icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

zuzana_m
20. nov 2010

ahojte ženy 🙂 joj musim sa pochvalit,bola som včera na stretku so svojou triedou zo strednej a bolo fantasticky, uplne som sa odreagovala,zabavila,zabudla na starosti,proste parada 😀 ODPORUCAM kazdej mamine 😉 kus vypadnut od deticiek co i len na chvilu (teda ked mate moznost)....malej som o osmej dala papat a nechala som ju ockovi 🙂 že keby dačo,bude mi volať a ja hned dojdem....bola som dve hodky,mohla som aj dlhšie,malá bola dobručká,spala až do druhej ...no paráda...náš kolektív sa často stretáva takže v decembri pojdem zas 😉
idem si prečitať ešte ako sa mate 🙂

hirunka
20. nov 2010

@mona777 tak nieco tym detom treba dat papat a nutrilon ze je najlepsi zo vsetkych umelych mliek ked nemas na vyber tak. Musis dat umele mlieka pre mna je podstatne ze mala papa a je spokojna

tanija133
20. nov 2010

@ziza55 co sa tyka vajicka, tak by sa tam mala dat vybrat ta novorodenecka vlozka, a bude tam viac miesta, ja ked som ju vybrala,tak je to pre krpca az moc velke este.... 😉 😉

tanija133
20. nov 2010

@lenkaoravcova hned v pondelok tam zavolam, a pojdem urcite tam

tanija133
20. nov 2010

@jana_toky Hej , hrozny termin, a ty pojdes dost neskoro vecer na USG, ale nevadi, daj potom vediet ako bolo... 🙂

letenka
20. nov 2010

@hirunka ahoj..ja tiez krmim nutrilonom....chcem sa spytat, ten nutrilon comfort je na prdkanie? lebo obcas mavame bolenie bruska a v poslednom case sa mi zda, ze sa aj tazsie vykaka...stolica je sice riedka ale tlaci ako dusu, ako keby bola zapecena...davam jej do kazdeho papania aj Sab simplex ale ako keby uz neucinkoval...espumisan nam moc nepomohol...

udada
20. nov 2010

maminy, KÚPETE SVOJE BÁBäTKA KAŽDÝ DEŇ? ja ju síce opláchnem len vodou a riťku umyjem mydielkom, len neviem či môžem každý deň, veď čistá voda by nemala ublížiť pokožke, či nie?

mona777
20. nov 2010

@udada ja nie, každý druhý deň - napr. dnes ho nejdem kúpat aj preto lebo papal a zaspáva - nechcem ho prebudit lebo zase budem musiet íst vonku s kočíkom - len tak zaspí 😒

mona777
20. nov 2010

@hirunka ved jasné, ja chapem. A kto ti povedal že mas malo mliečka?

mona777
20. nov 2010

@tanija133 pozerala som kolko vázi tvoj maly - tolko vázil nás vo štvrtok 18.11. len o 20g viac a to mame za týžden 2 mesiace 😢 Pediatricka tvrdí že to je OK - všetko to pokazila ta operácia - pred cca mesiacom. Predtým priberal aj pol kila za týždeň. Ty len kojiš? alebo ste na UM alebo kombinujete?

hirunka
20. nov 2010

@letenka ano je na prdkanie a kakanie....mala nam tazko kakala po tom druhom nutrilone pediater nam dal bio gaia kvapky ale prd pomohli tak som kupila nutr.comfort davam ho raz denne a pekne kaka aj prdka.

ziza55
20. nov 2010

@udada ja kupem kazdy 3-4den...ale tvaricku a ritku v umyvadle kazdy den..keby bolo leto a potil by sa..tak by som castej

hirunka
20. nov 2010

@mona777 to viem aj sama ze mám malo a po cisarskom sa az tak netvori mlieko a po tych stresoch co jsme mali je to este horsie aj to malo co mám malej nechuti a vyvrati to. Ani sa necudujem ze jej nechuti

tanija133
20. nov 2010

@udada Ja kupem kazdy druhy den... 🙂
@mona777 Moj maly pribral od odchodu z porodnice za mesiac 1 a pol kg, co je dost, stale chce papat, v kuse ho kojim, neje iba ked spi... 😉 Ano IBA ho kojim...a pediatricka povedala ,ze je to tiez ok, ze mu mam davat papat kolko chce. Ja si myslim, ze vaha tvojho drobca je tiez uplne v poriadku, to moj bude maly tucniak zachvilu... 🙂

mysenac
20. nov 2010

ahojte kocky,
zas tu toho pribudlo, mam co citat 🙂 my sme dnes krstili, trochu som mala obavy, ako to Kristinka zvladne, ale bola uzasna. Pocas krstu bola hore, ale vobec neplakala a cely obed v restauracii prespala...dieta za odmenu 😵

@udada my kupeme kazdy den, doktorka v porodnici nam hovorila, ze sice by ani nebolo treba - ked tie deticky nie su nejako spotene, ale ona to odporuca, aby si dietatko vytvorilo taky rezim...kupeme o pol desiatej, napapa sa, zaspi tak o desiatej a do druhej - tretej spinka...uz sme si tak zvykli, aj ona, kupe sa rada a voda jej isto neuskodi 😉

udada
20. nov 2010

@mona777
@ziza55 no baby mne sa zdá, že lepšie spinká, keď ju okúpem, ale doteraz som ju kúpala skoro každý deň aj preto, lebo som ju natierala krémom, a vlásky olejom, ktoré sa museli zmývať - tak mi povedala kožná.

udada
20. nov 2010

@udada tak to je super, že bola dobručká 🙂 . Aj moja malá sa veľmi rada kúpe, hrozne sa jej páči vo vode, to ju kúeš večer o pol desiatej? ja o pol ôsmej

mysenac
20. nov 2010

@udada ano vecer o pol desiatej...niekedy som sice uz riadne unavena, ale zobudi sa len raz za noc a potom az rano o nejakej piatej-siestej 🙂 tak frcime kupat 😉 potom este pridam nejaku fotku z krstu...

malemimi
20. nov 2010

@udada ahoj , chcela som sa opýtať čo si nám dala ten link do tej socialky a tak ...tak tam som našla jedno tlačivo len pre doktora A4 a jedno tlačivo kde je len jedna kolonka dole pre doktora...to jedno je pre pediatra a druhé pre gyndu alebo to musím ísť ešte na tu vazovovú ?

malemimi
20. nov 2010

ja kúpem okolo 18 hod
ale stane sa niekedy že ako dnes zobudila sa až teraz a to ju už nebudem budiť lebo sa napapa a hajinká... a nič sa nestane keď sa neokúpe. tma len ide o to aby sa jej umyla riťka od kakaničky...

zucha
20. nov 2010

ja kupem vsetky decka okolo siedmej vecer a o osmej uz su vsetky ulozene a mam "volno". Maly sa potom budi na kojenie okolo polnoci, takze celkom pekne taha, ale potom sa budi aj kazdu 1,5-2 hodiny 😝

zucha
20. nov 2010

inak baby, uz sa vasim detickam zacali tvorit sliny? Tomu mojmu sa uz asi tyzden 😝 Kto vie, ci uz nepojdu aj zuby. Prvej dcere vysli v dvoch mesiacoch, druhej az v piatich

stanka02
20. nov 2010

@zucha najmensieho drobca kupes kazdy den celeho? Ja mu oplachujem vo vode zadocek po kazdom kakani a pri prebalovani utieram namokro, no kupem ho celeho kazdy druhy den.

stanka02
20. nov 2010

Mozno Vas to zaujeme:

Som za prehodnotenie návrhu nového zákona o RP..

Petičný výbor pripravil nad rámec petície vlastný návrh výpočtu rodičovského príspevku, avizujeme ho v otvorenom liste - http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=514070 (bod 2).
(ten naďalej stále podpisujte a šírte !!!)

Samotný návrh výpočtu sme poslali v osobitnom liste vrcholným predstaviteľom parlamentných strán, ako aj výboru NR SR pre sociálne veci.

Tento výpočet rodičovského príspevku, zohľadňuje mamičky dvojčiek i trojičiek, zároveň bude mať stále aktuálnu hodnotu, je nepremrštený, pretože je založený na životnom minime, čo je podľa zákona spoločensky uznaná minimálna hranicu príjmov fyzickej osoby, pod ktorou nastáva stav jej hmotnej núdze.

Navrhujeme, aby sa výška rodičovského príspevku vypočítala sčítaním sumy životného minima pre jednu plnoletú fyzickú osobu a nezaopatrené dieťa - bez ohľadu na príjem osoby žijúcej v spoločnej domácnosti, pričom v prípade narodenia viacerých detí súčasne by sa suma adekvátne menila.

Na základe aktuálnej výšky životného minima (t.j. 185,38€ pre jednu plnoletú fyzickú osobu a 84,61€ pre jedno nezaopatrené dieťa) by v prípade narodenia jedného dieťaťa išlo o sumu 269,99€ a v prípade narodenia dvojčiat by išlo o sumu 354,6€ a podobne, pričom po každom pôrode by sa výška rodičovského príspevku aktuálne prepočítala vzhľadom na počet narodených detí súčasne. Samozrejme, na takto vypočítaný rodičovský príspevok by mali nárok aj náhradní rodičia, ktorí by si osvojili dieťa (deti) z detského domova a chceli by s ním zostať na rodičovskej dovolenke.

Keďže sme si vedomí, že vzhľadom na stav verejných financií nie je možné v budúcom roku zabezpečiť plnú výšku takto vypočítaného rodičovského príspevku, navrhujeme sa k nej "približovať" postupne v priebehu niekoľkých rokov.

Uvádzame príklad výpočtu (nie je v ňom zohľadnená valorizácia životného minima). V roku 2011 - 70% (187,99€), v roku 2012 - 80% (215,99€), v roku 2013 - 90% (242,99€), v roku 2014 - 100% (269,99€).

Budeme radi, ak tento návrh podporíte tým, že list skopírujete, upravíte podľa seba (napr. náš list je v množnom čísle atď.), môžete prípadne napísať aj svoje postrehy, fotku dieťatka - podstatné je, aby tam zostala zachovaná prezentácia výpočtu rodičovského príspevku /RP/.

Kontakty a ďalšie pokyny nájdete tu -
http://www.olifcek.info/otvorene-listy/16-11-na...

zucha
20. nov 2010

@stanka02 ano, kazdy den. Ale zatial len tak narychlo. Napustam len umyvadlo a tam ho poctivo celeho oplachnem a popri tom mu nieco zarecitujem a sup ho do pyzamka, nakojit, odgrgnut a spat

letenka
20. nov 2010

@udada ja tiez kupem svoju babiku kazdy den, je to taky ritual, a jej sa vo vodicke paci, nepouzivam ziadne sampony, kupem ju len v cistej vode a potom ju natriem olivovym olejcekom /z lekarne/, inak by mala suchu kozicku...a jej sa taka masaz paci... 🙂

ziza55
21. nov 2010

caute baby dnes sme mali hroznu noc..maly chrcal semtam..tak som bola furt v strehu..vy mate tiez sopliky niekto?cez den vcera mi to islo sem tam odsat..ale v noci nie...ale nechrci nonstop...5min ano...potom nie pol hodku...bojim sa..a rozmyslame ci mame ist dnes na pohotovost..a to chrcanie je niekde medzi nosoma pusinkou..aspon mam ten pocit...striekam mu otrivin baby care a olynth pre deti..bojim sa aby sa mu nieco nestalo..ale zas nechcem utekat na pohotovost hned..

horalka777
21. nov 2010

@zuzana_m verim, ze si sa mala na stretku fajn, aj mne pomaha, ked mam co i len 2-hodinovy opustak, uplne si dobijem baterky 😅
@zucha to mas super rezim doma 🙂 Ako to robis, dve starsie kupes naraz vo vani? Ja by som tiez malu kupavala narychlo v umyvadle, ale odkedy ma faldiky, trva mi, kym jej vyumyvam vsetky zahyby 😀 , tak radsej kupem dokladne, aj ked len kazdy druhy den... ked uz bude drzat hlavku, asi tiez zacnem kazdy den, kvoli ritualu. Inak kupeme v podobnom case, ale mne sa este raz zobudi na papanie, az ten druhy blok taha aj cca 4,5h, takze aj tak dobre.
@ziza55 a spava ma chrbte? Lebo podla mna ak ho das spat nabok, nemusis sa bat, ze sa bude dusit.. drzim palce

ziza55
21. nov 2010

@horalka777 tak dakujem pekne moja za radu a nemusim ist na pohotovost vsak?

horalka777
21. nov 2010

@ziza55 ved uvidis, ako bude teraz cez den, ak by sa to nehorsilo, pockala by som do zajtra a isla normalne ku pediatricke, ak by to bolo dnes horsie, tak kvoli vlastnemu kludu chod, ale myslim, ze na pohotovosti ti neporadia nic ine, nez robis aj sama 😉