icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mysenac
26. sep 2010

@nivejka no to si ma nepotesila, ze uz mas brusko dole a palenie zahy sa este objavuje... ☹ som dufala, ze ked mam par dni klud, tak uz to nepride...ved uvidim 🙂 no ved uz mam len 11 dni do termin, tak to by som uz nejako prezila, aj keby sa to vrati 😉

nivejka
26. sep 2010

@stanka02 ....tak tohoto sa bojím veľmi aj ja,lebo ja mám tiež veľký problém z dýchaním.....a bojím sa,že sa tam začnem dusiť ☹
ja sa napr.ani neodvážim plávať dalej od brehu,lebo by som sa určite utopila a to len vdaka tomu,že neviem dýchať...

nivejka
26. sep 2010

@mysenac ...tak môžeš mať palenie záhy,ale aj nemusíš---každá sme iná 😉

mysenac
26. sep 2010

@nivejka ved ano, je to u kazdej ine...mne sa tiez zle dycha...mala som s tym problemy aj pri synovi...normalne pohoda, ale posledny trimester tehotenstiev, mam stavy, ked sa mi zle dycha a musim zhlboka dychat, lebo mam pocit, ze sa zadusim...keby mi je takto aj pri porode. tak neviem 😒

mona777
26. sep 2010

ahojte dievčatááááááááááá- tak už som doma aj s Davidom. Vidím že si s vami dopisoval moj manžel ??? Porod bol super, také silnejšie kontrakcie začali okolo 14. 50 hod. ale to mi necheli dať epidurálku vraj je skoro - máme čas aj do zajtra. No nebola to pravda a behom 15 minút som začala rodiť. To mi už epidurálku nemohli dať lebo som už rodila -- aj samotní lekári a sestričky boli zo mňa paf - že jaká rýchla 😀 😀 . Porodila som o 15.30.
Takže nakoniec som porodila bez epidurálky - ušetrila som 106 EUR 😀 a aspoň viem ako cítiť najdôležitejšiu časť porodu - je to nezabudnuteľný zážitok dievčatá - neskonalý bolestivý nadprirodzení pocit.
Kontrakcie sú však hnusné bla - bla - bla a kebyže rodím normalne pomaly s kontrakciami tak ako ostatné aj 12 hodín tak epidurálka zachráni tie kontrakcie ale prídete o neskonalý zážitok porodu. Doktori povedali že som ukážkový porod - takto by mali rodiť všetci - rýchlo a správne dýchanie (inak dakujem za ozrejmenie dýchania na psa).
Musím povedať, že personál pri porode bol úúúžasný - najmä doktorka - musím zistiť ako sa volá - má čierne rovné vlasy po plecia. Aj sestričky na šestonedelí sú fakt super, nepotrebujete ani nadštandard. Sú ochotné a vela vedia o dietatkách poradiť.
Lej celé odelenie je momentálne preplnené. Napr. dnes v noci sa narodilo 8 detí cisarkym porodom! 😕 fakt ich nemajú kde dávať

nivejka
26. sep 2010

@mysenac ...presne aj ja mám normálne problém z dýchaním,ale teraz v 3.trimestri je to o život--stále lapám po dychu a musím spať v polosede 😒

dakra
26. sep 2010

@nivejka no ja si myslím, že sa toho bojíme všetky a je to prirodzené, asi

nivejka
26. sep 2010

@mona777 .....zlatííííčko vitaj medzi nami a strašne mooooooooooc ti gratulujem a malinkému želám veľmi veľa zdravíčka 🙂 🙂
tak to si mala naozaj ukážkový pôrod a taký ti môžem len závidieť 😉 ----aj to by som brala,že by mi ani nestihli pichnúť epidurálku.....

nivejka
26. sep 2010

@mona777 ....jáj a aby som nezabudla , ako nám oznámil túto krásnu novinku tvoj hrdý manžel a ocino--až mi to dych vyrazilo a bolo to proste nádherné a milé od neho...klobúk dole predtakým chlapom 🙂 🙂 🙂

mona777
26. sep 2010

@nivejka dakujem 🙂 🙂 alebo dakujeme, lebo Davidko k tomu dopomohol, že to prebehlo rýchlo a správne - on má tiež na tom zásluhy 😵

mona777
26. sep 2010

@nivejka moj manžel 🙂 🙂 šáák som počula - mi hovoril že si s vami dopisuje 😵 pod mojim nickom 😀 😀 Bol pri porode a bola to veľmi dobra podpora - odporúčam mať ocina pri porode

sylvia78
26. sep 2010

Ahoj dievcence, vsetky ste tu co cakate prirastok na oktober? Ktorá sa bojí porodu tak ako ja? A to este ani neviem ako budem rodit, kvpoli chrbtici by som mala sekciou, ale bojim bojim.

mona777
26. sep 2010

@sylvia78 neboj a ja som sa bala - termín bol 1.10. a nakoniec 22.9. behom pár hodín. Pôrod samotný je síce bolestivý ale nie je hrozný. Boj sa len kontrakcií 🙂

sylvia78
26. sep 2010

@mona777 🙂 dakujem, vsimla som si, ze uz ste domenka, gratulujem a vela zdravicka prajem.
&Chcela by som sa este spytat, ci nie je nejaka zmena alebo nejake novinky v obsahu tasky do nemocnice
☹ ach jaj citim sa jak sedliacik v meste, ze som taka neinformovana a to uz tri tyzdne chodim do poradne na Antolsku

malemimi
26. sep 2010

@mona777 jeeee ahoj ! tak moooc gratulujeme ešte raz maminka !!!!
jeee no to som rada že som pomohla s tým havinom 😀 😉 dúfam že ja to tak isto zvládnem 🙂
no teraz čakať aby bolo voľne keď budeme my rodiť 🙂

cukruska1920
26. sep 2010

@mona777 ja sa tiez pridavam ku gratulacii...paradny porod... sa desim ako to zvladnem ja 😕

sylvia78
26. sep 2010

@cukruska1920 ahojcek, tak stym, ze sa bojis sama nie si, ajaj snad to zvladneme ☹

cukruska1920
26. sep 2010

@sylvia78 ja sa nebojim ani samotnych kontrakcii alebo porodu...ja sa bojim aby neboli ziadne komplikacie, s pupocnou snurou alebo tak...toho sa az desim

sylvia78
26. sep 2010

@cukruska1920 no nakolko ja mam aj leukemiu a problem s chrbticou tak ani j si nejak nemozem povedat, ze sa bojim samotneho porodu a tak vseobecne vsetkeho, aj toho jak to zvladnem aj toho ci malinky bude zdravucky... a nejka mam taky maly strach aj z nemocnice

cukruska1920
26. sep 2010

@sylvia78 jeeejda... a ako zvladas tehotenstvo?

udada
26. sep 2010

@mona777 jeeej tak srdečne gratulujem, vitaj medzi nami "už maminami"

sylvia78
26. sep 2010

@cukruska1920 no zatial bez komplikacii a na zaciatku mi veru ani zle nebyvalo, len teraz sa uz chrbtica ozyva ale to az v tomto stadiu asi vacsine buducich mamiciek, len u mna mozno trochu viac boli ale inak to zvladame. No a mam dost velku psychicku podporu aj u svojej hematologicky, myslim okrem rodiny

cukruska1920
26. sep 2010

@sylvia78 hej podpora je nadolezitejsia... mna chrbat neboli ale strasne ma boli lonova kost tak chodim dost tazko a uz mi aj brusko tvrdne castejsie

mysenac
26. sep 2010

@mona777 pripajam sa ku gratulaciam k babatku a nech ste zdravi 😉

mysenac
26. sep 2010

@sylvia78 ja som sekciu mala pred 4 rokmi. Sice mi ju robili akutne a tak narychlo, ze som sa ani nemala kedy bat, ale teraz ak by mi ju robili, uz viem ake to je. A fakt sa nemusis bat. Uspia ta a ked sa zobudis daju ti babatko 😉 a ak budes mat planovanu, tak ti daju zrejme spinalku a to uvidis babo hned po narodeni, je to lepsie pre babatko (v porovnani s narkozou) a aj mamicky su rychlejsie fit. Drzim palce. 🙂

sylvia78
26. sep 2010

@cukruska1920 no brusko veru uz aj mne tvrdne a mam pocit, ze aj dost casto, uvidim co mi povie lekar na poradni

cukruska1920
26. sep 2010

@sylvia78 ja tiez...ja mam poradnu vo stvrtok tak som zvedava

sylvia78
26. sep 2010

@cukruska1920 aj ja mam vo stvrtol, tak dufam ze to dovtedy nebude "horsie"

mona777
26. sep 2010

@sylvia78 netreba si brať vela vecí, vložky ti dajú - a v období šestonedelia budeš štastná že používaš ich veľké. Len jednorazové nohavičky sú fakt potrebné. Dietatko obliekajú do erárneho odevu nie do tvojho. Pre neho potrebuješ akurát tak nejakú deku ak si ju chceš ešte niečím zakriť a tie čistiace handričky - ked ho budeš prebalovať. Kúpu ich sestričky každý večer. Nepotrebuješ k tomu nič

cukruska1920
26. sep 2010

@sylvia78 no ja tiez..este by som aspon 2 tyzdne chcela vydrzat... jezis musim ist lebo mi nenormalne tvrdne ked sedim...tak zatial