nivejka jeeej tak uz sa to blizi...tie posledne dni su asi najhorsie..si vravela ze budes rodit v ruzinove tusim....tam davaju glycer.cipky ak si vypytas

mna neskutocne pali zaha hlavne v noci..myslite ze ked brusko klesne..prestane to?a kedy klesne? 🙂

mysenac
26. sep 2010

@ziza55 mne uz asi kleslo brusko 🙂 na pohlad sa mi to nezda, lebo stale som ho male take vypucene viac dopredu ako do vysky...ale uz nejakych 5 dni sa mi lahsie dycha a palenie zahy tiez nic (predtym sa to uz vydrzat nedalo)...tak dufam, ze sa to este nevrati 😅 tusim by malo klesnut niekedy posledny mesiac...mne teda nieco vyse dvoch tyzdnov pred terminom - asi je to individualne 😒

malemimi
26. sep 2010

@mysenac hej hej to klesnutie bruška je individualne 😉

zuzana_m
26. sep 2010

ahojte babulky.....mne už kleslo bruško, včera ráno som si všimla....normalne sa lepšie dýcha... 🙂

dakra
26. sep 2010

@jani255 asi každá z nás to chce mať už za sebou, len ja by som bola radšej keby ma poslali rovno na príjem z poradne, lebo sme teraz bez auta a bojím sa tej paniky, čo nastane, keď to na mňa príde ☹

dakra
26. sep 2010

@mysenac tak to máš super, mne síce bruško kleslo, ale záha je intenzívnejšia, hlavne v noci

ika33
26. sep 2010

ahojte kočky, no tak včera, som napokon nebola v nemocke, lebo Dr. si vymenil služby a tak sme tam boli dnes. 🙂 Všetko je OK. Prietoky sú super, krčok stále mäkký, no a povedal, že keby som bola druhoroička, tak si ma už nechá v nemocke. Ale, že som prvorodička, tak ma ešte pustí domov. Povedal, že by bol rád keby sme sa preklenuli až do októbra, že ešte týždeň, dva nech vydržíme, aby malinká narástla na tie 3 kg a potom si to nejako naplánujeme. Inak manželovi povedal, že keby chcel, tak by to mohlo byť na 85% aj dnes. 😀 NO ale manžel chce až 05.10.2010 😵, tak uvidíme, kedy sa bambulka rozhodne. Dr. povedala, že on už bude vidieť ako som na tom a on by mi potom povedal, že už môžeme a by sme si to naplánovali, nech nestresujem doma, že či je to už ono.
Vo štvrtok idem zase k nemu do ambulancie na kotrolu, tak uvidíme ako zase podrástla malinká a čo hovorí na toto počko. 🙂
Inak dnes ako som bola v nemocke a vyšetroval ma Dr., tak vedľa v sále práve rodila jedna kočka, no a kým ma Dr. dovyšetroval, osm počula plač bábätka. Také to bolo milé. No a môj manžel sedel vonku na chodbe už pri pôrodných sálach a všetko to počul a uplne bol hotový. Takže si myslím, že pri tlačení už s nami nebude. 🙂 Ale neva.

mysenac
26. sep 2010

@dakra my sme tiez bez auta 😒 ...som sice dohodnuta s rodičmi, ze niektori z nich ma odvezie, ale nerada by som buntosila v noci a cez den su zas v praci...este to bude zaujimave.

dakra
26. sep 2010

@mysenac veď to, najhoršie, keď to príde v noci, cez deň by sa ešte niekto našiel, ale v noci asi ťažko ☹

mysenac
26. sep 2010

baby, budete mat manzelov (partnerov) pri porode? a kedy vobec volaju otecka? Lebo moj manzel nechce, teda jeho desi hlavne ta cast na porodnej sale....ja ho nechcem nutit, ale viem, ze v tej prvej dobe by mi pomohlo keby tam bol. Lenze pri prvom tehotenstve ho poslali domov, ze zatial sa to nerozbieha a aj kocke co bola so mnou vo vzdycharni povedali, ze ma zavolat manzela az tesne pred tym nez ju zobrali na salu... 😒 Sestricka na cviceniach nam hovorila, ze manzel tam moze byt od prichodu po celu dobu, aby bol zene oporou hlavne v tej 1. dobe porodnej, ale ja som sa s takym pristupom nestretla... ☹

dakra
26. sep 2010

@mysenac ja budem mať určite manžela pri pôrode, ale sme dohodnutí, že keby mu to nerobilo dobre, tak počká na chodbe 😵 a mal by tam byť hneď od prijatia do pôrodnice...moja švagrinká rodila v auguste a hovorila, že jej partner bol s ňou dokonca aj v sprche, aj na "vzdychárni" a potom ešte aj dve hodiny po pôrode na izbe

stanka02
26. sep 2010

@dakra mne bol pri porode manzel a bola som velmi rada, ze tam je. Ku koncu som bola na kysliku, tak mi drzal kyslikovu masku a bol tam este somnou tie dve hodky po porode, no ja som bola tie dve hodky na stole a este potom hodinu a pol, lebo ma nemali kam prelozit. Pokial to zacalo cakal na chodbe, necakal sam, cakalo tam viacero oteckov.

mysenac
26. sep 2010

@dakra tak to je potom v pohode, len jeden z manzelovych argumentov, preco NIE je, ze musi byt doma so synom - v tom mu musim dat za pravdu, hlavne ak by to prislo v noci- budem rada, ak zozeniem odvoz, nie to este niekoho na strazenie 😒 Ale keby to bolo cez den, ked bude syn v skolke, tak by sa mi mozno podarilo ho ukecat 😉

dakra
26. sep 2010

@mysenac každopádne asi nie je dobré toho chlapa do toho nútiť a navyše vraj dnes už môže byť pri pôrode ktokoľvek, kľudne aj kámoška alebo mama

dakra
26. sep 2010

@stanka02 tak to je fajn a ako sa mu to pozdávalo?