Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
sme okupsany, napapany a ideme spinkat. Sladke sny vsetkym maminam a ich ratolestiam 🙂
@stanka02 - no ja som si tiež povedala, že nebudem uplne obmedzovať stravu veď si pomaličky musí zvyknúť a tak som jedla už zemiakový prívarok, kuracie mäsko na šťave, ryža, zemiaky - varené, včerasom vyskúšala zemiakové placky a to jej asi nesadlo , predsa sa to robí na oleji a boli troška mastnejšie. A samozrejeme polievočky slepačia, hovädzia, v nemocke nám dali gulášovú. Papala som aj nátierku, paštéku. Odkedy je malá na svete som zjedla iba jablkový kompót a dala som si marhulový kompót a to sa jej asi tiež nepáčilo a jedla som pol jabĺčka bez šupky. Cvikla môže byť. 🙂 Inak malá má stolicu stále a skôr redšiu a aj prdká s tým problém nemala. Len neviem večer sa strhne a veľký plač, a neviem či to je bruškom, lebo som nepostrehla, že by pukala alebo kakala keď sa ukludní.
@jana_toky aj my sme už okúpkané aj napapané a teraz si ležíme pri tatinkovi, snáť pekne zaspinkáme a dnes nebudeme mať žiadne problémy.
Baby chcem sa vás spýtať, neviete mi povedať z čoho sa môže malá strhávať? Normálen mi to pripadá ako keď sa dospelák strhne zo spánku, že má pocit, že padá alebo tak. A aj moja malá sa tak strhne, no a niekedy je z toho potom veľký plač.
@ika33
@jana_toky moja malá tiež spí lepšie cez deň ako v noci, v poslednej dobe sa v noci každé dve hodinky budí, že chce jesť, no a mne pri kojení padá hlava ako by som spala. 😒 , najlepšie spinká v kočíku, keď sme vonku (to bude asi tým trasením 🙂.
zsujímavé: http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=ActiveWe... - je tam aj máličko napísané o tom strhávaní 😎
baby z BA. Uz ste zaniesli rodny list do socialnej poistovne? Neviem totiz, do ktorej pobocky to zaniest. Ci na tu hlavnu na Zahradnickej, alebo na tu novsiu, co je blizsie ku Strkovcu. Viete poradit?
@ziza55 no ja malu prikladam tak,ze ju necham nacuckat po chvilke cca 10 minut ju dam odgrgnut na plece potom sa zase prisaje na cca 10 minut a koniec ideme spinkat. Ak si chce dudkat, tak jej dam cumlik a ona ho potom vypluje a spinka. A ten druhy cecik jej nechavam na dalsie kojenie. Netreba odsavat. Treba striedat ceciky, raz jeden a potom druhy a vzdy takto na striedacku a malo by to byt ok. Vyskusaj to moja, daj potom vediet 😉 Mne to zatial funguje.
@jana_toky je to velmi individualne, niektoremu babatku staci 5 minut inemu 20 minut. Ty musis citit na prsku,ze je makke a babatko ked uz necucka mliecko, to vidno na bradke, ked chodi pravidelne hore, dole, tak cucka mliecko a ak bradka takto nebeha, tak si len dudka ako cumlik. 😉
@ziza55 ahoj..my sme dosli vcera, to je ok..ja som zase sa ponahlala a tiez som nestihla boninku.... 🙂
@zucha precitaj si toto mozno ti to pomoze cmuk
http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2374-Davky-sta...
tak to si musim zistit, ci som si vlastne vypisovala papiere na oba prispevky. Ked som totiz bola na urade, tak som nieco musela vyplnat aj pre prve dve deti a uz vobec neviem, co vsetko to bolo 😝
@ika33 hej, aj moja starsia sa zvykla strhavat, teraz to az tak nebadam.. ale je to uplne normalne vraj, je to tusim nezrelou nervovou sustavou...
Ako sa ma inak nasa totalna rovesnicka? 😉
@slavuska30 krasny valibuk, gratulujem srdecne 😵 😵 😵 ako si rodila, normalne? Uff...
@horalka777 🙂 🙂 ahoj..dakujem..ani neviem sama...xixix..tlacila som ako o život 😀 😀 😀 😝
@slavuska30 jee gratulujemeee je kjasnučky!!!
ahojte pekné ránko...
holky odporúčam na kakanie sušené slivky som sa dnes ráno doslova posrala 😀 😀
@zucha Na zahradnicku oproti justicaku treba tam aj papiere vypisat, no su tam ochotne a poradia, to by sa tam malo odniest co najskor
@zucha Ahoj takze jedno je prispevok a jedno je priplatok k prispevok treba oboje vyplnit a s rodnym listom odnest na urad prace soc. veci a rodiny plus tam este poziadat o pridavok na dieta. Ten priplatok k prispevku je vacsie tlacivko treba tam aj potvrdenie od pediatra ze sa dieta dozilo 28 dni a od gynekologa ze si chodila pocas tehu pravidelne na pehliadky. Takze to sa da vybavit najskor po mesiaci od narodenia. Na tej zahradnickej oproti justicaku tam odnesies rodny list a daju ti vypisat papiere podla toho ci si predtym pracovala alebo bola na rodicovskej plus cestne prehlasenie a netreba ist ku strkovcu tam je z pobocka zrusena. Dufam, ze pomohlo.
Ahojte kocky co ste z ruzinova dostali ste pozvanku na slavnostne odovzdavanie jednorazoveho financneho prispevku pri narodeni dietata? Mne prislo ze mam ist buduci stvrtok 🙂 Idete niektora?
@lenkaoravcova tuším do dní od narodenia
@lenkaoravcova kde je tá zahradnicka?

@ziza55 - no ja to rátam od kedy sa napapá, teda začneme o 14.00 dopapáme 14.20 (to si ustriehnem, aby to bolo tých 20min., lebo potom sa prepapá a bolí ju bruško ale inak aj ona sama niekedy pustí po 20 min.) no a od 14.20 cca 3 hod. Určite to nerátam presne na minutu, to by sa nedalo. Možno keď bude väčšia, tak si už spraví svoj systém a možno to bude aj na minutu presne 🙂 A my papáme jedno krmenie jeden prsník, ďalšie krmenie druhý prsník, nestriedam, lebo malú to dosť otravovalo, že ju prehadzujem a takto spapá z jedného prsníka aj predné aj zadné mliečko a nie iba predné. Dostáva tak všetko čo potrebuje. Ale ak by jej nestačil jeden prsník, že by som tam mala málo , tak samozrejme dám jej aj druhý ale to sa zatial nestalo.
Ja neodsávam, moje prsia si už asi zvykli, že sa z nich papa tak každých 6 hod. a nenalievajú sa. Je pravda, že raz som mala problém ale sadla som si do vane, pustila na ne teplú sprchu, troška pomasírovala no a pustilo sa mliečko aj samé tako som si troška povytláčala a stačilo to.
@jana_toky - mne povedali, že kojené deti keď si aj neodgrgnú to nevadí. No a to mliečko ti môže vygrckať troška aj preto, že sa napapalo troška viac no a toto ostalo niekde v polceste. 🙂 Nie? Inak my smpinkáme tiež viac cez deň ako v noci 🙂
čítala som, že 10 min. ťahá dieťatko iba predné mliečko a potom začne to zadné a niekedy stačí aj keď si dá iba 5 min. z toho zadného (teda dokopy 15 min.) a môže to stačiť aj na tie 3 hod.