Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@horalka777 dakujem este raz..teraz zaspal a nechrci...nadranom je to najhorsie..tak pockam jasne...v utorok ideme do prvej poradne..papa
@jana_toky Treba si zobrat iba plienku pod babo, cele vysetrenie trva asi 5 minut, ale pekne na obrazovke ukaze a vysvetli a su tam podla mna velmi fajn doktor aj sestricka.
@mona777 neviem moj prvy syn bol od zaciatku prikrmovany nutrilonom a ked sme po 2 mesiacoch presli iba na nutrilon uz nemal viac ziadne bolesti bruska ani koliky a nebol ani raz chory, co tiez pripisujem tym zlozkam imunofortis co nutrilon ma.
@mona777 Neboj to je uplne ok, oni najviac priberaju prve tyzdne potom sa to ustali a uz nepriberu 250 gramov tyzdenne, ved by mali za chvilu 10 kilo a to by teda na nosenie nebolo bohvieco 😉
@mona777 podla mna nemusis mat strach okolo dvoch mesiacov by sa doba papania mala skratit cca na 5 minut a tie trosku vacsie deti sa najedia potom aj za dve minutky.
@ziza55 moj maly robi presne to iste...cez den vobec iba v noci... ale moze to byt aj suchym vzduchom tak davam na radiator mokru plienku...inak v stredu mame poradnu tak sa tiez chcem nato spytat doktorky...lebo ked mu pozeram do nosika tak tam sopliky nema ale chrci ako keby mal plny nostek 😕
@lenkaoravcova mozem sa vam zamiesat do debaty? 😉 ...ak som spravne pochopila..tak ked je babatko plne kojene...tak okolo 2mesiacov ked ma...sa skracuje doba papania?tak staci ked je prilozeny len 5min?dikes
@lenkaoravcova no aj mňa to zaujíma, lebo moja malá papá tých 5 minút, niekedy 7, ale chce zasa častejšie, aj každú hodinku a predtým by ťahala a ťahala - malá bude mať 3 mesiace
na tu vavzovou treba ísť aj skrz nejaké opečiatkovanie čo nám dajú ten papier pre doktora alebo oni čistý papier len dajú?
baby a myslite ze mozu babatka spavat na brusku?moj maly niekedy spi tak aj 4hodky..velmi je tak spokojny 🙂 a co sa kojenia tyka?myslite ze je lepsie davat aj z jedneho aj z druheho..alebo jedno kojenie jeden prsnik a dalsie kojenie druhy prsnik?
@ziza55 ahoj no ja si pamätám že Lydka mala malého Kajka tuším na brušku skoro stále on tak rad spával ale neviem či je to zle alebo dobre...možno to nie je dobre lebo si tlačí na pľúcka...kto vie
ale ja keď dávam odgrgúť a je napr noc tak aj tak zaspíme že leží na mne malá a spíme haha
a papkanie no ja striedam hneď , nečakám na druhé papanie po spaní...
tak píšte baby som aj ja zvedavá... 😉
@malemimi diiiiiiiiikes za rady 😉 a ako myslis tu vazovovu?no nam dali 3tlaciva..ku kazdemu treba prilozit kopiu rl a vypisat ich.....jedno je na prispevok...jedno na priplatok k prispevku-to tlacivo treba opeciatkovat gyndosom a pediatrom...su tam nato take kolonky a jedno na pridavky...
ahoj ty potrebuješ mať:
žiadosť o prídavok na dieťa (to je tých 21 eur každý mesiac)
žiadosť o príspevok pri narodení dieťaťa
žiadosť o príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa - potvrdzuje gynekológ
Potvrdenie ošetrujúceho lekára na účely posúdenia nároku na príspevok pri narodení dieťaťa alebo príspevok rodičom... - toto sa dáva potvrdiť detskému
na toto si sa pýtala?
@ziza55 ahoj spanie na brušku sa teraz neodporúča, je tu riziko náhleho úmrtia, ale stále sa to mení. kedysi deti spali stále na brušku bez problémov, tak ja neviem, je to na tebe.
Ja kojím jedno kojenie jeden prsník a ďalšie druhé, takže ich takto pri každom kojení striedam. Ale ak je málo mlieka v jednom, samozrejme, že je dobré dať bábätku aj z druhého prsníka. Ak sa dáva z jedného, tak dieťa potiahne aj zadné mliečko - vraj to je tučnejšie.
@lenkaoravcova ved on papaá 5 minút ak vôbec chce papat - cez den ma nechce ani vidiet niekedy - vraj je to tou operáciou ☹ ☹ ☹ ☹ Takto z neho chlap nebude - ak bude malý nebudú ho chciet zeny
@ziza55 po piatich minútach sa on sám odtrhne od prsa - tak je to u nas. Moj malý ma 22.novembra 2 mesiace. A pije 5 minút - nie je to pravidlo ale 95% je to tak - sam skončí a už viac nechce, len v prípade, že dlho nepil alebo mal v jenom prse málo - vtedy aj áno. Ale inak ho nedonútim len ho nazlostim alebo v noci sa tvári že spí a drží pusinku pevne zavretu 😀 Ovšem u nás je laktačný problém cez den - ked proste nechce vôbec pit ale to je už o inom
@tanija133 náš drobec miluje keď je vo vajíčku, napríklad vždy večer, keď je okúpaný a napapaný a nechce sa mu spinkať, tak je s nami v obývačke vo vajíčku, ho občas pohojdáme a je spokojný. My pozeráme telku a on kuká na nás 😀 Predtým nám plakával keď sme ho večer dali do postielky nechcel tam byť sám a na rukách som nechcela, aby sme ho nosili, aby si tak nezvykol 😉

@hirunka hm, to ma mrzi