Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@malemimi no to bol drahy v ten den ako bol vybavit rodny list...na vazovovej mu dali 3tlaciva...jedno na rodinne pridavky,druhe na prispevok pri narodeni a tretie na priplatok k prispevku ci ako sa to vola..ku kazdemu treba dolozit rodny list kopiu...a na tom jednom tlacive su kolonky na opeciatkovanie aj od gyndosa aj od pediatra...ja vsetko vybavim naraz...ked si to dam bud.tyzden opeciatkovat
http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pri-por... toto si otvor a tam je pridavok k prispevku dieteta a tam je aj od gyn aj od doktora to staci tdeda kukni ci to je ono.ďakujem
aha tam je iba jedno potvrdenie lekára a druhe neviem ☹ a ani neviem od ktorého lekára asi pediatra
@horalka777 Díky moc za radu. Skúsila som ten harmančekový čaj a pomohlo, maličká ho pila s nutrilonom namiesto vody som zarábala a dala som jej vypit 20 ml a išlo to chvála Bohu dobre, dnes ráno sme si už našli riedkejšie ako bobky. tak som rada. A fakt dakujem za rady
holky to je v prdeli rano som bola strasne unavená no len mala nespala ta ☹ k som bola s nou hore zaspala mozno na pol hodku sli sme von a teraz haja a mne nejde a zase budem mrtva vecer a to som chcela kuk tv a byt s mm ked pride s prace..-..
baby pošlem vám to tlačivo čo vám chýba, pošlite mi váš meil
všetky tie tlačivá, čo potrebuje sú tu: http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?... , hľadajte v "štátnych soc.dávkach" a v "potvrdeniach"
@malemimi, @jana_toky - to tlačivo čo je tam v prílohe (link) som mala pre gyndoša a ešte jedno mi dali pre pediatra. obaja mi to orazili a tak som to zaniesla na úrad. Ja som si to dávala oraziť lekármi presne 28 deň od narodenia malej a hneď som to bola aj zaniesť. Bolo to 8.11. a už mi nabehli aj korunky na účet. 😀
@horalka777 dakujeme 🙂 . Ano, je tu uplne iny pristup k porodu, ja som nechcela ostat v nemocnici cakat na kontrakcie, pokial je vsetko v poriadku. Doma som sa dobre uvolnila a o par hodin sme sli tam znovu. A meno sme vybrali spolu s manzelom, ale on bol viac za to meno 😉
Baby tu v Rakusku nam povedali uz v nemocnici, aj Hebamme to potvrdila, ze dietatko sa nemusi ani olejovat ani natierat, lebo to este netreba. Iba na ritulu sa ma dat krem, ale len ked je cervena a kupat tiez nemame v ziadnom sampone nic. Zatial to aj tak robime.
Ja stehy mam este vsetky ☹ a rana ma este vela krat pali, vlozky mi uz idu na nervy, niekedy si nedam a riskujem krvave gatky, aby sa mi to rychlejsie zahojilo. Predsa ked sa tam dostane vzduch, tak sa to zahoji rychlejsie.
@malemimi ja som zatial banan papala len raz, a nezapieklo ma a ani Sebastianka 😉
Lekarka nam dala na brusko SAB Simplex kvapky - uzivate ich niektora? Ja velmi nie som za tu chemiu a nepaci sa mi, ze sa musia brat 3x denne pred kojenim. Zatial som mu ich dala len 4x ale uvazujem to skusit bez nich...

@jana_toky aha dobre lebo máme ich strašne veľa od svokry a je mi ich ľúto nechať zhniť
ja už týždeň aj dačo nemám ani jeden štich hihi a špiním málo 😉 že asi jednu vložku mám celý deň haha alebo dve 😉