icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

ziza55
28. dec 2010

@me no mne dali prvu davku epi az ked som bola na 6-7cm...dovtedy som si vravela ze v pohodke ako to dobre znasam..ale potom sa tie kontrakcie tak strasne zosilovali..kazdou kontra...vacsia bolest...bez epi by som asi skapala...a to sitie ma bolelo dost aj s epi..

me
28. dec 2010

to je super, že ste sa takto pekne postretávali, milé náhodičky

me
28. dec 2010

Baby a boli ste už na tej kontrole po šestonedelí, lebo ja ešte nie, hádam nebude doktorka "pindať" kde som bola doteraz, nechcela som ísť hneď, lebo pri prvom som to tak spravila a strašne ma to ešte bolelo keď ma vyšetrovala, tak som si povedala, že trochu počkám no a dotoho prišli Vianoce, tak som len odkladala, ale január/február idem na 100%

me
28. dec 2010

@nivejka - ozaj a dara11, stanka, koxinka,.. tie sem už nechodia? s nimi sme si písali v júl/august/september

lenkaoravcova
28. dec 2010

Ahojte kocky ako sa mavate? Ja uz dost prikrmujem, malemu nestaci, no co uz. Vcera som po nastudovani tu na modromkoniku kupila namiesto nutrilonu babylove mlieko a vyzera, ze zatial super a inak rovnake zlozenie to aj ma ako nutrilon a cena teda velky rozdiel 5 EUR 600g, nutrilon skoro 15 EUR 800g. Tak uvidime, prvy syn bol len na nutrilone. Co sa tyka mojho porodu druheho ovela lepsi ako prvy, ten trval 13 hodin, teraz 3 dokopy. Pri oboch som mala epidural, no pri druhom sa mi anestezilogicka na 3x neztrafila, tak musela volat kolegu a pichli mi epi az na 4. pokus a manzel mi tam z toho pohladu na tu valiacu sa krv odpadol 🙂 ale inak dobre.

vejinka
28. dec 2010

@me ja som uz bolaá´dnes som uz aj kramy dostala co nechapem pri prvom to bolo rok po porode ale cisar a teraz normalne tak som smutna lebo mi zle ako psovi a do toho sme cela rodina cora len tato sa drzi

vejinka
28. dec 2010

ja som prvy cisar cca desat minut a prodzene cca desat minut
sice som tam bola od stvrej rano bolesti minimalne otvorena na styri prsty o osmej na osem prepichli mi vodu a sup na salu no do pol jednej som sa neotvorila ani o milimeter tak pichli vyvolavacku dootvarala som sa a o dvanast styridsat bol maly na svete tych desat minut bolo najhorsich v mojom zivote dovtedy som s porodnou asistenntkou chcela tancovat zumbu potom som uz chcela zoomriet heh

me
28. dec 2010

@vejinka aj ja už mám, pri prvom som tiež dostala hneď po šestonedelí, škoda, dobre bolo bez toho

ziza55
28. dec 2010

@me ani ja som este nebola na tej kontrole...som si povedala ze pojdem az ked budem 100%citit ze je to zahojene...nebudem sa triznit ...nech doktor do mna stura ked ma to este boli...pojdem az ked budem citi ze je to ok

ziza55
28. dec 2010

baby padaju vam vlasy?

vejinka
28. dec 2010

padaju ale menej ako pri prvom vtedy mi chumace padali cele mesiace na kobercoch to vyzeralo strasne teraz ovela menej

me
28. dec 2010

@vejinka haha, zlatá, mne tiež odtiekla voda o pol jednej v noci a do rána cca 6.00 sa nič nedialo, už som bola nervózna, že čo sa to tak vlečie, lebo pri prvom som sa tiež nevedela otvoriť a trvalo 12h kým sa konečne narodila, ale asi od 7.00 začali riadne bolesti a o 9.20 sa narodil, ale posledná pol hodinka - tiež som myslela, že umriem, a šitie? len mňou tak hegalo a potom tie popôrodne sťahy, no horor, na izbe som mala treťorodičku, ktorá porodila do dvoch hodín od vyvolania pôrodu a mala tri mini stehy - aby sa nepovedalo, ja som si nesadla normálne ešte mesiac po.

me
28. dec 2010

mne tiež pri prvom padali hneď, teraz som sa tešila, že nie, ale práve začali, tak uvidím ako to pôjde, už som sa dala aj podstrihnúť

malemimi
28. dec 2010

@vejinka ja ešte nemám krámi ...podla čoho to záleží kedy dostanem krámi?

ja som bola hneď po 6nedelí a nebolelo ma to iba trochu niečo ale to nebolo nič ale sex ma hodne bolel prvé dni sa do mňa ani nedostal , mala som pocit že tam niečo z jednej strany je alebo som zašitá.... 😀

no malá sa mi zase rozpapkala cez deň...minule som písala že nechcela jesť cez deň keď aj tak si možno 10 krát potiahla a koniec...a aj spať nespala vôbec a dnes aj v kočíku spala a už zase spí... 🙂 haluz nechápem to

malemimi
28. dec 2010

@me mne tiež padajú vlasy nie ako po pôrode ale stále dosť padajú...
kedy sa to ustáli?

me
28. dec 2010

@malemimi keď kojíš, tak celý čas kojenia vôbec nemusíš dostať, alebo dostaneš hneď ako ja! 😝 😝 😝 , asi sa to nedá nejako presne určiť, závisí to od tvojho tela

vejinka
28. dec 2010

@me no ja so mala sitie az po konecnik lebo maly bol velky a ja chuducka sitie bolelo viacako porod no najviac ma bolela rekonstrukcia hradze po tyzdni lebo sa mi stehy zapalili potrhali takze na zivo sitie je asi najvacsia bolest aka existuje kricala som na raty na stole nemohli mi to ani umrtvit lebo na zapal sa nemoze takze som si prezila behom osmych dni dva orody ako keby na druhy den ma pustili domov tyzden som si nesadlla a potom uz bolo kazdym dnom lepsie

me
28. dec 2010

@malemimi - keď sa ti dajú hormóny do poriadku, poprípade keď prestaneš kojiť

malemimi
28. dec 2010

@me hmm sranda...no som rada že nemám aspoň mám pokoj...a som zvedavá či mi prestanú tie bolesti teda kŕče čo som pri to mávala...

malemimi
28. dec 2010

@vejinka inak aj ja som cítila to zašitie strašne som myslela že ma to tak nebude bolieť ale som pri tom robila au au alebo také že sssss ak vieš čo myslím..a sa ma aj doki pýtal že čo sa deje a ja som mu povedala že ma to bolí ..a vravel mi mali ste si dať epi by ste to necítili...ale som počula že niektoré holky čo mali epi to aj tak cítili takže.... a ešte som si aj zlatú žilu vytlačila a nevedela som sedieť asi 3týždňe potom už som si vedela trochu ale bolelo ma to stále ...

me
28. dec 2010

@vejinka - bože, chúďa moje, tak to ti nezávidím, lebo po pôrode - pri pomyslení že by sa ma tam niekto dotkol - zabila by som ho, mne sa to tiež nie a nie zahojiť, nejakú starú niť museli použiť, lebo vôbec sa nerozpadla do týždňa, ale ešte aj tri týždne po som ju tam mala a potom som tam mala aj hnisavé pupáčiky , ale našťastie mi to prešlo, čistila som to a natierala kalciovou masťou

ziza55
28. dec 2010

baby a vas uz to sitie vobec neboli?mne sa tam po porode spravila akoby taka zlata zila na tom siti na suske..sice sa to vstrebalo...ale aj tak je to citlive stale

me
28. dec 2010

@ziza55 mňa už nie, ale tiež som to tam mala pozošívané tretie cez deviate, akoby kožu cez kožu a v tých vpichoch som mala akoby vyrážku hnisavú, no otras, ale zahojilo sa, mne to dosť dráždila vložka, keď som sa jej zbavila tak bolo lepšie

me
28. dec 2010

keď ma to fakt bolelo a hnisavé to bolo, tak mne poradili čistiť / dezinfikovať / betadinom, potom som používala kalciovú masť, a dobré je aj repíkom oplachovať

vejinka
28. dec 2010

mna to boli este aj teraz ked sa toho dotknem

malemimi
28. dec 2010

@ziza55 ee neboli ma tam nič klop klop... a mm povedal že mi vobec nie je vidno to zašite...nejak som sa tak nekukala keď som prestala natierať žilku 😀 asi to dnes omrknem keď nezabudnem

vejinka
28. dec 2010

@malemimi ja som pri siti vrestala auuuuuu auuuuuua aaach vyzeralo to ako nepodareny sex keby si ma pocula

me
28. dec 2010

@vejinka - podobne

nicky182
28. dec 2010

@me ahoj, myslis ten detsky olivovy olej ? ano aj v lekarni, ja som to kupila v zdravotnickych potrebach. Vyrobca je Dr. Hoj, je to priesvitna umela flasticka, stalo to 2,4 eur, ak som dobre pamatam 😀 Verim, ze vam pomoze, daj potom vediet, ci to ustupuje....pa

vejinka
28. dec 2010

kde mate deti moje obe spia ale uz nie dlho