Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@slavuska30 jeeeeej ahoj Slavuska, ako sa mate? 🙂
Dufam, ze v nemocnici bolo vsetko ok a uz ste spokojne doma
@lenkaoravcova manzel bol na matrike len vcera a vraveli, ze dostaneme nasledne pozvanku, ale este nic 😉
@malemimi Oproti justicnemu, kde je sud
baby ked si pojdeme pre rodny list...stacia obcianske preukazy obidvoch?alebo aj nejaky papier z nemocky?lebo niekde som citala...ze treba spravu o narodeni dietata...ale nic take som nedostala
@ziza55 u nas to posielali priamo z porodnice na matriku, mozno tam ten lajster uz maju..
@horalka777 ahaa dakujem...takze najprv na matriku..potom zdrav.poistovna...socialka na zahradnickej.. tam sa vybavi materska aby chodila nadalej a aj dochodkove?a tie prispevky a rodnne pridavky?to treba na urade prace na vazovovej?ked som ba II obvod?a ku gyndosovi mozem ist tiez opeciatkovat ten papier na prispevok?ja som z toho uuuplny jelen 😒 --dakujeeeeeeeem
@ziza55 http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=55
tuto to máš všetko
@lenkaoravcova no ja vobec neviem kde to je ale snáď oôjde so mnou mm lebo ja nie som z BA takže sa tu prd vyznam
Baby , ako ste zacali otuzovat krpcov, ako dlho ste nechali babetko pri otvorenom okne? potom za ako dlho ste isli s nimi von? Davali ste ich aj na balkon? Misko ma 10 dni, a uz pi 2 dni som ho dala naobliekaneho k otvorenemu oknu..... 🙂
Ahojte. Ako reaguju Vase deticky na plienocky?
Mam taku skusenost, ze moj drobec precika, pampersky tie biele, Lidl plienky mu robia zapareninky, Helen Harper tiez, tak isto Pampers Activ baby-tie s mesiacikom /maju vydrzat 12 hodin, no on je po jednom buvani, co je 1a1/2 az 2 hodky zapareny/, na Tesco reaguje rovnako. Uz ma sice podla vcerajsej poradni 4640 g. Aktualne pouzivam Libero, no maju ich iba v Madarsku. 😒
@malemimi urcite to najdete 🙂 Zahradnicka 31, no urcite tam treba ist s tym RL co najskor
http://www.socpoist.sk/zoznam-pobociek-podla-kr...
@ziza55 treba obciansky oboch rodicov a original sobasny list, staci ked tam pojde manzel on to musi podpisat, ty si to podpisovala v nemocnici
@tanija133 .....to bol este september, takze, len to co mal dnuka, dala som mu ciapku a zakrila dekou. Teraz, ked ideme vo, pouzivame fusak s ovcej vlny do kocika, puncosky, ponozky, take boticky /lebo iba v ponozkach mal studene nozicky/ a hore mu davam body, svetrik a vetrovku, lebo ten fusak ho dobre zakrije tak popod pazusky, ked chcem nanho vidiet pocas prechadzky. Takeho drobceka, ako mas ty, by som obliekla bez tej vetrovky, no k tomu oknu by som ho dala do fusaku tak, aby mu len hlavicka trcala.
@tanija133 ja som vcera bola s malou vonku az dva krat, raz na cca hodku a pol, druhykrat na cca dve hodky. Mala uplne v pohode, ale ja mam svalovicu jak bejk 😅 Teraz ale treba chodit von, kym je slnko a prilis nefuka, neskor to bude tazsie 😉
@stanka02 A mas namysli ze ju precika ze je mokry? ako dupacky a tak? Alebo ze je plienka plna? Lebo ja pouzivam pampersky teraz activ baby uz pri prvom sa mi najviac osvedcili, alebo huggies premium, babylove z dm neodporucam, su také umele, ten povrch a vnutro, taky igelit, nam nevyhovovali. Ale ak sa ti len stane ze je precikany a ma mokre dupacky, pri chlapcovi si treba dat pozor ked ho balis do plienky aby mal pipika dole, lebo inak to vyjde mimo 🙂 a dobre zatiahnut plienocku najma pri nozkach.
@ziza55 nam ohladne toho kojenia poradil pediater, ze treba davat kazde kojenie z obidvoch a to tak, ze z jedneho 5 minut a z druheho 10minut, pri dalsom kojeni zase naopak. My tak kojime a funguje to - nestopujem to, niekedy je to aj 20 minut. Zdovodnil to tak, ze ked sa koji po 3 hodinach, a koji sa len z jedneho, tak tam to mliecko stoji 6 hodin, prsia sa mozu zapalit a aj to mliecko sa tvori potom menej. Mne to takto vyhovuje...treba si vytvorit system, ktory bude vyhovovat tebe aj babatku 😉
@stanka02 ja pouzivam pampers premium care..zdaju sa mi super...tie hugiesky mi precikal...a ak kakal...islo mu to zboku von...
@tanija133 celkom sa mu pacilo...boli sme hodku..davala som ho do fusaku..plus taka zavinovacia deka...vobec som ho neotuzovala praveze...ved sme boli 2dni z nemocky doma..a vobec som necakala ze dojde sestricka a vysikuje nas von..myslela som ze budeme doma min.2-3tyzdne...hm

......caute baby............tak my mame prvu noc co sme z nemocnice doma za sebou.........malinka celkom dobre znasa sadru..........v noci sme boli hore dvakrat ale inak sa mi celkom dost rozjedla...........