icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

jana_toky
28. dec 2010

@tanija133
vdaka 🙂

vejinka
28. dec 2010

@nivejka a neprekotula sa ti na bok a dole ked mas vpzvysenej polohe matrac? lebo ja som naopak musela dat uteraky a deku prec lebo mi letel do stran a som sa bala ze sa skotula az pod perinu

vejinka
28. dec 2010

a tie rota urcite dam ..aj prvy mal aj druhemu dam

midu105
28. dec 2010

Dakujem Vam vsetkym za rady, budem pomalicky skusat malickej postupne podla Vasich rad, co jej bude prospievat...Dnes sme jej cely den viazali rucky do perinky, aby si to nesuchala, tak nozky uz trcia z perinky, ale pomaha, licka si nesucha...Dam Vam vediet, co jej pomohlo, lebo verim, ze nieco urcie zaberie...

me
28. dec 2010

@nivejka - môj malý tak strašne slintá, že nestíham meniť podbradniky, ale dcérka bolo to isté a prvý zub jej vyšiel presne na pol roka, a čo máte s jazýčkom, asi som nepostrehla

My ideme na očkovanie 11.1.2010, už teraz sa bojím, prvá horúčka bude, na rotavírus sme boli 14.12. ale to nič nebolo - žiadna reakcia

Baby, majú všetky vaše deťúrence reakciu po očkovaní TBC / pupáčik na ramienku/ ? Lebo môj malý nemá nič, doktorka povedala, že niekedy sa to stane, a ak nebude mať žiadnu reakciu do 15 mesiacov - kedy sa ukončí cyklus povinných očkovaní, tak že až potom nás pošle na plúcne a asi ho znovu zaočkujú, máte takúto skúsenosť, dosť ma to laká, aj keď doktorka hovorí, že nič sa nedeje

zucha
28. dec 2010

@me ani moj nema reakciu. Vobec sa ale neboj. Len nema protilatky a tak ho zaockuju zas, to je vsetko.
Tiez uz slinta jedna radost, ale zas nic tragicke ked to porovnam s prvou dcerou. To bol doslova des. Ale jej prvy zub vysiel na konci druheho mesiaca a v tretom dalsie dva. Rychlo jej to islo

me
28. dec 2010

@zucha - to si ma fakt upokojila, bála som sa, že čo bude, dík.

susika
28. dec 2010

čože? zuby tak skoro? to snad nie....dúfam, že to všetko prebehne v pohode.pri prvorodenej som ani nevedela, že zubky idú. jedla, spala a boal stale rovnaká🙂 malý žužle o 106 a len by cucal až som večer ako vyžmýkaný citron..a spať sa mu nechce. od narodenia halabuši do pol noci až do 00:30..občas zaspí aj pred polnocou...v noci hore naštastie len 2-3x. asi dve noci halabušil aj 10x a cez den toho vela nenaspí..dnes asi 45 minut za celý den od osmej. nas čaká očkovanie po novom roku, tka som zvedavá aká bude reakcia...malá nemala žaidnu na žiadne očkovanie....

slavuska30
28. dec 2010

@jana_toky ahoj Jani, aj tvoj je macko,,no vraj by ten Nutriton mal zabrat na grckanie, to sa len trochu zarobi pred kojenima da vypit, a že potom ho mam nakojit, tak uvidim..

emily327
28. dec 2010

@me ahoj ja som na to,ze som bola prvorodicka mala velmi rychly porod, ale pomohla tomu epiduralka. O 00:15 mi odtiekla plodova voda a o 5:20 bola mala na svete. Ale fakt vdaka epi lebo inak by som tu bolest fakt nevydrzala. Mne hrozne klesol tlak po porode som mala len 70 na 50 a pocas kontrakcii som skoro omdlievala. Ale zvladla som to a urcite si to rada este aspon raz zopakujem 😉 A mala som len 3 stehy a tie sa krasne zahojili. Na kontrole po 6nedeli som bola a v pohode, bala som sa,ze to bude boliet ale nebolelo len malinko na zaciatku. A potesilo ma,ze lekar skonstatoval,ze sa vsetko krasne zahojilo. A ty uz nemusis potom chodit k porodnikovi, staci ked pojdes k svojmu gynekologovi. A nemusis sa bat,ze ta sprdne. Je pravda,ze by sa malo ist na tu kontrolu pre istotu a hlavne pre pripad,ze by si chytila nejaky zapal atd. Ale ak sa citis fajn, tak si myslim,ze po novom roku by si mohla len tak na preventivku zajst 😉

emily327
28. dec 2010

@me inak ani my po ockovani TBC nic nemame na ramieku ☹ A tiez mam z toho strach fnuk ale nas pediater tomu nevenuje ziadnu pozornost, budem ho musiet na to upozornit. A aj nasa mala slinta a dost. Ale to je ze vraj normalne. Tak tomu nejako nevenujem pozornost, hoci kamoska tiez strasi,ze mozno jej idu zubky 😀 Ale to by bol zazrak, keby jej v 3 mesiacoch narastli xixi No dufam,ze este nie.

emily327
28. dec 2010

@nicky182 nas ockovali v nemocnici pri odchode z porodnice na TBC inak zatial nie. 12.1. ideme na ockovanie.

emily327
28. dec 2010

@lenkaoravcova coze? Tak skoro prve zubky? Hm no som zvedava kedy pojdu nam. My tiez dost slintame.

tanija133
28. dec 2010

@emily327 Nic take ine som nejedla, iba som bola chora,a som si davala Paralen, tak aj mozno z toho je Misiak taky vyahdzany..Ale dnes to uz bolo lepsie.... 😉

@slavuska30 Petko aky je velky valibuk a krasny....)))) Pekne dupky so Snopym... 😉

My slintame tiez poriadne aj bublinky, ale podbradnik mu este nedavam 😉

emily327
28. dec 2010

@ziza55 ahoj moja, vcera v noci som si spomenula,ze som sa ti nepodakovala za info k notarovi a kde vyvolavaju foto 😀 No vidis ako na teba myslim??? 😀 😀 😀 Mne v tehu vobec nepadali vlasy ale teraz sa mi zda,ze mi padaju, no ja mam aj dost dlhe, tak neviem. Ale nejako to neriesim, nie su riedke. Ako sa inak mate?

emily327
28. dec 2010

@slavuska30 jej krasne ste vyrastli 😉

slavuska30
28. dec 2010

@emily327 ,tanija133 ..no veru je to taky cvaldušik 😀 😀

emily327
28. dec 2010

Zienky, chcem sa opytat pouzivate pri kojeni taky ten vankus na kojenie? Mne dost boli chrbat, hlavne prava lopatka ☹ Tak rozmyslam,ze si ho kupim,ze to bude asi pohodlnejsie.

Inak neskutocne to leti, ked kojim malu, tak uz je taka dlha a to este pred chvilkou sa mi stracala v naruci. Uz budeme mat 3.mesiace buduci tyzden. Neuveritelne ako to leti. Som zvedava kolko malinka pribrala a narastla. Ale z toho co ju vazime doma - ze ju mm zoberie na ruky a odvazi sa s nou a potom bez nej, tak zostavame v tom co doteraz, kazdy tyzden 200g 🙂 Co je super.

tanija133
28. dec 2010

@me Ja som bola tiez prvorodicka, a porod sa dal vydrzat, az na posl. 2 hodiny, kedy som mala uz velmi bolestive a caste kontrakcie, a to som mala aj EPI, ktora mi podla mna nezabrala, alebo az oneskorene. Neprijemne bolo aj to ze pri tych bolestivych kontrakciach posl. 2 hodiny som bola uviazana na koze a pod monitorom a nemohla som sa ani pohnut...No hruza..... 🙄 A samotne tlacenie som uz necitila , asi na 5 krat som Misiaka vytlacila, t.j asi za 5 minut...Sitie som uz vobec necitila, asi vtedy zabrala EPI.... 😉 Ale aj tak vsetko bolest stoji za nase krasne a zdrave deticky.... 😉

tanija133
28. dec 2010

@slavuska30 My tiez nie sme najstihlejsi, minuly tyzden sme mali 6150 g,ale hlavne ze su zdravi, aj ked trosku gulatucky.....

tanija133
28. dec 2010

@emily327 Ja nemam a nepouzivam ten vankus na kojenie...Zozaciatku som kojila v polohe futbalova lopta( inac som nevedela) na velkom vankusi, a teraz cez den kojim v naruci , konecne som sa to naucilaa a v noci poleziacky vo velkej posteli spolu spime....))) Ale ten vankus nemusi byt zly, ak kojis iba v naruci.....ale taky poriadny stoji aj 30 E...

slavuska30
28. dec 2010

@tanija133 no super, tiež pekná váha, dalši valibuk 🙂

emily327
28. dec 2010

@tanija133 my nemame este ani 6kg 🙂 Ale som rada,ze priberame ukazkovo 200g tyzdenne co je super 😉
Hlavne,ze ste zdravucki a chlapci zvyknu priberat viac 😉 Vobec sa tym netreba trapit cmuk
No ja kojim od zaciatku v naruci. Sem tam som skusala v posteli po leziacky ale to mi nebolo vobec pohodlne ☹ A nasla som celkom fajn ponuku a cena je do 20 euro aj s postovnym... Bez postovneho je to 15.80 euro co sa mi zda celkom prijatelna cena. A hlavne som nevedela,ze ten vankus sa da vyuzit neskor aj pre babatko ked uz sedi atd.
http://www.pampyshop.com/katalog.php?kategorie=...

tanija133
28. dec 2010

@emily327 No tvoja Sonicka, bude stihla a krasna modleka, na a nasi chlapi budu velki a ramenati fesaci... 😉
Uz som videla vela druhov tych vankusov, chcela som si to este pred porodom kupit, su rozne druhy , s roznymi vyplnami...Tie lacnejsie su take nekvalitne a makke, tam je iba taka pena, a tie kvalitne su zasa drahe...Iba ti odporucam to vidiet a omakat si to. Tento co si pripojila ,mi pripada taky netvarovatelny velmi....Ale mozno sa mylim....
Kojit poleziacky som sa tiez musela naucit, bruska k sebe a ta ruka tvoja spodna, musis ju mat volnu, a hlavu si podlozit vankusom, babatko zboku nacucnute. Asi takto http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=polohy-p... , ale samozrejme kazda z nas ma svoje oblubene... 😉

me
28. dec 2010

bože, aj vaše deti zaspávajú tak neskoro, už som hotová, ja by som spala už o siedmej. Ja mám ten vankúš, ale nepoužívam ho, ja kojím len po ležiačky, tak mi je najlepšie, lebo mám veľké prsia a takto sa mi lepšie prikladá, asi si už idem lahnúť, zajtra prečítam čo ste ešte popísali, papa

me
28. dec 2010

@tanija133 - pridáva sa ďalší valibuk do spolku, Saminko mal 14.12. na poradni 6,10 kg a 63 cm.

slavuska30
28. dec 2010

@me 🙂 ooo, dalsi riadny chlapisko 🙂

ela2710
28. dec 2010

@me to ako nas, nas ma tiez dva mesiace a dva tyzdne..kolkeho sa narodil tvoj? nas 8.10. a ma skoro 7 kg 🙂

ziza55
29. dec 2010

@emily327 jeeej no ty si zlata..chichi...som rada ze ste ok a malinka pekne prospieva 😉 🙂 ..veru..vsetky sa dobre starame o ti e nase poklady 😉 ..ja som kupila vankus na kojenie taky zanovny tu na mk ..taky zanovny..skoro ako novy by som povedala a stal tusim 12eur...ale aj tak ho nepouzivam...v tehotenstve mi dost pomohol ked ma bolel chcrbat..ale teraz ho pouzivam namiesto vankusa ja...chichi..maleho kojim tiez v naruci,,,sice ma boli chrbat tiez ale maly si tak zvykol a uz je nervozny v inej polohe

ziza55
29. dec 2010

@emily327 teraz citam akurat tak tych 15,80 za vankusik je fakt fajn cena...a ked sa ti neosvedci pri kojeni...urcite ho vyuzijes inak...ja mam s tymi gulickami...iste doporucujem