icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

ziza55
19. nov 2010

@malemimi ja ani sama neviem...ten moj mal ladove ruky... usi aj nos a zobudilo ma to ze kaslal a kychal..preto som radsej zakurila

malemimi
19. nov 2010

@ziza55 aha jasne ...chúďatko ...
idem jesť obed lebo bohvie kedy sa k tomu dostanem..no mňa picne ak sa teraz zobudí som ju počula ach jaaj

bonninka
19. nov 2010

@ziza55 zuzi, já dává malého spát do ložnice, kde normálně větráme a je tam dost chladno, ale dávám mu čepičku, rukavičky a zabalím ho do rychlozavinovačky a přehodím přes něho ještě deku a je mu teplíčko. Jinak miminka by měly nosit čepičku i doma, na hlavě jsou největší ztráty tepla. Nevím, jestli jsi to už nezkoušela 😉

malemimi
19. nov 2010

@bonninka mimame stale teplu hlavcku

nivejka
19. nov 2010

@bonninka ...ahoj 😉 ...ja som tak 1.dcérke dávala aj čapičku doma,ale hlavne kvôli uškám a bývala som u rodičov ešte a tammali chladnejšie...tu na byte je dosť teplo a malá sa aj spotí--hlavne po kojení--ja ju vôbec nebabuším-ani vonku
ked som bola u ortopeda-bola som až zhrozená ako niektoré maminky naobliekali deticky a vonku bolo teplo...no hrúúza...hovorí sa,že sa má dať len o jednu vrstvu viac oblečenia ako dospelí.

ziza55
19. nov 2010

@bonninka capicku mu davam len po kupani....neviem ci je to blbina ale niekde som citala ze babo by sa nemali babusit na noc...ze to prispieva k tomu syndromu nahleho umrtia...hm

malemimi
19. nov 2010

@nivejka no inak to som aj ja počula že len jednu vrstvu na viac ale vieš ja si dám napr niekedy o dve viac než môj mm takže to je také diskutabilné 😀 😀 😉
ja som teplomilná kvetinka 😀 😀

inak zase som prd spala som riadila spálňu som prehadzovala malej veci na moje miesto a zase opačne a aj prebrala čo už neoblečie a tak a poviem vám že som rada že som to preberala lebo som našla dosť vecí čo už môže nosiť teda čo jej bude dobre alebo mierne väčšie 😀 a už som sa stihla aj ospršiť a umyť vlasy tak sa cítim lepšejše haha 😀 😀 😝

hirunka
19. nov 2010

Caute baby uz máme novu sadru ale kym jej ju dali ju nechali devat hodin hladovat a teraz ma pani doktory odbili tym ze zaver mi povedia v pondelok a krasne sa vybrali vikendovat a ja tumozem trpnut....uz mám toho plne zuby!!!!!!!!!

lenkaoravcova
19. nov 2010

@ziza55 Ahoj spominate tu ziadost o vyssiu matersku, znamena to e ked schvalia ze bude o 6 tyzdnov dlhsia a nie 55 ale 60 percent hrubej mzdy mame narok este aj my o to poziadat? Vies mi prosim ta povedat? Dakujem Lenka

malemimi
19. nov 2010

ja mám napr malú tak dakedy že je v postieľke a je otvorená vetračka.... akurát ju zakrijem ešte dekou aby náhodou nenachladla a má čiapočku 😉

malemimi
19. nov 2010

@hirunka počkať to stále plakala ???????? 😲 😲

malemimi
19. nov 2010

@lenkaoravcova no to by aj mna zaujímalo ziza

bonninka
19. nov 2010

@hirunka no, tak to je mazec, přeju pevné nervy a hlavně, ať se to co nejrychleji zahojí 😉

zuzana_m
19. nov 2010

@hirunka joj moja to je hrozne ☹ velmi vam drzim palceky aby to ubehlo ako voda a nech je mala co najskor uplne ok....to nase zdravotnictvo je "uzasne" ,ze lekari,pche,robia si co chcu...ja som s malym v decembri min.rok.lezala v BA na Kramaroch,tak viem ako ti je...aj tam boli fakt "super" lekari,absolutne ich nezaujima,ze ci je to male dieta alebo co,a ze ako sa moze citit matka....mojho maleho tiez nechali hladovat,chudacik tak plakal ze som plakala s nim.....neboj bude dobre,toto je nejaka zivotna skuska,ktora prejde a uz bude len dobre 😉

lenkaoravcova
19. nov 2010

@hirunka Ach mrzi ma, co su musite vytrpiet, ale nebo zvladnete to, este par tyzdnov a bude dobre urcite. Drzim palce aby vasm druhu sadru nechali uz co najmenej. 🙂

lenkaoravcova
19. nov 2010

Baby viete mi poradit, mam na jednej bradavke maly biely pupacik a dost to boli, viem, ze ste tu davnejsie spominali nejaky upchaty mlikovod, co s tym mam robit? alebo to zmizne same?

malemimi
19. nov 2010

viem, že to sem nepatrí, ale takto som mojej drahej povedala nech donesie loptičku a doniesla 4 hračky 😀 😝

a aby sa fakt nepovedalo dávam aj malunkú 🙂 😉

malemimi
19. nov 2010

@lenkaoravcova fuha tak ja neviem ale viete čo ja mám na bradavke uhor a aj som si ho pred tehu a tak nekedy vytlačila 😀 a nemala som problém s tým zatiaľ klop klop len som mala obavy keď budem kojiť že čo s tým ...je to tam ale asi tam už nejde hnis alebo čo...myslíte že to mám povedať gynde? lebo aj tak čo by s tým spravili

bonninka
19. nov 2010

@ziza55 tak snad nás nic takového nepotká. Jinak ono je to asi dost závislé na tom, jak je doma teplo. My netopíme a pořád tu máme hodně teplo. Ale v ložnici co spíme dost větráme, aby se nám dobře spalo, takže si myslím, že ho oblékám úměrně teplotě okolí. Nijak propocenej nebývá a je zdravý, tak to podle toho usuzuji. Jinak, když ho mám v obýváku, tak ho posvlíkám a na kojení taky, to se u toho řádně zapotí 😎

hirunka
19. nov 2010

@malemimi no styri hodky spala a potom az kym ju nezobrali na salu plakala skoro mi ruky upadli tolko son ju tisila.....

malemimi
19. nov 2010

@hirunka bože chúďa tak sa držte!!!

jana_toky
19. nov 2010

@hirunka
to je normalne hrozne, ako ju chudatko trapia ☹ . Drzkajte sa, nejako to treba pretrpiet a potom bude dobre.

jana_toky
19. nov 2010

Baby, chodievate von aj ked je takeho pocko vonku? Lebo ja nie, vobec sa mi nechce. A dnes som si povedala, ze si s drobcom po obede zdriemnem a aj tak bolo na dve hodky som zalomila s nim 😀 .
Neviem, ci je to tym pocasim a tym, ze je tak sero, ale skoro po kazdom papani mi zaspinka. 🙂

ziza55
19. nov 2010

@lenkaoravcova zevraj ked poziadame kazdej bude vyhovene..ved to by bolo riadne svinstvo keby nas obisiel aj vyssi rodicak aj vyssia materska 😲 ...tak aspon nieco 😝

lenkaoravcova
19. nov 2010

@ziza55 takze v januari sa treba nato pytat, a asi aj nejake tlacivo bude nato, no aspon enjaka dobra sprava 🙂

keskaza
19. nov 2010

@ziza55 j ja sa k tebe pridavam a potvrdzujem co my povedal detsky lekar ze ciapocka sa babetkam doma vobec nema davat iba po kupani aby neprechladlo a aj to tak robim.

ziza55
19. nov 2010

@keskaza tak fajn...aspon v niecom mozem mat istotu ze robim dobre.. 😉

malemimi
19. nov 2010

@keskaza tak to je super!

malemimi
19. nov 2010

@jana_toky ja som minule bola 😉

mona777
19. nov 2010

AHOJTE mamičky, no ja vás obdivujem - to kedy stíhate íst sem na forum aj byt s malým? lebo ten moj mi nedá ani dýchat, nie to ešte chodit na internet. teraz náhodou spí - ja by som mala tiež, lebo o 22.30 do rána to bude zase diskoteka