icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

cukruska1920
28. okt 2010

a nebolia vas bradavky??? mna posledne dva dni strasne.... inak odsavate?? ja som zo zaciatku lebo sa mi strasne naliali prsia odrazu ale teraz uz nie...maly stiha pit

hirunka
28. okt 2010

caute baby tak my sme doma uz z nemocnice........o tri tyzdne ideme znova daju jej dole sadru a daju novu na styri tydzne snad do vianoc sa tych sadier zbavime a potom uz budu len ortezy

jana_toky
28. okt 2010

@ziza55 no, papame ked si vypyta. Drobec dost spinkava, takze ho nebudim a ked sa zobudi vzdy chce papat. Papa tak cca. 10 az 20 minut (vacsinou na dva aj 3 razy) to mu davaj z jedneho prsa a na dalsi krat zasa z druheho. Si znacim, ze kedy papame a ako dlho a kedy mu davam z ktoreho.
Nemame este rezim, ale postupne sa aj k tomu snad dostaneme, ved este ma len tyzden... 😉

jana_toky
28. okt 2010

@nivejka dakujem 😉

jana_toky
28. okt 2010

@hirunka drzim palceky, nech je to cim skor dobre a malicky ani ty sa kvoli tomu netrapite 😉

jana_toky
28. okt 2010

@cukruska1920 mna bolia bradavky, lebo maly mi ich dohryzol, auuu az do krvi.
Ale raz za den na max 15 min pouzijem kalciovu masticku a pekne sa to lieci do chrasticiek 😒

jana_toky
28. okt 2010

@malemimi teda, pekne brusko, mne veru zostalo este riadne, ale postupne sa to tusim upravuje 😀

Inak mam len polovicu kilo dolu, co som z nemocnice ☹ , este 7kg drzime 😀 😀 😀

Ozaj, co sa tyka tej zlatej zily, si pisala, ze uz je to skoro zahojene. To ti akoze zmizlo, ci sa stiahlo spat???? 😎

ziza55
28. okt 2010
ziza55
28. okt 2010

@nivejka 😀 😀

ziza55
28. okt 2010

@jana_toky ja mam plus 3kg oproti povodnej vahe...ale mi jest moc nechuti tak sa bojim ze zachvilu budem jak kost a koza...

emily327
28. okt 2010

@nivejka nemyslim si,ze je to z nutrilonu. Kedze si rodila v Ruzinove, davali ti prikrm pre babatko? Lebo ak si pocas pobytu v nemocnici prikrmovala babatko alebo to robili na novorodeneckom, tak mala dostavala Nutrilon. Ja si skor myslim,ze ju boli brusko zo stravy. Ja si davam velky pozor co zjem. A viem,ze urcite nie mlieko, nie obycajne maslo. Sama musis odsledovat stravu,ze ked nieco zjes ine ako obycajne,ci nie je malinkej zle. Nam dost na prdiky, ked nejdu uvolnit pomaha masirovanie nozickami. Je to fakt super a zabera to. Alebo skus masaz bruska.

miroslavazh
28. okt 2010

@jana_toky ahoj my máme skoro rovnako staré bábätká. 🙂 My sa trápime s kolikou. Ako ti spáva v noci?

mircova
28. okt 2010

Ahoj tak už to mám za sebou písala som tu 22.10.10 o 18,28 h že nič 🙂 a 18,38h. mi začala odtekať plodová voda.
Malý Mirko sa narodil až 23.10 o 9,38h. váha 3420g a výška 53 cm, rodila som s EPI a neľutujem, že som si ju dala, lebo to trvalo veľmi dlho, malý bol otočený tváričkou hore takže to bolo dosť namáhavé, preto to aj trvalo, chceli ho otočiť. Manžel bol pri pôrode a veľmi mi to pomohlo, bol strašne zlatý a vydržal až do konca.
Potom pridám aj fotku, ale najprv sa musíme trošku doma zorganizovať 😉 Tak zatiaľ pa.
Postupne si vás aj prečítam, čo je nové.

Všetkým novým maminkám zo srdiečka blahoželám, držím palce, aby ste boli zdravučký a mali mliečko 😉

ika33
28. okt 2010

Ahojte kočky.
Teda vás dočítať je fakt problém, vždy si sadnem k PC a kým by som vás dočítala sa malinká zobudí alebo ja už nevládzem sedieť.

@hirunka čítam, že ste už doma, takže sádra. No tak vám držím palčeky, aby sa to čo najskôr dalo do poriadku.

Moja malinká včera tak zaspala, že som si ju odmerala a už má 52 cm, a to sme sa narodili zo 49cm 😀 Inak keď sa na ňu tak pozerám tak už aj líčka máme dobré 🙂 Asi jej to moje mliečko uplne stačí. SOm tu čítala, že niektoré dokrmujete. Ja našťastie nie. My papáme tak každé zhruba 3 hodinky a v noci aspoň jedno jedlo potiahne až na 4 hodinky. Inak ja už v nemocke som si mohla podľa nej nastaviť hodinky, každé 3 hod. sa zobudila 20 min. popapala, samozrejme pri tom aj zaspala, tak som ju vždy musela po líčku pohľadiť, no a ostalo nám to. Inak cez deň stále spinká. Ráno vstávame tak o ôsmej napapáme sa chvíľku je hore, tak kecáme, potom okolo 10 - 11 ideme von na hodinku, keď sa vrátime papáme a potom spinkáme až do piatej, niekedy aj viac. Pred kúpaním sa ju snažím troška udržať hore a o 19tej kúpeme. NO a potom sa napapáme a väčšinou už 20.15 by sme aj spinkali ale začne nás asi trápiť bruško alebo čo lebo už 3 deň taký veľký plač spustila, až je to také histerické a nič nezaberá. Ani keď jej masírujem bruško, prihováram sa, pritúlim si ju, takto palče asi 20 min. potom sa ukludní a zaspinká. A ešte sa tak strháva zo spánku. Neviem z čoho to je. Dnes som si dala taký dijétnejší deň, tak uvidíme či je to zo stravy.

Ozaj kočky čo papáte? Ja vôbec neviem čo mám jesť, aby som malinkej nespôsobovala bolesť bruška. Dajte do placu nejaký jedálníček, aspoň budem vedieť čo navariť.

ika33
28. okt 2010

@mircova - tak ti si rodila ako ja. Aj moja malinká sa musela otáčať. Takže rodila som ju asi hodinu a bez EPI.

malemimi
28. okt 2010

@jana_toky haha asi sa to sťahuje ...netuším čo to robí ja som to nikdy nemala a nikdy som sa o to nezaujímala iba vidím že to už nie je také škaredé už to tam skoro nie je a sedím 😀 😀

@ziza55 juu no to máme pekné bruška!!!

@mircova jeee no super haha sranda tak Gratulujeme...to sa dá otočiť? nešla si sekciou?

malemimi
28. okt 2010

@ika33 no vy krásne spíte to moja posledne vymýšľa a každú chvíľku papá teda asi pije predné mliečko lebo si len pár krát logne a spí alebo vymýšľa 😀 😀

stanka02
28. okt 2010

@nivejka nam tiez dali skor ten sab simplex, no nezaberal mu, preto sme presli na espumizan a ten fakt funguje zatial.

ziza55
28. okt 2010

@ika33 no tak ten jedalnicek by som potrebovala aj ja..vobec neviem co jest 🙂 ..inak super ze uz mate taky system papania...ja sa snazim maleho tiez nejak nastavit...myslis ze ked papa,mam mu davat z obidvoch cickov tak zhruba pol hodky..samozrejme ze zaspinka medzitym tak ho musim budit a ako to mam ratat?napr..dam mu o druhej..papa do pol tretej a tie 3hodky mam ratat odtoho ako zacneme alebo ako skoncime s papanim?a tie casy mozu byt aj tak zhruba ?,?nemusim to byt presne na minutu vsak?pol hodka hore dole ked sa poposuva nevadi?

ziza55
28. okt 2010

@ika33 a ked malinku kojis..davas jej papat na striedacku raz z jedneho raz z druheho?alebo z obidvoch kazde kojenie? a po kolko minut?dakujem

emily327
28. okt 2010

@ziza55 mat tvoje brusko po porode, tak sa vobec netrapim 🙂 Ale davaj pozor, nemala by si rapidne schudnut, aby si neprisla o mliecko 😉

emily327
28. okt 2010

@ziza55 no moja, mala by si davat babatku iba z jedneho prska a nech si vycucne aj to zadne - tukove mliecko. Lebo ak mu das z jedneho trosku a potom z druheho trosku, tak si vytiahne iba predne mliecko a to je na smad a je hladne. Resp. zaspinka iba na chvilku a potom sa zobudi,ze je hladne.

ziza55
28. okt 2010

@emily327 ahaaaa..dakujem..a ked ho mam prilozeneho 15min na jednom aj druhom...on cuca furt...xi

jana_toky
28. okt 2010

@miroslavazh jeeej, ahoj. Koliku nastastie nepozname. V noci skor buntosi, papame tak 3x 😀 , cez den spinka viac ako v noci 😒 .

my skor mame ten problem, ze si nechce odgrgnut casto po papani a nasledne trochu blinka... ☹

ziza55
28. okt 2010

@emily327 a ty ked das malej len z jedneho tak 15min alebo viac?a to jej staci a spi 3hodky?a co robis stym druhym cickom?odsajes?

jana_toky
28. okt 2010

@emily327 ... a asi po akej dobe babo vytiahne z prsnika aj zadne mliecko???

lenkaoravcova
28. okt 2010

@nivejka Ja neviem, ale mi sme pri nutrilone nikdy problem nemali iba pri kojeni, ale niektore deticky maju proste koliky a je jedno co zjes. Skusala si espumisan pre babatka ja to pouzivam , ulavi sa mu do 5 minut a doktorka vravela ze je neskodny. A chcela som sa opytat ci pomaha nutrilon na noc spi dlhsie potom malinka?

lenkaoravcova
28. okt 2010

@ziza55 Ja idem do ortotop.sk na teslovej, necaka sa tam a je to rychle a mily doktor, Sice sa plati 14 eur ale lepsie ako niekde trcat 2 hodiny. Sme sa uz aj objednali na buduci tyzden.

lenkaoravcova
28. okt 2010

@nivejka na klbiky odporucam http://www.ortotop.sk/, rychlo na presny cas bez cakania

stanka02
28. okt 2010

@ika33 Ja papam vsetko, okrem strukovin a mastneho masa. Ked som zacala vylucovat, ze s coho by ho mohlo boliet brusko, nezaberalo to a uz skoro nic by som nejedla. Pocula som taky nazor, ze by sa mamicka nemala uplne obmedzovat aby babo nemalo potom alergie na jedlo, ked sa s nim nestretne v mliecku. Ked sme mali na zaciatku problem s bruskom tak som pila feniklovy caj, no pouzivala som cajove sacky cisteho feniklu. No to som mala vetry aj ja, aj drobec 😀 Ked sa nevedel vykakat, ziedla som slivkovy kompot, alebo susene slivky a islo mu to. Zaberali mu aj hrusky, ziedla som jednu a pekne sa vykakal.
@ziza55 Ja davam druhy prsnik podla toho, ked sa mi zda, ze uz iba natahuje a nic mu nejde, tak ho odtiahnem a skusim si odstreknut mliecko, ak ide, tak mu necham ten prsnik, ak uz nejde tak ho prelozim na druhy. No moj drobec je velky papajko, takze niekedy nema problem stiahnut oba prsniky a potom spinka aj 3 hodky, inak sa budi tak asi po 1a1/2 az 2/12 hodke. Nedokrmujem ho, ani mu nedavam ziadny caj, ani nic ine okrem mliecka. Dnes nas vazili a mal 4640 g a ked nas pustali z porodnice mal 2700 g. Neobmedzujem ho casovo v papani, ked pusti prsnik, tak doje, niekedy 10 minut, niekedy dlhsie. Ked bol mensi, tak papal aj viac ako 1/2 hodinu. Dnes mi povedala lekarka, ze materskym mlieckom sa babo nevie objest, takze mu treba dat kedy a kolko chce.