icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

me
27. dec 2010

ja mám tiež otrasnú kojeneckú podprdu, nič to nedrží, ale keď niekam idem - nie na dlho /nemusím kojiť/ tak si dám riadnu - nekojeneckú

tanija133
27. dec 2010

@nivejka
@ziza55 To by bolo super, keby sme dali na jar stretko na Strkovci , vsetky z Ba,je nas tu vela teda.....

me
27. dec 2010

@tanija133 - už si zdravá? Ja som bola nejaká prechladnutá pred vianocami, dala som si paralen a dobrala som homeopatiká / homeogene / čo som mala ešte ako tehotná, asi pomohlo lebo už mi nič nie je len sem tam ešte zakašlem

tanija133
27. dec 2010

@mircova Sranda s tym papagajom, to by som si nemyslela ze aj papagaj bude ziarlit....

tanija133
27. dec 2010

@me Mna tak skolilo den pred Vianocami, boli sme chori ( asi chripka)aj s priatelom, a normalne sa divim, ze maly Misiak to nechytil, iba raz som mu odsavala sopliky, a inac bol ok.....3 dni som si davala Paralen a pomohlo, na Stedry vecer pod stromcekom z nas tak tieklo aj s priatelom...Chi, chi, chi..... 😉 Ja som uz tiez dostala menzes presne po 2 mesiacoch po porode...tak dobre bolo bez toho...

tanija133
27. dec 2010

Dievcatka moj maly je dost vyhadzany na tvaricke, moze to byt aj z kapustnice? Ja si uz teda nedavam pozor na to co jem, tlacim vsetko aj hrach, iba mandarinok som sa nechytila.... 🙂 a maly je uplne ok, niekedy si iba viac poprdka , ale co , ved to je zdrave, iba teraz je trosku viac vyhadzany.... 😉

emily327
27. dec 2010

@tanija133 bude to super stretko 😉 Uz teraz sa nan tesim 🙂 mozme poparovat deticky 🙂 Dievcence si maju z coho vyberat xixi myslim,ze pomer dievcat a chlapcov je tak 1:1 nie? Ale nie robim si zarty xixi Ale bude to super, aj ja sa na to uz teraz tesim 😉

@midu105 ano, olivovy olej z lekarne je super na suchu pokozku. My sme prve 2 mesiace pouzivali iba ten a malinka mala krasnu pokozku a aj ma, teraz pouzivame telove mliecko od sebamed 😉 A tiez som spokojna. Ale ten olivovy olej je istota 😉 Stoji cca 1.90 a vydrzi asi tak 2 tyzdne aj viac. To len pre info. Ale ak by ju to aj potom svrbelo, zasla by som asi ku koznej ci nema nejaku alergiu na nieco. Dufam,ze nie. Drz sa a daj potom vediet, ci ten olejcek pomohol cmuk

@nivejka tak taku podpiru by som potrebovala aj ja. Kedysi mali v ponuke celkom fajn a za dobru cenu v Lidl, tak mam jednu doma, ale nejako s nou nie som spokojna. Mam zopar co som zdedila po svagrine, ta ich vobec nenosila po 2 tyzdnoch prestala kojit a tak su uplne nove. Ale tie su len na doma, k lekarovi by som v nich nesla 😀 Ale nejako to neriesim, teraz dekolt nepotrebujem ukazovat hoci je super,ze je konecne co 😀 lebo aj tak chodim ako cibula naobliekana. A na jar si potom nejaku pozriem, ale asi to bude tazke najst na kojenie nejaku sexi 😉 A ty sa kde tak chces paradit?

me
27. dec 2010

Bože zase bol hore, niekedy spí tak tvrdo a veľa,a niekedy sa stále budí.

emily327
27. dec 2010

@tanija133 to je super,ze papas vsetko ja si stale este davam pozor co zjem . Z kapustnice ho zduva a preto prdka. Niekedy to nie je moc dobre, ked dietatko velmi prdka lebo ho z toho naduvania moze boliet brusko, aj ked prdka. Alebo je nekludne. Zazila som to 2 krat a viem,ze to uz viac krat neurobim. Nebolelo ju brusko ale tym,ze prdkala vela bola velmi nervozna. A vyhadzanie moze byt z mnoho veci, ked uz papas vsetko. Co si papala ine ako obycajne? Ja preto do svojho jedalnicka postupne pridavam potraviny a cakam reakciu malej, ak jej nic nie je tak to papam a ak je reakcia zla, tak to nejem 😉

ziza55
27. dec 2010

@tanija133 ja si tiez nedavam pozor..presne ako ty...vsetko okrem mandarinok a trop ovocia..neppaala si nejake?ananas?mango?...a este paradajky som preitotu vylucila..lebo sa mi zdal viac nervozny...ale len surove...parad.polievka v pohode 🙂

ziza55
28. dec 2010

@nivejka paradna foto..lili je herecka uz teraz 🙂
@yvett14 ja sudocrem pouzivam na ritku stale..kupila som velke balenie 250gr...a mam ho od narodenia...je super

me
28. dec 2010

ja tiež používam sudocrem, je dobrý, malý býval tiež veľmi nafúknutý, tak stonal naťahoval sa, a to som ozaj nič také nejedla, ale už to prešlo našťastie, teraz som skúsila šošovicu i kapustnicu a celkom v pohode, len mandarinky a pod. nejem.

malemimi
28. dec 2010

@tanija133 môj mm mal včera horúčku tak spal v obyvke radšej...
ja nemám ešte menzes ale za o mám sny že som tehotná a túto noc som išla rodiť ale nedostala som sa k tomu ale sestrička mi vravela že ma doktor nechce nastrihnuť že uvidíme ako to pôjde 😀 😀

me
28. dec 2010

Ozaj baby, aké ste mali pôrody? Všetko OK, presne na termín, ľahké/ťažké? Ja som týždeň prenášala, Samko bol veľký 4,20kg, bol aj nástrih a strašne dlho sa hojil, nechceli mi nejako stehy vypadnúť, pri prvom som bola dotrhaná viac, ale za týždeň to bolo zahojené, dúfala som že druhý pôrod bude ľahší, ale bolelo to rovnako, akurát,že to trvalo kratšie

malemimi
28. dec 2010

@me ja som prvorodička, o 4 dni skôr...pôrod klasicky a úplne v pohodke , 3580g 49cm , a štichy tak do mesiaca zahojené a vypadané...

malemimi
28. dec 2010

holky do koľko má mať stupňov teplotu? meranú v zadočku?

nivejka
28. dec 2010

@jana_toky ....hi,hi---veru to sme mali takého obrovského kapra--skoro ma prehodilo,ked to manžel vypustil do vane 😀

nivejka
28. dec 2010

@emily327 .....ááále ja sa nechcem parádiť,len nechcem mať cicky ma bruchu 😀 ....ved ,ked si niečo oblečiem,tak je vidieť,aké sú ťažké a ťahajú ma dole 😀 ....takže tú podprdu chcem-len pre seba 🙂 ...inak mám aj šport.podprdu a tú mám najradšej,lebo mám cicky pekne po kope a sú docela hore 😀 ---takže asi tak 😉

nivejka
28. dec 2010

@tanija133 ....neboj ja tiež jem všetko--a tiež mandarínky doma obchádzam,ale veru robia mi chúťky,ale zatiaľ som odolala 😵 ....kapustnicu budem robiť tento týždeň a už sa na ňu moooc teším 🙂

nivejka
28. dec 2010

@me ...ja som teda druhorodička,ale po 11.rokoch braná ako prvorodička,čo som sa veru aj cítila 😅
pôrod deň po termíne-vyvolávaný kvôli štrbinke na plod.obale a pomalému úniku plodovky.....Lilien 3660kg-50cm a klasika pôrod s epidurálkou.....a bola som na izbe s malemimi 😀 😀 😀 😀 😀 ---pekná náhoda 🙂

yvett14
28. dec 2010

@ziza55 ved aj ja ho mám na riťku, ked mi to dr povedala tak som sa čudovala. ale potom som dala na vaše rady a nemontovala som sa do tváričky, a dobre som urobila. nemala ešte vyvinutu pokožku tak preto vela bubákov ale teraz má peknu pleť a len zavše použijem bupi olej. maličká má mastnú plet po mm. nemožem ju mazať stále

yvett14
28. dec 2010

@me no ja som druhorodička, nevedela som sa otvorit, 10 dni po termíne, rodila som pri 2 infuzkach- porod ťažký, rodila som pri 8 cm- už ma musel odrodiť. malá 2x pupočnú šnúru okolo krku- museli mi ju troška poplieskať ale hned plakala.

yvett14
28. dec 2010

@malemimi v zadočku mínus 0.5 stupna. maličká mi mala v zadočku 38st. ale to je 37.5st. dr mi povedala kým nemá 38 st teda 38.5 na teplomery tak nemám dávať žiadne sirup alebo paracetaliká. až po 38 treba dávať dačo bábike

yvett14
28. dec 2010

@me maličká bola 2900g a 47cm maličká.

malemimi
28. dec 2010

@yvett14 aha no merala som jej dnes prvý krát 😀 a mala 37,3 čiže 36,8??

malemimi
28. dec 2010

my sme boli vonku hodinu aj štvrť... bolo super 😀

me
28. dec 2010

aj ja som sa chystala ísť von, ale začalo riadne snežiť, je -5, tak už nepôjdem, ozaj chodíte s nimi von aj keď je veľmi zima?

malemimi
28. dec 2010

@me tu je -3 tak som bola keď je moc kosa tak nejem riešim to balkónom...aspoň poriadim...

ziza55
28. dec 2010

@me no ja ako prvorodicka super porod...rodila som 9dni pred terminom..malasom dohodnutu dr.k porodu...takze ma objednala na prijem...lebo den predtym v poradni som bola otvorena na 3-4cm...na salu som dosla o 9tej...o 11tej ma dr.vysetrila,stale to bolo na 3-4cm..tak mi dala prostin do krcku...,o 11.30 som uz bola otvorena na 5-6 prisli mi pichnut epidural, o 12.00 mi pustila plod.vodu a maly sa narodil 13.33-najhorsie bolo to tlacenie..nevedela som ho vytlacit...ale nakoniec sa podarilo 🙂 maly mal 3450gr/51cm

a na sestonedeli sme sa stretli s jana-toky a slavuskou...a o posch vyssie na gyn.odd bola bonninka..tak sme sa vsetky navstevovali

me
28. dec 2010

@nivejka
@ziza55 - takže si pochvalujete epidurál? aj ja som rozmýšlala nad ním, potom som to nechala tak, ja mám asi slabý "prach bolesti" lebo pre mňa bol zakaždým pôrod hroza bolesti

@malemimi - niekde som čítala, že malé bábätka môžu ísť von do -5, a väčšie do -10, len neviem ako to myslia - či malé je len novonarodené, alebo do roka? Ale my chodíme tiež často aj keď je zima, aspoň nachvíľu.