icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

jana_toky
15. nov 2010

Teda baby, zavidim vsetkym, krore uz mate s babatkami nejaky ten rezim.
My cez den nemame ziadny ☹ , dnes napriklad ho tusim stale boli brusko, zobudi sa tak po pol hodine a po kazdej hodine si pita papat a potom trosku grcka ☹ .
Ale ason v noci je to relativne ok, ak ho teda neboli brusko. Vstavame vzdy 3krat a je to celkom ok.

Inak ja som mlieko na zaciatku pila, ved aj v porodnici nam ho davali. Ale ked tolko grckal a zacal mavat koliku, tak som ho radcej vysadila. Ale musim povedat, ze badam u neho len malu zmenu a na druhej strane, mne to mlieko chyba 😒

vejinka
15. nov 2010

ozaj pytala som sa dokiny na ten kanavit a vrak kvapka do mesiaca je fakt malo ako prevencia ze to ako keby ani nemalo to babo a ze pokial nam pupcek nekrvaca a zhodnotila ze je krasny tak kanavit je zbytocne uzivat 😉 vigantol ano dve kvapky kazdy den to sa uz da hovorit o prevencii 😉

a ozaj mame 5460g cize za tri tyzdne sme pribrali presne kilecko 😵

vejinka
15. nov 2010

@jana_toky pytala som sa na to grckanie a zhodnotila ze sice mame reflux ale nebudeme to riesit kym pekne pribera 😉 do troch mesiacov to postupne zmizne

malemimi
15. nov 2010

@jana_toky a čo tie pupáčiky?

malemimi
15. nov 2010

@vejinka A bolelo?

vejinka
15. nov 2010

@malemimi zastipalo a teraz uz malinko boli

malemimi
15. nov 2010

@vejinka mne sa zdá že malá ani nevie e á naušnice lebo jej s nimi hýbem trochu aby jej to nezarastalo...

horalka777
15. nov 2010

@jana_toky no ja este od mojej rezim nevyzadujem 😅 straaaaaasne skoro by sme to chceli 🙂 ono sa to este aj tak vsetko ix krat pomeniiii 😅 Ja sa snazim akurat kupat zhruba v tej istej dobe, ale spanok mame este totalne nepravidelny, ja som rada, ze spi, nech zatial spi, kedy chce.. iba v podvecer sa ju snazime udrzat bdelu...co nie je problem, kedze jej sestra je vecer poriadne hlucna a pobehuje po byte ako tornado 😝 😀
@malemimi tak veru, do 38 horucky kojit v poho, dr ti vzdy povie najpresnejsie...ale prechladnutie atd by som urcite neriesila ako prekazku kojenia 😉 ja som musela prestat kojit kvoli hormonalnym liekom, co mi museli nasadit, lebo mi nemohli uz niekolko mesiacov zastavit krvacanie 😝

malemimi
15. nov 2010

no malunká mi konečne zaspinkala a môžem ísť vešať prádlo 🙂

ziza55
15. nov 2010

@tanija133 ahoj...ja som nevolala osobne...kamoska bola zanou...ta co robi sestricku u mojho obvodaka priamo na babuskovej...ale vybavila mi dr stellerovu..zevraj s tou ma lepsie vztahy...keby som daco potrebovala aj tak pomimo 😀 ..objednala nas na buduci utorok.tak drzim palce..

ziza55
15. nov 2010

baby neviete mi poradit..maly ked si grcne..tak nie ciste mliecko...ale take priesvitne a v tom ako keby take zgrcnute mliecko..je to v poriadku?
a sme nejaki nachladnuti..maly ma susniky..tak mu to odsavam urt..moze sa to?lebo som pocula ze cim viac sa odsava..tym viac sa to tvori...hm?vy ste vsetci zdravi??

malemimi
15. nov 2010

@ziza55 aj ne také grcne niekedy , neviem čo to je ale podla mňa to je OK to sú asi slinky s mliečkom nie?
no a s tými soplíkmi neviem ...snáď poradí skúsenejšia mamička

malemimi
15. nov 2010

@horalka777 a aké krvácanie myslíš tam dole?

bonninka
15. nov 2010

@ziza55 zuzi, to je naprosto v pořádku, mléko se v žaludku sráží vlivem enzymu, který se nazývá Rennin - způsobuje přeměnu mléčné bílkoviny kaseinu na aminokyseliny. Také uzpůsobuje minerály v mléce (Ca, P, Mg, K) ke vstřebání do krve. Takže se určitě není třeba obávat 😉

malemimi
15. nov 2010

@bonninka tyyyyyyyyyy to máš odkial tekéto ???? 😲 😲 fakt perfekt

ziza55
15. nov 2010

@bonninka diky cicus..poslednu dobu vsetko moc sledujem az prehnane...drahy ma uz vola stresmenka panikarka 😀 ...ale aka si ty scitana...hmhm

ziza55
15. nov 2010

@malemimi dzusy z tropickeho ovocia by si nemala..pomarancovy urcite nie a myslim ze aj grepovy

malemimi
15. nov 2010

@ziza55 hmm no pomarancovy som zatial pila ale neviem ci sa vyhadzala viem ze par krat sa jej spravili pupiky ale potom prelsi ale ci som pila ten džús si nepamätam

bonninka
15. nov 2010

@malemimi mě taky všude říkali, že tropické ovoce po dobu kojení opravdu vůbec v žádné formě a džus jedině jablečný. Prý je to dost opodstatněné, kvůli alergenům a hlavně jsou tropické plody vždy nějakým způsobem chemicky ošetřované. Jinak by se sem bez hniloby ani nedopravily. A džusy jsou většinou koncentráty, takže samy o sobě jsou i pro tvůj žaludek dost agresivní a měly by se pít minimálně v poměru 1:1 s vodou.
No, už mlčím, rádio Jerevan je proti mě už trapný,.. holky držte se, jdeme kočíkovat 🙂

letenka
15. nov 2010

@chiarra8 no ja v podstate tiez, hlavne v noci to uz tak nestrazim, nechavam to na Viktorku, kedy si vypyta sama 🙂

vejinka
15. nov 2010

@bonninka ja s tym nesuhlasim teda s tym ovocim....ked si povedzme v tehu jedla tropicke ovocie k plodu sa dostalo ovela viac ako sa teraz do mlieka..a to sa tyka aj "zakazanych potravin" takze postupne pridavat do svojho jedalnicka vsetko 😉

malemimi
15. nov 2010

@vejinka tuším 1 percento ide do mlieka , že?!

chcela som dnes spať no nepodarilo sa ....

emily327
15. nov 2010

@ziza55 ked si grcne zgrcnute mliecko, to znamena,ze sa prepapkal, resp.cuckol si viac 😉 To je v poriadku, aj nasa malinka to sem tam ma hlavne po dlhsom case, ked dlho buvka a potom sa nahlta. A my sme vdaka Bohu zdravi.

My sme dnes boli v nemocnici ruzinove, na kontrolu s oblickami po 6 tyzdnoch a vsetko je v poriadku, pozrela aj mocovy mechur a ten tiez je ok, bol krasne naplneny. Tak sa tesime. Boli sme na nakupoch, kupili sme vianocny stromcek, nejake ozdoby, uz mi chyba iba nejaka sviecka a obrus na stol. Inak mame skoro vsetko. Len som zvedava co budem na stedry vecer jest, xixi ked nic z toho co sa je nemozem 😀 😀 Tak asi len oplatky s medom 😀 a chlebom xixi

malemimi
15. nov 2010

@emily327 tak to je super,že ste ok!
akože nemôžeš , prečo?

udada
15. nov 2010

BABY ktoré dávate Espumisan, môžete mi poradiť, ako často a ako dlho ho dávate, môže sa užívať dlhodobo a pravidelne? neviete?

bonninka
15. nov 2010

@vejinka kéž bych byla tak odvážná 🙂

udada
15. nov 2010

@nivejka no my posledné dva dni to máme tak, že po kúpaní zaspinká (kúpem ju o 19.30), o 20.45 sa zobudí a je do 23.30 hore, s tým, že je na rukách. Aspoň, že tak, lebo predtým to bývalo omnoho dlhšie. Ja fakt neviem, či ju náhodou večer nebolieva bruško, lebo cez deň si tak nevyžaduje byť na rukách a navyše tie jej revy má v rovnakom čase, veď koliky tuším bývajú večer v ten istý čas. Tlačí ako o život, nevie sa vykakať, a to až do rána, ja si myslím, že asi to ju trápi. Dávam, jej aj ten Espumisan, aj Fenikel, ale nezdá sa mi, žeby jej to pomáhalo. Ani masáž, ani cvičenie s nožičkami, nechcem jej moc špárať v riťke, detská mi povedala, že by sa to malo len v najnutnejších prípadoch.
Ja ju neviem nechať dlho revať, nemám na to srdce, začne tak revať, až sa drhne, mne je jej potom ľúto. Cez deň je to ešte v pohode, len večer takto vymýšla.

udada
15. nov 2010

@jana_toky ahoj, tvoj malý mal na pusinke ten pľuzgierik? lebo aj moja malá to už má - dávala si mu na to niečo? alebo to prešlo samo? ďakujem

bonninka
15. nov 2010

@ziza55 Zuzi ani ne, něco vím, něco si vyhledám v odborné literatuře a něco prostě vygooglím 😵

horalka777
15. nov 2010

@malemimi hej, zblaznili sa mi hormony v maternici, takze som mala furt kramy... 🙄 dufam, ze sa mi to uz teraz nezopakuje 😖
@ziza55 urcite treba odsavat kolko sa da a tak casto, ako treba, kvoli tomu sa sople urcite netvoria, si predstav, ze mas nadchu a nevysmrkas sa z dovodu, aby sa netvorili nove 😅 Odsavanie je najucinnejsi liek na nadchu u deti, idealne predtym zvlcit sliznicu v nose nejakym sprejom s riedenou morskou solou 😉

Ja suhlasim s vejinkou, postupne zaradovat vsetky potraviny, dat si vzdy len trosku a sledovat reakciu a ak nic, dalsi raz si dat kludne viac... myslim, ze mesiacikom mandarinky na Mikulasa nik nic nepokazi 😉