icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
26. nov 2010

@hirunka aha jasne tak daj potom vedieť...

@yvett14 jááj ako skúšaš aby si mala mlieko

ziza55
26. nov 2010

@malemimi aka ikonka myslis?? 😕

malemimi
26. nov 2010

@ziza55 no tvoja fotka tu pod nickom čo máš

yvett14
26. nov 2010

@malemimi mám tie homeopatiká ale tie si dávam iba ked fakt nič necitim že by sa plnili. ale ináč jem zapraženu polievku, mlieko, mliečne vyrobky, vodu pijem- vineu mi zakázali kvoli Ečkam. a sprchujem sa aj 3 x v dost teplej vode. ale to vystači na 3 prilozenia a potom vytlačania rukami. a dost. ked je mala zapečená tak mi pomáha jest jablká a potom sa aj mala dobre vykadí. ale je to fakt o držku, všetci doma spia a ja ako dojná krava sa vytláčam a podarí sa mi aj 20tku vytiskať. strašné. celé kozy ma bolia a normálne mám svalovku v ramenách-hihi

malemimi
26. nov 2010

@yvett14 hmm to ti verím , a čo čaje na podporu tvorby mlieka?

yvett14
26. nov 2010

ešte mám ten bio s waledy ale už mi dochadza, ten som posledne ani nepila, musim skusiť. ale to som mala aj pri synovi len ten už nevedel posedieť pri 2 týždnoch tak som s tým prasla a len som ho flaškou krmila ale pre malu to urobim lebo predsa aj tie klbiky aj imunita u dievčatiek je asi labilnejsia. syn ten bol hned ako buk silny už v 9 a pol mesiaci mi behal, v 5 bol v pavuku čo sa ossrážal, ale malička sa fakt narodila maličká tak ju neukrátim o mlieko- nie vela ale aspon dačo

malemimi
26. nov 2010

@yvett14 hej hej... 😉 budem držať palčeky!!!

emily327
26. nov 2010

@malemimi cokoladu?? boze to som ja od porodu vobec nemala a ani mat tak skoro nebudem 😉

malemimi
26. nov 2010

@emily327 no ja bez sladkého neviem byť akže sa asi teraz zbláznim ... 😝 😅

malemimi
26. nov 2010

holky nemáte stránku kde je vypísané čo kojacia žena môže a čo nie tak podrobnejšie? lebo neviem čo fakt teraz jesť keď musím dávať bacha čo jem... ☹
ďakujem

emily327
26. nov 2010

@malemimi no to ja davam uz davno. Pockaj nieco najdem a cokoladu urcite nie, za prve upchava a za druhe obsahuje kakao.

ziza55
26. nov 2010

baby ja jem uplne vsetko az na trpicke ovocie a dzusy z trop.ovocia...inak fakt vsetko. a cokoladku na kila 😉 a malemu nic nieje...koliku sice sem tam ma..ale myslim ze u chalanov je to bezne..takze to nejak neriesim..

mona777
26. nov 2010

@udada no vidiš - aspon skontrolovala kritické časti babatka 🙂 to je hlavné. ostatné je len detský plač - kolika 😉

yvett14
26. nov 2010

@malemimi http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=jedalnic...

Odpovedá MUDr. Marta Špániková

Stravovanie kojacej matky je vždy individuálne podľa toho, aká je anamnéza / teda či niekto z rodičov alebo súrodenec má alergiu/ a ako dieťatko na rôzne potraviny reaguje. V zásade nedávam žiadne striktné obmedzenia v stravovaní, ale niektoré zásady treba dodržiavať. Nekonzumovať kávu, alkohol, samozrejme nefajčiť, nejesť morské ryby ani výrobky z nich a taktiež dary mora, nechudnúť. Byť opatrná pri konzumácii strukovín / existuje lúpaná šošovica, veľmi vhodná a chutná/, nekonzumovať veľké množstvo redkvičky, citrusových plodov, dávať pozor a radšej nekonzumovať kyslú kapustu. Bežné ovocie, tak ako ho uvádzate, v primeranom množstve je vhodné. Vždy sledujte ako bábätko reaguje, akú má stolicu. V niektorých špecifických prípadoch vyradím z jedálníčka matky aj mlieko a mliečne výrobky, ale to je veľmi individuálne v konkrétnych prípadoch.

mona777
26. nov 2010

@yvett14 celkom dobrá rada lekárky - tak to má byť 🙂

hirunka
26. nov 2010

caute baby............no boli sme u pediatra............vazil malu aj so sadrou ale uplne inak vazila ako v nemocnici takze teraz neviem ci v nemocnici zle vazili alebo lekar nevie vazit........uz som z toho zufala...........lebo v nemocnici aj so sadrou vazila 4770g a u lekara 4600g a nechce sa mi verit ze by za 4 dni schudla 170 g ked pekne papa a aj dost.......tak fakt neviem ale inak vsetko v pohode..........v januari nas caka ockovanie

nivejka
26. nov 2010

@ziza55 ...ahojky...ja espumisan nedávam už týždeň a to mám nové balenie doma 😉 ---dávaj jej detský čajík--zarobím jej do tej malej fľašky 150ml a koľko vypije---väčšinou vypije naraz 100ml....niekdy sa stane,že za celý deň tú 150-tku vypije za celý deň....cez deň potom nemá problém s kakaním---až nad ránom ☹

nivejka
26. nov 2010

@tanija133 ...aký je chutnučký Miško🙂 ---celá mamina 🙂 --mám pravdu že?

stanka02
26. nov 2010

@tanija133 hlasim uspech, doobeda mi buval v MANDUCE. No poobede zacal tak grckat, ze som bola na pohotovosti, grckal prudom, no bol to des. Vysetrili ho a nic nezistili, povedali mi, ze ak sa to bude opakovat, mam okamzite prist, no dufam, ze sa to nebude opakovat. Spominali nejaky priechod medzi zaludkoma crievkami, ze to niekedy nie je vyvinute a moze sa to na sone ukazat az casom, takze dufam, ze uz nebude grckat a bude to ok. Povedali nam, ze ma vela vetrov, takze to co si on prdka nestaci a mam pouzivat aj hadicku. Do toho vsetkeho nejako prestal kakat, no to je vraj ok, vraj kojene deticky nemusia aj 10 dni kakat.

nivejka
26. nov 2010

ahojte kamošky 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
tak mi sme dnes boli v poradni...vážime 5100g.....dala som jej prepichnúť ušká--chúdatko,ale je v pohode neplače ako keby jej ani nič nerobili......stále mi vyplazuje jazýček a doktorke sa to nejako nepozdáva a tak nás poslala na neurologiu do Modry--pre istotu!!....nechce nič zanedbať....
na chrbátiku máme taký väčší fliačik od narodenia a tajne som dúfala,že je to materské znamienko a doktorka dnes povedala ,že je to hematon--tak ideme na vyšetrenie na Kramáre....síce povedala,že sa to postupne väčšinou vstrebe,ale predsa je to kožný nádor a som z toho smutnáá ☹ ☹ ☹ ☹

stanka02
26. nov 2010

@nivejka tak to je pekne velka 🙂

stanka02
26. nov 2010

...takto buvame v MANDUCE

emily327
26. nov 2010

@nivejka zlatinko, to ma velmi mrzi, dufam,ze to nebude nic vazne. A prepichovali vam uska alebo nastrelovali? A ake nausnicky si dala? Prave citam,ze sa neodporuca ziadne biele zlato, ani striebro,ze iba zlte zlato alebo lekarska ocel. Hm a pekne ste pribrali, my ideme v stredu do poradne. A tvoja mala Lili casto vyplazuje jazyk? A ako to vyzera? Lebo aj nasa vyplazuje, mam niekedy pocit,ze tam ma vlas alebo ju boli hrdielko. A na neurologiu? To akoze nieco znamena zle?

tanija133
26. nov 2010

@nivejka Zatial je cely tato.... 😉 ale jest mu chuti po mamine.... 😉 A dufam, ze vsetko u Vas bude v poriadku s tym fliacikom....Drzim palce

tanija133
26. nov 2010

@stanka02 Tak to je super, ze sa Matuskovi dnes pacilo v Manduce, to je povzbudive aj pre nas. Som zvedava ake dojmy budes mat z nej dalej, a hlavne ako s a v nej bude pacit Matuskovi. Stale tiez nad nou premyslam. Ach, to si sa musela poriadne zlaknut, ked ti takto vrackal, treba to urcite sledovat dalej...To som teda netusila ze aj take existuje, ze nestaci iba prdkanie na vypustanie vetrov...A s tym kakanim, vraj je to tak, ako pises, ale je to take cudne...My kakame kazdy den aj 5 krat.

malemimi
27. nov 2010

@ziza55 no mne to zakázala kožná skrz malú...som to prehnala zo sladkým... 😅
@emily327 ďakujem
@yvett14 ďakujem
@nivejka juu no pekne priberáte!!!
a koľko máte cm? aha to čo sme si mysleli že sa dávi s tým jazýčkom , že?!
no tak budeme drzať palčeky nech to nič vážne nie je 😉

jana_toky
27. nov 2010

@hirunka
nic si z toho vazenia nerob. Ja som napriklad maleho vazila doma na digi vahe a mal 4250 a prisli sme den na to k pediatricke (ma taku staru vahu) a tam mal vraj 4400g. To su take odchylky kvoli vaham podla mna, ber nejaky priemer 😉

malemimi
27. nov 2010

holky mala moc nechce zdvíhať hlavu, viete, tak nejak vysoko 😒 skôr žužle to čo má pod sebou