icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
23. nov 2010

@jana_toky no to je asi nejaké zle počko alebo čo lebo aj dnes je nejaká divna je jedno či ju položím v postieľke alebo v obyvke ...proste sa zobudí ...ke ju mám na rukách spinká...je zlé počasie

malemimi
23. nov 2010

inak aj nám sa vyhádzalo teraz na tváričke pupi také žlte alebo čo to je...ale podla mňa to je z jedla som jedla after eight haha a tam je mentol 😅

jana_toky
23. nov 2010

@malemimi
no to tlacivo o priplatok k prispevku pri narodeni dietata spolu s potvrdenim od detskej a gynekologa 😀

hirunka
23. nov 2010

@jana_toky ano maju rovnake ceny..........dokonca mne sa podarilo kupit to nositko s 20 % zľavou lebo rusili predajnu v dunajskej strede......ale v blave su........je to za prijatelnu cenu nie je to predrazene a je to super aj mala v tom pekne spinka

jana_toky
23. nov 2010

@malemimi mnam, to uplne zboznujem, som vzdy zozrala celu krabicku. Ale od kedy sa maly vyhadzal, uz coko ani nahodou a nic podobne, co sa nesmie... 😒

malemimi
23. nov 2010

@jana_toky ježíííš no ja mám už s toho halušku fakt neviem kde čo treba zaniesť... zajtra to ideme vybavovať tak som rada že so mnou ide mm

mircova
23. nov 2010

@jana_toky ...aj náš drobec to má vo vláskoch v knihe o matke a dieťati, som našla, že to treba umývať čistou vodou a natierať olejčekom. Som to skúsila a potom trošku vyčesala a zdá sa, že to trochu pomohlo. Uvidíme čo bude do zajtra ak sa mu to bude zhoršovať, tiež bežím k doktorke nech mi dá dáku mastičku. 😉

malemimi
23. nov 2010

@jana_toky hmm ti verím

mircova
23. nov 2010

@jana_toky tie naše deťúrence sú rovnako narodené, a okrem toho náš mal tiež alergiu na tváričke (už sme sa zahojili) a teraz toto vo vláskoch, to je ale náhodička 😕 Dúfam, že už budeme mať len véééééľa radosti 🙂 🙂 🙂

mircova
23. nov 2010

@malemimi Som sa ťa chcela opýtať, či psík na malú nežiarli. My máme doma papagája a ten stáááášne žiarli.
Dokonca som sa minulý týždeň zobudila ako napodobňuje mrkanie malého 😠 ma skoro trafil šľak, som sa asi 5x zobudila, to bolo nad ránom, že to malý a to náš papagáj,ale zistil, že to nefunguje tak to už nerobí.

jana_toky
23. nov 2010

@mircova
no, tie deturence su si v tychto "bolacach" velmi podobne.
Ja som vcera po kupani tiez natrela tie miestecka olivovym olejcekom a mala som pocit, ze sa nam to pekne vyumyvalo a skoro nic nemal, ale rano opat ☹ . Tak som zvedava, ze ci zaberie ta Kerasal masticka.

Urcite ano, aj ked je to otravne a nie je prijemne vidiet tie nase deticky taketo bolackove, robia aj tak radost. Ved urcite staci aj tebe nejaky ten naznak usmevu a hned je to vsetko lepsie 😉

malemimi
23. nov 2010

@mircova haha no musím si zaklopať nie klop klop.-..snažím sa aj jej čisto len Ali venovať aby nežiarlila ... 😀
no to musí byť teda sranda s tým papa´gájom haha

malemimi
23. nov 2010

@jana_toky inak nám sa malá už začala usmievať keď je hore na nás tak je to také sladké 🙂 😉

mircova
23. nov 2010

@malemimi aj náš drobec sa už usmieva, najprv hodil vždy len taký malý úškrn keď cikal, ale teraz sa už smeje aj na nás 😀 to je také krásnučké však ? 🙂

hirunka
23. nov 2010

@malemimi aj moja mala sa tak krasne usmieva........to je to najkrajsie co moze urobit ked sa usmeje

malemimi
23. nov 2010

@mircova
@hirunka hihi tak to je super! mne sa páčilo keď sa prvý krát usmiala na mm ráno keď sa s ňou lúčil keď šiel do práce... 😀

malemimi
23. nov 2010

no dnes tomu spaniu akosi nedáva moc a aj s papaním je to barz ako....

dnes ideme pediatričke do poradne tak som zvedavá koľko máme cm a kg 😀

udada
23. nov 2010

baby, asi ma porazí, moja malá mi vôbec nechce spať večer, reve, len by sa nosila na rukách. Včera bola od 21.15 hore až do 4.30, keď zaspala, za chvíľu sa zobudila, no bola som už na nervy. Teraz zase stále len spí, má úplne otočený režim. Neviete mi poradiť, čo mám robiť? už som fakt zúfalá. ☹ ☹

emily327
23. nov 2010

ahojte, tak sme spat od pediatra. Vcera som mu volala,ze ake ma skarede tie uska a dnes rano nic 😀 vecer som jej ich dobre natrela olilvovym olejecekom a do rana to zmizlo ale nad obocim to ma este stale a uz je to druhy tyzden. Vo vlaskoch to nema. Predpisal mi salicylovu mast, ktoru mi vyrobili v lekarni a kazal natriet suche miesta na pol hodinu a vycesat. Tak to dnes urobim. Dufam,ze sa zbavime aj nad obocim toho exemiku a uz to bude dobre. Sestricku som poprosila, aby mi malinku odvazila a sme pribrali za 3 tyzdne cca 800g co je super. Maminka vari dobre mliecko 😀 😀 Tak som rada,ze som tam sla. Malinka sa na nich pekne usmievala, sestricka ju pochvalila lebo naposledy tam plakala. Tak dufam,ze aj vam tymto pomozem, dam potom info, ci to pomohlo, ta mast 😉

emily327
23. nov 2010

@udada skus ju supnut na balkon cez den alebo ist na prechadzku a davaj ju spinkat v ten isty cas zopar dni, aby si na to zvykla. Nam to zabera, vecer ked malu dam medzi 20:00 a 21:00 do postielky vzdy zaspinka 😉 A aj cez den je von vzdy v rovnaku hodinu.

udada
23. nov 2010

@emily327 takže ju mám cez deň budiť keď spí? teraz som dočítala knihu: "každé dieťa sa vie naučiť spať" a tam bolo tiež napísané, že dieťaťu treba spraviť režim spania a bdenia - teda ho budiť, ale najhoršie je, že neviem koľko by mala spať a koľko bdieť cez deň. Aj moja zaspí o 20.00, ale o 21.00 sa zobudí a odvtedy je dlho hore. Ale ďakujem 🙂

emily327
23. nov 2010

@udada nie nie dieta vobec netreba budit. Ja som nikdy na taketo rady nedala. Proste moja doobeda nevie zaspat a potom je hrozne umrncana a unavena a placliva. Ale ked ju supnem o 13:00 na balkon alebo s nou idem na prechadzku, tak spinka do 16:00 - 16:30 tak ako napriklad teraz. A ked ju necham dnu,ze sa mi von nechce alebo ze je zle pocasie, tak ona nespi cely den skoro alebo len tak,ze zadrieme a uz je zase hore. A potom aj vecer ma problem zaspat. Vyskusaj to, ved za to nic nedas. Ty su skus najst inu hodinu kedy vies,ze je hore napriklad uz dlho,ze od 5:00 rana a tak ju daj spinkat na balkon alebo chod s nou von o 10:00 a ked ti bude spinkat 3 hodinky, tak bude. Nemusis s nou byt tak dlho von, ja vzdy som 2 hodky ( aj tak som potom fest unavena) a potom ju vynesiem do bytu a necham ju na balkone alebo v kociariku v izbe. Nevyberam ju, lebo viem,ze sa hned zobudi. A ona si krasne hajuska aj 4 hodiny a to viem,ze je cas, kedy si pocas dna najviac oddychne a je potom v pohode. Nam to takto funguje ale kazde dieta je ine.

udada
23. nov 2010

@emily327 no ja mám opačný problém, cez deň spí stále, len medzi tým papá, preto sa pýtam na to budenie, aj teraz by ešte stále spala, tak ju tu mám pri sebe na brušku - tak nespí

emily327
23. nov 2010

@udada aha, no neviem nasa spinka malo cez den a zase v noci spi dobre. A ja som zastanca toho,ze NEBUDIT BABATKO. Jedine vtedy,ze nepribera a treba ho castejsie krmit ale inak URCITE NIE 😉

udada
23. nov 2010

@emily327 uvidím ešte dnes, zajtra, inak sa spýtam detskej čo robiť, možno mi poradí

emily327
23. nov 2010

@udada aj to je riesenie 😉

ziza55
23. nov 2010

caute kocandy...dnes mame za sebou prvu poradnu..vsetko je ok..maly pribral za 4tyzdne 2kg skoro..mame 5100gr...a pri prespusteni z porodnice mal 3180gr...normalne som v soku ze sme tolko pribrali...a to maly pije max 8min z kazdeho prsnika...takze u nas to neunguje ze zadne a predne mlieko 😀 ...
@jana_toky jani nezabudni na tu vazovovu original rod.listu...dnes som tam stravila hodinu a houby som vybavila..mala som vsetky ziadosti dolozene kopiami r.listu a ze chce original k nahlianutiu...truuuuuba neviem preco ma tam natahovala hodinu 😒

mona777
23. nov 2010

@tanija133 no to aj ja, ale pozerám tú mapu - no neviem kde to je - musím študovať 😉

mona777
23. nov 2010

@lenkaoravcova neviem prečo k voli operacii -to mi povedali pediatricky a laktačné poradkyne - viac nazorov 😕

mona777
23. nov 2010

@ziza55 gratulujem - to je fain - len si to uži že tolko pribral 🙂