Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@slavuska30 ...ahoooj moja...tak malinký je riadny macko a samozrejme krásny 🙂 🙂 🙂 ...moc-moc ti gratulujem a prajem veľmi veľa zdravíčka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
všetky detičky sú také krásnučké,ale verte,či neverte mne sa taaaak podobajú,ako keby ich jedna mať mala 😀 😀 😀 😀
Ahojte kočky,
tak ako dnes? Akú ste mali noc? My celkom fajn. Sídce malinká mala do pól noci také stavy ale dalo sa, keď ležala na mne tak bolo všetko OK, keď osm ju dala do postielky, tak spustila.
Inak ešte k tej bolesti bruška, moja malinká aj pekne kaká, tak neviem prečo má večer také stavy ale keď jej natriem bruško Pupíkom, tak do dvoch minutiek prestane.
Kočky čo pijete? Ja si dávam každé ráno čaj pre kojace matky a od včera som začala na obed piť feniklový čaj. A asi mi to aj pomáha k tej mojej stolici. Inak asi vyskúšam aj ja tie slivky.
Ešte chcem pogratulovať novým maminkám a také krásne fotečky detičiek ste sem dali. Musím poveda, že októbrovčaktá sa nám vydarili 😀 a aj tie septembrové, ktoré sa nevedeli dočkať októbra 😀 😀
Ozaj baby mne už konečne dnes vypadol aj posledný steh. už sa mi aj lepšie sedí až na tú prdelku (čo ma bolí zo stolice) .
Nepapala som ešte ovsené vločky ale papala som müslli (Kangurus - to sú medové) s mliečkom. A myslím, že malinká bola v pohode.
@malemimi neviem, v nemocnici mi vraveli, že to nevadi a ked bola vcera detska dr u nas povedala, ze by mal odgrgnut, tak ze ho mam dat na brusko a ked do 5min negrgne, tak ze uz potom nebude..tak neviem..skusame to, ale nie vzdy si na brusku grgne..asi potrebuje cas... 🙂 🙂 🙂
@nivejka 🙂 🙂 🙂 ahooj, dlho som tu nebola...dakujem...papa riadne ako bucko... 🙂 🙂 🙂
@slavuska30 ahoj..my keď malého dávame grgnúť,tak ho dáme do ľahu a hneď do zvislej polohy..ako kolísanie..a toto asi dvakrát aby sa mu bruško trošku uvoľnilo a potom ho potrepeme po chrbtíku a ak ani to nepomôže,tal10-15 minút ho nosíme po papaní na rukách..a ak nepomôže ani to,tak si grgne keď už ležká..alebo si sem-tam odgrcne trošku namiesto grgnutia..ale v poslednej dobe nám viacej grgá po troške čajíka,nie po mliečku..ale to nevadí..mal by si drobček odgrgnúť,ale nie je to pravidlo
@miskazv 🙂 dakujem za radu , vyskusam aj to, lebo sa bojim aby mu nezabehlo, malicky vela papa a niekedy tak hltavo, ze zacne vracat pri kojeni
zamáličko..nech pomôže 😉 a ešte sa ťa opýtam..papá tvoje mliečko,či mu dávaš z fľašky??lebo ak z fľašky,tak máte veľkú dierku na cumli a ak mliečko od teba,tak skús z oboch prsníkov,po zhruba5-7minútach striedavo..malo by menej hltavo papať,alebo vôbec..alebo ak ešte nechce odgrgnúť..skús si kúpiť feniklový čajík..buď značku Hipp,alebo v bio obchodoch(radšej ten bio)..malo by pomôcť aj to,ale na druhej strane môže to mať aj opačný účinok..malo by to pomôcť aj pri kakaní,ale to tiež môže na druhej strane aj zapiecť.
@miskazv 🙂 ja kojim a davam z oboch, lebo je hladny, tak my sa krmime aj polhodiny 😀 😀 dokopy...a to ho mam pri kojeni radsej skoro zvislo, aby mu nezabehovalo..skusim aj ten caj..uvidim aky bude mat ucinok, maly kaka poriadne zatial, aj niekolkokrat za den..
@lenkaoravcova prosím kde si kúpila ten overal - modrý v ktorom je oblečený. Neviem to nikde zohnať. doma mama len taký starý do ktorého sa ťažko babo oblieka. Skôr ho dopučím ako oblečiem to toho. alebo ako sa to aspon vola - je to overal ? materiál?
baby a co pomaha na tie bolesti bruska?
ja som dnes prišla z Kramarov, malého operovali na herniju. Išli sme v stredu na pohotovosť večer lebo velmi plakal a mal zdrurené jedno vajko. Hned večer ho operovali. Lekar povedal po operacii že kebyže prídeme až na druhý deň môže byť už neskoro. do rana by bolo jedno črievko odumrelo. Takže asi mi preto tak veľmi plakal od začiatku. Nikto si to nevšimol - a to som bola už raz na potovosti. Každý len že kolika, reflux a nakoniec to bola hernija, ktorá vraj musela byť od narodenia 🙄 ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Je to hrozne vidieť take malinke babatko po oberacii. Takže baby pozor na babatka - sledujte napr. aj hrčky na genitáliach - pri chlapcoch. Ja som to nikde nečítala žeby niečo takéto mohlo byť. 😖 😢 ☹
Dievčatá my vám dakujeme , sme šťastny a spokojný že všetko dobre dopadlo. Maličká má všetko dufam že budeme mat to štastie a choroby nás budu obchádzat a to vám všetkým mamičkám-detičkám-vašim rodinkám prajeme. Dakujem že ste tu boli a pomohli mi v otázkach ktoré má ťažili, je vzácne že ste sa tu takto stretli a riešili všetko spoločne. nadalej vás budem navštevovat a ked bude problem budem spoliehat že si tu nájdem práve u vás odpovede. Pozdravujeme vás - opatrujte sa pa
@mona777 no to ma mrzi s tym malinkym, dufam, ze uz je vsetko ok, to je strasne s cim vsetkym tie deticky mozu mat problemy ☹ , co sa tyka toho overalu kupila som ho na mimibazare za 5 eur 🙂 ale je to znacka babulano ak pomoze a je to taky makkulinky plys, je super, ale uz je nam skoro maly a tiez sa neoblieka zrovna najlepsie najma rukaviky.
@lenkaoravcova dakujem, už som našla podobné veraly aj tu na modrom koniku v bazare - dúfam, že mi odpíšu. Davidko je zatiaľ OK ale musím mu prelepovať ranu po operácii a trhá mi srdce ked to vidím - nikomu to neprajem - rašej by som tú bolesť zobrala na seba ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@mona777 to ti verim, ja si to ani neviem predstavit ☹ no hlavne, ze ste prisli v cas a maly uy bude v poriadku. A to co vlastne znamena ta hernija? To mu opuchne vajko? Moja skusenost je, ze tie malinke overaliky sa nove ani neoplatia, je to len na chvilku, rychlo vyrastu a teda sa ani nestihnu znicit, preto uplne stacia nosene 🙂
@nivejka No oni su este podla mna moc malinky nato aby vydrzali viac, mne moj prvy syn spaval celu noc od 4 mesiacov, ale davala som nutrilon no a pevne dufam, ze aj tento tak zacne, lebo to nocne vstavanie ma ubija a to nastastie vstavam za noc iba 2 krat.
ahojte, aj ja gratulujem vsetkym mamickam k babatkam a je fakt pravda,ze sa trosku podobaju 🙂 Ked mi brali malu na kupkanie, tak na tom stojane som si nasla 3 take ako moja, este,ze mali menovku na perinke 😀
Davate aj vy vasim detickam vitamin K? Nasa ma z neho neskutocne krce v brusku ☹ Musim to povedat pediatrovi, ked pojdeme do poradne. Nam na koliku pomaha cvicenie nozickami 🙂 Vzdy jej to pomoze a na odgrgnutie, ked ju polozime na rameno, ale nie cez rameno ale dole na prsia a nozicky ma pokrcene pod seba. Vzdy si krasne odgrgne. Co sme radi. Ja denne vypijem liter acidka a vdaka tomu si myslim,ze malinka nema koliku. Ked si nedam, tak vidim,ze sa castejsie puci a asi ju boli brusko. Mozem fakt iba odporucit 🙂
Ahojte, dnesna noc bola vynimocne dobra, zobudili sme sa iba 2-krat, no den bol ako za trest. Matusko spal iba 3 krat. Doobeda papal a potom bdel, no a od 16 hod do 20.15 sa mu nic nepacilo, bolelo ho brusko, nezaberalo nic, masaz sa nedala robit, lebo sa nechcel ukludnit a napinal velmi brusko, zohrievanie tak, ze bol prilozeny na mojom brusku sa mu tiez nepacilo, tak sme zvolili poslednu moznost a to hadicku, ta nam zabrala a bola burka v plienke. Tu hadicku som robila 1 krat, raz mu ju robila lekarka, mala som stiahnuty zadok aj ja zanho. No je to mekucke, takze sa dalo a nebolo take zle s tou hadickou, ako sa mi zdalo. Doktorka nam povedala, ze hadicku len v krajnom pripade, no tento taky bol, bez ne nam zabera espumizan - dufam, ze este zaberat bude. Nemaval krce, ako sme presli na espumizan, no mohlo to byt dnes aj tym, ze papal viac a menej casto, mozno, ze mu nebolo dost kvapiek v jednej davke, uvidime zajtra.
@nivejka s tym jedlom to je asi blbost, ked som si davala pozor, tak to bolo este horsie, tak jedlom to uz neriesim.
@lenkaoravcova som teraz múdra - ani ja by som nevedela čo je hernija - je to PRUH !!!! hnúsný nepoderný pruh ktorý musel byť buť dedičný alebo bolo oslabené črievko počas vývoja. Ale zistili to až na operačnej sále že je to hernija. Operovať ho išli s tým že ma zostúpene vajko - lebo bolo napuchnuté - vraj sa to stáva v poslednej dobe velmi často a nevedia prečo. Ono to vajičko bol opuchnuté a tak sa všetci na urgente zhodli že je to ono. Len pri operácii zistlili, že on má zauzlené črievka - má pruh.. A to mi povedali že sa to može stať aj na druhej strane. Teraz ma operovanú pravú stranu (ale rez je až do stredu). A to sa bojím ješte toho zostúpeného či vzostupeného vajička - to čo povedali že sa to často stáva u chlapčekov ☹
@mona777 no teda ☹ Ale hlavne, ze ste prisli vcas. Sice sa tomu dalo predist, ale nastastie nebolo neskoro este na operaciu.
Inak nam genitalie uz 2x pozerala lekarka a poriadne prehmatala vsetko, co sa dalo. Buduci tyzden mame zas poradnu, tak asi tiez bude vsetkoprezerat. Len mi na uplne prvej prehliadke povedala, ze ma neviem co trosku naliate vodou, ale to prejde, takze si uz ani nepamatam co a kde to mal.
Moc vam drzim palce a prajem skore zotavenie

@lenkaoravcova ...práveže vôbec nezaberie aspoň nám ten nutrilon,lebo za chvílku je zase hladná ako vlk,tak teraz už 2. deň nedostala nutrilon,lebo mm si myslel,že tie koliky má z nutrilonu.....