icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

jana_toky
10. nov 2010

@vejinka
no prave ze som nejedla absolutne nic ine, ako predtym ☹

jana_toky
10. nov 2010

@syssi vdaka

jana_toky
10. nov 2010

@11dara
no my davame masticku: Pasta s rybim olejom. Ale velmi dobry aj ked drahsi je Bpanthenol 😉

bonninka
10. nov 2010

@nivejka koníci se pasou i na Moravě a včera mi tu malýho svokra taky dávala pást koníky, takže je to určitě všeobecně známé 😀

syssi
10. nov 2010

@malemimi ... hmmm no ved uvidim.... v pondelok mame poradnu, tak som zvedava co na to povie... 😖

malemimi
10. nov 2010

holky! aj vaši muži chceli ochutnať materské mlieko ešte keď ste boli tehotné? môj áno a teraz nechce a hovorí že to je Sofinkine ... to je výhovorka čo? nechce mi povedať prečo to nechce ochutnať...vtedy mal reči či aj z bradavky mu dám a tak a teraz nechce 😀

lenkaoravcova
10. nov 2010

@vejinka No klobuk dole, ze po takejto noci co opisujes zvladas este aj cez den fungovat. A to mas blbe, ze sa ti maly budi na plac, toto je u nas jedine stastie ze starsi syn mi spi tak tvrdo, ze sa na jeho plac vobec nezobudi. Treba dufat, ze sa to coskoro zlepsi a zacnu tie nase babatka krajsie spinkat, aspon v noci.

mona777
10. nov 2010

@malemimi volala som nepomohla, aj laktačným som volala - nepomohli ☹

lenkaoravcova
10. nov 2010

@vejinka Jeej toto ma aj moj maly a zboznuje to, je to hopsadlo nie? 🙂

mircova
10. nov 2010

@brixina ja som bola včera v poradni a moja doktorka povedala, že bábätká by mali pribrať cca 150g za týždeň, môj tiež pribral za týždeň okolo 250g 😉

mircova
10. nov 2010

@jana_toky držím palce, aby to nebolo nič vážne, aby na to zabrala dáka mastička a bol kľud 😉

ziza55
10. nov 2010

@malemimi moj praveze cez tehotenstvo vravel ze ffuj to mlieko...a teraz by len kostoval furt...zevraj je to sladke 😀
@bonninka ako to zvladas moja?pomaha svokra?asi ta cicka s nechtami nebudem otravovat teraz,vsak?

ika33
10. nov 2010

Ahojte kočky,
som tu už dlho nebola ale nedalo sa. Čítala som pár strán do zadu a ako vidím tiež to nemáte ružové. My máme tú detskú koliku a skoro každý večer od 20.00 do 0.00 máme strašne veľké náreky čo nás tak bruško mučí. Ja to zvládam celkom dobre, sa snažím malinkú upokojiť. nosím ju na rukách a prihováram sa jej kľudným hlasom sem tam jej spievam, no a moc silno si ju pritískavam k sebe alebo ju hojdám na ruke, tak že ke bruškom na mojej ruke a druhou ju hladkám po chrbátiku. no a samozrjme kilometre chodenia po izbe. Ke ď sa už troška utíši, tak si ju dám na seba a tak si lahneme aspoň na chvílku. Ale ako je na hodinách 0.00 pekne spinnká až do rána samozrejm,e s prestávkami na papanie.
Ale 2x sa mi už stalo, že aj mne vyšli slzičky čo mi jej bolo tak ľúto, že jej neviem pomôcť a ju to tak hrozne moc bolí. Tak od pondelka dávame vždy večer pred papaním espumisan. V pondelok to bolo bez bolesti a malá vôbec neplkala a krásne spinkala. No ale včera si to vytrpela aj za ten pondelok. Som včera keď sa na mňa pozerla cez tie zaslzené oči aj plakala. Tak som zvedavá čo bude dnes.
Zajtra máme mesiac, tak sme sa doholi s tatinkom, že jej spravíme krásny deň a večer. Dúfam, že to pôjde a nebude ju nič bolieť.

Tak sa držkajte a všetkým detičkám želám veľa zdravíčka a nech ich nič netrápy. Dobrú noc.

mona777
10. nov 2010

@jana_toky nie a ani to nerob, netreba. Však lekárka ti to musela povedať. Môžeš mu len uškodiť. A tá vyhádzaná tvarička - zavlaj ihned pediatričke

malemimi
10. nov 2010

@ziza55 haha no úplne opačne hihi 😀

vasiliska
10. nov 2010

@jana_toky ludovo tomu hovoria "sladke chrasty". Uz po jednom dni pouzivania vidno zmenu, neboj sa toho, aj druhej dcere to dr. predpisala a tiez na tvaricku. Nedavaj jej to uplne k ociam ani na pery. My sme to mali katastrofalne, zlialo sa to jedna vyrazka do druhej a naozaj to potom slo az do chrast. Bolo to po lickach a v oboci.

vejinka
10. nov 2010

@lenkaoravcova ano hopsadlo ide to dostat na vianoce 😉

ziza55
10. nov 2010

@bonninka marti...aj u nas bola ta sestricka...vysedavala tu skoro 3hodiny...je divna...vravela ze babo sa dokaze nacucat aj za 3minutky ked ma dobry tah...ze nemusi byt na cecku dlhsie...ved to je blbina...neee? 😒 ...ja si myslim ze mala dojst maleho pozret domov prvy krat doktorka ..a kedy mas prvu poradnu?u nas bola ta sestricka 26.10 a prva poradna ze az 18.11...zda sa mi to dost dlho

udada
10. nov 2010

@jana_toky myslím, že ten Holtov krém je len jeden druh - je to taká zelená tuba s červeným na konci: http://www.najlekaren.eu/titulka/2358-holtov-kr...

@nivejka v piatok idem určite, lebo mala som tam byť s malou na kontrole už začiatkom tohto mesiaca, ale mal dovolenku, ja blbá som tam nezavolala, že či tam je (detská mi tak poradila, lebo že tam často neni) a akurát tam nebol, bože, musím tam zajtra zavolať

@11dara ak už má tvoje malé zapareniny a bežná detská pasta nepomáha, vyskúšaj Imazol - je perfektný, zaberá hneď (je aj Imazol plus - tam je pridaná ďalšia zložka), ale postačí len "Imazol"

zucha
10. nov 2010

@mircova mne zas lekarka hovorila, ze za tyzden maju pribrat tych 250g 😕 Vzdy ma sprdla, ked mi pribrali deti menej. Si pamatam, ze raz mi este niektora z dcer pribrala 180g a ja som sa hrdila a ona ma sfukla, ze to tak nejde, ze malo priberaju, ze musim dokrmovat a podobne.

zucha
10. nov 2010

@syssi dcera mala reflux. Dva krat nas na Antolskej kontrolovali a povedali mi, ze reflux sice ma, ale v ramci normy a netreba to riesit. A to grcala v porodnici nejaku vodu, ci sliny, ci co to bolo. Najprv, ze plodova voda to je, ale ked vodu grcala cely mesiac a aj mlieko, uz mi to nedalo, takze som ziadala o to sono. Prvy krat, ze norma ale stale sa mi to nezdalo, tak som si vydupala nove a zas to iste. A predstav si, ze dcera ma vyse 1,5 roka a stale niekedy este grcia, ked zje nieco mliecne. Ako mala denne pregrcala 5-7 obleceni denne. Nestihala som prat a fakt nic nezistili

lenkaoravcova
10. nov 2010

@vejinka urcite sa mu to bude pacit u nas to malo uspech 🙂

letenka
10. nov 2010

@syssi no my sme boli na sono bruska na Kramaroch a tam bol velmi mily doktor, moju malicku vysetroval vcelku dost dlho a bez zbytocnych otazok...nasiel je tiez reflux ale velmi jemny. obcas si pogrcka, hlavne ked si dobre neodgrgne...ja uz tiez nekojim, malicka dostava Nutrilon HA a pridavam jej k tomu aj Sab Simplex a vcelku dobre to znasa...

letenka
11. nov 2010

@chiarra8 my sice davame Nutrilon HA ale skus lekaren Apatika na Dlhych dieloch...nam tan Nutrilon objednali, je tam velmi ochotny personal... www.lekarenapatika.sk 🙂

letenka
11. nov 2010

@bonninka ahoj..ako pokracujete? podarilo sa ti znovu nastartovat kojenie? my mame podobny problem, mala sa nevedela prisat kvoli mojim bradavkam, tak sme krmili cez klobucik ale pre nu to bolo dost vysilujuce, papkala velmi malo lebo vzdy pri tom od unavy zaspala...tak sme museli prejst na flasu s Nutrilonom...malinka uz pribera, ja vsak stracam mliecko ale tiez by som ju chcela este kojit....len ona sa strasne jeduje ked ju prikladam lebo sa nevie prisat ☹ a nerada by som aby nam znovu zacala stracat na hmotnosti ☹

letenka
11. nov 2010

@emily327 ako sa ti podarilo ju znovu nastartovat? ako casto si ju prikladala? a ked sa neprisala, krmila si ju z flasky nadalej?

hirunka
11. nov 2010

@letenka ahoj ja tiez malej davam nutrilon a k tomu jej odsavam moje mliecko...........mame taky podobny pripad ako ty ze nepriberala a tak........a teraz uz celkom pribera, tiez mam mlieka menej tak co mozem jej odsajem a dam flaskou a potom davam nutrilon ale ten AR kvoli grckaniu.............a koľkokrat za den davas nutrilon a v akych davkach?

ziza55
11. nov 2010

caute baby ...dnes maky prvykrat grckal po jedle tak oblukom ...myslite ze sa jedna o reflux?doteraz vobec nic...az dnes...a to som sa tesila ze nas to obislo?treba volat lekarke?dakujem

chiarra8
11. nov 2010

@letenka dakujem 🙂

chiarra8
11. nov 2010

@letenka inak my mame rovnaky problem, tiez si malinka odo mna malo berie, tak jej davam este aj Bebu.. ale aspon trosku jej stale davam, aby sa mi neprestalo tvorit.. hlavne v noci to ocenujem 🙂