icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

sylvia78
26. sep 2010

@mysenac Dakujem Ti pekne

mona777
26. sep 2010

@malemimi vraj to tak býva stále plné, tak určite niečo bude pre vás voľné 😀 . Len aby to nebol ten krajný prípad - volá sa to čakačka na šestonedelie - maminy sú na inom poschodí (tam kde sú operačné sály-9 posch. a bábatká sú na 8 poschodí, tie nesmú ísť na 9-te poschodie, k voli tým operačkám - mohli by ochorieť, nachytať nejaké bacile a to nikto nechce

mona777
26. sep 2010

@cukruska1920 neboj zvládneš - za výsledok to stojí 😅

sylvia78
26. sep 2010

@cukruska1920 tak sa zatial drzkaj a vela stasticka a zdravicka a kludny bezproblemovy porod

lenkaoravcova
26. sep 2010

@mona777 Aj ja sa pripajam ku gratulaciam, uzivaj si drobceka a super, ze si mala taky lahky porod aj ja si taky prajem ale pochybujem ☹

mysenac
26. sep 2010

@mona777 no to je super v BA, ked vam v nemocke vsetko daju....do Ilavy, kam idem si treba brat vsetko od podloziek do postele, vloziek, plienok pre babo, vlhcenych obruskov az po toaletny papier 😒

sylvia78
26. sep 2010

@mona777 Dakujem, dakujem, dufam ze si nic nezabudnem zabalit a ze ked to na mna pride uz budem mat vsetko zbalene a pripravene

alex1983
26. sep 2010

@zucha aha, tak dakujem za vysvetlenie 😀 No a este, baby tu rozoberali klystir, ze trapas a tak 😀 ale mne robi vacsi problem ze ma budu nastrihavat, da sa to prezit, budem to citit? 😲

zucha
26. sep 2010

@alex1983 to vobec, ale vobec necitit. Mne kedy lekarka po porode nepovedala, ze ma nastrihla, tak ani neviem........no ale zasivanie 😝

malemimi
26. sep 2010

@mona777 aha hej hej 🙂

mysenac
26. sep 2010

@alex1983 ja som tiez pocula od kamosiek a sestre, ze o nastrihnuti pomaly ani nevedeli, takze z toho uz nepanikarim...skor ako spominala zucha, to sitie nie je vraj nic moc ☹

alex1983
26. sep 2010

@mysenac ahoj, no v TT porodnici je to tak ,ze je umoznene aby bol s tebou manzel, partner od 1.doby porodnej. Myslim si, ze prave vtedy je najdolezitejsie aby tam s tebou niekto bol a znasal s tebou bolesti 🙂 Manzela tam so mnou bude od zaciatku az do konca. Ale nenutila som ho k nicomu pre istotu, aby mi to potom nemohol vycitat, ze tam bol nasilu alebo co 😀 Ale uz sa nevie dockat a stale len rozprava ze kedy to uz bude 😉

mysenac
26. sep 2010

@alex1983 to je mile, ze tam takto chce byt s tebou...ja si tiez myslim, ze najdolezitejsia je pritomnost otecka pocas prvej doby...ale jasne, ze ho nechcem nutit...ked nechce, tak nech nejde. Ved sme nejake silne zeny 😉 a mozno ma daju na cisarsky (teraz utorok by som sa uz mala dozvediet) a nebudem to musiet ani riesit, lebo na salu aj tak doprovod nemoze ist.

alex1983
26. sep 2010

@mysenac no teda dufam, ze ked prezijem porod tak aj to sitie 😝 No ja som zvedava co mi povie doki, v stredu idem na poradnu, ze ci to este nevyzera na porod 😉 Lebo moja kamaratka mala termin 4.oktobra a porodila vcera 🙂 Uz aj ja by som to brala, ale to uz asi vsetky 😀

mona777
26. sep 2010

@sylvia78 ešte som zabudla - jednorazové plienky potrebuješ - teda budeš ich dostávať aj erárn ale nemusia vždy stačiť. Pre mna stačili erárne ale ostatné baby dosť používali aj svoje

tanija133
26. sep 2010

@stanka02 Stanka ,a ako si bola spokona na Kramaroch? S personalom, pristupom, mala si zazmluvneho lekara?

tanija133
26. sep 2010

@mona777 Zavidim ti tvoj rychly a bezproblemovy porod , super ....a este raz gratulujem k malinkemu drobcekovi..... 🙂

tanija133
26. sep 2010

@mysenac no podla zoznamu co si treba priniest na Kramare, tiez si musime doniest vsetko sami, vlozky, plienky, podlozky, toaletak a dokonca aj pribor a pisu aj hlboky tanier... 😀 ....... Ruzinov je v tomto fajn, ale to je fakt vynimka.... 😉

tanija133
26. sep 2010

Ja by som chcela otecka , iba na prvu dobu porodnu, ale na Kramaroch to je mozne iba vtedy ak by som bola sama na izbe, a to v dnesnej dobe preplnenych porodnic asi nebude mozne....Ale ved uvidime ako to vypali nakoniec, pri samotnom porode by som chcela byt uz sama......Co sa tyka klystiru, podla mna to nie je nic hrozne, kedysi davno mi ho davali pred operaciou zlcnika, a dalo sa , sestry to robia ako na beziacom pase, a to patri proste k predporodnej priprave, dobre sa vyprazdnit..... 😉

syssi
26. sep 2010

Ahojte maminky, hlasim sa Vám z porodnice Kramare, maly Renko sa vypytal na svet nejako skôr🙂 Narodil sa 25.9. o 3:26 sekciou, váha 2940g a 48 cm🙂

lenkaoravcova
26. sep 2010

@syssi gratulujeeeeem k babatku, hlavne vela zdravicka aj ja uz chceeeeem rodit ☹

zucha
26. sep 2010

@syssi aj tak krasne miery 😉 Gratulujeme 😵

horalka777
27. sep 2010

@mysenac aj tu v BN si treba vsetko doniest, okrem oblecka pre babo, to az na odchod z porodnice... ale to ma kazda nemocnica inak.
@sylvia78 neboj, zvladnes, uvidis 😵
@mona777 aj ja chcem taky rychly a spravny porod, posli manual 😀
@alex1983 nastrih som osobne skoro necitila, to uz je to tam take napnute, ze je to ako umrtvene 😅 citis skor to hojenie potom, ale da sa 😉 Inak aj moja svagrina mala termin az 3.10. a vcera porodila 😕 🙂
@zucha hej, zasivanie by som aj ja druhy krat najradsej vynechala...ale asi sa to neda 😝 😅
@syssi gratulujem k stastnemu porodu 😵 😵 😵

My sme tiez bez auta, ciastocne preto nerodim v BA, ale u mojej mamy v Banovciach, lebo tam byvame 5min peso od porodnice 😎 No ale samozrejme, aj kvoli ten poporodnej pomoci potom ostanem cca 2t u mamy - viac radsej nie, aby som si velmi nezvykla na taky komfort, ze navarene a taaaak 😅

Manzel pri minulom porode bol a velmi by som si priala mat ho tam aj teraz... Ale robi v BA a nema auto, takze ak to nepadne na vikend, ako minule, tak neviem, ci stihne...nikoho ineho si tam neviem predstavit, ani mamu, s ktorou mam inak super vztah. U nas je to tak, ze hlavne u prvorodiciek posielaju manzelov domov a potom ked kontrakcie zacnu byt uz vaznejsie, tak zhruba na poslednu tretinu 1.doby porodnej uz mozu prist a ostat az po odvezenie na izbu (ja som nemala nadstandard, lebo nebol volny, ale boli celkom ustretovi aj tak)...lenze na Kramaroch napr. je to ako na beziacom pase, tam neviem, ci sa tolko oteckov zmesti na vzdycharen 😕 U nas tolko porodov nie je, ja som zvolila vacsi klud 🙂

mysenac
27. sep 2010

@tanija133 @horalka777 tak to asi ten Ruzinov bude fakt jedna z mala nemocnic, kde vacsinu veci mamickam daju...

@syssi gratulujem k malemu Renkovi

nivejka
27. sep 2010

@alex1983 ....ja som tiež nástrih vôbec necítila a zošívanie mi pripadalo ako pichanie malinkou včeličkou---takže pohoda...len sa mi zdalo,že mi doktor robí cez celú šušku pavučinu 😀

nivejka
27. sep 2010

dobré ránko tehulky a maminky 😉

bonninka
27. sep 2010

@mona777 gratuluju, ať jste zdraví a šťastní, myslím, že takový porod jako jsi měla ty by si tu přála asi každá z nás 😎

bonninka
27. sep 2010

@nivejka dobré ráno, tak nám začal 38. týden - už se to blíží mílovými kroky, já už se neskutečně těším, až budu konečně rodit 😎

nivejka
27. sep 2010

@bonninka ...ahoj....ja oficialne začínam zajtra,ale aj tak ho mám o pár dní zle vypočítaný 😉
u mňa nič ani náznak,že pôjdem rodiť ☹....vo štvrtok ideš do poradne? si objednaná?

mysenac
27. sep 2010

dobre rano kocky 🙂 ja uz mam len 10 dni - tak sa uz tesim 😉 veru nivejka, malinkej sa asi v brusku zapacilo...teba som tipovala, ze budes jedna z prvych mamiciek 🙂