icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
1. dec 2010

@nivejka haha no už si určuje jej postavenie... 😉 😀
my našu voláme strunka lebo keď je na rukách sa odráža a dobre že nám nevyskočí s tade alebo sa strašne hmýri 😀 😀 inak j ju dám do postieľky a za chvíľu je úplne inde pri tej ohrade s hlavou a zosunutá dole 😀 😀 😀

ziza55
1. dec 2010

@nivejka sme si tu pozurovali troska v noci chichi..som nemohla spat..tak som bola skontrolovat ci je vsetko ok na koniku 😀 😀 ..achjaj...tomu sa uz tusim hovori zavislost..chichi
aj ty robis skolu?aku?a dakujeme za kompliment..napodobne ..tvoja mala je kocanda velikaaaaa...to tvrdim uz od zaciatku---este ked mala prve fotky z bruska..
pekne nam inak priberaju..tak som zvedava ci aj po dalsej poradni budu mat cca rovnako...ved si dame vediet..my ideme 21.12
aj ja idem s malym von troska..dufajme ze sa cez ten sneh pretlacime s kocarmi 😉

emily327
1. dec 2010

ahojte,tak sme doma z poradne. Vonku krasne snezi 🙂 Meriame 57cm a vazime 4800g, podrastli sme o 4cm, tak ako minuly mesiac a pribrali 1kg co je uplne idealne, takto by malo babo priberat 🙂 Tak sa tesim, boze zase je Sonicka ukazkova 😀 V januari budeme ockovat, chcem sa opytat, davali ste ockovat babatka hexa vakcinou? Nam to pediater odporucil,ze je to dobre a ze by to malo byt aj povinne,ze nechape preco to nie je. Tak mame recept na to povinne ockovanie a aj na tu hexu. Sestricka sa nas pytala,ze ci nechceme prepichovat uska. Ze je to lepsie cim skor, vravela,ze oni to robia tak,ze sa nastrelia nausnicky a tie sa po 2 mesiacoch vymenia za vysiace, tie sa len namocia v liehu a daju na usko. Hmm no neviem sa rozhodnut. Ci teraz alebo neskor. A skor si myslim,ze je lepsie prepichnutie ako nastrelenie ☹ Co myslite???

emily327
1. dec 2010

@malemimi ahoj, no ja to nemam vo flasticke ale v takej umelej nadobke, co mi vyrobili v lekarni tu masticku, tak oni to davaju do takych nadobiek.

malemimi
1. dec 2010

@emily327 ahojky! jeeeeeee no vy ste dlhý!!! 😉 😀 a chutnučký...
ani neviem čo to je tá hexa...
no ja som počula že prepihnutie je lapšie lebo keď nastrelujú tak to uško ta dierka sa ťažšie hojí nemá ako dýchať...

malemimi
1. dec 2010

@emily327 no a to máte určite aj viac percentný my máme len 2% salicyl

emily327
1. dec 2010

@nivejka fuuha no pekne priberate 😉

syssi
1. dec 2010

@malemimi hanbim sa veru a riadne - ale nestiham lebo stale dorabame este byt a kopec prace okolo toho - do toho malinky, lekari, navstevy - no hruuuuza 😀

Tak my vazime 5 kg a meriame uz cca 60cm 🙂 Sme stale este malicky oproti inym babatkam - ale neva - ved my to dobehneme 🙂

malemimi
1. dec 2010

@syssi jasné 😉 juu pekný kúsok 😀 😀 😀 😝 😉 podľa mňa veľiký 😉

slavuska30
1. dec 2010

@nivejka 🙂 no nejako to zvladneme...stiham sa učit v pohode, da sa to, ja som nočny vtak, chybaju mi už len 2skusky a mam zimny iukončeny.. 🙂 🙂

slavuska30
1. dec 2010

@hirunka dostala som poukaz na tu ortezu do neoprotu na zahradnicku a ked som im volala či to maju skladom alebo treba objedndnat, tak sa divili, že čo po nich chcem, ze oni take vobec nemaju 😠 😠 a že sa mam u nich obkjednat znovu na ortopedicke vyš., tak tam ideme zachvilu len tak nablink, ja som tu ortezku nasla na nete z inej firmy, tak som ju cvakla na mob a ukažem im tio, aby vedeli, čo maju objednat 😠

jana_toky
1. dec 2010

@slavuska30
fnuk, to mi je luto Slavka. Dufam, ze to bude cim skor ok.

syssi
1. dec 2010

@malemimi haha ale kdeze veliky - oproti vasim detickam co tu citam je moj maly mrnusik 😀
V pondelok ideme do poradne tak som zvedava ze kolko presne vazime a meriame 🙂

slavuska30
1. dec 2010

@nivejka 😀 😀 😀 😀 že na koniku...moj bol už ubehany, tak spal ako drevo 😀 😀 😀

slavuska30
1. dec 2010

@jana_toky 🙂 no ved uvidim, čo mi povedia ked sa tam dovalime dneska, potom jedine skusit tu druhu firmu....hlavne nech mi povedia... 🙂

malemimi
1. dec 2010

@slavuska30 no pekne.... 😒

@syssi ale prd hihi a aj keby bol náááhodu tak chlapi sa vytiahnú ...

slavuska30
1. dec 2010

@malemimi ..no to je to naše zdravotnictvo.. 😒

mircova
1. dec 2010

@malemimi
@jana_toky
Ahojte dievčatá vidím, že ste včera riešili seboroickú dermatitídu.Tak sa teda pridávam do klubu, aj my to máme ☹
Najprv som nerobila paniku a umývala mu hlavičku harmančekom a natierala olejčekom a poctivo vyčesávala,aj sa celkom zdalo, že to bude o.k. Ale včera ráno to mal už fakt hrozné, chrastvé aj za uškom a začalo sa to robiť aj na tváričke ☹ ☹ ☹ Tak som nabehla k doktorke napísala nám salic. masť a dáky ung.leneisn a tekutý púder na papulky tváre.Tiež som z toho nešťastná, lebo malého to asi svrbí a stále si chce do toho ísť ručičkami.
Držím všetkým palce, aby to čo najskôr pomohlo 😉

hirunka
1. dec 2010

@slavuska30 tak mi ideme na kramare na hospitalizaciu takze nam to daju tam teda ak nam ju dlahu lebo sa maju rozhodnut medzi ortezou a dlahou

jana_toky
1. dec 2010

@malemimi
ako mala s chrastickami?

jana_toky
1. dec 2010

@mircova
Ja som dneska do obeda poriadne natierala a vyskrabkavala, vycesavala z vlaskov ☹ . Ide to dost pomalinky a nie vsetko, nechcem to robit nasilu. Ale mame to uz dost dlho.
Ale musim povedat, ze aspon z tvaricky je to uz uplne prec. Pomohla dost podla mna masticka INFADOLAN - je to na premastenie a regeneraciu pokozky. To davam na uska aj tvaricku, aj ked ideme von v tomto pocasi.

emily327
1. dec 2010

@malemimi no mna hneva,ze u Sonickinho pediatra iba nastreluju :(
ja mam salicylovu mast 2% a 100g
Dakujeme 😉

emily327
1. dec 2010

@syssi nie ste malinky mate idealne miery a vahu 😉 cmuk aj my mame tolko 😉

stanka02
1. dec 2010

@syssi neboj, ani moj drobec nie je obor, v poslednej poradni vazil 5390g, no meral iba 57 cm, taky buco 😀

malemimi
1. dec 2010

@slavuska30 o úžasné!!!
@mircova tak to nie je tá sobeoricka dermatitida lebo tá nesvrbý takže....
a ja mám len 2% salicylový olej nie masť!

@jana_toky ieš čo na obočku to už pomaly nemá na každej strane má jednu chrastičku a za uškami čo mal a klop klop tak to jej zmizlo ...
@emily327 hmm divné že ja to mám vodu s toho aj to je tam napísané že salicylový olej! nie masť

jana_toky
1. dec 2010

Vonku je ale pocasie ☹ , dnes nas von nikto nedostane 😖 .
A ked bude takto zajtra, asi si dam namahu, vytrepem kocik hore a dam maleho aspon na balkon 😀

emily327
1. dec 2010

Baby, uz ste dostali recepty na ockovanie v 3.mesiaci? My sme boli dnes v poradni a lekar sa nas pytal na ockovanie proti rotavirusom???? Dali sme si to predpisat, ale akosi mam z toho strach fnuk Budete davat vase deticky ockovat proti tomuto virusu, touto vakcinou?

bonninka
1. dec 2010

@zuzana_m tak to je pěkná holčička - hotová princezna 😉

malemimi
1. dec 2010

@jana_toky ale čo si veď je to krásne!!! 😉 my sme boli hodinu vonku 😀
@emily327 asi proti všetkému čomu som bola aj ja ...a prečo máš strach?

bonninka
1. dec 2010

@emily327 tak k těm nášnicím si osobně myslím, že je lepší nastřelení. Já měla uši píchané a jednu dírku mám píchnutou křivě, takže mi všechny náušnice v tomto uchu trošku zahýbají do strany 😒 ale na druhou stranu netuším, jestli se toto může stát i při nastřelení. No a s hojením si myslím takto: vzhledem k tomu, že je to rána, která v podstětě nemá zarůstat, tak je lepší, když už to, co se má hojit je co nejmenší, takže pro mě taky plus pro nastřelení. Rozhodnout se musíš asi sama a jinak určitě bych byla za to, aby to bylo co nejdřív 🙂 toť můj názor.
S vakcínou jsem osobně rozhodnutá očkovat navíc přesně jedině ty rotaviry o kterých píšeš. V čechách se platí jak pneumokoková vakcína, tak rotaviry, tak aspoň v něčem je to tu ve zdravotnictví lepší, že je pneumokok v podstatě povinné očkování, i když samozřejmě se všemi riziky co se vyskytují. Kdybysme bydleli na vesnici, tak vakcínu neřeším,
ale ve městě si myslím, že těch dětí potká mnohem víc a ve školce pak bude plno dětí, když jedno onemocní,..už to vidím ty dětičky, jak sedí na těch záchodech, ruce na prkýnku, pak za chvíli v puse a je to....