Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@stanka02 no my ked sme dali prvy krat, tak mala neskutocne bolesti, normalne som si nebola ista ci som jej fakt dala do odstriekaneho mliecka iba jednu kvapku. Vcera mala zase krce, sa pucila cele poobedie a mm napadlo,ze sme jej davali vitamin K, ci to nie je z toho. Aky davate vy? Kanavit?
@lenkaoravcova Neboj, to sa Vám nestane 😉 na to sú tieto fora - ked niekto niečo nové zistí tak by to mohol tu napísať - aby sa ostatní pripravili na podobné situácie alebo aby si preventívne dávali pozor - takže preto som to aj napísala.
Espumisan je vyborny nam zabera a ten je vraj neskodny lebo iba prejde traviacim traktom a nevstrebava sa do tela, aspon tak mi to vysvetlila doktorka 🙂
@emily327 ja som zanedbavala podavanie Vigantolu pri prvej dcere. Stale som nan zabudala 😠 A predstav si, ze teraz, ked bude mat skoro 3 roky jej zistili, ze ho ma nedostatok (z krvnych testov) a prave dnes som musela dat nejaku velku jednorazovu davku. Lekarka bola uplne sokovana, ze ako je to mozne 😒 Az potom som si uvedomila, ze aka som bola v tomto nezodpovedna a ze to je kvoli mne ☹ Len dufam, ze to zachytili vcas a ze nebude mat nejake nasledky pocas rastu kosti. A to je pritom vysoka, takze rastovo absolutne nezaostava. Skor naopak. Vypada ako jej o rok starsi kamarati
kocky tie kvapky vigantol co sa davaju kazdy den jedna kvapka...nemusia sa davat pred papanim ako ten kanavit vsak?a zacali ste od 10dna?alebo od ukonceneho 2tyzdna?sestricka vravela ze od 10dna a na pribal.letaku je ze od 2tyzdna...hm::.mozno je to banalita...ale nechcem nieco pokazit...dik 😉
@ziza55 Nam kanavit presne tak isto povedali, ale vigantol 2 kvapky denne a tak isto davam aj prvemu synovi tak neviem.
Ahojte...ako sa vam dari??? moj maly uz taha tretiu hodinu spanku a nie a nie ho zobudit...uz mi odpadnu prsia 😀
ahojte baby....chcem sa s vami podeliť o skúsenosť 😉 a možno aj niektorej z vás aj pomôže 🙂
malinkej sa pod krkom vyhádzali potničky a každým dňom sa to len zhoršovalo a ťahalo sa to už po celom krku a už sa jej to objavilo na jednom líčku----tak som jej to povytierala liehom na pupík a natrela tou mastičkou z nemocnice-rybacou 😉
síce smrdela ako malý kapor a dnes vidím po jednom dni krásne výsledky--síce to ešte má pod krkom,ale vidieť,že jej to krásne mizne a nieje to už tak krvavé.....tak sa tomu teším 🙂 🙂
už sme asi všetky porodili že???---či sa tu nájde ešte nejaká tehuľka?
ahojte maminy, ja som z novembroviek, ale malej sa zachcelo prist na svet v 38 tyzdni a mala sa narodila 17.10. 🙂 a vidim, ze mate rovnake starosti ako my, tak som rada, ze sa mozem s vami poradit.. ja nemam vela miecka, tak ju musim dokrmovat umelym, dufam, ze sa to skoro rozbehne..a ja ju uz budem len dojcit.. inak ma mala reflux, tak ju stale davam do zvysenej polohy a len ju sledujem ci je vsetko ok.. boze tak sa o nu bojim, malinku.. inak ako sa v profile nastavi, ze uz je mala na svete.. mne to tam nejak nejde 😕
@slavuska30 Ahoj Slavka,
tak som rada, ze ste v poriadku doma a s odgrgavanim sa to urcite zlepsi. My tiez nie vzdy odgrgneme. Malinky je uz prisaty o 106 🙂 , aj ked neviem, ci mam dost mliecka, resp. ci papa to zadne. ☹
Ale vacsinou papa 10 minut, potom odgrgneme, pripadne prebalime a dame dalsich 5-10 min. stale z jedneho prsnika. A ked skusim stlacit prso po krmeni, tak stale tecie mliecko... . Co myslis, je to ok?
Vecer resp. v noci mame problem so zaspavanim, stale by len papal maly, aj ked uz len skusa cucat bradavku a dudlik vobec nechce 😖
Ale inak sme stastni, dufam, ze malicky pribera. Poradnu mame az 11.11..
Ahojte, dnes som malemu trosku pomohla prdkat. Ked ho prebalujem pouzivam na utretie vo vode namocene vatove stvorceky Tesco. Ked som mu utiedala zadocek do sucha tak som ho nechtiac posteklila na konecnik a zacal prdkat, tak som ho este trochu posteklila a vyprdkal sa riadne. 😀 Mozno to pojde aj Vasim babetkam.. Je to jemne a ucinne, dufam, ze to nebola nahoda, ze som ho rozbalila prave vtedy 😀
@ziza55 nam doktor kazal kanavit 2x tyzdenne 1 kvapku a vigantol ani neviem kolko kvapiek ale este sme nazacali davat, lebo v dubnici som ho zatial nezohnala a na prvu poradnu ideme az teraz utorok, tak sa na to musim popytat (pre istotu aj v lekarnach, ci uz nahodou nemaju alebo vraj existuje nejaka alternativa, tak nech nam to predpise)
ahojte mamičky 🙂 aj ja blahoželám všetkým novým maminkám ku krásnym detičkám 🙂 nestiham sem chodit,tak aspon občas kuknem,aj teraz som par prispevkov prečitala, proste všetkeho nad hlavu....
baby čitam že davate detičkam nejake kvapky...ja nedavam nič a to mame tri tyzdne, dotkorka nam nic nedala,ešte som sa pytala že či treba a že nie, tak som to nechala tak 😕 ....tak som z toho teraz v rozpakoch...od kedy vam kazali dat? na prvu poradnu idem az 12 novembra...
idem si vas ešte kusok prečitat co mate nove, muž s malym su preč,mala spi, tak je čas 🙂
a aj ku vam už chodia navštevy? ku nam sa trepu fart dakto,už mam z toho nervy riadne 🙄 ,aj taka rodina co som sto rokov nevidela....
pekny večer všetkym mamičkam a detičkam 🙂

@mona777 hm sila, len nechapem, ze si to nevsimla ziadna doktorka ved tie vajka im pozerali v nemocnici pri kazdej vizite a aj detska doktorka to pozera, ale ze zauzlene crievko to znie hrozne, ale rychlo vas pustili domov no budem to ja pekne kazdy den sledovat ked ho pojdem kupat, normalne som teraz vystrasena ☹