Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@udada nejakych krstnych rodicov, teda aspon jedneho 🙂 kosielku a sviecku a hlavne vieru 🙂
Ja mam o 10kg menej ako pred porodom. A dufam,ze dalsich 10 pojde dole. Uvidim ked sa odvazim, len zatial nemam kde 😀 Hlavne,ze mi to brusko co som mala po prichode domov mizne. Chcem zacat aj cvicit a posilnovat brusne svalstvo a hlavne chrbticu, ktora ma dost boli ☹ Uz som rozmyslala mam aj take stahovacie nohavicky po porode. Len to je asi este skoro, mala by som asi pockat kym mi skonci 6 nedelie a ked bude vsetko vo vnutri v poriadku, tak asi potom ich zacnem nosit, aby mi ta zelatina zmizla z brucha. Vzdy som ho mala super pevne, tak mi to teraz pride dost divne. A aj vam zostala ta pigmentova ciara cez cele brusko z tehu? Lebo mne hej, aj pupok mam dost tmavy....
@jana_toky no ja len tak som chcela vediet,ze ci som si to dobre zapamatala,ze treba ist k porodnikovi na kontrolu po 6 nedeli. Sak to uz bude coskoro. Ja fakt ani neviem,ze som bola sita. Inak na izbe som mala babu, co mala 25 rokov, a ani jeden steh, nic. Tej bolo fakt super, tu vobec nepozerali od spodu na vizite, som jej tisko zavidela.
@vejinka no nam bola aj 56 velkost velka ked sme prisli domov 😀
@nivejka toho som sa bala, co bude po tej epi, ci nahodou nezostanem ochrnuta, lebo sa ma pytali, ked mi vyprchala,ci citim nohy atd. to bola prva vec, co som si zacala uvedomovat po porode,ze ci som od pasa dole ok. Bala som sa,ze fakt budem mat nejake problemy ale chvalabohu nic, ani nic nebolo az teraz ako sa viac hybem a kmitam po byte, prebalujem, nosim malu, som ohnuta pri dojceni atd. Tak ma to dost boli. A co sa chudnutia tyka, kasli teraz na chudnutie. Ved si kolko po porode? Nemozes chciet schudnut za tak kratku chvilku. A urcite si uz nieco zhodila porodom 😉 Neboj sa, vsetko to dobehneme. Len nech deticky si ziadaju viac pozornosti a potom zacnu lozit, behat atd. a hned kila pojdu dole. Papat pocas dojcenia treba, ak nechces prist o mliecko, takze ziadne diety, nespekuluj 😉 Ak nepojdu kila dole, tak im pomozeme 😀
@udada na krst potrebujes: zalezi od toho v akom kostole krstis dieta. Krstni rodicia maju byt podla prava grecko alebo rimskokatolici a byt praktizujuci krestania so vsetkymi 3 sviatostami - Krst, birmovka a eucharistia. Z technickych zalezitosti je ku krstu potrebna sviecka a krstna kosielka. - toto mi napisal farar, ked som sa ja informovala co treba ku krstu. Dolezita je sviatost manzelstva - rodicia.
@horalka777 super, drzim nam palce, nech nam to kojenie vydrzi takto na velmi velmi dlho cmuk 😉
@emily327 síce to bude evanjelický krst, ale myslím, že je to asi to isté, teda čo sa týka tých vecí na krst - sviečka a košieľka
- ináč mňa tiež stále bolí ten stavec, kam mi pichali spinálku, myslela som, že mi trafili korene, keď ma to tak bolí, hlavne keď ležím alebo sa zohnem, no dúfam, že to prejde. Chcela som, aby mi mm spravil masáž chrbta, ale kvôli tomuto stavcu sa to vôbec nedá, keď mi na to trochu pritlačil, strašne ma to bolelo.
@emily327 aj ja mam tu pigmentovu ciaru, po prvom mi to cca do polroka zmizlo, tak snad aj teraz..... ja tie stahovacie nohavicky nosim odkedy som doma, plus si davam aj taky siroky opasok...... myslim, ze uz je to OK ved jazva sa hoji......
tiez mam cca 10 kg dole a este 10 by sa zislo, a mam to hlavne v bruchu a kedze ja som nikdy nebola pevna, bohvie kedy mi a ci vobec mi brucho aj zmizne...... 😠
@ziza55 nie lebo v utorok mal 4 dni a ockuju iba pondelky a stvrtky 🙂
uz som tu aj s Adamkom 😀 😀 😀
@horalka777 aha inak že mlieko by sme nemali moc piť tiež nadúva či čo...drahý to našiel na nete...
no ja tiež musím jesť železo ... 🙂
@smejko1 hm no som nevedela,ze to mozem uz teraz tak skoro tie nohavicky. Lebo sa bojim,ze sa mi zle zvinie maternica, ked to budem mat stiahnute nohavickami. Ale chcela by som uz zacat nieco robit, lebo fakt ta zelatina mi vadi co mam na brusku. A ta pigmentova skvrna, no dufam,ze to zmizne a ak nie, tak neva. Aj tak potrva dlho, kym sa ja vyzleciem do plavok 😀
@lenkaoravcova achaaaaaa...tak to sme mali stastie ze sme odchadzali v pondelok..tak ho hned zaockovali
@jana_toky jeeeeeeej uzasna foto stastna maminka 🙂 ...a cim nahrievas?soluxom?oplati sa to mat doma?poslem asi draheho zajtra kupit ak ano
baby info o boninke...chudatko tak vyvolavacka sa nepodarila...dnes cely den zas nic tak zajtra skusia zas vyvolat a ak nic tak sekcia uz 100%..chudatko
a kocky ktore odsavate...po kolko ml zamrazujete mliecko?myslite ze ak mam nazbieranych 50ml z odsavania za24hodin mam zamrazit?alebo je to malo?popr.ak zamrazim a dam do vacsej nadobky do mrazaku mozem tM POTOM KTOMU ESTE PRILIEVAT co odsajem v priebehu tyzdna nasledujuceho? a este prosim o radu...uz mam dokusane bradavky...rozmyslala som nad tymi silikonovymi chranicmi avent..mate niekto skusenosti?moze sa stat ze maly cez to nebude chciet sat?
este som zabudla sa spytat ci mate niektora pri chodzi tiez take tlaky...bolesti v zadku..myslim v tych polkach normalne ...normalne nemozem chodit...auuuuuuuu
@ziza55 moja co sa tyka zamrazovania mliecka, s tym skusenost nemam. Ja som si odsavala mliecko iba tak,ze vzdy som ho nechala v chladnicke a pouzila do 24hodin. My mame v chladnicke speci suflik kde je nastavitelna teplota a tam mame 3 stupne.
Co sa tyka tych chranicov na bradavky, ak nemusis NEPOUZIVAJ. Moze sa stat,ze sa ti uz babatko ked ich das dole nebude chciet prisat, kedze pri klobucikoch babatko otvara pusinku ako ked mu davas flasu. A ked sa dojci, tak musi mat pusinku otvorenu dokoran. Ja som s tym a stale mam problem, ked sme dali dole klobuciky a malinka si nevie otvorit pusinku dokoran, tak vzdy ked zaplace jej tam strcim bradavku aj dvorec, inak je to fakt problem automaticky otvara pusinku ako na flasu, ci cumlik. A tie Avent mam doma, su dost velke ( ja som ich kupovala v IRL a tam bola iba jedina velkost) a mala sa mi s nimi dusila. Mam doma od MAM tie najmensie, kupene v lekarni a tie su fajn. Tak ak uz nebudes mat inu moznost, tak tie odporucam 😉 Drz sa moja.
@nivejka Presne, aj moj papa strasne casto, a vzdy len tak kratko 5-10 min,a pri bolesti bradaviek , je to very fasa, vobec sa mi nestihaju zahojit, ale co nespravis pre krpca. Cos a tyka tej kakanice, ja sa len bojim aby neboli dehydratovani, ale nechcem stresovat, lebo inac sa tvari velmi spokojne......
@ziza55 Ja neviem ja kojim iba s klobucikmi, pretoze pri prvom malom som mala problem, ze sa mi na moje bradavky nevedel prisat a potom sme aj mliecko stratili. Teraz ich pouzivam sestricka v nemocnici mi povedala, ze ak mam dokusane bradavky a bolia ma ze radsej nech si ich dam. Maly s nimi krasne papa, ovela lepsie ako bez nich, vydrzi vzdy 3-5 hodin a je spokojny. A navyse vobec ho nebolieva brusko, s prvym malym som sa s bruskom trapila. Mam aj avent aj medelu a tie medela su ovela lepise mali tri velkosti v lekarni. Ja neviem, mozno nie su idealne no bez nich by som asi nekojila a s nimi je to super a este aj bradavky ma nebolia.
@ziza55 ahoj musíš ale dávať bacha tu je o zamrazení mlieka..
http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=285789
ja keď som bola vonku na vychádzke tak sa mi nejak divne chodilo som cítila také tlaky na konečník
a neviem koľko odsať ja odsajem podla potreby keď mi to neteče a cítim úľavu.. tie hrčky nie sú dobre treba rozmasírovať a dať preč aby sa ti nezapálili....
inak bre ránko ...dnes je krásne!!! 😀 😀 😀 😀 normálne sa mi nechce spať... 😀 😀 😀
@ziza55 http://www.alinka.sk/c/skladovanie-materskeho-m...
aj tu je dačo o mliečku
@ziza55 http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/odsava...
aj tu je to dobre napísane 😉
hoky mojej malj sa nikedy nechce odkrgnúť... som počula že niekedy si neodgrgnú že to nevadí...hm??
niekedy si krásne grgne inokey nič..niekedy len trochu grcne

@mysenac jeeej moja dakujem si zlata... dufam ze bude vsetko ok...sa bojim ale oto viac ze nieje zostupene ani jedno ☹