Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@hirunka to je dobre ked je taka kludná napriek tej sadre. Je silná a ked mamina je kludná nemá byt prečo nervozna. Ja sa len čudujem že mi dr. povedala že roztahovat klbiky budeme až po mesiaci- po kontrole u ortopeda. Ved ked som mala syna tak hned apelovali na roztahovanie klbikov. teraz je to všetko také iné.
my krstit budeme tiež buduci rok, ked sme krstili synka v 2 mesiacoch tak vela nevydržal tak dufam že maličká vydrží viac. A ozaj ušká treba prepichovat hned teraz alebo staži po krste?? Rozmyslala som že by sme jej kupili do krstu len také maličké zlaté kružky. či bude lepsiš neskor prepichovat??
@jana_toky to záleži aaj od farára. my nie sme sobášený v kostole a ten pred tým farár čo bol mal nehorázne protesty a reči ako žijeme v hriechu. teraz čo máme takého mladeho tak povedal že je to ok, dieta za to nemože, a može byt len jeden krsný rodič. takže u nás bude krstná len švagriná. ale ano tá ma zase všetko porobené.
@yvett14 no ja som sa pytala u doktora na prepichovanie............tak oni nastreluju a tak mi povedali ze nech pridem s malou potom ked uz nebude mat sadru lebo teraz ked ideme zase do nemocnice tak by jej nausnice dali dole a zbytocne by jej zarastli uska......takze to asi tiez zabsolvujeme po novom roku
@yvett14 ahoj moja, aj nasa ma tvaricku vyhadzanu,netreba to potierat nicim. Urcite nie liehom, lebo je to predsa len alkohol a na tvaricke je dost jemna pokozka. Vyhadzane su nase princezny z nasich hormonov co je u dievcat normalne. Jej to zmizne same. Nam pomaha pobyt na cerstvom vzduchu. Netreba ich ani vytlacat, nicim natierat. Zmiznu same 😉
@hirunka a u vas nastreluju uz takym malinkym babatkam? Mne vsade tvrdili, ze az po 6.mesiaci, inak len prepichuju 😕 tusim je vsetko vsade inak 😅 vacsina chodite na kontrolu klbikov po mesiaci, nas poslali po dvoch, atd atd..
@yvett14 podla mna je vyhadzana tvaricka potnickami uplne normalna, mozno len staci menej obliekat, neviem..
ahojte mne praveze dokina povedala ze vydezinfikovat liehom 60% a potriet cicadermou tak dnes to skusam lebo na bradicke sa nam vyhadzalo dobrych desat pupakov z grcania casteho 😖
@horalka777 ano nastreluju
oprava mame ich na brade dobrych 30 minni pupacikov ☹
Bambulky dakujem 😉
- kožné vyrážky u kojencov môžu byť klasickým príkladom okamžitej reakcie organizmu, ktorý reaguje pri prechode výživy z materského mlieka na kravské
- kožné vyrážky sú reakciou na príjem cudzej bielkoviny v živočíšnom mlieku tým spôsobom, že ju vylúčia cez kožu
- u kojenca a malého dieťaťa sa zreteľne ukazuje, že koža je regulačný orgán, ktorým sa mladý organizmus zbavuje jedov. To isté platí pre sliznice. Tým sa dá vysvetliť, že u kojencov a malých detí je ochorenie pokožky a slizníc na prvom mieste. Je to zmysluplné ochranné opatrenie organizmu, pretože sa tým chránia dôležité vnútorné orgány. Tento druh reakcie ich chráni pred vnútornými ochoreniami.
NAPISALI MUDRE KNIHY
ja neviem kedy mám isť na tie kĺby zajtra máme 4tt myslíte že už môžem?
inak sme pred chvíľkou došli z vonka sme využili že nepršalo 🙂 a napchávam sa krupicou...mňam
Aj mi máme pupáčiky ale také neviditeľné treba sa zahľadieť 🙂
@zucha no mne nastastie vstava az okolo osmej starsi ale zase spavat chodi az po deviatej ale vyhovuje mi to kvoli tomu prave ze rano si este trosku pospim, a u nas tiez mlieko musim ist spravit ja aj ked je tato doma ☹
@udada to je novorodenecka koprivka. Tak bolo povedane mne. Tiez maly ma jednu hodinu niekde nieco a o hodinu to ma zas inde, takze sa to ani nenatiera, ani nic. Uz som na zaciatku aj kupala v hypermangane, ale je to na dve veci..... Takze teraz mame len nejake speci mydlo, aby nemal moc suchu pokozku a to je vsetko
holky mám ísť zajtra na tie kĺbiky? bude mať 4 týždne malá alebo mám počkať?
babuľky ahojte 🙂
ja som dnes kúpila čajík pre malú--jasne,že mi ho nechce--ani piť z flašky nevie 😅 --tak jej to jemne striekam do pusinky 🙂 ...skúšam čajík preto,lebo stále pýta prso a to veľmi často a to si len par krát potiahne a je koniec kojenia...
ešte som kúpila homeopatický syrupík--na dobré spinkanie a ked je bábo nervozne--tak dnes to vyskúšame a možno sa aj konečne vyspím 😅
@malemimi jasne uz sa mozes objednat 🙂
@nivejka ahoj moja, ako sa mate? Co Lili? ozaj ako ste dopadli u ortopeda?
Maminy co ste boli s detickami u ortopeda, aj vase babatko pozrel iba ultrazvukom a to bolo vsetko? Lebo nasu malu ani nevyzliekol, sestricka iba dala po kolienka dole nohavice a rozopla z bokov plienocku na striedacku ked lekar prilozil ultrazvuk a to bolo vsetko.....
@emily327 olejom od baby bubchen
asi pôjdem budeme to mať za sebou aspoň...
len neviem ako spravím to s tou sociálnou poisťovňou... busom moc nechcem chodiť skrz chrípku...a mm nepustia z práce a nemám sa tam ako dostať a že do 45 dní to treba vybaviť... 😒 no skúsim ešte mm poprosiť nech si to nejak vybaví v práci.... ☹

@slavuska30
jeeej, dakujem za info.
Inak je pravda, ze k.rodicia musia mat vsetky sviatosti???