Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
no holky bola som vonku dve hodky a som mŕtva haha 😀
@ziza55 Ja som citala tu tvoju story o lekarke, jasne prehlas sa niekde inde a basta. No taka navsteva nebola do 48 hod, ja viem ze take byvaju , zdalo sa mi to po mesiaci prva poradne DOST neskoro, ale takto to ma asi ta DR. zauzivane a neriesila som to, pretoze maly je myslim zdravy, pribera podla dvojitej brady,a sunciciek na stehienkach, snad je vsetko OK, takze tak, asi nikde to nie je idealne... 😒 no tak vlastne prvy krat ma poradnu az 18.11, a chcem si ju zavolat k nam, aby prisla k nam prvy krat, aby maly neochorel, aj ked si to asi spoplatni.... 😉
@letenka my jsme na tom zatím s kojením takto: po ATB jsem dala raději 36 hod pauzu, i tak je v sobě cítím ještě dnes. Hned první den jsem ho dala přisát, moc se mu do toho nechtělo, ale po 2 hodinách řevu pochopil, že máma to jen tak lehce nevzdá a je lepší to zkusit, než být hladem. Pak ještě co vycucal oba prsníky dost řval, tak jsem mu přilepšila 30 ml nutrilonu, ale od té doby už jen kojíme, z pravého prsu to jde hůř, ten se mu moc nelíbí. ale dávám mu ho raději jako první. Jen netuším jestli má dost, první stolice byla až dnes po 5-ti dnech, takže snad nehladoví, snažíme se vydržet bez příkrmu a zítra jsem domluvená na kontrolované kojení u doktorky, protože jsem v podstatě předtím v nemocnici nekojila a netuším, kolik si teda může odsát a jestli mu to může stačit. Tak dám pak vědět jak jsme dopadli.
@nivejka no, já už se cítím o dost líp, jen mám pořád v podstatě otevřenou ránu v břiše a pořád mám strach, aby se to nezačalo zaněcovat a musela bych s tím někam jít. Ale jinak už celkově líp určitě, jen v sobě pořád cítím ty ATB. Organismus se toho zbavuje jak se dá, tak se pořád chemicky po nocích potím a to co vypiju pořád organismus využívá spíšš na očistu než na tvorbu mléka. Aspoň mi to tak připadá, protože chodím stašně často na záchod, no ale nějak se to už musí rozlousknout. Kojení jsme v podstatě zvládli s menšími problémy nastartovat hned ve středu, co mi tak řekli že je po těch ATB možné. Sice se chvíli vzpíral a pak jsem mu dala ještě trošku nutrilonu, ale od té doby frčíme bez příkrmu. Nevím, jestli má dost, myslím si, že moc mléka nemám, ale zítra se uvidí, půjdeme k doktorce na kontrolované kojení, tak dám pak vědět jak jsme dopadli 🙂
A jak ty s maličkou? Už jste si vytvořili nějaký režim? Už jsi to tu určitě psala, ale nemám po té době strávené v nemocnici sílu číst něco okolo 100 stran 🙂 jste tu toho tolik napsali...
@slavuska30 chcem sa opytat na tie vyrazky po tvaricke. zacinaju tak, ze je koza cervena, taka podrazdena? ten lieh pomaha? my ich mame kopu. zacalo to na jednej strane a postupne sa rozsirili po celej tvaricke. teraz po mesiaci to pozorujem uz aj na krku a plieckach. som zufala z toho.
@dadex no aj my to mame. ja ziaden lieh nepouzivam, pride mi to moc agresivne na jemnu detsku tvaricku - pokozku na tvaricke. Co som si vsimla, miznu na vzduchu, ked sme vonku a aj ked je menej stupnov v izbe, asi to budu potnicky. My zase mame taky cerveno krvavy fliacik na zadnej casti hlavicky ako jej koncia vlasky a zacina krk ☹ Je to cerveno krvavej farby, nie krvave. Tak neviem co to moze byt.
Ozaj aj vy baby sa citite ako v prechode? Ja mam neskutocne navaly horucavy, furt mi je teplo a potim sa ako nikdy a najhorsie na tom je to,ze to aj citit, nikdy som s tym problem nemala a teraz ako mi konci to sestnedelie je to hrozne fnuk.
@vejinka o ja nikdy neviem ako ho obliect...mal tenke dupky...na tom mikinu a v takej zavinovacej deke a vo vajicku,,,,tu deku som odopla ale asi mu bolo teplo aj v tej mikine..myslis ze deti nemusia byt zas moc naobliekane?a netusim ked snim pojdeme nakupovat v zime a bude naobliekany...co nechat oblecene ked budeme vnutri v obchode 😉
baby pouzivate puzdro a dudel cestovny?ak ano kde ste kupili a aky je dobry?my sme dnes boli v brendone...kupili sme taky umelohmotny obal n a dudel... a po 20min.ked som vyberala dudel odtial sa to cele rozpadlo 😲 ...nadavala som ako chora vrana..tak som rozmyslala ci by nebol lepsi taky latkovy nejaky na zips..len som to nevidela predavat nikde
@ziza55 Ahoj, v dmke maju dobre puzdro na cumliky, skus tam 🙂
@dadex aj nasa Kristinka to ma, zajtra idem na to kupit Holtovu mast. Pri Matkovi mi to zabralo, tak hadam aj teraz, dam vediet 😉
@emily327 aj Kristinka ma ten fliacik na krku, kde koncia vlasky. Zo skusenosti pri Matkovi viem, ze to casom zmizne a nie je to nic vazne...neviem z coho to vznika.
ja pijem denne asi liter caju pre kojace matky a asi pol litra mlieka, tiez neprevaram a jem vsetko - zatial som sa neodhodlala iba na strukoviny a kapustu 😅 rezim si uz pomaly vytvarame, hlavne ale mame nocny rezim (dufam, ze nam vydrzi) - my kupeme okolo desiatej a kristinka sa budi okolo pol tretej a potom rano okolo pol siestej. a s tym obliekanim, veru tiez obcas neviem co jej obliect, aby som ju moc nenaobliekala...ale radsej nech je detom teplo ako zima 😉
@emily327 ten fliacik na krku sme mali aj my a plus aj na vieckach a pod nostekom. do roka to zmisne. objavuje sa to len pri nervozite, alebo pri velkej horucave. ja som nemohla nechat tie vyrazky len tak,
@mysenac zacala som ich liecit holtovkou, ta ich pekne vysusila a potopm zacala byt koza sucha a tym padom nachylna na dalsie pupaky a skrabance do krvi. teraz v stredu mi doktorka dala vzorky oleja O .... a mast Linola Fett. Krasne to pomohlo, no nezastavilo to. Teraz to prechadza na to telo a aj na tvaricke sa sem tam objavi ten cerveny fliacik a z neho vykukne vyrazka. Myslite si ze je to z jedla? Zmizne to niekedy? Chuda moje.
@lenkaoravcova dakujeeeem...des tam nabehnem 🙂
@emily327 aj ja sa potim, je nas vela, neboj, to su vsetko hormony 🙂 Cerveny fliacik na zatylku mali obe moje baby, je to pamiatka na porod, nic to nie je, noboj, bud to neskor vybledne, alebo zmizne uplne, alebo to ostane - ako mojmu drahemu 😅 on ma taky siroky tvar lebky a deti to po nom zdedili, no co ti poviem, radost rodit 😀 😀 😀
caute baby..........no ja som pekne chora ☹ len sa bojim aby to mala nechytila, radsej jej nebudem davat ani moje mlieko........a to stvrtok ideme opat do nemocnice dufam ze dovtedy budem fit ☹((
Ahojte, ja sa v noci tiež potím ako blázon 😉
Dievčatá, chcem sa opýtať, tie čo si odsávate mliečko, koľko poodsávate na jeden krát???
@hirunka prajem skoré uzdravenie 🙂
@dadex neviem, či môj malý má to isté, ale doktorka povedala umývať len prevarenou vodu a ja mu to umývam repíkom a pekne sa to hojí 🙂 🙂 🙂

@vejinka 😉