Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
ako tak citam, tak som tu asi jedina, co nedava malej Espumisan 😀
@emily327 ani ja nedavam 🙂 to sa dava proti boleniu bruška? lebo ja som si kupila probiotika pre seba,take čo sa može počas dojčenia,lebo malu bolelo dva dni bruško,ale dnes je už v pohode (klop klop klop)...totiž posledne dve noci to bol des,stale plakala,pučila sa,tlačila,chudatko ☹
ináč baby vy tu toho tolko popišete stale,ako to stihate? 🙂 ja mám vo štvrtok skúšku,ach jaj dokopy nic neviem ☹ ,tak ale zajtra mi pomožu s detmi,tak snad sa dačo nabiflim 😅 čitala som že niektore papate kapustu,čokoladu,v pohode to znašaju drobci? ja mavam taku chuť na čokoladu,ale bojim sa aby mala neschytala alergiu 😒 ...moja malá už má tiež tie pupáčiky na tváričke,vyzerá ako v puberte 🙂 natieram jej to liehom,tak mi sestrička vravela....a inak už sme dostali od jedneho mesiaca aj vigantol aj kanavit,ale ten kanavit mame brať raz za šesť dni ,hm, kus odveci že uplne inak ako vačšina z vas...a vigantol každy deň 2 kvapky...dali sme ju pred chvilou do postielky či sama nezaspi,ale už sa hlási,už týždeň je ako vymenená,každý večer len "spieva"dakedy až do polnoci 😒 ,treba ju nosiť hojdať...cumliky sme pokupili aj tie kaučukove komunisticke,ani to nechce 😠 ...tak sa mi majte,idem krmiť 😀
Ahojte kocky, ja neviem, ale ja sa tiez neobmedzujem v stravovani,kapustu som sice este neskusala, ale na vianoce si urcite dam, pokial viem postupne treba skusat a nie sa vsetkym potravinam vyhybat a cibulu ved ta je takmer vo vsetkom, to neriesim, ale maly nemal zatial s nicim problem, navyse jem normlane mandarinky, sa nevyhadzal, takze pokracujem a myslim si, ze ked dieta ma mat alergiu tak ju mat bude a neovplyvnim to tym co som jedla pocas dojcenia. No idem si lahnut, posledne dve noci boli hrozne, a dnes cely den mrncal ked sa nenosil ani poriadne nespal, konecne zaspal, tak si idem rychle lahnut aj ja. Tak dobru
@ziza55 - hej paralen sa môže, tak super, lebo mňa už hrozne bolí hlava.
@malemimi - no cvičíme hlavne na bruško a potom ju nadvíhujeme za ručičky a ona postupne zapájala krk. Dávala som ju aj na bruško a prihovárala som sa jej, tak sa snaží si ju otočiť no a to ju zase prinúti ju dvihnúť. Potom jej na brušku zvyknem dať ruky k telu a ona ich sama musí dať vedľa tváričky, teda si ich posunúť hore: vieš any bola ako taký pavúčik alebo žabka 🙂 No a myslím si, že jej veľmi pomohlo na spevnenie aj to, že mi nechcela byť v perinke ani v zavinovačke a tak sme ju nosili iba tak a väčšinou ako keď ju dávaš odgrgnúť a ona bola zvedavec a všetko chcela vidieť tak sa snažila mať hlavu hore a to aj pri kúpaní keď ju otočím na bruško. Tak v podstate žiadne extra cviky s ňou nerobím, to si skôr myslím, že ona je taká šikulka lebo je zvedavá 🙂
Ahojte
tak po dlhom case sa vam hlasim. som stastna maminka, Sebastianko sa nam narodil 30.10.2010 o
3:35 rano. 3520g a 52 cm. porod bol rychly , rodila som bez epi a zopakovala by som to este raz. Rodila som viacmenej po stojacky . nenarezali ma iba som sa natrhla. boli to aj tak. tak po dlhom
29.10. som bola 5 dni po termine. Bola som na kontrole v nemocke, tam mi predpisali ryzinusovy coctail. Vypila som ten ryzinusovy cocktail o druhej, zevraj do 6 hodin ucinkuje, ak je uz telo na porod pripravene. A tak sa aj stalo. MM bol na besede, boli sme dohodnuti, ze ked sa daco bude diat, tak ho zavolam. Neocakavala som, ze to pojde fakt ako na hodinky - dostala som krvacanie a hned som zavolala mm, ze nech pride. Rychlo bol tu, za 15 min som sedela v aute a isli sme do nemocky. Bolo 20 hod. Tam ma vysetrili, pisali CTG, kontrakcie este neboli, iba tvrdnutie bruska, krcok bol otvoreny ale doki povedal ze " to potrva". Tak sme sli domov. V aute mi uz bolo cudnejsie, ale o desiatej vecer som si myslela - este si pospim. Ale po desiatych minutach som sa rozhodla, ze spanok nebude. Uz som predychavala a stale chcela chodit na velku potrebu - ale nic neslo. Doki mi povedal, ze mam si spravit kupel a mame prist ked budu kontrakcie 3-5 min. No tak som sa supla do vane, kontrakcie boli pravidelne 5 min, tak sme uz boli pripraveni - dnes ideme rodit . Vydrzala som to do 00:15 doma, vtedy boli kontrakcie kazde 3 min, supli sme sa do auta, v aute som si v prestavkach este aj zdriemla, boli sme rychlo v nemocke. Tam som uz bola otvorena dost (neviem na kolko cm, asi na 5-7 cm), Hebamme ma potesila ze "dnes dostanete babätko ". Rodila som po stojacky, robila som drepy (mala som poriadnu svalovku ) . Sebastianko sa narodil o 3:30, takze ubehlo to velmi rychlo.
No ked som Sebastianka vytlacila, tak mu hned prestrihli snuru lebo nedychal a bol cely modry . Zasekol sa alebo co, posledne kontrakcie mu dali zabrat. Hned ho odniesli prec a dostaval kyslik. Preslo to velmi rychlo, ja som pevne verila, ze bude okay a o par minut nam prisli povedat ze to dietatko co tak krici to je nase . Mm ho hned o par minut bol pozriet, bol v inkubatore a dostaval kyslik. o siestej mi ho doniesli, mohla som ho mat na rukach 15 min ale kojit som nesmela kedze prenho dychanie bolo este namahave. O jedenastej doonbedu som ho dostala od vtedy ho kijim . Ked na to vsetko do zadu myslim, tak som velmi rada, ze vsetko dopadlo dobre . MM je tiez prestastny a spolu sa nevieme vynadivat na nas poklad .
Takze porod bol v pohode, az na to ze Sebastianko nebol pri mne po porode. Ale bol v dobrych rukach. No a natrhla som sa, zasivanie bolelo strasne...
Pridavam aj foto
@majka1981 graulujem k utesenemu drobcovi...tak hlavne ze uz mame svetky po...uz bude len lepsie 😉 a kde si rodila?
babyyyyyy..maly dnes dost chrci...skusala som mu dat olynth do nosteka a odsat ale moc neslo...a je nekludny tak sa bojim..teraz sa to troska ukludnilo..zaspinkal...ale chvilami je to dost pocut...nemusim stym utekat k lekarke vsak?
Dievčatá ešte som potrebovala vašu pomoc. Maličkú mám taku zapečenú že keby som jejnepomohla teplomerom tak ani navytlačí. Riťku má už taku zdurenú a neviem asi jej ajčrievko alebo čo - taká mala gulička- trčí. velmi sa silý a pučí. skušala som už 3 dni dozadu avirilom riťku mazať aby to šlo rýchlejšie ale dnes ráno to už nešlo vobec, možno užnemála sily tlačit tak to všetko stálo v riťke. bola som včera na poradni a dr. som povedala že je velmi zapečená tak mi povedala len do harmančekového čaju mám zarábať nutrilon ktorý používame. od včera to takrobím a malá je zapečená ešte viec. Neviete mi prosím poradit.idem aj na internet ale dám na vaše rady, máte určite skúsenosti tiež. DAKUJEME PEKNE DOPREDU
@yvett14 skus davat cisty bylinkovy detsky caj a nutrilon comfort........to pomohlo aj mojej malej, hodne cajika vypije cez den a davam ten nutrilon comfort no nie stale pretoze jej davam aj nutrilon AR ale aspon raz denne jej davam ten comfort ten je na zapchy........a nutrilon normalne do lucky zarob, a cajik nech pije samostatne medzi papanim, alebo ked skusa tlacit tak potom lebo sa vysili a to jej pomoze
@emily327 no je viac druhov tabletiek železa a teraz čo mám tak to sa nemá lebo že to potom nemá ten účinok ale mala som aj inú značku železa a tam som mohla a hoci kedy aj jesť a tak...treba si prečítať leták
a už to jem radšej... 😉
inak holky už nemusíte kupovať alebo sa báť odsávanie s vysávačom my sme dnes kúpili na elektriku alebo baterky a je aj len čisto na baterky odsávač hlienov nemusíte kupovať na vysávač 🙂 dnes to prvý krát vyskúšame tak som zvedavá!
@yvett14 daj prosím ťa vedieť, či ten harmančekový čaj pomohol, alebo ak niečo iné si vyskúšala a pomohoa, idem si ho aj ja spraviť, lebo včera večer malá plakala od 20.30 do 01.30 - revala ako pavián, ani na rukách sa neukľudnila, a to som naozaj všetko vyskúšala, aby som jej pomohla sa vykakať.
@ika33 aj nasa mala je taka.......odkedy sme boli doma z porodnice len na brusku chcela spat pekne dvihala hlavicku aj si ju otacala, aj teraz ked si ju dame odgrnut sama sa odsuva od pleca drzi hlavku a pekne pozera kade tade a tiez ju tak chytim za rucky ked je na chrbatiku a pekne sa dviha sama........je tiez velmi sikovna od narodenia 😀

@mircova no to mam aj ja taky problem, nie som spokojna s pediatrom ale v nasej dedine iny lekar nie je ☹ A kedze
nemam vodicak, tak mi je najlepsie ho mat tu v dedine, ked mozem ist s kociarikom a pesi. Ale viem,ze je fakt dost tazke najst dobreho pediatra. Je ich malo a preto robia vsetko ako na pase. ☹ Co je smutne.