icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

hirunka
29. okt 2010

......caute baby............tak my mame prvu noc co sme z nemocnice doma za sebou.........malinka celkom dobre znasa sadru..........v noci sme boli hore dvakrat ale inak sa mi celkom dost rozjedla...........

malemimi
29. okt 2010

@hirunka jee tak to je super!! 😉

jana_toky
29. okt 2010

@slavuska30 jeeeeej ahoj Slavuska, ako sa mate? 🙂
Dufam, ze v nemocnici bolo vsetko ok a uz ste spokojne doma

jana_toky
29. okt 2010

@lenkaoravcova manzel bol na matrike len vcera a vraveli, ze dostaneme nasledne pozvanku, ale este nic 😉

jana_toky
29. okt 2010

@emily327 RL do socialky treba kvoli tomu, aby ti bola nadalej vyplacana materska 😉

lenkaoravcova
29. okt 2010

@malemimi Oproti justicnemu, kde je sud

ziza55
29. okt 2010

baby ked si pojdeme pre rodny list...stacia obcianske preukazy obidvoch?alebo aj nejaky papier z nemocky?lebo niekde som citala...ze treba spravu o narodeni dietata...ale nic take som nedostala

horalka777
29. okt 2010

@ziza55 u nas to posielali priamo z porodnice na matriku, mozno tam ten lajster uz maju..

ziza55
29. okt 2010

@horalka777 ahaa dakujem...takze najprv na matriku..potom zdrav.poistovna...socialka na zahradnickej.. tam sa vybavi materska aby chodila nadalej a aj dochodkove?a tie prispevky a rodnne pridavky?to treba na urade prace na vazovovej?ked som ba II obvod?a ku gyndosovi mozem ist tiez opeciatkovat ten papier na prispevok?ja som z toho uuuplny jelen 😒 --dakujeeeeeeeem

malemimi
29. okt 2010

@lenkaoravcova no ja vobec neviem kde to je ale snáď oôjde so mnou mm lebo ja nie som z BA takže sa tu prd vyznam

tanija133
29. okt 2010

Baby , ako ste zacali otuzovat krpcov, ako dlho ste nechali babetko pri otvorenom okne? potom za ako dlho ste isli s nimi von? Davali ste ich aj na balkon? Misko ma 10 dni, a uz pi 2 dni som ho dala naobliekaneho k otvorenemu oknu..... 🙂

stanka02
29. okt 2010

@tanija133 Ja som zacala Matuska otuzovat po skor 10 minut, dalsi den 15 min a za 4 dni sme isli von.

ziza55
29. okt 2010

@tanija133 my sme boli s malym vonku ked mal 6dni...dosla detska sestra k nam domov...ze akoto ze nie sme vonku ked svieti slniecko..ze sup sup..tak nas vysikovala...som bola prekvapena...tiez som nechcela ist tak skoro-...ale boli sme len v lekarni..tak to bola taka hodka

ziza55
29. okt 2010

@malemimi dekujiiiii 😀

stanka02
29. okt 2010

Ahojte. Ako reaguju Vase deticky na plienocky?
Mam taku skusenost, ze moj drobec precika, pampersky tie biele, Lidl plienky mu robia zapareninky, Helen Harper tiez, tak isto Pampers Activ baby-tie s mesiacikom /maju vydrzat 12 hodin, no on je po jednom buvani, co je 1a1/2 az 2 hodky zapareny/, na Tesco reaguje rovnako. Uz ma sice podla vcerajsej poradni 4640 g. Aktualne pouzivam Libero, no maju ich iba v Madarsku. 😒

ziza55
29. okt 2010

@jana_toky jani a vy uz mate rodny list?lebo na tom papieri bolo ze najskor od 29.10 ...ale uradne hodiny su len pondelky stredy a pondelok je sviatok...tak ideme az v stredu..aspon dufam ze som to spravne pochopila

tanija133
29. okt 2010

@stanka02 A do coho vsetkeho si ho naobliekala ku oknu?

tanija133
29. okt 2010

@stanka02 ja pouzivam tie Pampersky new born, tiez s ami zda ze ich precikava, a este som skusala Hugies, tie sa mi zdali tiez celkom dobre, a skus tu znacku z DM babylove, neskusala som ale vraj su tiez ok....

tanija133
29. okt 2010

@ziza55 Tak skoro? ??? No ale ked destska sestra povedala, takje to ok....A to si ho predtym asi ani neotuzovala.....Pacilo sa mu vonku? Davala si mu uz aj fusak?

malemimi
29. okt 2010

@ziza55 Aj mi už máme rodný list ..už tuším na 4 deň ked sme prišli s pôrodnice a už aj kartičku poistenca máme 😉ď

lenkaoravcova
29. okt 2010

@malemimi urcite to najdete 🙂 Zahradnicka 31, no urcite tam treba ist s tym RL co najskor
http://www.socpoist.sk/zoznam-pobociek-podla-kr...

lenkaoravcova
29. okt 2010

@ziza55 treba obciansky oboch rodicov a original sobasny list, staci ked tam pojde manzel on to musi podpisat, ty si to podpisovala v nemocnici

stanka02
29. okt 2010

@tanija133 .....to bol este september, takze, len to co mal dnuka, dala som mu ciapku a zakrila dekou. Teraz, ked ideme vo, pouzivame fusak s ovcej vlny do kocika, puncosky, ponozky, take boticky /lebo iba v ponozkach mal studene nozicky/ a hore mu davam body, svetrik a vetrovku, lebo ten fusak ho dobre zakrije tak popod pazusky, ked chcem nanho vidiet pocas prechadzky. Takeho drobceka, ako mas ty, by som obliekla bez tej vetrovky, no k tomu oknu by som ho dala do fusaku tak, aby mu len hlavicka trcala.

horalka777
29. okt 2010

@tanija133 ja som vcera bola s malou vonku az dva krat, raz na cca hodku a pol, druhykrat na cca dve hodky. Mala uplne v pohode, ale ja mam svalovicu jak bejk 😅 Teraz ale treba chodit von, kym je slnko a prilis nefuka, neskor to bude tazsie 😉

lenkaoravcova
29. okt 2010

@stanka02 A mas namysli ze ju precika ze je mokry? ako dupacky a tak? Alebo ze je plienka plna? Lebo ja pouzivam pampersky teraz activ baby uz pri prvom sa mi najviac osvedcili, alebo huggies premium, babylove z dm neodporucam, su také umele, ten povrch a vnutro, taky igelit, nam nevyhovovali. Ale ak sa ti len stane ze je precikany a ma mokre dupacky, pri chlapcovi si treba dat pozor ked ho balis do plienky aby mal pipika dole, lebo inak to vyjde mimo 🙂 a dobre zatiahnut plienocku najma pri nozkach.

mysenac
29. okt 2010

@ziza55 nam ohladne toho kojenia poradil pediater, ze treba davat kazde kojenie z obidvoch a to tak, ze z jedneho 5 minut a z druheho 10minut, pri dalsom kojeni zase naopak. My tak kojime a funguje to - nestopujem to, niekedy je to aj 20 minut. Zdovodnil to tak, ze ked sa koji po 3 hodinach, a koji sa len z jedneho, tak tam to mliecko stoji 6 hodin, prsia sa mozu zapalit a aj to mliecko sa tvori potom menej. Mne to takto vyhovuje...treba si vytvorit system, ktory bude vyhovovat tebe aj babatku 😉

mysenac
29. okt 2010

@stanka02 my sme mali v porodnici Tesco newborn a boli v pohode a teraz mame Pampers SleepAndPlay a tiez v pohode, este sa nestalo, ze by ich precikala a nastastie ani nejake zapareniny z nich nema - ale sestrina dcera sa z nich vyhadzala - treba poskusat 😒

mysenac
29. okt 2010

@tanija133 my sme boli vonku tiez ked mala Kristinka 7 dni, doktor nas poslal na prechadzku a odvtedy chodime kazdy den a davam ju do perinky aj do fusaku...neviem ci to nie je vela, ale radsej nech jej je teplo ako zima 🙂

ziza55
29. okt 2010

@stanka02 ja pouzivam pampers premium care..zdaju sa mi super...tie hugiesky mi precikal...a ak kakal...islo mu to zboku von...
@tanija133 celkom sa mu pacilo...boli sme hodku..davala som ho do fusaku..plus taka zavinovacia deka...vobec som ho neotuzovala praveze...ved sme boli 2dni z nemocky doma..a vobec som necakala ze dojde sestricka a vysikuje nas von..myslela som ze budeme doma min.2-3tyzdne...hm