icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mircova
7. okt 2010

Ja som bola na tej pizzi a malý ma tam tak začal kopať, že som ani nedojedla, až ma kŕče začali brať, neviem čo sa mu nepáčilo. 😖 Veď bola mňam. 😉 Potom sme boli ešte na prechádzke, ale už mám pocit, že chodím ako kačka len tak pomaly z nohy na nohu. 😝

@ziza55 len či si tie palacinky nerobila hlavne pre teba keď máš sladký deň 🙂 😀 🙂

malemimi
7. okt 2010

@jana_toky hmm no je to hruuza...
a kedy ideš v utorok? ja na 7:35

malemimi
7. okt 2010

@ziza55 haha no pekne... ešteže neviem variť ...u nás je to zase opačne 😀 🙂 😉

malemimi
7. okt 2010

@ziza55 no my sme za mesiac pribrali len 152g ☹ ale je v poriadku takže je to OK 🙂 😉

malemimi
7. okt 2010

no moja malá má tiež rada sladké musím mať každý deň niečo sladké

dasa2804
7. okt 2010

@malemimi 🙂 chut na sladke ma maminka, mala s tym nema nic spolocne. Su to skor hormony 🙂

ziza55
7. okt 2010

@mircova nooo 😝 😀 si ma teraz odhalila...aj tak som mu vsetko zjedla
@malemimi tak to mas super ze vari--ten moj...leda kavu a cajik 😲 ..mama ho nic nenaucila...jejda..teraz keby to cital...xi by som dostala po hoolej asi

nivejka
7. okt 2010

@zucha ...no ahooj....ja som to vedelaaaaa,ked si nám odtiaľto zmizla,že nám rodíš 😀
strašne mooooc ti gratulujem....veľmi veľa zdravíčka prajem 😉

nivejka
7. okt 2010

@malemimi ...čo znamená,že cervix máš za 10bodov ?

nivejka
7. okt 2010

@malemimi .....v tej vani --------- no utopila som sa 😀 😀 😀 😀 --jááá taký demižooon..ha,ha
bola som u kamošky 😉

malemimi
7. okt 2010

@ziza55 hehe no to hej 😉

mircova
7. okt 2010

@ziza55 pár krát nenavaríš a on sa chytí 😀 aj môj nevarí, ale aspoň pomáha zemiaky naškrabať, riady umyť a tak 😉

mircova
7. okt 2010

@nivejka
@malemimi
Ten cervix ani ja neviem čo to je, ale mne to nikde ani doktorka nepíše že koľko 😠

nivejka
7. okt 2010

@mircova .ved ani mne to nepíše a preto som z toho šiši 😅

nivejka
7. okt 2010

@mircova ....mne píše,že krčok 1,5cm--to je ono?????
lebo ak áno tak malemimi má 10b a ja 1,5 to znamená,že asi nikdy neporodím---fňuk ☹

malemimi
7. okt 2010

@nivejka hmm no pekne takto nás zanedbávať haha 🙂 😀
ten cervix už tu bol písaný veľa krát 😉 ale ja stále neviem čo to je a je mi to jedno už haha 😀 to je v knižke niečo o tom že môžes nazbierať niekoľko bodov a bla bla 😀

malemimi
7. okt 2010

toto som našla haha

anto ty na to mas jeste cas....cervix skore znamena stav delozniho čípku a pozoroju se az ke konci tehotenstvi....je to proste stav cipku jestli uz se chysta k porodu...ja mam ted 2 a rodi se kdyz je 10 vis tak zkoumam jestli mam sanci porodit driv..

jana_toky
7. okt 2010

@malemimi no, ja mam v pondelok volat lekarovi a ten mi povie kedy mam prist. 😒 . Ty ides tak skoro? 😀

malemimi
7. okt 2010

@jana_toky ...no som aj ja kukala ako puk haha 😀

jana_toky
7. okt 2010

@malemimi A inak ako sa citis? Myslis, ze budes v termine? 😉 Ty stale behas po vonku so psikom, tak to mas energie na rozdavanie 😀

malemimi
7. okt 2010

mysenac @malemimi prave, ze ak som to dobre pochopila, tak je to sucet hodnot sledovanych vlastnosti krcka, ktory zahrna aj to ako je otvoreny, ja som nasla toto:
Cervikálne skóre
sa snaží objektivizovať nález (zrelosť krčka) pri vaginálnom vyšetrení. Stav sa hodnotí v týchto charakteristikách:
-dĺžka,
-dilatácia (otvorenie krčkového kanálu),
-orientácia (dorzálna je dozadu - ku kostrči, mediálna je v strede a anteriórna je dopredu - k lonovej kosti),
-konzistencia (tuhosť),
-cerviko-korporálny uhol (je to hodnotenie strmosti zúženia v oblasti vnútornej bránky krčka),
-naliehanie (je to vzťah najnižšie položenej časti plodu, najčastejšie hlavičky k panvovému vchodu).
Hodnota môže mať 0, 1 alebo 2 body. Teoreticky je možné nazbierať 12 bodov. Na začiatku tehotnosti je väčšinou cervikálne skóre 0 a na konci 9. V tehotenskej knižke je uvedená maximálna tolerancia pre jednotlivé týždne tehotnosti, špeciálne pre prvorodičky (primi) a pre viacrodičky (multi).

malemimi
7. okt 2010

@jana_toky celkom dobre 😀 ďakujem za opýtanie 😉
a ty sa ako cítiš...

hej hej behám ráno a poobede a potom večer ešte 😉

a včera som drhla vaňu haha

jana_toky
7. okt 2010

@malemimi No, citim sa tak, ze uz chcem mat porod za sebou 😀 . Niekolko krat za den citim stahy maternice, ale inak je to ok, ako keby som ani tehotna nebola. Posledne dni dokonca dobre spim. Len to brusko to vsetko prezradza 😉

malemimi
7. okt 2010

@jana_toky haha no tebe je dobre ...ja zase neviem spávať a túto noc som nevedela vôbec zaspať až o 5 rano a spala som do 09 hod 🙂

idem kuk panelák a potom sem možno ešte prídem ak ma drahý pustí =))

jana_toky
7. okt 2010

@malemimi Ja si tiez idem pozriet panelak 😀 . Tak zelam pohodovu noc... 😀

ika33
7. okt 2010

zucha - gratulujem, tak už máme ďalšiu maminu, tak kočky, ktorá bude nasledovať? Ja som dnes tiež drhla tú vaňu ale myslím, že to so mnou nič nespravilo. Ja to už vidím, že budem rodiť až v termíne a nie ako mi stále každý hovorí, že už si zrelá už pôjdeš. Zrazu mám veľa energie.
Inak ako ste tu písali o tej pizzi, tak som normálne neodolala. Môj manželík mi písal z práce, že ešte musí ísť do jedného obchodu niečo kúpiť kolegovi, tak som mu potom písala, že OK, tak sa stretneme pred obchodom ja sa aspoň troška prejdem ve´d bol dnes taký krásny deň. No a pri tom obchode je pizzeria, tak som ho pozvala. Také to bolo dobré, už sme veľmi dávno neboli takto dvaja si niekam sadnúť, tak sme si to vychutnávali a tešili sa jeden z druhého. Veď možno to bolo posledný krát čo sme boli iba dvaja. 🙂 A pochutila som si aj na pizzi, veď teraz dlho nebudem môcť.
Tak vám prajem ešte pekný večer idem sa venovať manželovi, keď už máme taký pekný večer. Ajojte zajtra ráno prídem a poposielam vám aj tabuľku októbroviek. Sú tam zase zmeny. Veď kočky rodia osto šesť. 🙂
pa

sylvia78
7. okt 2010

@udada
dakujem velmi pekne za infosku
Dnes ma pustili z nemocnice s tym ze doma musim lezat a mat nohy vylozene tak ako v nemocnici, ja som suhlasila, len aby som mohla byt doma, polovicka ma obskakuje ako sa da, je to krasny pocit ked je obskakovanie naopak. No takze dufam ze maly este tie dva tyzdne vydrzi a az potom sa bude pytat na svet, coho sa ja velmi bojiiiim, juj

bonninka
7. okt 2010

@nivejka holky koukám, že v tom děložním čípku máte docela bordel, tak vám to popíšu , jak to chápu já a myslím si, že to snad chápu dobře 😎 Jsou to v podstatě 3 věci, co se sledují:
1) cervix skóre - to je to měření na body, co už výše uvedla malemimi - tedy max. 12 bodů, ke konci těhotenství, ale tohoto asi nikdo hned tak nedosáhne. Myslím, že okolo 10 už je připravené na porod.
2) Délka krčku v cm - když si představíte krček ve směru od dělohy dolů, tak se ten krček tím, že do něj padá hlavička jakoby roztahuje shora od dělohy a tím pádem dochází v tomto směru k jeho zkrácení, takže se pak uvádí, kolik ještě krčku jakoby zbývá v pochvě.
3) otevření krčku - buď v cm, nebo i píšou prsty - a to je ten poslední kus krčku, co je v podstatě ten konec, který se řeší až u porodu - to znamená, že ten krček se musí otevřít na úroveň šířky pochvy, což je zhruba těch 10 cm. Po tomto otevření ten krček v podstatě už jakoby přiléhá na stěnu dělohy a nepřekáží porodu.
Tak takhle to chápu teda já 😵

bonninka
7. okt 2010

Jsem se do toho na konci zapletla - samozřejmě tam má být správně že: přiléhá na stěnu pochvy a nepřekáží porodu 🙂

tatianuskaaaaa
7. okt 2010

No takze mame 22:20 a nist, dneska teda ten porod uz uuuuuuuuuuuuuuuuuuuurcite nebude 😝 Zavidim vsetkym maminam co to maju za sebou. Inak na tu pizzu mam chut aj ja. Tusim si ju zajtra dam...mnam mnam. Aj moja mala ma rada sladke, tak preto bol dnes na veceru pudincek...juj ale som si zamlsala. To bude sladke babenko 🙂