Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@emily327 ...neni zač..len to vyskusaj a hlavne vydrž, je to sice o nervy niekeedy..ale prejde to 🙂 🙂
@lenkaoravcova fiiha no super !!! 🙂
@slavuska30 ....no mňa zase anet pozoruje ,ked vytiahnem prso,že to už mne nie je príjemné--pozerá na to ako na zázrak a také je to divné,ked sa pozrie normálne je to v pohode,ale ked sa pozerá tak ako väščinou--ako rongen 😀
tak nám už prsia rastú a vidieť aj na postave,že sa jej mení na ženu--zmenilo sa jej aj brucho a aj zadok 😀
je to také zvláštne,ked sa ti díte mení na ženu 😅
@emily327 ....jééjda mojenko....ved sa stravuješ ukážkovo a ako to..možno je to len prechodné....ja mám tiež prsia mäkké a mám dosť mlieka--teda aspoň si myslím,lebo ja som nikdy ani neodsávala....tvrdé mám len v noci,ked dlho spí malá a to tiež len väčšinou jedno.....určite sa ti to napraví...a to škúlenie je preto,lebo sa viac zameriava na hračky a ked má nejakú bližšie očičiek,tak sa takto pozerá...a sem tam škúlenie je u bábätiek normálne...horšie by bolo keby škúlila už stále--viem o čom hovorím,lebo mne takto začala pozerať staršia dcéra,ked mala 1 rok ale to bolo škúlenie také,že mne ako mame bolo z toho ako sa povie zle--no brutálne...
hlavne teraz nestresuj a snaž sa upokojiť 😉
@emily327 ahoj moja ,neboj sa určite je to laktačná kríza ako ti píšu kočky .... ja to mám naštudované zo všetkých strán,lebo sa mi to stalo pri synovi a som nevedela že čo to je....teraz som sa pre istotu pripravila....laktačná kríza sa moze objaviť 3. a 6. tyzdni a v 3. a 6. mesiaci ...tzv. rastove špurty....aj mne sa to stalo v 3. a 6. tyzdni....tiež som sa bala, ale davala som si tie homeopatika, čaj pre dojč. matky a vela tekutin, hlavne klud, ziadny stres (ajked je to stres ked mas malo mliečka a babo by furt jedlo) ....to prejde len musiš vydržať a nedaj umele mliečko, len stale prikladaj...čo najčastejšie a vraj pomaha aj kontkat koža na kožu matky s dieťatkom .)
@emily327 neboj to určite prejde 😉 , hlavne sa poriadne napapaj a pi veľa tekutín.... ja som pred 3 týždňami tiež mala menej mliečka a malý si pýtal už viac , ale po 2 dňoch sa to upravilo... mama mi navarila zapraženej polievky (a to ju nemám rada 😝 ale poctivo som ju papala), pila som veľa čaju pre dojčiace matky a vineu.
A to mliečko čo si mala zamrazené si nechala samo rozmraziť?len tak vybraté,? alebo si ho dáko ohrievala? lebo to sa nemá. Ja som už tiež raz rozmrazovala a bolo v pohode.
baby idete dnes von???ja som len vybehla von za poštárkou a je strašná zima a do toho ten poletujúci sneh s vetrom--no veru ma to neláka,ale u nás rozhoduje Lili,ked bude moc nervozna budem sa musieť dokopať 😕
@nivejka no vraj maličké!! take su nám dobre, ked kakame tak to máme viac na predu a raz za den sa to dá zniesť, ale miniem balenia a prejdem na vačšie. ja použivam tie happy lebo su tvrdšie a širsie tak nám klbiky dobre roztahovali aj plienky, až neskor som ju balila aj do platených plienok kvoli klbikom. ale ked sa narodila tak sme sa v plienkach strácali!!hihi
dakujem vam velmi pekne za podporu. Pijem vela vody, mam polievocku so zapraskou a uz som si dala Gravimilk. Ulozila som malu vedla do izby k otvorenemu oknu, vonku je hrozne pocko. Idem si teda lahnut aj ja, dufam,ze sa mi podari zaspat a oddychnut si. Este raz DAKUJEM VELMI PEKNE. Verim,ze sa vsetko upravi a bude dobre. cmuk
@yvett14 ..tak mi kakáme väčšinou 3 x denne--čajík nám dosť pomáha,lebo predtým sme mali hrozné koliky..a ked si Lili prdne vo vyvýšenej polohe,tak jej to vystreľuje až na kríže..my teraz tiež máme tvrdšie plienky--to kúpil dedo,že nech vyskúšame okrem pampersiek aj iné plienky,ale mne sa nejako nepáčia,tak minieme toto jedno balenie a už ich nechcem... 😉 .....ja som roky zvažovala,či si dám nejakú kerku,ale potom si vždy povedala,že ako starenka budem strašná s kerkou,tak sa nič také nekonalo.....ale ked si teraz predstavím,že kolko stareniek bude behať potetovaných,tak to bude asi normálne--ved už aj kroje vyšli z mody 😀 😀 ...tak to budú moderné babky-starenky 🙂
caute baby ani sem nestiham chodit...........malinka nam ochorela ma sopliky a kasle........strasne ju trapia hlieniky ale pomaly sa to lepsi
@nivejka nooo presne aj nam kupil dedo plienky...z billy clever...ze3-9kg...totalne tvrde...este som ho zdrbala ze naco take...ze pampersky pouzivame....najprv som frflala..a ake mi boli dobreee potom..uz som ich aj minula...ved sa to tak mina.hruuuza
kerku som si dala ked som bola pubiska...ale este dobre ze na krize..ze bedraky uz nenosim..tak to nikto nevidi.....chi...ale este ze mi nesiblo az tak a nedala som si kostru na rameno 😀
@hirunka jeeejda nic prijemne...drzim palce nech ste cimskor fit...maly ma tiez sopliky...odsavam iba raz denne rano...ale tiez sa niekedy dusi az stymi hliemni...tak mam taky strach...a to niesme az tak chori a dusi sa snimi ajtak
@lenkaoravcova moja ked si chodila so starsim synatorom na to plavanie...ake to bolo?dalo mu to nieco myslis?a chodili ste na tu nobelovu vsak?som pozerala na nete..velmi pekne je to tam..len je to palka dost ten kurz..takze rozmyslame ci sa to oplatiiii
@tanija133 - jej a ja budem mať v marci 32, starneme 😀 😀 😀
Tú reakciu po TBC nemáme ani my, po všetkých očkovaniach cca v 15 mesiacoch ich nanovo zaočkujú / nemajú protilátky - písala tak zucha /
My sme boli vonku, ale dnes otrasne spí po 45 minútách, a to zvykol prespať aj 3 h v kuse, zbláznim sa ak to bude takto pokračovať
tak som spat . vobec sa mi neda zaspat fnuk a to mi oci klipkaju. Nevadi.
Inak napadlo ma, poslite mi kazda oktobrovka do IP meno dietatka, datum narodenia a vahu a cm za kazdy mesiac:
urobim taku tabulku a budeme si to moc porovnat,ze ako nam deticky rastu a priberaju, co vy na to? Je to len napad ak sa nepaci tak napiste, neviem co ma to napadlo, ale ked citam ako sa vzdy kazda vypytujeme,ze kolko nase babo vazi, meria a kolko ma, tak ma to napadlo urobit.
Tu je priklad:
Sonicka, 4.10.2010, porodna vaha: 3030g - 49cm, z porodnice - 2800g, 1.mesiac - 3800g - 53cm, 2.mesiac - 4800g - 57cm,

@slavuska30 dakujem, no nemala som ziaden problem. Nechapem co sa deje. Ale je pravda,ze mi moc nechuti jest a aj tekutiny pijem pomenej ☹ Som citala,ze to moze byt laktacna kriza, tak dufam,ze skoro skonci, lebo si to hodim ☹ Ale dakujem velmi pekne za pismenka. cmuk